Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(vaižgantė @ 2012 05 23, 12:04)
Kepu pagal šį receptą, kildinu 3-4 val inde, kuriame kepu. Jei ilgiau, perrūgsta, gi šilta dabar...

kildinimo laiką reikia visada žiūrėt ne iš recepto, o iš sąlygų kur kildinama tešla, nes pas viena užima 2 val. o pas kita ir per 6 nepakils mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 05 23, 10:00)
pagal šį receptą ir yra skysta tešla, geriausia kildinkit kepimo inde, nes tešla kildama ištiš

dekui Jums didelis 4u.gif

QUOTE(vaižgantė @ 2012 05 23, 10:04)
Kepu pagal šį receptą, kildinu 3-4 val inde, kuriame kepu. Jei ilgiau, perrūgsta, gi šilta dabar...

4u.gif o ta duonyte per tas 3-4 val turi pasikelti kazkiek ?as pirma karta kepu pagal si receptuka,tai kazkaip man keistai atrodo tokia skysta tesla g.gif
kokioje temperaturoje ir kiek kepate?Parasyta,kad deti i salta orkaite,bet visada ikaitinu prkaite tik paskui kisu duonyte. Tai ir vel ant abejones su tuo dejimu i salta orkaite g.gif
Nepykit,kad tiek daug klausimu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo * viva*: 23 gegužės 2012 - 12:15
QUOTE(* viva* @ 2012 05 23, 12:12)
dekui Jums didelis 4u.gif
4u.gif o ta duonyte per tas 3-4 val turi pasikelti kazkiek ?as pirma karta kepu pagal si receptuka,tai kazkaip man keistai atrodo tokia skysta tesla g.gif
kokioje temperaturoje ir kiek kepate?Parasyta,kad deti i salta orkaite,bet visada ikaitinu prkaite tik paskui kisu duonyte. Tai ir vel ant abejones  su tuo dejimu i salta orkaite g.gif
Nepykit,kad tiek daug klausimu 4u.gif

taip, pasikels, svarbiausia neperlaikykit, nes kai perrūgs t.p. nieko gero
dėl šaltos/karštos orkaitės čia jau kam kaip patinka, jei kepat uždengtoj formoj, geriau į šaltą statyt (čia mano patirtys)
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 05 23, 10:18)

didelis Jums dekui 4u.gif
Atsakyti
Dedu į šaltą, kepu pusantros valandos (mažindama karštį). Paskutinį kartą kildinau balkone ir perlaikiau- išbuvo beveik 5 val ir perrūgo...
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 05 18, 09:40)
gali būt, kad mielės senos.

tai ir aš taip iš pradžių galvojau, nusipirkau kitas,vistiek tas pats rezultatas
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Vakar su Jusu pagalba issikepiau nuostabiai skania duonele 4u.gif dekui visoms padejusioms 4u.gif
Ale vat mano atidetas raugas dabra man rupi. Bijau is nezinojimo sugadinti. Atidejau 4 saukstus nuo vakar ,palaikiau biskiuka kambaryje,kol pradejo pureti ir idejau i saldytuva. Siandien jau ziuriu beveik puse sloikelio. Ir kvapas toks kaip alkoholio blink.gif Jis man toks is kvapo vos ne kaip alkoholinis atrodo blink.gif Padekit,ka as cia negerai padariau g.gif Labai gaila ismesti rauga unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo * viva*: 24 gegužės 2012 - 10:48
QUOTE(* viva* @ 2012 05 24, 11:48)
Sveikutes 4u.gif
Vakar su Jusu pagalba issikepiau nuostabiai skania duonele 4u.gif dekui visoms padejusioms 4u.gif
Ale vat mano atidetas raugas dabra man rupi. Bijau is nezinojimo sugadinti. Atidejau 4 saukstus nuo vakar ,palaikiau biskiuka kambaryje,kol pradejo pureti ir idejau i saldytuva. Siandien jau ziuriu beveik puse sloikelio. Ir kvapas toks kaip alkoholio blink.gif Jis man toks is kvapo vos ne kaip alkoholinis atrodo blink.gif Padekit,ka as cia negerai padariau g.gif Labai gaila ismesti rauga unsure.gif

Nebijokit alkoholio kvapo lotuliukas.gif Su tuo raugu viskas tvarkoje. Tik svarbu, kad nedarinėtumėt to indo su raugu ir neuostinėtumėt. Palikikit jį ramybėj iki sekančio kepimo. Aš netgi iš vienos vietos į kitą neperstatinėju šaldytuve(čia mano tokie prietarai, kad raugo negalima judinti, kai jis ilsisi)!
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 05 24, 09:06)

4u.gif dabar ramu ax.gif
Atsakyti
Kas su mano raugu negerai? Turėjau kvietinį/ruginį po to maitinau tik kvietiniais miltais, viskas buvo gerai, bet paskui gaudavos, kad jį pamaitinus jis truputį tik paburbuliuodavo ir viršuj nusistodavo skystis g.gif Vakar pamaitinau ruginiais miltais (sako jie stipreni) gal pasitaisys kiek padėtis?
Atsakyti
QUOTE(Meila @ 2012 05 27, 15:40)

galbut jis zuvo jau blush2.gif jei jau nekyla visai... linkiu kad taip nebutu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Meila @ 2012 05 27, 15:40)
Kas su mano raugu negerai? Turėjau kvietinį/ruginį po to maitinau tik kvietiniais miltais, viskas buvo gerai, bet paskui gaudavos, kad jį pamaitinus jis truputį tik paburbuliuodavo ir viršuj nusistodavo skystis  g.gif  Vakar pamaitinau ruginiais miltais (sako jie stipreni) gal pasitaisys kiek padėtis?
turi pasitaisyt, nes kvietinis raugas l. įnoringas, ir kad palaikyt jį gyvybinga reikia pastoviai atnaujint
šiandien vakare turit pamatyt jau rugimo požymius, jei iki rytojau bus silpni, tada atidėkit šaukštą raugo ir dar kartą pamaitinkit, galit padėt raugui atsibust, vietoj vandens imkit alų (tik be burbuliuku) ir viskas bus gerai, sėkmės 4u.gif
Atsakyti