Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 06 16, 10:25)
jei raugas prastovėjo dvi sav., tai jis atvirkščiai nusilpo, raugas buna stiprus, kai pastoviai maitinamas/atnaujinamas


aciu tau. supratau. as kazkaip visada galvojau kitaip, nes to starterio kvapas toks stiprokas, grynai raugo tokio.

jau pamaitinau ir laukiu kol pakils ir tada matysiu kaip reiks elgtis toliau.

o gal galite pasakyti kiek mazdaug laiko jus kildinate duonele kai jau viska sumaisote? as kepu paprasta vadinama palangos duonele pagal Terra? man ji vis kitaip gaunas ir nors jau kepiau gal kokius 15kartu, bet vis neperprantu.
Atsakyti
QUOTE(zibute77 @ 2012 06 16, 15:15)
aciu tau. supratau. as kazkaip visada galvojau kitaip, nes to starterio kvapas toks stiprokas, grynai raugo tokio.

jau pamaitinau ir laukiu kol pakils ir tada matysiu kaip reiks elgtis toliau.

o gal galite pasakyti kiek mazdaug laiko jus kildinate duonele kai jau viska sumaisote? as kepu paprasta vadinama palangos duonele pagal Terra? man ji vis kitaip gaunas ir nors jau kepiau gal kokius 15kartu, bet vis neperprantu.

Man paprastai duona iškyla per 2,5-3val. Visais metų laikais kildinu pastoviai vienoje vietoje(išjungtoje orkaitėje).
Atsakyti
QUOTE(zibute77 @ 2012 06 16, 15:15)
aciu tau. supratau. as kazkaip visada galvojau kitaip, nes to starterio kvapas toks stiprokas, grynai raugo tokio.

jau pamaitinau ir laukiu kol pakils ir tada matysiu kaip reiks elgtis toliau.

o gal galite pasakyti kiek mazdaug laiko jus kildinate duonele kai jau viska sumaisote? as kepu paprasta vadinama palangos duonele pagal Terra? man ji vis kitaip gaunas ir nors jau kepiau gal kokius 15kartu, bet vis neperprantu.

viskas priklauso nuo kambario temp., kai šilta greičiau(1-2val.), kai vėsiau-lėčiau(2,5-12val.), jei kildinat neuždengtoje formoje-tai dar įtakoja drėgnumas patalpoj, skersvėjis...
Geriausia kildinant duoną vadovautis ne duotomis val., o pačiai žiūrėt/stebėt šį procesą
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 06 16, 17:50)
viskas priklauso nuo kambario temp., kai šilta greičiau(1-2val.), kai vėsiau-lėčiau(2,5-12val.), jei kildinat neuždengtoje formoje-tai dar įtakoja drėgnumas patalpoj, skersvėjis... 
Geriausia kildinant duoną vadovautis ne duotomis val., o pačiai žiūrėt/stebėt šį procesą


drinks_cheers.gif
šiaip iš mano patirties net 1-2 laipsniai turi labai didelę įtaką kildinimo laikui
Atsakyti
jau issikepiau duonele, tik dra nepjoviau, laukiu kol atves. atrodo lyg ir neblogai, tai bus matyt kaip ji man viduje gavosi. aciu visoms patarusioms.
Atsakyti
Mergaites,paaiskinkite kam yra plikomi miltai duonos kepimui?Kiek internete ziurineja,tai miltus kuriais bus maitinamas raugas pries tai uzpliko verdanciu vandeniu,o kai atvesta i ji deda rauga ir laiko 12val.
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2012 06 17, 22:59)
Mergaites,paaiskinkite kam yra plikomi miltai duonos kepimui?Kiek internete ziurineja,tai miltus kuriais bus maitinamas raugas pries tai uzpliko verdanciu vandeniu,o kai atvesta i ji deda rauga ir laiko 12val.

miltus plikina kad duona butu drėgnesne
Atsakyti
Merginos, reikia patarimo. Nepykit, jeigu jau čia buvo aptratas klausimas, bet per tokį kiekį info nerandu... ax.gif
Kepam duoną duonkepėje, viską darom pagal receptą, tik vietoj sausų mielių dedam šlapias (ten instrukcijoj kažkur yra nurodyta koks turi būti santykis) ir duona sukrenta. Vidus iškepęs, nešlapias, viskas skanu, bet viršus kepaliuko įdubęs ir smarkiai. Manau, kad taip neturėtų būt. schmoll.gif
Duonkepė nauja, pirmą kartą kepant viskas išėjo tobulai, todėl manau kad nėra brokuota, bet dabar vis sukrenta. Kas galėtų būti kaltas? Gal turit kokių patarimų? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(As_nematoma @ 2012 06 21, 15:02)
Merginos, reikia patarimo. Nepykit, jeigu jau čia buvo aptratas klausimas, bet per tokį kiekį info nerandu... ax.gif
Kepam duoną duonkepėje, viską darom pagal receptą, tik vietoj sausų mielių dedam šlapias (ten instrukcijoj kažkur yra nurodyta koks turi būti santykis) ir duona sukrenta. Vidus iškepęs, nešlapias, viskas skanu, bet viršus kepaliuko įdubęs ir smarkiai. Manau, kad taip neturėtų būt.  schmoll.gif
Duonkepė nauja, pirmą kartą kepant viskas išėjo tobulai, todėl manau kad nėra brokuota, bet dabar vis sukrenta. Kas galėtų būti kaltas? Gal turit kokių patarimų?  verysad.gif


Sveika 4u.gif
Kiek žinau taip nutinka kepant duonkepėse kai per mažai miltų tešloje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(As_nematoma @ 2012 06 21, 15:02)
Merginos, reikia patarimo. Nepykit, jeigu jau čia buvo aptratas klausimas, bet per tokį kiekį info nerandu... ax.gif
Kepam duoną duonkepėje, viską darom pagal receptą, tik vietoj sausų mielių dedam šlapias (ten instrukcijoj kažkur yra nurodyta koks turi būti santykis) ir duona sukrenta. Vidus iškepęs, nešlapias, viskas skanu, bet viršus kepaliuko įdubęs ir smarkiai. Manau, kad taip neturėtų būt.  schmoll.gif
Duonkepė nauja, pirmą kartą kepant viskas išėjo tobulai, todėl manau kad nėra brokuota, bet dabar vis sukrenta. Kas galėtų būti kaltas? Gal turit kokių patarimų?  verysad.gif

parašykit kiek įdėjot mielių, nes taip gali būt dėl per didelio mielių kiekio
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 06 21, 15:19)
parašykit kiek įdėjot mielių, nes taip gali būt dėl per didelio mielių kiekio


Atrodo 12g. Duonkepės knygutėj buvo parašyta kiek dėti, jeigu sausos mielės keičiamos šlapiom, tai grynai tiek dėjau, net svėriau. g.gif
Atsakyti
QUOTE(As_nematoma @ 2012 06 21, 15:25)
Atrodo 12g. Duonkepės knygutėj buvo parašyta kiek dėti, jeigu sausos mielės keičiamos šlapiom, tai grynai tiek dėjau, net svėriau.  g.gif

parašykit miltų/vandens kiekį
Atsakyti