Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
sveikos, kiek receptu nauju ir koks grozis jusu duoneliu wub.gif

as padejau i sali kepima, per darbus neprieinu iki to malonumo, bet net nagai niezti beziurint i jusu foto ir naujus receptus 4u.gif

QUOTE(keistuole @ 2012 04 03, 19:29)
jei turit omeny duonkepę, tai manji puikiausiai maišymo funkciją atlieka.
Kombainas buvo gerai kai reikėdavo didesnį kiekį maišyt. Tik vat jis ėmė ir sugedo, o duonkepė toliau puikiausiai darbuojasi.

mano duonkepe irgi gerai atlieka maisymo funkcija, bet mane erzina kad tik iki 1kg mases ji maiso doh.gif , o man noretusi truputi daugiau kartais ax.gif

QUOTE(waidoshele @ 2012 04 04, 10:55)
as irgi bandziau laikyti trumpiau, bet tada man ji nedaug labai pakilo, o skyle vis tiek gavosi...

as manau is savo asmenines patirties, jei duonele gerai neiskilus, na tiek kiek jai reikia iskilti, tai kepaliuka idejus kepti i orkaite, dar vyksta kilimas staigus teslos ir tokiu atveju gaunasi skyle kepaliuke. bent man paskutiniu metu buvo tokiu problemu, kai kepaliukai nekildavo, tada as vis dar tikedamasi dedavau juos i orkaite kildinti silta, o galiausiai iskepus tuos kepaliukus neiskilusius, visad turedavau skyle duonos viduryje, arba net dideli plysi per visa duona.
bet cia mano asmenine patirtis, gal yra ir kitokiu priezasciu kodel buna skyle duoneleje 4u.gif

as padariau isvada jog pas mus namie nera pakankamai dregna, todel silpnai vyksta mano duonos kilimas. paskutini karta kai kepiau duonele su pagal aguoneles recepta gamintu raugu, duonele nekilo kol as jos neidejau i silta (iki 50 laipsniu ikaitinta ) orkaite su trupuciu garu. tada tik duonele mano pakilo, bet kadangi buvo velyvas vakaras ir buvau ziauriai pavargus, tai dejau duonele kepti, nors dar ji nebuvo pilnai pakilus ir gavau skyle ir dideli plysi savo duoneleje. bandysiu nuo siol kildinti duoneles tik siltoje orkaiteje ax.gif . nors visad maniau jog pakankama isilta ir gera turetu buti teslai ant sildymo katilo, kad ji pakiltu, bet deja... gyveni zmogus ir mokaisi susigyventi biggrin.gif

linksmu sventu velyku kepejeles 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 04 07, 11:04)

kilimas. paskutini karta kai kepiau duonele su pagal aguoneles recepta gamintu raugu, duonele nekilo kol as jos neidejau i silta (iki 50 laipsniu ikaitinta ) orkaite su trupuciu garu. tada tik duonele mano pakilo, bet kadangi buvo velyvas vakaras ir buvau ziauriai pavargus, tai dejau duonele kepti, nors dar ji nebuvo pilnai pakilus ir gavau skyle ir dideli plysi savo duoneleje. bandysiu nuo siol kildinti duoneles tik siltoje orkaiteje ax.gif . nors visad maniau jog pakankama isilta ir gera turetu buti teslai ant sildymo katilo, kad ji pakiltu, bet deja... gyveni zmogus ir mokaisi susigyventi  biggrin.gif

Sakykite, kiek mazdaug laiko kildinate duonele, ikaitintoje orkaiteje?
Ir, ar orkaite visa kildinimo laika buna ijungta ar tik ikaitinate iki 50 laipsniu ir isjungiate?
4u.gif
Atsakyti
Sveiki. Nesenai nusisyspsojo laime - islosiau konevekcine krosnele, labai senai norejau kepti duona namuose. Prasau pasidalinti receptais , petirtim - kaip galima issikepti duona KONVEKCINEJE KROSNELEJE. Lauksiu patarimu ir receptu. Aciu.
Atsakyti
QUOTE(herkusx @ 2012 04 11, 10:15)
Sveiki. Nesenai nusisyspsojo laime - islosiau konevekcine krosnele, labai senai norejau kepti duona namuose. Prasau pasidalinti receptais , petirtim - kaip galima issikepti duona KONVEKCINEJE KROSNELEJE. Lauksiu patarimu ir receptu. Aciu.

Didesnes nesamones negirdejau.
Atsakyti
QUOTE(herkusx @ 2012 04 11, 10:15)

blink.gif nebludykit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ennga @ 2012 04 07, 16:28)
Ir, ar orkaite visa kildinimo laika buna ijungta ar tik ikaitinate iki 50 laipsniu ir isjungiate?
4u.gif

pas mus vonioj labai silta, tai ten ir kidinu duonyte. Orkaiteje nebandziau kildinti.
Atsakyti
QUOTE(ennga @ 2012 04 07, 16:28)
4u.gif

aš duoną kildinu orkaitėje tik todėl, kad neturiu daugiau kur. Tik ten aš galiu apsaugoti nuo triukšmo, skersvėjų - kas labai svarbu visame kildinimo procese. O orkaitės aš visai nejungiu, kol kildinu, nebent tik šviesą įjungiu.
Atsakyti
sveikos 4u.gif

jau visa savaite saldytuve stovi atsidetas starteris, bet visiskai neturiu laiko kepimui, todel as jo nejudinu, bet gal sakau reiketu man ji pamaitinti g.gif . mano kvietinis raugas darytas pagal aguoneles recepta. laukiu patarimu, labai dekui 4u.gif

QUOTE(ennga @ 2012 04 07, 15:28)

zinok as kildinu duonele tol kol ispaudus pirstu duonele, duobele labai greitai atsistato, net sunku pamatyti buna kad duonele atsistate, toks jausmas kad rodos ji visiskai neisispaude biggrin.gif

o del temperaturos, tai ikaitinu iki 50 laipsniu ir isjungiu, pastatau maza indeli su verdanciu vandneiu, kad duotu truputi garu ir palieku kildintis duonele 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 04 13, 10:20)
sveikos  4u.gif

jau visa savaite saldytuve stovi atsidetas starteris, bet visiskai neturiu laiko kepimui, todel as jo nejudinu, bet gal sakau reiketu man ji pamaitinti  g.gif . mano kvietinis raugas darytas pagal aguoneles recepta. laukiu patarimu, labai dekui  4u.gif

tu nepergyvenk, as taip laikau ir iki 3 savaiciu nejudinus 4u.gif bet dazniausiai karta per savaite pamaitinu, kad liktu aktyvus, nes po ilgesnio "miegojimo" ilgiau uztrunka kol suaktyveja.

o as zinokit siandien duonos fabrika namie atsidariau lotuliukas.gif tris skirtingas kepu doh.gif po svenciu visi saldiklio rezervai istustejo, tai reikia atsigriebti lotuliukas.gif
Atsakyti
taigi, prikepta visai savaitei user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 04 13, 08:30)
aš duoną kildinu orkaitėje tik todėl, kad neturiu daugiau kur. Tik ten aš galiu apsaugoti nuo triukšmo, skersvėjų - kas labai svarbu visame kildinimo procese. O orkaitės aš visai nejungiu, kol kildinu, nebent tik šviesą įjungiu.

As irgi tik sviesa jungiu ir palieku per nakti.
Atsakyti
[quote=aguonele,2012 04 13, 16:44]
taigi, prikepta visai savaitei user posted image

Labai gražu , atrodo super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , tikiuosi ir skanu biggrin.gif
Atsakyti