Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
gal kas gali pagelbeti su receptuku, skaniu biggrin.gif batonui su raugu, esu kepus bet nepasakičiau kad gaunasi skaniai, duonai gaunasi gerai, o va batonas nelabai blush2.gif
Atsakyti
man kazkas panasaus i batona gavos kepant sia duonele 4u.gif
Atsakyti
Mergaites, kur galima Vilniui nusiprkti formos bagetams? Aciu 4u.gif
Atsakyti
Mergaites,reikia patarimo.Darausi rugini rauga pagal Terra2,siandiena vakare pamaitinsiu ji ketvirta karta,bet duonute galesiu kepti tik sekmadieni,kaip man su juo elgtis toliau,nes rytoj vakare jau kaip ir nereikia maitinti?Kada man atsideti raugo,kad butu kitam kartui?
Ir dar,kiek laiko reikia palaikyti starteri isemus saldytuvo kambario temperaturoje pries pamaitinima(cia jau sekanciam kartui)?
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2012 06 01, 09:25)
Mergaites,reikia patarimo.Darausi rugini rauga pagal Terra2,siandiena vakare pamaitinsiu ji ketvirta karta,bet duonute galesiu kepti tik sekmadieni,kaip man su juo elgtis toliau,nes rytoj vakare jau kaip ir nereikia maitinti?Kada man atsideti raugo,kad butu kitam kartui?
Ir dar,kiek laiko reikia palaikyti starteri isemus saldytuvo kambario temperaturoje pries pamaitinima(cia jau sekanciam kartui)?

Kadangi darote pagal mano išbandytą receptą, tai pasakysiu, kaip aš pasielgčiau, o tiksliau, kaip elgiausi patį prmą kartą, kai irgi negalėjau iškarto po padaryto raugo kepti. Apie 100gr( porą šaukštų) atsidėkit į indelį ir sandariai uždarytą padėkit į šaldytuvą(Tai bus jūsų starteris) . Visą likusį raugą irgi padėkit į šaldytuvą ir išimkite prieš kepimą sekmadienį maždaug 3val. Šiaip kambario temperatūroje užtenka palaikyti porą val., bet kadangi kiekis didesnis, gali nespėti apšilti.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 06 01, 13:32)
Kadangi darote pagal mano išbandytą receptą, tai pasakysiu, kaip aš pasielgčiau, o tiksliau, kaip elgiausi patį prmą kartą, kai irgi negalėjau iškarto po padaryto raugo kepti.  Apie 100gr( porą šaukštų) atsidėkit į indelį ir sandariai uždarytą padėkit į šaldytuvą(Tai bus jūsų starteris) . Visą likusį raugą irgi padėkit į šaldytuvą ir išimkite prieš kepimą sekmadienį maždaug 3val. Šiaip kambario temperatūroje užtenka palaikyti porą val., bet kadangi kiekis didesnis, gali nespėti apšilti.

Tai kadangi siandiena vakare pamaitinsiu paskutini karta,tai rytoj vakare ji jau reiketu apgyvendinti saldytuve.Ar teisingai suptratau?
Atsakyti
Niekas nieko nekepate blush2.gif
as kepu vis savo standartines, bet karts nuo karto ir viena kita nauja varijanta!

Kvietine duona su skaldytais kvieciais 4u.gif
user posted image


Raugui:

120 g pilno grūdo kvietinių miltų
120 g vandens
12 g raugo starterio

Sumaišyti viską ir palikti šiltai iki 18 val rūgti.

Plikiniui:

150 g skaldytų kvietinių grūdų
150 g verdančio vandens
12 g druskos

Grūdus užplikyti verdančiu vandeniu, įmaišyti druską ir palikti brinkti 16 val kambario temperatūroj. Aš kitą kartą daryčiau taip: į grūdus suberčiau druską ir užpylus šaltu vandeniu pastatyčiau virti. Kai užvirs, uždengčiau puodą ir ant silpnos ugnies virinčiau 10 min. Nukelčiau nuo ugnies ir palikčiau vėsti kiek reikia.


Tešlai:

viso raugo
viso plikinio
300 g Šiaulių kvietinių miltų (tipo 812)
100 g pilno grūdo kvietinių miltų
170 g vandens
1 a.š. medaus

Sudėti visus produktus į kombaino indą ir minkyti tešlą. 7 min. Tada uždengti ir kildinti 2 val šiltai, po 1 val perlankstyti / pertasyti.
Iš pakilusios suformuoti kepaliuką, kurį dėti į kildinimo krepšelį ir uždengus toliau kildinti. Man reikėjo iš namų lėkti, tai stačiau iškart šaldytuvan 4 val o vėliau dar 1 val kambario temperatūroj palaikiau. Normaliai galima nuo 2 iki 4 val kildinti. Tiesiog priklauso kiek šilta kildinant wink.gif
Kepti reikia pirma 15 min prie 250° duodant garų. Po 15 min praverti orkaitės duris, išleisti garus ir prisukus karštį iki 190° pabaigti duonelę dar 40-45 min kepti. Skanaus!

**************

100% rugine duona su tamsiu alumi 4u.gif

user posted image
Raugui:
230 g rupaus malimo ruginių miltų (tipo1150)
230 g vandens
23 g raugo starterio (aš ėmiau šiek tiek daugiau, nes dėjau kvietinį)

Sumaišyti viską ir padėti šiltai kilti 15-18 val. Geriausia temperatūra virš 24°.

Tešlai:
viso raugo
240 g pilno grūdo ruginių miltų
220 g rupaus malimo ruginių miltų (tipo 1150)
12 g druskos
~240 ml tamsaus alaus
Taip, daugiau jokie skysčiai nesipila!


Pilno grūdo miltus užpilti alumi ir palikti 1-2 val brinkti. Tada šį brinkinį dėti su likusiais produktais į kombaino indą ir užminkyti tešlą. 7 min! Suformuoti kepaliuką ir dėti į kildinimo krepšelį. Uždengti ir kildinti šiltai. Aš kildinau virš 3 val ir mano akimis dar per mažai buvo. Kepant man jis beveik nepakilo daugiau. Tad kitą kartą dar ilgiau kildinčiau. Tiesiog priklauso nuo temperatūros kurioje kyla, nuo 120 iki 240 min.
Kepti reikia pirma 15 min prie 250° (duodant garų), vėliau dar 45 min prie 180°. Ataušinti ant grotelių ir skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 14 birželio 2012 - 09:00
Sveikos 4u.gif

Vakar kepiau šią duonelę:

GARDI RUGINĖ DUONA

user posted image


Senai begaminau tokią duonelę. Ji tikra ruginė su įvairiais grūdais. Neatsispyriau pagundai atsipjauti dar šiltą riekelę ir sulapnoti su sviestu smile.gif Laaaaabai skanu.

Reikės:

Ruginių rupių miltų 165 g
Kvietinių rupių miltų 165 g
Kvietinių paprastų miltų 165 g
0,5 l šilto vandens
Po 1/3 stiklinės
Linų sėmenų
Avižinių dribsnių
Saulėgrąžų
Sezamo sėklų
3 – 4 šaukštai kmynų
50 g cukraus ar medaus
2-3 šaukšteliai druskos
3-4 šaukštai aktyvaus raugo

Gamyba:

Visus sausus produktus sumaišyti. Į raugą įpilti dalį vandens, praskiesti. Supilti į sausą produktų mišinį, tada supilti ir likusį vandenį (koreguoti pagal tirštumą). Išminkyti. Tešlą formoje kildinti reikėtų apie parą. Galima ir apie 12 valandų. Kol iškils.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Kepti apie 1 val. orkaitę įkaitinus iki 200 ar 180 laipsnių karščio. Priklausomai nuo orkaitės reikėtų koreguoti ir kepimo trukmę. Atvėsinti ant grotelių.

user posted image

Atsakyti
Sveikutes.

Noriu paklausti. Kiek kepu batona - niekad dorai neiskyla doh.gif g.gif . Nesuprantu ka darau blogai. Viskas pagal recepta,atrodo,nera sudetinga.Tesla iskyla normaliai,o suformavus batona jau nebe g.gif .Mieles naudoju sausas.

Jei nesugebu iskept batono tai duonai isvis nepasirengus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Benefit @ 2012 06 14, 17:13)
Sveikutes.

Noriu paklausti. Kiek kepu batona - niekad dorai neiskyla  doh.gif  g.gif . Nesuprantu ka darau blogai. Viskas pagal recepta,atrodo,nera sudetinga.Tesla iskyla normaliai,o suformavus batona jau nebe  g.gif .Mieles naudoju sausas.

Jei nesugebu iskept batono tai duonai isvis nepasirengus  verysad.gif

na jeigu tesla kyla gerai, tai ir suformuotas batonas turi iskilti. Siuo atveju nereikia Jums vadovautis nurodytu recepte kildinimo laiku, o ziureti kaip Jusu atrodo. Tiesiog kildinkite kol zymia (beveik dvigubai ) pakiles bus ir kepkite wink.gif
Atsakyti
laba diena, seniai cia besilankiau nes vis kiti darbai kiti reikaliukai, bet duoneles nebuvau apleidus kepti, tik si karta man raugas prastovejo daugiau kaip dvi savaites ir noriu pasiteireitauti ar ji man kepant duonele visa dabar ir sudeti ( apie 100g) ar tik dali, nes kiek suprantu jis labai stiprus dabar? noriu per siandien diena viska pasidaryti ir rauga pamaitinti ir susiminkyti ir iskepti duonele. gal kas patars kiek man jo sudeti visa? didelis dekui.
Atsakyti
QUOTE(zibute77 @ 2012 06 16, 12:04)
laba diena, seniai cia besilankiau nes vis kiti darbai kiti reikaliukai, bet duoneles nebuvau apleidus kepti, tik si karta man raugas prastovejo daugiau kaip dvi savaites ir noriu pasiteireitauti ar ji man kepant duonele visa dabar ir sudeti ( apie 100g) ar tik dali, nes kiek suprantu jis labai stiprus dabar? noriu per siandien diena viska pasidaryti ir rauga pamaitinti ir susiminkyti ir iskepti duonele. gal kas patars kiek man jo sudeti visa? didelis dekui.
jei raugas prastovėjo dvi sav., tai jis atvirkščiai nusilpo, raugas buna stiprus, kai pastoviai maitinamas/atnaujinamas
Atsakyti