Kadangi grįžau iš vienišo gyvenimo bute pas šeimyną, duonos poreikis, panašu, išaugs
Užvakar vakare užstačiau kilogramą duonytės (elementarios, ruginės su ruginiu raugu) duonkepėje... prabudom ryte nuo duonos kvapo, sukapojo visą per vakar... gerai, kad raugo į šaldytuvą neįdėjau, pamaitinau, šiandien jau užminkiau naują (tik dar pamaišiau kvietinių miltų), orkaitėj teks kept, anas jau per mažas
Dar imponuoja, kad labai elementari sudėtis: vanduo, raugas, miltai, cukrus, druska... vertinant kad raugas yra miltai ir vanduo, vadinasi, tik 4 ingredientai sudėtyje.
Turiu klausimuką: mano recepte nurodyta, kad skardą reikia patept aliejum ir pamiltuot, bet duonkepėj kepiau tefloniniam kibirėlyje ir labai gražiai atšoko, ir dabar supyliau į tefloninę skardą nemiltavus ir nealiejavus... kiek suprantu, turėtų būt gerai, ten greičiausiai paprastai skardai?