Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 04 03, 10:09)
aciu labai uz atsakymus 4u.gif
o tai paprastai baltai duonelei kepti jus naudojat si rauga ar koki kitoki rauga tam naudojate?

Viskam sita dedu mirksiukas.gif net ir rugine duona su juo kepu blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 04 03, 11:41)
ir dar norejau aguoneles paklausti kokiu irankiu jus minkote savo duonele, jei nepaslaptis  4u.gif

nepakartojamu kombainu wub.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 03 balandžio 2012 - 17:36
QUOTE(aguonele @ 2012 04 03, 17:35)
1. Viskam sita dedu  mirksiukas.gif  net ir rugine duona su juo kepu  blush2.gif
Papildyta:

2. nepakartojamu  kombainu wub.gif



1. aisku 4u.gif

2. tikrai nepakartojamas wub.gif 4u.gif . man irgi rezgasi mintis isigyti kazka panasaus, taip gailiuosi kad investavau i kepimo masina, nu bet ka darysi, juk neverta gailetis del islieto pieno ane mirksiukas.gif

aciu darkarteli uz atsakymus aguonele 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 04 03, 18:32)
1. aisku  4u.gif

2. tikrai nepakartojamas  wub.gif  4u.gif . man irgi rezgasi mintis isigyti kazka panasaus, taip gailiuosi kad investavau i kepimo masina, nu bet ka darysi, juk neverta gailetis del islieto pieno ane  mirksiukas.gif

aciu darkarteli uz atsakymus aguonele  4u.gif


jei turit omeny duonkepę, tai manji puikiausiai maišymo funkciją atlieka.
Kombainas buvo gerai kai reikėdavo didesnį kiekį maišyt. Tik vat jis ėmė ir sugedo, o duonkepė toliau puikiausiai darbuojasi.
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2012 04 03, 16:31)
kaip man nesiseka su ta duona, kepu jau koki 30 karta, bet kaip nesigauna normali, taip nesigauna  doh.gif  pastoviai arba idumba bebaigiant kepti arba atsiranda skyle per viduri duonos. visokius metodus isbandziau, bet vistiek normali nesigauna, ir nesuprantu kas del to kaltas... pagelbekit kas nors, nes jau truks kantrybe ir mesiu ta kepima  ax.gif

Aš mielinę duoną kai kepiau, tai pasakė, kad įdumba vidurys kai miltų per mažai. Kadangi priklausomai nuo miltų rūšies šiek tiek skiriasi ir jų savybės, gal tikrai reikia šiek tiek daugiau įdėti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2012 04 03, 18:35)
nepakartojamu  kombainu wub.gif

o galit plačiau apie tą kombainą? Trumpą tech. charakteristiką arba ku galečiau pati pažiūrėti. Ačiū.
Papildyta:
Esu tiesiog pasimetusi tarp gausybės kombainų, todėl norėtųsi patarimo, kurios jau turi patyrimo.
Atsakyti
Mergaites, o kaip butu galima modifikuot aguoneles sveikuoliskos duoneles su raugu recepta http://aguonele.blog...e-su-raugu.html, kad galeciau issikept su mielem ? Raugo siuo metu neturiu, o labai labai noriu sito gerio. As galvoju deti brinkini + tesla o vietoj raugo puse saukstelio mieliu, kaip manot gautusi kas nors?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o-pa-pa: 04 balandžio 2012 - 08:39
Terra2, prasau pagalbos. Cia neseniai buvo jusu receptas "Mano firmine duona su ruginiu raugu". Kokius tiksliau kvietinius miltus naudoti plikiniui ir teslai. Koks skaicius tu antrarusiu miltu ir kur ju gauti? Ir parasyta visus produktus sudeti inda ir minkyti. Nereikia raugo atskirai ismaisyti vandenyje?
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2012 04 03, 17:31)
kaip man nesiseka su ta duona, kepu jau koki 30 karta, bet kaip nesigauna normali, taip nesigauna  doh.gif  pastoviai arba idumba bebaigiant kepti arba atsiranda skyle per viduri duonos. visokius metodus isbandziau, bet vistiek normali nesigauna, ir nesuprantu kas del to kaltas... pagelbekit kas nors, nes jau truks kantrybe ir mesiu ta kepima  ax.gif


As kepu su raugu ir man irgi istisai idubdavo tai cia pas mergaites apsikonsultavau ir jos patare sumaisyta duona tru,piau laikyti, nes turbut tesla persiraugina per daug, o po to kepdama sukrinta. As taip ir padariau. Sumazinau laikymo sumaisytos teslos laika ir viskas graziai iskepe be jokiu idubimu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(picea @ 2012 04 04, 10:17)
Terra2, prasau pagalbos. Cia neseniai buvo jusu receptas "Mano firmine duona su ruginiu raugu". Kokius tiksliau kvietinius miltus naudoti plikiniui ir teslai. Koks skaicius tu antrarusiu miltu ir kur ju gauti?  Ir parasyta visus produktus sudeti inda ir minkyti. Nereikia raugo atskirai ismaisyti vandenyje?

Ir plikiniui ir tešlai aš naudoju Šiaulių kvietinius miltus 812D. Tokie mėlyni pokai, kaina 3,99Lt. Jų yra visur pirkti. Čia pasakyta "antrarūšiai", aš turėjau mintyse prastesnius nei aukščiausios rūšies. O šiaip tie miltai yra Irūšies. II rūšies duonai būtų idealiausi duonai, bet aš dar niekur jų nemačiau.
Pamaitinto raugo, nereikia jau maišyti su vandeniu. Tik su šaukštu atskirai raugą permaišyti, atsidėti sekančiam kartui ir viską minkyti.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 04 04, 10:49)
Ir plikiniui ir tešlai aš naudoju Šiaulių kvietinius miltus 812D. Tokie mėlyni pokai, kaina 3,99Lt. Jų yra visur pirkti. Čia pasakyta "antrarūšiai", aš turėjau mintyse prastesnius nei aukščiausios rūšies. O šiaip tie miltai yra Irūšies.  II rūšies duonai būtų idealiausi duonai, bet aš dar niekur jų nemačiau.
Pamaitinto raugo, nereikia jau maišyti su vandeniu. Tik su šaukštu atskirai raugą permaišyti, atsidėti sekančiam kartui ir viską minkyti.

Aisku, is pradziu irgi pagalvojau apie Siauliu miltus, paskui prisiminiau, kad jie I rusies.
Dar toks gal juokingas klausimas - kaip tas duobutes daryti, gilias, daug ju, jos islieka kepant?
Atsakyti
QUOTE(GreenLady @ 2012 04 04, 11:46)
As kepu su raugu ir man irgi istisai idubdavo tai cia pas mergaites apsikonsultavau ir jos patare sumaisyta duona tru,piau laikyti, nes turbut tesla persiraugina per daug, o po to kepdama sukrinta. As taip ir padariau. Sumazinau laikymo sumaisytos teslos laika ir viskas graziai iskepe be jokiu idubimu  mirksiukas.gif


as irgi bandziau laikyti trumpiau, bet tada man ji nedaug labai pakilo, o skyle vis tiek gavosi...
Atsakyti
QUOTE(picea @ 2012 04 04, 10:55)
Aisku, is pradziu irgi pagalvojau apie Siauliu miltus, paskui prisiminiau, kad jie I rusies.
Dar toks gal juokingas klausimas - kaip tas duobutes daryti, gilias, daug ju, jos islieka kepant?

Su pirštu pribadau ir puikiai išlaiko formą biggrin.gif
Atsakyti