Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(aguonele @ 2012 05 27, 20:23)
galbut jis zuvo jau  blush2.gif  jei jau nekyla visai... linkiu kad taip nebutu  4u.gif



Raugas taip greitai nemirsta-pamaitinkit,tikrai atsigaus.
Atsakyti
QUOTE(forbija @ 2012 05 27, 20:01)
Raugas taip greitai nemirsta-pamaitinkit,tikrai atsigaus.
drinks_cheers.gif pilnai sutinku, jis gali susilpnėt, bet nužudyt taip greitai neišeis, ypač kai buvo maitintas, vistiek gavo "maisto" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 05 27, 21:00)
turi pasitaisyt, nes kvietinis raugas l. įnoringas, ir kad palaikyt jį gyvybinga reikia pastoviai atnaujint
šiandien vakare turit pamatyt jau rugimo požymius, jei iki rytojau bus silpni, tada atidėkit šaukštą raugo ir dar kartą pamaitinkit, galit padėt raugui atsibust, vietoj vandens imkit alų (tik be burbuliuku) ir viskas bus gerai, sėkmės  4u.gif

Tikiuosi pasitaisys unsure.gif O kam atidėti tą šaukštą raugo g.gif
O alus be burbuliukų, tai būtų pastovėjęs, kad angliarūgštės nebebūtų? blush2.gif
Na aš šiandien vėl jį pamaitinau su kvietiniais miltais ir šiltu vandenuku ir padėjau ant palangės, saulutė pašildys, gal atsigaus g.gif O gal negalima į saulę g.gif
Gal ir būsiu padarius klaidą dažnai jį kilnodama ir uostydama doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Meila @ 2012 05 28, 19:45)
Tikiuosi pasitaisys  unsure.gif O kam atidėti tą šaukštą raugo g.gif
O alus be burbuliukų, tai būtų pastovėjęs, kad angliarūgštės nebebūtų? blush2.gif
Na aš šiandien vėl jį pamaitinau su kvietiniais miltais ir šiltu vandenuku ir padėjau ant palangės, saulutė pašildys, gal atsigaus  g.gif  O gal negalima į saulę  g.gif
Gal ir būsiu padarius klaidą dažnai jį kilnodama ir uostydama  doh.gif
kad atsinaujintu
taip, be angliarūgštes
jus turėjot pamaitint su ruginiai miltais kelis kartus, o tik tada, jau galima permaitint

Atsakyti
Mergaites gal galetumet pasiulyti kokia duonute su raugu,bet kad butu galima minkyti rankomis ir kepti orkaiteje,nes duonkepes neturiu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Meila @ 2012 05 28, 20:45)
Na aš šiandien vėl jį pamaitinau su kvietiniais miltais ir šiltu vandenuku ir padėjau ant palangės, saulutė pašildys, gal atsigaus  g.gif  O gal negalima į saulę  g.gif
Gal ir būsiu padarius klaidą dažnai jį kilnodama ir uostydama  doh.gif

Saulėje tikrai negalima laikyti raugo.

QUOTE(*AMRI* @ 2012 05 29, 11:03)
Mergaites gal galetumet pasiulyti kokia duonute su raugu,bet kad butu galima minkyti rankomis ir kepti orkaiteje,nes duonkepes neturiu. 4u.gif

Tai, kad čia begalės receptų duonytei kepimui orkaitėje. Aš nors ir turiu duonkepę, bet vistiek minkau rankomis ir kepu orkaitėje.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 05 29, 10:26)
Saulėje tikrai negalima laikyti raugo.
Tai, kad čia begalės receptų duonytei kepimui orkaitėje. Aš nors ir turiu duonkepę, bet vistiek minkau rankomis ir kepu orkaitėje.


Neminkau. Šaukštu gerai išmaišau ir sukrečiu į formas.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 05 29, 11:26)
Saulėje tikrai negalima laikyti raugo.
Tai, kad čia begalės receptų duonytei kepimui orkaitėje. Aš nors ir turiu duonkepę, bet vistiek minkau rankomis ir kepu orkaitėje.

Nusiziurejau jusu Palangos duonute,o kaip paskui su raugu elgtis norint antra karta kepti?
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2012 05 29, 17:27)
Nusiziurejau jusu Palangos duonute,o kaip paskui su raugu elgtis norint antra karta kepti?

išėmus iš šaldytuvo, palaikyti kambario temperatūtoje, paskui pamaitinti ir palikti uždengtą( prabadyti skulutes , kad kvėpuotų) nakčiai. Ryte atsidėti šaukštą raugo šaldytuvan sekančiam kartui, o iš likusio minkyti tešlą. Ir taip toliau...
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 05 29, 17:58)
išėmus iš šaldytuvo, palaikyti kambario temperatūtoje, paskui pamaitinti ir palikti uždengtą( prabadyti skulutes , kad kvėpuotų) nakčiai. Ryte atsidėti šaukštą raugo šaldytuvan sekančiam kartui, o iš likusio minkyti tešlą. Ir taip toliau...

O kokiom proporcijom pamaitinti ir kiek laiko reikia palaikyti rauga isemus is saldytuvo kambaryje pries maitinima?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 05 29, 08:55)
1. kad atsinaujintu

2. jus turėjot pamaitint su ruginiai miltais kelis kartus, o tik tada, jau galima permaitint

1. Tai šaukštą atidedu o likusį maitinu ar atvirkščiai g.gif blush2.gif
2. g.gif Tai bėgu su ruginiais maitint unsure.gif

QUOTE(Terra2 @ 2012 05 29, 11:26)
Saulėje tikrai negalima laikyti raugo.


Gerai, kad šiandien apsiniaukę doh.gif blush2.gif

Pradžioj taip viskas sekėsi, kaip sakoma naujokams sekasi blush2.gif O dabar ir su raugu nebe susišneku ir duona sukrito doh.gif gal todėl, kad raugas nebuvo tinkamai išrūgęs g.gif
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2012 05 29, 10:03)
Mergaites gal galetumet pasiulyti kokia duonute su raugu,bet kad butu galima minkyti rankomis ir kepti orkaiteje,nes duonkepes neturiu. 4u.gif

lotuliukas.gif visas duonas galima minkyti rankomis ir kepti orkaiteje.

as su nauju receptuku jei kam idomu blush2.gif
bulvine duona su raugu & imaisu

user posted image

Raugui: 135 g rupaus malimo ruginių miltų (tipo1150)
135 g vandens
14 g raugo starterio (ėmiau kvietinį)

Viską sumaišyti ir uždengus palikti šiltai 16-20 val kilti.

Įmaišui:100 g rupaus malimo kvietinių miltų (tipo1050)
90 g vandens
1 g šviežių mielių

Sumaišyti viską ir pirma palikti 2 val šiltai kambario temperatūroje stovėti o toliau iki 16 val šaldytuve.

Brinkiniui: 40 g džiuvėsėlių
75 g vandens


Užpilti džiuvėsėlius vandeniu ir palikti brinkti mažiausiai 2 val. Aš juos užpylus vandeniu stačiau šaldytuvan tuo pat laiku kaip ir įmaišą.

Tešlai: viso raugo
viso įmaišo
viso brinkinio
150 g virtų, sutraiškytų bulvių
415 g rupaus malimo kvietinių miltų (tipo1150)
10 g alyvuogių aliejaus
120 g vandens
16 g druskos
Visus tešlai skirtus produktus (išskyrus druską) dėti į kombaino indą ir minkyti tešlą. Pirma lėčiausiu greičiu 4 min. Tada suberti druską ir toliau minkyti dar 6-8min, kol tešla gražiai nuo indo sienelių atšokinės. Uždengti ir palikti 2 val šiltai kilti. Po 1 val tešlą gražiai perlankstyti/pertąsyti.

Pakilusią išsiversti ant šiek tiek miltuoto stalo ir suformuoti kepaliuką, kurį dėti siūle į viršų į kildinimo krepšelį. Šį uždengti ir palikti šiltai ~2,5 val kilti (tiesiog žiūrėti kiek šilta yra ir kaip kyla).

Pašauti kepti į 240° (su garais) orkaitę pirma 15 min. Išleisti garus, karštį prisukti iki 210° ir toliau kepti ~25-30 min. Žiūrėti kaip atrodo, pabarbenti wink.gif Leisti ataušti ant grotelių ir skanaus!!!
P.S. įpjauti prieš pašaunant kepti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 02 birželio 2012 - 19:08