ką daryti, per žioplumą nepasilikau duonos raugo
Labas kepejeles,
Kepu duonele ir as.. vaikysteje kepdavom su mama peciuje, kepdavom didziulius kepalus, nezinau svorio ir turiu, bet isemus uzkraudavom ta virtuvini standartinis stala
Dabar gi pries koki pora menesiu pradejau kepti ir pati.. kepu kas savaite, bandineju si bei ta, bandau atrasti pacia paciausia.. Tai mano pastebejimas toks, kad arba mano teslos maisymo antgaliai blogi arba kazkas ne taip, bet jei minkau rankomis tai gaunasi puiki duonele, bet jei su tais antgaliais tai nesusipratimas.. normaliai neiskyla ir siaip kazkokia netokia..
Kitas pastebejimas - nors temperatura yra kaip ir aisku, bet sakykim mano orkaite nesena - whirpool, bet matyt kazkas pas ja ne taip, nes jeio kepu kaip daugumoje receptu is pradziu 240-250 apdega virsus, todel pradejau improvizuoti - su garais kepu 230 temperaturoj 15-20 min, tuomet 1h 30 min 180 ir nei apdega nei pluta nenormali susidaro..
Gal mano rasliavojimai bus kam idomus
Labanaktuke uzsirauk is naujo
Kepu duonele ir as.. vaikysteje kepdavom su mama peciuje, kepdavom didziulius kepalus, nezinau svorio ir turiu, bet isemus uzkraudavom ta virtuvini standartinis stala
Dabar gi pries koki pora menesiu pradejau kepti ir pati.. kepu kas savaite, bandineju si bei ta, bandau atrasti pacia paciausia.. Tai mano pastebejimas toks, kad arba mano teslos maisymo antgaliai blogi arba kazkas ne taip, bet jei minkau rankomis tai gaunasi puiki duonele, bet jei su tais antgaliais tai nesusipratimas.. normaliai neiskyla ir siaip kazkokia netokia..
Kitas pastebejimas - nors temperatura yra kaip ir aisku, bet sakykim mano orkaite nesena - whirpool, bet matyt kazkas pas ja ne taip, nes jeio kepu kaip daugumoje receptu is pradziu 240-250 apdega virsus, todel pradejau improvizuoti - su garais kepu 230 temperaturoj 15-20 min, tuomet 1h 30 min 180 ir nei apdega nei pluta nenormali susidaro..
Gal mano rasliavojimai bus kam idomus
Labanaktuke uzsirauk is naujo
QUOTE(Panele:) @ 2012 05 04, 05:09)
Labukas
Turiu kvietini rauga, jam jau dvi savaites. Turiu Jums mielosios keleta klausimuku Ar pats raugas stovedamas saldytuve turi tureti daug burbuliuku? Nes pas mane matosi tik keli mazi burbuliukai ir viskas. Kepiau du kartus duonele, tai ji man neiskilo. Gal raugas netinkamas?
Dekoju uz atsakymus
Turiu kvietini rauga, jam jau dvi savaites. Turiu Jums mielosios keleta klausimuku Ar pats raugas stovedamas saldytuve turi tureti daug burbuliuku? Nes pas mane matosi tik keli mazi burbuliukai ir viskas. Kepiau du kartus duonele, tai ji man neiskilo. Gal raugas netinkamas?
Dekoju uz atsakymus
Stovedamas saldytuve jis neturi daug burbuliuku, bet pamaitinus pirmomis dienomis bent pas mane tai patrigubeja ir veliau vel suslugsta
O kodel duona neiskyla tai gali buti daug priezasciu: neaktyvus raugas, nepankamai iskildinta duona... antra karta skaitant, matau jog Jusu raugas labai sviezias yra. duonas kepant reikejo minimaliai svieziu mieliu deti del geresnio kilimo
QUOTE(labanaktukee @ 2012 05 04, 06:37)
ką daryti, per žioplumą nepasilikau duonos raugo
raugtis nauja, kito kelio nera
[quote=aguonele,2012 05 04, 14:05]
Stovedamas saldytuve jis neturi daug burbuliuku, bet pamaitinus pirmomis dienomis bent pas mane tai patrigubeja ir veliau vel suslugsta
O kodel duona neiskyla tai gali buti daug priezasciu: neaktyvus raugas, nepankamai iskildinta duona... antra karta skaitant, matau jog Jusu raugas labai sviezias yra. duonas kepant reikejo minimaliai svieziu mieliu deti del geresnio kilimo
Dekoju uz atsakyma
As pastebejau, jog kai pamatinu rauga, tai jis nepadvigubeja. O gal kai pamatini, negalima is kart deti i saldytuva?
Dekui!
Stovedamas saldytuve jis neturi daug burbuliuku, bet pamaitinus pirmomis dienomis bent pas mane tai patrigubeja ir veliau vel suslugsta
O kodel duona neiskyla tai gali buti daug priezasciu: neaktyvus raugas, nepankamai iskildinta duona... antra karta skaitant, matau jog Jusu raugas labai sviezias yra. duonas kepant reikejo minimaliai svieziu mieliu deti del geresnio kilimo
Dekoju uz atsakyma
As pastebejau, jog kai pamatinu rauga, tai jis nepadvigubeja. O gal kai pamatini, negalima is kart deti i saldytuva?
Dekui!
QUOTE(Meila @ 2012 05 01, 20:43)
Radau pagaliau atsakymą
MAno duonkepėje pyragas jau po 50 min. buvo labai apskrudusia pluta Ko gero nebekepsiu aš šio pyrago
QUOTE(Panele:) @ 2012 05 04, 15:35)
As pastebejau, jog kai pamatinu rauga, tai jis nepadvigubeja. O gal kai pamatini, negalima is kart deti i saldytuva?
Dekui!
Dekui!
galima. as taip ir darau bet vistiek turi matytis, kad jis suaktyveja.
Šiandien po ilgesnio laiko vėl kepiau duonutę. Skanumėlis
vilku motinėlė, labai dėkoju už patarimą
QUOTE(Meila @ 2012 05 04, 18:32)
MAno duonkepėje pyragas jau po 50 min. buvo labai apskrudusia pluta Ko gero nebekepsiu aš šio pyrago
duonkepei galima pasirinkt apskrudinimo lygį, pabandykit sumažint
šiaip, dauguma modeliu, turi standartinį 1val. kepimo laiką
QUOTE(nataliuncik @ 2012 05 06, 10:32)
duonkepei galima pasirinkt apskrudinimo lygį, pabandykit sumažint
šiaip, dauguma modeliu, turi standartinį 1val. kepimo laiką
šiaip, dauguma modeliu, turi standartinį 1val. kepimo laiką
Tai jau ir buvo dėta pati mažiausia skrudinimo programa, o gavosi, super paskrudinta Čia gal dėl to, kad duonkepės galingumas ddelis 1650 kWh
Sveikos
merginos, o kur perkat paprastus ruginius miltus, ne rupius? Ieskojau maxeje ir norfoj, bet radau tik rupius
merginos, o kur perkat paprastus ruginius miltus, ne rupius? Ieskojau maxeje ir norfoj, bet radau tik rupius
QUOTE(Vimbras @ 2012 04 29, 22:38)
Kepejos, gal galetumete pagelbeti? Savaitgali teko paskanauti skanios duoneles is daigintu grudu. Gal kartais zinote kaip tokia iskepti? Atleiskite jei jau buvo apie tai kalbeta. Paziurinejau temele, bet ant greicio neaptikau receptuko. O jau taip norisi dar karta paskanauti.
Nejau neatsiras mamyte kuri galetu man pagelbeti? Zinau tik tiek, kad daigintus grudus reikia sumalti mesmale. Bet ka daugiau deti ir kaip daryti, nezinau