Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 06 21, 15:28)
parašykit miltų/vandens kiekį


Pilnas receptas toks: 320 ml vandens, 2v.š aliejaus, 2 a.š druskos, 2v.š cukraus, 600g kvietinių miltų, 1,5 a.š. sausų mielių, tai pakeitus šviežiom mielėm, dėjau berods 12 ar 14g.
A, dar parašyta, kad reikia pieno miltelių, bet jų neturėjau, tai įdėjau porą šaukštų normalaus pieno, bet dėl to pora šaukštų sumažinau vandens kiekį.
Atsakyti
4u.gif
Dabar aš supasakosiu savo ieškojimus. Labai norėjau duonos su raugu, o orkaitėje pavykdavo tik tą skystą saldžią vaisinę išsikepti, pabandžiau ruginę, ir vis sukrisdavo verysad.gif ir su kildinimu man problemos blush2.gif Tada nusipirkau duonkepę. Pirmuosius kartus kepiau su mielėm, kildavo dar pusė velnio, bet skonis man ne tas schmoll.gif Receptų prisirankiojau gal 20, ne visus ir išbandžiau.
Dabar kepu taip: raugą iš šaldytuvo išsitraukiu pavakare, įpilu 1 st. vandens ir 300 g kvietinių aukščiausios rūšies miltų ir palieku pastovėti šiaip ant stalo. Tada prieš einant miegoti į duonkepę supilu nepilną stiklinę šiltesnio vandens, tą jau pakilusį raugą, 300 g viso grūdo ruginių miltų ir paprašau duonkepės užminkyti tešlą.
Ryte įmetu papildymą: dar vandens beveik stiklinę, 5-6 valg. šaukštus cukraus, 2 a.š. druskos, 4-5 valg. š. kmynų, 2-3 valg. š. salyklo ir pabaigoje kraunu miltus. Dedu kokius turiu, svarbiausiai, kad būtų ruginiai - kvietinius dedu tik raugo pamaitinimui. Dabar turėjau pasipirkusi viso grūdo ruginių, paskui dar turguje pirkau rupiai maltų (nu tikrai labai rupūs, panašesni į skaldytus grūdus). Tai tų ruginių pripilu 300 g ir dar 14 šaukštų su kaupu. Maišome abi su duonkepe. Įsijungiu tešlos maišymo programytę ir pati kartais su šaukštu atsargiai padedu, įmetu dar miltų, jei trūksta. Tešla turi būti tokia, kad įspaudus pirštu duobutę laikytųsi. Kai jau panašu, kad išmaišyta - nukanceliuoju maišymo programą ir įjungiu rupios duonos kepimą 1.5 kg max apskrudinimą (ta plutelė paskui maišelyje suminkštėja ir visai nebūna kieta). Duonos skonis panašus kaip Biržų "Senolių", tokia salstelėjusi - bet niekas nepasakys, kad desertinė thumbup.gif
karsta.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mondesar: 21 birželio 2012 - 15:40
Sveikos, kepejeles bigsmile.gif
Ateinu su pagalbos sauksmu. Vyras kazkada darbe is buhalteres savo buvo gaves raugo plikytai duonai kepti. Kepiau ilgai, kol atsivalgem tuos duoneles blush2.gif Paskui ilga laika nekepiau, nezinojau apie pamaitinimus raugo ir panasiai, ir sugadinau ta rauga. Pasakiskos duonos receptuka turiu, tik vat raugo - nebe verysad.gif Uzmaciau jusu tema, diskusija ir sugalvojau parasyti. Paskaiciau kelis puslapiukus ir supratau, kad nera baisus issukis paciai pasidaryti ta rauga. gal kuri galetumet iskelti nuoroda raugo, tinkancio kepti sviesia plikyta duonele - bandyciau paidaryti pati ir vel kepti gradzia duonele bigsmile.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jsmilgė @ 2012 06 30, 09:45)
Sveikos, kepejeles  bigsmile.gif
Ateinu su pagalbos sauksmu. Vyras kazkada darbe is buhalteres savo buvo gaves raugo plikytai duonai kepti. Kepiau ilgai, kol atsivalgem tuos duoneles  blush2.gif Paskui ilga laika nekepiau, nezinojau apie pamaitinimus raugo ir panasiai, ir sugadinau ta rauga. Pasakiskos duonos receptuka turiu, tik vat raugo - nebe  verysad.gif Uzmaciau jusu tema, diskusija ir sugalvojau parasyti. Paskaiciau kelis puslapiukus ir supratau, kad nera baisus issukis paciai pasidaryti ta rauga. gal kuri galetumet iskelti nuoroda raugo, tinkancio kepti sviesia plikyta duonele - bandyciau paidaryti pati ir vel kepti gradzia duonele  bigsmile.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif


bet koks raugas tinka, juk jo funkcija iškelt tešlą.
Skoninės savybės labiau priklauso nuo to, ką dedam į tešlą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jsmilgė @ 2012 06 30, 09:45)
Sveikos, kepejeles  bigsmile.gif
Ateinu su pagalbos sauksmu. Vyras kazkada darbe is buhalteres savo buvo gaves raugo plikytai duonai kepti. Kepiau ilgai, kol atsivalgem tuos duoneles  blush2.gif Paskui ilga laika nekepiau, nezinojau apie pamaitinimus raugo ir panasiai, ir sugadinau ta rauga. Pasakiskos duonos receptuka turiu, tik vat raugo - nebe  verysad.gif Uzmaciau jusu tema, diskusija ir sugalvojau parasyti. Paskaiciau kelis puslapiukus ir supratau, kad nera baisus issukis paciai pasidaryti ta rauga. gal kuri galetumet iskelti nuoroda raugo, tinkancio kepti sviesia plikyta duonele - bandyciau paidaryti pati ir vel kepti gradzia duonele  bigsmile.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Raugo receptai visi geri. Darykit pagal kokį norit receptą iš pirmo puslapio. Tik patarimas, kad ir šviesią duoną kepsit, raugą geriau darykit ruginį. Kvietinis raugas labai lepus. O receptuku, galėtumėt ir pasidalinti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 06 30, 09:01)
bet koks raugas tinka, juk jo funkcija iškelt tešlą.
Skoninės savybės labiau priklauso nuo to, ką dedam į tešlą  4u.gif



QUOTE(Terra2 @ 2012 06 30, 13:22)
Raugo receptai visi geri. Darykit pagal kokį norit receptą iš pirmo puslapio. Tik patarimas, kad ir šviesią duoną kepsit, raugą geriau darykit ruginį. Kvietinis raugas labai lepus. O receptuku, galėtumėt ir pasidalinti  blush2.gif

Aciu uz patarimus mirksiukas.gif tada bandysiu rugini. Tik, kiek skaiciau tuos raugus, tai toks jausmas, kad jie tokie tirstoki gaunasi, ar as cia nusikalbu g.gif . O vat tas raugas, kuri buvau gavusi is vyro darbo, toks visai skystas, vos vos tirstumo turejo g.gif
Rezeptuka savosios plikytos duonos ikelsiu rytoj mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jsmilgė @ 2012 06 30, 22:59)
Aciu uz patarimus  mirksiukas.gif tada bandysiu rugini. Tik, kiek skaiciau tuos raugus, tai toks jausmas, kad jie tokie tirstoki gaunasi, ar as cia nusikalbu  g.gif . O vat tas raugas, kuri buvau gavusi is vyro darbo, toks visai skystas, vos vos tirstumo turejo  g.gif
Rezeptuka savosios plikytos duonos ikelsiu rytoj  mirksiukas.gif


raugas ilgainiui stovėdamas skystėja.
O ir šiaip paprastai (na bent kiek aš skaičiau) ruginis raugas daromas tiek kiek vandens, tiek dedama ir miltų, bet galima ir mažiau miltų dėt, bus skystesnis. Tik privalumų/trūkumų tai nepasakysiu
Atsakyti
Sveikutės!
Naršydama internete, radau video MK baltos plytinės(batono) duonos receptą. Čia nieko naujo, tik gal padės pradedančioms, nes pamokėlė labai jau išsami ir vaizdinga. Štai mano balta duonelė pagal klasikinį batono receptą :
user posted image
Čia nuoroda į video pamokėlę. ten yra klaida - vandens turi būti 400ml (išbandžiau). Recepte nėra druskos, o jos reikia 1,5a.š. Ir aš nedėjau kepimo miltelių. Manau, jie tikrai nereikalingi.
http://www.povarenok...pes/show/66051/
Atsakyti
QUOTE(jsmilgė @ 2012 06 30, 22:59)
Aciu uz patarimus  mirksiukas.gif tada bandysiu rugini. Tik, kiek skaiciau tuos raugus, tai toks jausmas, kad jie tokie tirstoki gaunasi, ar as cia nusikalbu  g.gif . O vat tas raugas, kuri buvau gavusi is vyro darbo, toks visai skystas, vos vos tirstumo turejo  g.gif
Rezeptuka savosios plikytos duonos ikelsiu rytoj  mirksiukas.gif

Oho,kaip ilgai tas rytojus neateina... g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 07 01, 17:30)
Sveikutės!
Naršydama internete, radau video MK baltos plytinės(batono) duonos receptą.
http://www.povarenok...pes/show/66051/


Ačiū už nuorodą 4u.gif , tik druska recepte nurodyta. Keista, kad kildinti deda į šaldytuvą, aš kaip tik ieškodavau kuo šiltesnės vietos g.gif .
Atsakyti
Sveikutės, kepėjos 4u.gif
ateinu su klausimu: turiu plikytinio raugo (nzn, ar taip jis vadinasi, kur miltai plikomi verdanciu vandeniu ir atausus įmaisomas raugas, po pusantros paros įmaišomas cukrus, ir dalis atidedama ateičiai, o su kita dalim kepama duona).
Kaip paruošti šitą raugą sveikuolių duonelei?
Atsakyti
QUOTE(astaria @ 2012 07 19, 20:02)
Sveikutės, kepėjos 4u.gif
ateinu su klausimu: turiu plikytinio raugo (nzn, ar taip jis vadinasi, kur miltai plikomi verdanciu vandeniu ir atausus įmaisomas raugas, po pusantros paros įmaišomas cukrus, ir dalis atidedama ateičiai, o su kita dalim kepama duona).
Kaip paruošti šitą raugą sveikuolių duonelei?
tai jus turit raugo atidėto, tai šiam receptui paimat turimą raugą už vią kitą darot pagal receptą
Atsakyti