QUOTE(*AMRI* @ 2012 05 29, 10:03)
Mergaites gal galetumet pasiulyti kokia duonute su raugu,bet kad butu galima minkyti rankomis ir kepti orkaiteje,nes duonkepes neturiu.
visas duonas galima minkyti rankomis ir kepti orkaiteje.
as su nauju receptuku jei kam idomu
bulvine duona su raugu & imaisu
Raugui: 135 g rupaus malimo ruginių miltų (tipo1150)
135 g vandens
14 g raugo starterio (ėmiau kvietinį)
Viską sumaišyti ir uždengus palikti šiltai 16-20 val kilti.
Įmaišui:100 g rupaus malimo kvietinių miltų (tipo1050)
90 g vandens
1 g šviežių mielių
Sumaišyti viską ir pirma palikti 2 val šiltai kambario temperatūroje stovėti o toliau iki 16 val šaldytuve.
Brinkiniui: 40 g džiuvėsėlių
75 g vandens
Užpilti džiuvėsėlius vandeniu ir palikti brinkti mažiausiai 2 val. Aš juos užpylus vandeniu stačiau šaldytuvan tuo pat laiku kaip ir įmaišą.
Tešlai: viso raugo
viso įmaišo
viso brinkinio
150 g virtų, sutraiškytų bulvių
415 g rupaus malimo kvietinių miltų (tipo1150)
10 g alyvuogių aliejaus
120 g vandens
16 g druskos
Visus tešlai skirtus produktus (išskyrus druską) dėti į kombaino indą ir minkyti tešlą. Pirma lėčiausiu greičiu 4 min. Tada suberti druską ir toliau minkyti dar 6-8min, kol tešla gražiai nuo indo sienelių atšokinės. Uždengti ir palikti 2 val šiltai kilti. Po 1 val tešlą gražiai perlankstyti/pertąsyti.
Pakilusią išsiversti ant šiek tiek miltuoto stalo ir suformuoti kepaliuką, kurį dėti siūle į viršų į kildinimo krepšelį. Šį uždengti ir palikti šiltai ~2,5 val kilti (tiesiog žiūrėti kiek šilta yra ir kaip kyla).
Pašauti kepti į 240° (su garais) orkaitę pirma 15 min. Išleisti garus, karštį prisukti iki 210° ir toliau kepti ~25-30 min. Žiūrėti kaip atrodo, pabarbenti
Leisti ataušti ant grotelių ir skanaus!!!
P.S. įpjauti prieš pašaunant kepti.