Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(picea @ 2012 04 05, 08:58)
Noriu labai padėkoti Terrai už receptą ir komentarus. Puiki duona  thumbup.gif  Ir kas pas mus labai aktualu - jos daug  biggrin.gif
Gal dar turite receptų duonos su vaisiais ar saulėgrąžom ir su raugu? Kadangi aš viską darau rankomis, kepu orkaitėje ir naudoju raugą, o ne pagranduką, man jūsų receptai labai tinka.  drinks_cheers.gif

Labai skaniai atrodo, ir jeigu kepėt pagal tą receptą, tai tikrai žinau, kad ir skani. Kadangi ir aš viską darau rankomis ir kepu orkaitėje, tai tikrai paieškosiu savo archyve ir pasidalinsiu receptais. Su vaisiais neturiu, bet su įv. sėklom ir priedais turiu.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 04 05, 13:46)
Labai skaniai atrodo, ir jeigu kepėt pagal tą receptą, tai tikrai žinau, kad ir skani. Kadangi ir aš viską darau rankomis ir kepu orkaitėje, tai tikrai paieškosiu savo archyve ir pasidalinsiu receptais. Su vaisiais neturiu, bet su įv. sėklom ir priedais turiu.

Ok, labai lauksiu 4u.gif Ir kokios juodos rugines dar labai noreciau pabandyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(picea @ 2012 04 05, 15:31)
Ok, labai lauksiu  4u.gif  Ir kokios juodos rugines dar labai noreciau pabandyt  smile.gif

Pabandykit šitą. Daug kartų išbandyta:
Kvietinė-ruginė su priedais duona (2 kepalai)
raugui:1 v.š. ruginio starterio
200gr rupių ruginių
200ml drungno vandens
Viską sumaišyti ir palikti per naktį.
Tešlai:
400gr raugo(1 v.š. atsidėjau starteriui)
200gr rupių ruginių miltų
600gr 1 rūšies kvietinių miltų
250ml drungno vandens
50ml aliejaus
3a.š.druskos.
Priedai-bendras kiekis 220gr:
Avižiniai dribsniai
Saulėgrąžos,
Moliūgų sėklos,
Sėmenys,
Sėlenos,
Kmynai
300ml verdančio vandens
eiga:Priedus iš vakaro užplikinti verdančiu vandeniu. Aš tuos grūdus prieš plikinant , paskrudinau keptuvėje . Bandžiau ir neskrudintus plikinti, bet man labiau patiko pirmas variantas.
Ryte iš visų produktų suminkyti tešlą, palikti uždengus 20min. pailsėti, o tada jau formuoti ir kildinti. Kepiau 220* įkaitintoje orkaitėje su apačioje įdėtu indu su vandeniu. Po 10min. sumažinau temperatūrą iki 200*(viršus-apačia). Dar po 10min. išėmiau dubenį su vandeniu ir baigiau kepti. Viso kepė 50min. Kepalų svoris po 1kg
Atsakyti
QUOTE(DaivaVe @ 2012 04 04, 18:23)
is esmes tai yra planetarinis mikseris, tikrai labai gerai daro ivairias teslas. Perkant ji ten yra tik 3 priedai skirti tesloms daryti (kablys, mentele (pvz. sausainiu teslai, bulviu kosei) ir plakimo antgalis), bet galima atskirai nusipirkti mesmales prieda, darzovems smulkinti, citrusiniu sulciaspaude, makaronams gaminti. Galia jo 325W, bet tikrai uztenka, daiktas sunkus, korpusas metalinis, zodziu patikimas



QUOTE(DaivaVe @ 2012 04 05, 09:40)
Taip, priedai nepigus  drinks_cheers.gif ir kol kas jokiu neturiu, bet siaip planuoju nusipirkti mesmales prieda ateityje  smile.gif

aciu uz toki issamu paaiskinima, nes manau as taip net nemokejus buciau aprasyti 4u.gif
Daiktas tikrai patikimas ir tpfu tpfu tpfu beveik kieviena diena naudoju jau antri metai is eiles ir jokiu nusiskundimu thumbup.gif Turiu dar antra bliuda ir mesmale. Nu nezinau, tai prietaisas be kurio as jau negaleciau wub.gif galios drasiai pakanka. Daugiau man priedu asmeniskai nereikia, nebent dar kada susigundysiu grudams malti maluna/trintuva nusipirkti. Bet cia priklausys nuo mano duonos kepimo entuziazmo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 03 28, 03:05)
sveikso kepejos,

nu ka as vel beldziuosi i jusu duris su klausimais  4u.gif

noriu paklausti mergyciu, kurios naudoja kildinimo krepselius, kaip jus juos isvalot? man prikibo teslos prie sieneliu, nors pries tai buvau gausiai pabarsciusi miltais  g.gif . o kai isdejau pakilusia tesla ant skardos ir pasoviau kepti ji man pasidave i sonus ir paliko vos ne duonos blynas ir begale prilipusiu miltu ant kepaliuko  doh.gif .


Aš naudoju specialų maišelį, ar kaip jį teisingiau pavadinti (http://bakerybits.co.uk/Liner-for-Cane-Bannetons-P1051973.aspx) .

O KitchenAid mikseris - mano "dešinė ranka" jau pora metų. Perkant jį komplekte jau būna trys antgaliai, kurių praktiškai ir užtenka: baltymams plakti, minkštai tešlai maišyti bei duonai minkyti. Pirkau atskirai ir mėsmalės priedą. Galiu pasakyti - tai pats mano geriausias pirkinys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tautosaka: 05 balandžio 2012 - 18:12
Tik dabar pastebejau apei kildinimo krepselius blush2.gif
man dar niekad nera tesla prilipus prie kildinimo krepselio g.gif as gerai ji ismiltuoju (aisku proto ribose, nereikia puses kg miltu) ir tik tada duona idedu. Krespelio niekad neplaunu o tik lengvai pastuksenu ir iskratau miltu gumuliukus wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 05 balandžio 2012 - 18:12
Sveikutes, paruosiau kepimui sita duonele ir susibalamutinau doh.gif Kaip manote, kiek laiko ja kepti duonkepeje?
http://nataliuncik.b...oniu-duona.html
Atsakyti
Prašau paaiškinti, kodėl suformavus duonos kepalą, bekildant išsiplečia į šonus ? Kepu duoną visą laiką formoj, gaunasi graži ir skani, bet pažiūrėjus į Jūsų gražius kepaliukus, norisi ir man kepalais... Pasileidžia, "nors tu ką"...
Mano duona su raugu, minkau rankom. Gal reik, kad būtų labai tiršta tešla ?Gal tik su mielėm kepančios išgauną kepalo formą ?
Ačiū už atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(DaivaVe @ 2012 04 05, 09:40)

o del garantijos, tai jei pirkti LT ji bus 2 metai, bet as klausiau Elektromarkte, kas atlieka garantini aptarnavima, tai pasirodo LT nera oficialaus atstovo ir prietaisui sugedus ji siustu taisymui i Latvija  blink.gif zodziu gaunasi laiko  ir nervu tasymas  biggrin.gif tai nusprendziau, kad geriau dvigubai pigiau be tokios "garantijos"  mirksiukas.gif o ir atsiliepimai labai geri ir pati abejoju kad aparatas 2 metu neatlaikys nesugedes (is esmes ten nera kam sugesti), na o jei ir suges tai taisymas turbut tiek nekainuos kiek prietaisas  4u.gif


mano kai patirtis kitokia, tai aš dabar kiek atsargesnė biggrin.gif
Maniškis mikseris po pusmečio sugedo, nunešiau į taisyklą, tai jau antrą mėn ieško gedimo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2012 04 05, 18:38)
Prašau paaiškinti, kodėl suformavus duonos kepalą, bekildant išsiplečia į šonus ? Kepu duoną visą laiką formoj, gaunasi graži ir skani, bet pažiūrėjus į Jūsų gražius kepaliukus, norisi ir man kepalais... Pasileidžia, "nors tu ką"...
Mano duona su raugu, minkau rankom. Gal reik, kad būtų labai tiršta tešla ?Gal tik su mielėm kepančios išgauną kepalo formą ?
Ačiū už atsakymus.


na bent mano patirtim remiantis, tai kuo daugiau kvietinių miltų tuo ta tešla elsatingesnė ir tuo daugiau šansų, kad kepaliukas nepabėgs į šonus.
Dar kažkiek reikšmės turi ir kaip suformuojamas pats kepaliukas.
Šiaip paprasčiau kildint atitinkamos formos inde, o kept išėmus iš jo, tuomet ir forma bus graži ir į šonus nieks nepabėgs 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2012 04 04, 16:17)

Taigi įdedu čia savo ciabattą. Šioji visiškai aklai iš receptūros kepta. Receptas iš knygelės "Naminė duona“, Daniel Stevens, 2011

Labai graži ciabatta thumbup.gif
aš vis su raugų bandau išgaut ciabatta, bet ar skylutės, ar skonis netenkina, tai turbūt tks tenkintis su mielemis ax.gif

QUOTE(Elra @ 2012 04 05, 18:21)
Sveikutes, paruosiau kepimui sita duonele ir susibalamutinau doh.gif Kaip manote, kiek laiko ja kepti duonkepeje?
http://nataliuncik.b...oniu-duona.html

jau kaip ir susirašėm 4u.gif
Atsakyti
Mano ciabata. Neturėjau manų kruopų, tai naudojau kukurūzų semolina. Todėl duona ir geltona. Aš dadėjau miltų, nes tešla buvo žiauriai skysta. Gal todėl ir nėra daug skylių.

user posted image

user posted image
Atsakyti