Sveikos kepejeles!
Turiu klausima apie rugines duonytes kepima (is raugo).
Duona pradejau kept neseniai, todel viskas tik bandymu ir tobulejimo lygyje, bet iskilo vienintelis klausimas, kuris niekada nesikeicia - jau iskepta duonyte pjaunant susidaro tokie lyg "voliukai". Atrodytu, ji per dregna ar nedakepus. Bet kaitaliojau ir temperatura ir kepimo laika, laikiau vandeni tik 15 min, bandziau ir visa laik su vandeniu. Zodziu - jokio skirtumo, jos ta vidine struktura nesikeicia.
Gal kepejos "su stazu" patars ka nors?
QUOTE(Pumma78 @ 2012 04 23, 13:12)
Sveikos kepejeles!
Turiu klausima apie rugines duonytes kepima (is raugo).
Duona pradejau kept neseniai, todel viskas tik bandymu ir tobulejimo lygyje, bet iskilo vienintelis klausimas, kuris niekada nesikeicia - jau iskepta duonyte pjaunant susidaro tokie lyg "voliukai". Atrodytu, ji per dregna ar nedakepus. Bet kaitaliojau ir temperatura ir kepimo laika, laikiau vandeni tik 15 min, bandziau ir visa laik su vandeniu. Zodziu - jokio skirtumo, jos ta vidine struktura nesikeicia.
Gal kepejos "su stazu" patars ka nors?
Turiu klausima apie rugines duonytes kepima (is raugo).
Duona pradejau kept neseniai, todel viskas tik bandymu ir tobulejimo lygyje, bet iskilo vienintelis klausimas, kuris niekada nesikeicia - jau iskepta duonyte pjaunant susidaro tokie lyg "voliukai". Atrodytu, ji per dregna ar nedakepus. Bet kaitaliojau ir temperatura ir kepimo laika, laikiau vandeni tik 15 min, bandziau ir visa laik su vandeniu. Zodziu - jokio skirtumo, jos ta vidine struktura nesikeicia.
Gal kepejos "su stazu" patars ka nors?
maniske irgi visada tokia, bet tik pirma diena
QUOTE(Pumma78 @ 2012 04 23, 13:12)
Sveikos kepejeles!
Turiu klausima apie rugines duonytes kepima (is raugo).
Duona pradejau kept neseniai, todel viskas tik bandymu ir tobulejimo lygyje, bet iskilo vienintelis klausimas, kuris niekada nesikeicia - jau iskepta duonyte pjaunant susidaro tokie lyg "voliukai". Atrodytu, ji per dregna ar nedakepus. Bet kaitaliojau ir temperatura ir kepimo laika, laikiau vandeni tik 15 min, bandziau ir visa laik su vandeniu. Zodziu - jokio skirtumo, jos ta vidine struktura nesikeicia.
Gal kepejos "su stazu" patars ka nors?
Turiu klausima apie rugines duonytes kepima (is raugo).
Duona pradejau kept neseniai, todel viskas tik bandymu ir tobulejimo lygyje, bet iskilo vienintelis klausimas, kuris niekada nesikeicia - jau iskepta duonyte pjaunant susidaro tokie lyg "voliukai". Atrodytu, ji per dregna ar nedakepus. Bet kaitaliojau ir temperatura ir kepimo laika, laikiau vandeni tik 15 min, bandziau ir visa laik su vandeniu. Zodziu - jokio skirtumo, jos ta vidine struktura nesikeicia.
Gal kepejos "su stazu" patars ka nors?
Sveikutė,
gali būti, kad per skysta jūsų tešla ir tai trukdo gerai duonai iškilti, todėl susidaro tokie lyg suplikimai. Arba gal gerai neišminkote?
Tai va, kad bandzius esu ir su skystumu manipuliuot. Bet kai buvo skystesne tesla, tai gavosi tikrai tragiska o si kart pameginau suzaist su ilgu minkymu ir minkiau gera pusvalandi, bet vistiek ji veliasi, Nors skoniui tai netrukdo Nes ji neatrodo nepakilusi. Per tas 3 val. pries kepima, ji labai normaliai iskyla.
labukas labai noreciau issikepti duonytes... gal kas noretu ir galetu pasidalinti raugu? geriausia Vilnius, Fabijoniskes, Staneviciaus g.
QUOTE(herkusx @ 2012 04 11, 10:15)
Sveiki. Nesenai nusisyspsojo laime - islosiau konevekcine krosnele, labai senai norejau kepti duona namuose. Prasau pasidalinti receptais , petirtim - kaip galima issikepti duona KONVEKCINEJE KROSNELEJE. Lauksiu patarimu ir receptu. Aciu.
Labas, mes irgi turim konvekcinę krosnelę (gavom dovanų), bet joje dar tik mėsą teko kepti, nors mačiau, kad yra funkcija duonai Gal kada išbandysiu, jei nesugadinsiu visko, bet juk daug elektros turbūt suvalgo, kol ta duona iškepa, geriau orkaitėj
O kiek laiko duonkepėje kepate mielinį/aguoninį zebriuką? Nes maniškė duonkepė leidžia pasirinkti kiek nori laiko
QUOTE(Mrs. R @ 2009 07 06, 18:01)
terra2 - kepiau Bake programa, tai pas mane 1val uztruko (ta programa jau nei maiso, nei kildo). But galeje ir dar paskrusti del manes, bet jau programa nebeleido daugiau kepinti. tiesa, su cinamonu paskrudo labiau (matyt, maziau dregmes)
Radau pagaliau atsakymą
Labukas
Turiu kvietini rauga, jam jau dvi savaites. Turiu Jums mielosios keleta klausimuku Ar pats raugas stovedamas saldytuve turi tureti daug burbuliuku? Nes pas mane matosi tik keli mazi burbuliukai ir viskas. Kepiau du kartus duonele, tai ji man neiskilo. Gal raugas netinkamas?
Dekoju uz atsakymus
Turiu kvietini rauga, jam jau dvi savaites. Turiu Jums mielosios keleta klausimuku Ar pats raugas stovedamas saldytuve turi tureti daug burbuliuku? Nes pas mane matosi tik keli mazi burbuliukai ir viskas. Kepiau du kartus duonele, tai ji man neiskilo. Gal raugas netinkamas?
Dekoju uz atsakymus