sveikos, pirmą kartą aš čia, o duoną kepti pradėjau prieš kokį mėnesį, tol nekepiau, kol neturėjau molio plokštės. Buvau mistiškai įsitikinusi, jog nieko gero nesigaus
Taigi įdedu čia savo ciabattą. Šioji visiškai aklai iš receptūros kepta. Receptas iš knygelės "Naminė duona, Daniel Stevens, 2011
Pirmas kepimas
Antras jau geresnis gavosi, nes ne taip tampiau kepaliuką ir kai kuriose riekėse skylių buvo daugiau negu duonos
O trečią kartą sugalvojau paimprovizuoti ir alyvuogių aliejų pakeičiau kaimiškais lydytais taukais super rezultatas, skonis švelnesnis, mažiau išraiškingas, bet šis variantas irgi gauna mano pliusą.
Draugė kepė pagal internete klajojančius receptus, kur reikia iš anksto pasiruošti raugą, tikrinome, kuris receptas duos geresnių rezultatų. Gaila, ji nepadarė nuotraukos, bet maniškis receptas nugalėjo, todėl noriu ir su jumis pasidalinti puikiu atradimu.
QUOTE(Lachesė @ 2012 04 04, 15:17)
Draugė kepė pagal internete klajojančius receptus, kur reikia iš anksto pasiruošti raugą, tikrinome, kuris receptas duos geresnių rezultatų. Gaila, ji nepadarė nuotraukos, bet maniškis receptas nugalėjo, todėl noriu ir su jumis pasidalinti puikiu atradimu.
Prašom receptuką parašyt, nes duonytė atrodo SUPER
oj, receptas namie, aš darbe tai parašysiu vėliau. Gal kas turit tą knygą ir dar nemėgino ciabattos recepto, tai būtinai išmėginkite
QUOTE(Terra2 @ 2012 04 04, 08:57)
o galit plačiau apie tą kombainą? Trumpą tech. charakteristiką arba ku galečiau pati pažiūrėti. Ačiū.
Papildyta:
Esu tiesiog pasimetusi tarp gausybės kombainų, todėl norėtųsi patarimo, kurios jau turi patyrimo.
Papildyta:
Esu tiesiog pasimetusi tarp gausybės kombainų, todėl norėtųsi patarimo, kurios jau turi patyrimo.
Na jei skaitot angliskai, tai iliskite cia kitchenaid
is esmes tai yra planetarinis mikseris, tikrai labai gerai daro ivairias teslas. Perkant ji ten yra tik 3 priedai skirti tesloms daryti (kablys, mentele (pvz. sausainiu teslai, bulviu kosei) ir plakimo antgalis), bet galima atskirai nusipirkti mesmales prieda, darzovems smulkinti, citrusiniu sulciaspaude, makaronams gaminti. Galia jo 325W, bet tikrai uztenka, daiktas sunkus, korpusas metalinis, zodziu patikimas.
Lietuvoje galima nusipirkti uz 1700 Lt kazkur, bet as siunciausi is Amerikos per tarpininke, gavosi zymiai pigiau (tik nereikia pamirsti, kad tokiu atveju reikia isigyti itampos keitikli, nes kitaip galima sudeginti prietaisa)
QUOTE(DaivaVe @ 2012 04 04, 18:23)
Na jei skaitot angliskai, tai iliskite cia kitchenaid
is esmes tai yra planetarinis mikseris, tikrai labai gerai daro ivairias teslas. Perkant ji ten yra tik 3 priedai skirti tesloms daryti (kablys, mentele (pvz. sausainiu teslai, bulviu kosei) ir plakimo antgalis), bet galima atskirai nusipirkti mesmales prieda, darzovems smulkinti, citrusiniu sulciaspaude, makaronams gaminti. Galia jo 325W, bet tikrai uztenka, daiktas sunkus, korpusas metalinis, zodziu patikimas.
Lietuvoje galima nusipirkti uz 1700 Lt kazkur, bet as siunciausi is Amerikos per tarpininke, gavosi zymiai pigiau (tik nereikia pamirsti, kad tokiu atveju reikia isigyti itampos keitikli, nes kitaip galima sudeginti prietaisa)
is esmes tai yra planetarinis mikseris, tikrai labai gerai daro ivairias teslas. Perkant ji ten yra tik 3 priedai skirti tesloms daryti (kablys, mentele (pvz. sausainiu teslai, bulviu kosei) ir plakimo antgalis), bet galima atskirai nusipirkti mesmales prieda, darzovems smulkinti, citrusiniu sulciaspaude, makaronams gaminti. Galia jo 325W, bet tikrai uztenka, daiktas sunkus, korpusas metalinis, zodziu patikimas.
Lietuvoje galima nusipirkti uz 1700 Lt kazkur, bet as siunciausi is Amerikos per tarpininke, gavosi zymiai pigiau (tik nereikia pamirsti, kad tokiu atveju reikia isigyti itampos keitikli, nes kitaip galima sudeginti prietaisa)
tik tie visi priedai irgi gan brangūs.
O dėl siuntimosi iš JAV, nebelieka garantijos, o su tokiais prietaisais niekada negali būti tikras.
Ciabattos receptas pagal Daniel Stevens
Du kepaliukai.
375g- a.r. miltų,
125g- manų kruopų,
5g- mielių,
12g-druskos,
400ml -šilto vandens,
pusė šaukšto geriausio alyvuogių aliejaus.
visus produktus reikia sumaišyti, iškėsti pirštus kaip plėšrūnai nagus ir tešlą daužyti, ko taps vienalytė ir atsiklijuos nuo dubens sienelių.
Vėliau reikės miltų arba manų kruopų pabarstymui ir pusės stiklinės aliejaus.
dubenį uždengti plastikiniu maišeliu ir palikti rūgti trims valandoms. Per tris valandas kas pusvalandį patepti tešlą aliejumi ir perlanstyti po kelis kartus.
Po trijų valandų tešlą išversti ant gausiai miltuoto paviršiaus, sudalinti į kepaliukus, pamiltuoti ir suformuoti. Leisti dar pakilti, kol atsiras didelių pūslių. Perkelti iki aukščiausios temperatūros įkaitintos plokštės, kelias minutes kepti taip, kai pradės vos gelsvėti, pamažinti temperatūrą ir kepti,kol bus gatava. (man visas kepimas užtrunka iki 10min).
NEREIKIA JOKIŲ GARŲ!
Geriausia kepti ant molio plokštės. Pati turiu jų net dvi, tai galima įkaitinti abi, vieną iš viršaus, kitą kaip pagrindą, super efektas.
Du kepaliukai.
375g- a.r. miltų,
125g- manų kruopų,
5g- mielių,
12g-druskos,
400ml -šilto vandens,
pusė šaukšto geriausio alyvuogių aliejaus.
visus produktus reikia sumaišyti, iškėsti pirštus kaip plėšrūnai nagus ir tešlą daužyti, ko taps vienalytė ir atsiklijuos nuo dubens sienelių.
Vėliau reikės miltų arba manų kruopų pabarstymui ir pusės stiklinės aliejaus.
dubenį uždengti plastikiniu maišeliu ir palikti rūgti trims valandoms. Per tris valandas kas pusvalandį patepti tešlą aliejumi ir perlanstyti po kelis kartus.
Po trijų valandų tešlą išversti ant gausiai miltuoto paviršiaus, sudalinti į kepaliukus, pamiltuoti ir suformuoti. Leisti dar pakilti, kol atsiras didelių pūslių. Perkelti iki aukščiausios temperatūros įkaitintos plokštės, kelias minutes kepti taip, kai pradės vos gelsvėti, pamažinti temperatūrą ir kepti,kol bus gatava. (man visas kepimas užtrunka iki 10min).
NEREIKIA JOKIŲ GARŲ!
Geriausia kepti ant molio plokštės. Pati turiu jų net dvi, tai galima įkaitinti abi, vieną iš viršaus, kitą kaip pagrindą, super efektas.
QUOTE(DaivaVe @ 2012 04 04, 19:23)
Na jei skaitot angliskai, tai iliskite cia
Ačiū labai!
Noriu labai padėkoti Terrai už receptą ir komentarus. Puiki duona Ir kas pas mus labai aktualu - jos daug
Firminė duona (Terra2)
Gal dar turite receptų duonos su vaisiais ar saulėgrąžom ir su raugu? Kadangi aš viską darau rankomis, kepu orkaitėje ir naudoju raugą, o ne pagranduką, man jūsų receptai labai tinka.
Firminė duona (Terra2)
Gal dar turite receptų duonos su vaisiais ar saulėgrąžom ir su raugu? Kadangi aš viską darau rankomis, kepu orkaitėje ir naudoju raugą, o ne pagranduką, man jūsų receptai labai tinka.
Picea, labai skaniai atrodo jūsų duonelė
O kildinot kokiam inde, ar taip palaidai?
O kildinot kokiam inde, ar taip palaidai?
QUOTE(keistuole @ 2012 04 05, 09:06)
Picea, labai skaniai atrodo jūsų duonelė
O kildinot kokiam inde, ar taip palaidai?
O kildinot kokiam inde, ar taip palaidai?
Dėkui
Tiesiog skardoj, kaip matosi.
QUOTE(Lachesė @ 2012 04 05, 00:03)
Aciu labai uz recepta, ciabatta tiesiog dievinu, bet kai kurie receptai atbaido savo sudetingumu.O cia taip paprasta o rezultatas superinis
QUOTE(keistuole @ 2012 04 04, 22:31)
tik tie visi priedai irgi gan brangūs.
O dėl siuntimosi iš JAV, nebelieka garantijos, o su tokiais prietaisais niekada negali būti tikras.
O dėl siuntimosi iš JAV, nebelieka garantijos, o su tokiais prietaisais niekada negali būti tikras.
Taip, priedai nepigus ir kol kas jokiu neturiu, bet siaip planuoju nusipirkti mesmales prieda ateityje kitu man nereikia, nes turiu atskira kombaina
o del garantijos, tai jei pirkti LT ji bus 2 metai, bet as klausiau Elektromarkte, kas atlieka garantini aptarnavima, tai pasirodo LT nera oficialaus atstovo ir prietaisui sugedus ji siustu taisymui i Latvija zodziu gaunasi laiko ir nervu tasymas tai nusprendziau, kad geriau dvigubai pigiau be tokios "garantijos" o ir atsiliepimai labai geri ir pati abejoju kad aparatas 2 metu neatlaikys nesugedes (is esmes ten nera kam sugesti), na o jei ir suges tai taisymas turbut tiek nekainuos kiek prietaisas