Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(aguonele @ 2012 04 20, 21:55)

taigi cia labai viskas paprasta. jei nebersi dribsniu, tada tiesiog 75g ruginiu miltu plikyti 125 g verdancio vandens reikia. viskas wink.gif einu ir bloge patikslinti . aciu uz pastaba  4u.gif

aciuks.gif
mattyt per smarkiai gilintis pradėjau rolleyes.gif
žadėjau nusipirkt ruginių dribsnių, ale kai mažieji apsirgo, nemobili patapau, tai dabar sukuosi iš padėties ax.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 04 20, 21:00)
aciuks.gif
mattyt per smarkiai gilintis pradėjau  rolleyes.gif
žadėjau nusipirkt ruginių dribsnių, ale kai mažieji apsirgo, nemobili patapau, tai dabar sukuosi iš padėties  ax.gif

tai banzyk su paprastais dribsniais ir siek tiek salyklo. as laikysiu kumscius ir tikrai pavyks biggrin.gif o tada jau ir atsiliepimu lauksiu blush2.gif
sveikateles bambinams 4u.gif
Atsakyti
Kadangi grįžau iš vienišo gyvenimo bute pas šeimyną, duonos poreikis, panašu, išaugs smile.gif
Užvakar vakare užstačiau kilogramą duonytės (elementarios, ruginės su ruginiu raugu) duonkepėje... prabudom ryte nuo duonos kvapo, sukapojo visą per vakar... gerai, kad raugo į šaldytuvą neįdėjau, pamaitinau, šiandien jau užminkiau naują (tik dar pamaišiau kvietinių miltų), orkaitėj teks kept, anas jau per mažas lotuliukas.gif Dar imponuoja, kad labai elementari sudėtis: vanduo, raugas, miltai, cukrus, druska... vertinant kad raugas yra miltai ir vanduo, vadinasi, tik 4 ingredientai sudėtyje.
Turiu klausimuką: mano recepte nurodyta, kad skardą reikia patept aliejum ir pamiltuot, bet duonkepėj kepiau tefloniniam kibirėlyje ir labai gražiai atšoko, ir dabar supyliau į tefloninę skardą nemiltavus ir nealiejavus... kiek suprantu, turėtų būt gerai, ten greičiausiai paprastai skardai?
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2012 04 20, 22:03)
tai banzyk su paprastais dribsniais ir siek tiek salyklo. as laikysiu kumscius ir tikrai pavyks  biggrin.gif  o tada jau ir atsiliepimu lauksiu  blush2.gif
sveikateles bambinams  4u.gif

Visgi dariau tik su miltais, nes kažkaip tik ką buvau kepus su avižiniais dribsniais, tai nebesinorėjo vėl jų dėt.
Viskas gavosi super, tik aš kiek cukraus dar įmečiau. Aš kai duoną paprastai valgau vieną, tai man skoniui jis reikalingas.
Kepiau dvigubą porciją, tai vakar naktį su vyru vieną kepalą ir sulapnojom.
Ačiū už receptuką 4u.gif

Beje nusipirkau kildinimo krepšelį, tai labai pagelbėjantis daiktas. Bent man labai patiko.
O ir viršus gražesnis gaunasi, nes anksčiau kildinau kepaliuko viršum į viršų, o dabar gaunas, kad kepaliuko dugnas viršuj, tai visi negražumai, pratrūkimai ir pan. lieka ant dugno. Nežinau, ar čia aš aiškiai surašiau.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 04 22, 10:53)
Kepiau dvigubą porciją, tai vakar naktį su vyru vieną kepalą ir sulapnojom.
Ačiū už receptuką  4u.gif
Beje nusipirkau kildinimo krepšelį, tai labai pagelbėjantis daiktas. Bent man labai patiko.

labai labai laaaaaabai dziaugiuos kad viskas liuks su duonyte gavos thumbup.gif Puikumelis smile.gif

Kildinimo krepselis yra geris wub.gif Sveikinu su tokiu puikiu pirkiniu 4u.gif turiu du ir jau mielai trecia pirkti noreciau, toki kaip keksini, kad duonele apvali su skylute viduje iskeptu. tik kaina dar gazdina blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2012 04 22, 13:16)
labai labai laaaaaabai dziaugiuos kad viskas liuks su duonyte gavos  thumbup.gif Puikumelis  smile.gif

Kildinimo krepselis yra geris  wub.gif Sveikinu su tokiu puikiu pirkiniu  4u.gif  turiu du ir jau mielai trecia pirkti noreciau, toki kaip keksini, kad duonele apvali su skylute viduje iskeptu. tik kaina dar gazdina  blush2.gif

tokio ir nemačiau.

Aš tai galvoju ar man antrą tokį pat pirkt kaip turi, ar didesį, ar apvalų.
Kažkaip apvalių duonų nelabai mėgstu, nors nuotraukose gražiai atrodo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 04 22, 12:56)
tokio ir nemačiau.

Aš tai galvoju ar man antrą tokį pat pirkt kaip turi, ar didesį, ar apvalų.
Kažkaip apvalių duonų nelabai mėgstu, nors nuotraukose gražiai atrodo  biggrin.gif

Keistuole, parodykit kada nors savo keptas duoneles, o tai vis tą kepiau,-tą kepiau... Leiskit pasigrožėti ir mums.
Papildyta:
Atrodo, Keistuole, Jūs kepėt tokią duoną, kur šaukštu maišoma ir su daug priedų, kvietinių miltų, su dribsniais... Gal galėtumėt primint receptuką. Kažką panašaus savaitgalį ragavau svečiuose, bet nedrįsau klausti.
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2012 04 22, 14:44)
Keistuole, parodykit kada nors savo keptas duoneles, o tai vis tą kepiau,-tą kepiau... Leiskit pasigrožėti ir mums.
Papildyta:
Atrodo, Keistuole, Jūs kepėt tokią duoną, kur šaukštu maišoma ir su daug priedų, kvietinių miltų, su dribsniais... Gal galėtumėt primint receptuką. Kažką panašaus savaitgalį ragavau svečiuose, bet nedrįsau klausti.

aš retkarčiais kepu tokią
http://www.supermama...?...&p=36612653
nors šiaip to tipo duonų visi receptai gan panašūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keistuole: 22 balandžio 2012 - 13:54
QUOTE(keistuole @ 2012 04 22, 13:54)
aš retkarčiais kepu tokią
http://www.supermama...?...&p=36612653
nors šiaip to tipo duonų visi receptai gan panašūs.

Sveiki, o jai nesunku gal patarsite, kur ta kildinomo krepseli nusipirkti? Kur beziuriu niekur nerandu doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2012 04 22, 17:42)
Sveiki, o jai nesunku gal patarsite, kur ta kildinomo krepseli nusipirkti? Kur beziuriu niekur nerandu doh.gif  doh.gif  doh.gif

Kaip suprantu, iš čia
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 04 22, 12:56)
tokio ir nemačiau.

va koks wub.gif nu bet kainuoja 18€, man kazkaip daugoka. Ir aplamai paziurejau, jog LT kildinimo krepseliai daug pigesni nei as Vokietijoj doh.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Alinva @ 2012 04 22, 19:21)
Kaip suprantu, iš čia

drinks_cheers.gif

iš čia ir pirkau

dar yra amazone
ebay

QUOTE(aguonele @ 2012 04 22, 20:41)
va koks  wub.gif  nu bet kainuoja 18€, man kazkaip daugoka. Ir aplamai paziurejau, jog LT kildinimo krepseliai daug pigesni nei as Vokietijoj  doh.gif

gerai atrodo, tik iš tokio vis tiek sunkiau iškrapštyt, nei iš tų tradicinių formų g.gif
O dėl kainų, tai tikrai, kiek apžiūrėjau ne LT pardose, tai nieko geriau neradau.
Atsakyti