Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Mergaitės kažkur šitame forume mačiau tokios susuktos duonos receptą,bet čia peržiųrėjau receptus tokios neradau,gal kuri turite po ranka,norėčiau velykoms išsikepti
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 04 02, 11:17)
aguonele>>> siandien paskutini karta pamaitinau kvietini rauga pagal tavo recepta ir turiu keleta klausimuku  4u.gif .
1. manasis raugas kvepia ne jogurtu, kaip tu rasai, bet greiciau kopustais, kazin cia gerai taip, ar musu tiesiog skonio receptai skiriasi apibudinant kvapa/skoni  biggrin.gif  4u.gif . 2. tarkim rytoj as kepsiu jau duonele, i atsideta starteri kita karta primaitinimui deti vel tos pacios rusies stambaus malimo kvietinius miltus ar galiu deti paprastu baltus duonai skirtus kvietinius miltus  g.gif ?

dekui uz atsakymus  4u.gif

1. nu man sunku nupasakoti kavapa blush2.gif tikekimes kad jis taip pat kvepia 4u.gif
2. taip, maitinti toliau stambaus/rupaus malimo miltais. Paprasti 550 tipo nelabai tinka mirksiukas.gif

QUOTE(meškinija96 @ 2012 04 02, 14:57)
Mergaitės kažkur šitame forume mačiau tokios susuktos duonos receptą...

galbut sios blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(meškinija96 @ 2012 04 02, 14:57)
Mergaitės kažkur šitame forume mačiau tokios susuktos duonos receptą,bet čia peržiųrėjau receptus tokios neradau,gal kuri turite po ranka,norėčiau velykoms išsikepti

ar gal tos vadinamos beždžionių ieškot?
Atsakyti
QUOTE(meškinija96 @ 2012 04 02, 15:57)

šita galbūt?
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2012 04 02, 21:16)
1. nu man sunku nupasakoti  kavapa  blush2.gif  tikekimes kad jis taip pat kvepia  4u.gif
2. taip, maitinti toliau stambaus/rupaus  malimo miltais. Paprasti 550 tipo nelabai tinka mirksiukas.gif
galbut sios  blush2.gif

aciu labai uz atsakymus 4u.gif
o tai paprastai baltai duonelei kepti jus naudojat si rauga ar koki kitoki rauga tam naudojate?

Atsakyti
ir dar norejau aguoneles paklausti kokiu irankiu jus minkote savo duonele, jei nepaslaptis 4u.gif

reiketu siandien kepti duonele, nes raugas jau kaip ir subrendes tam, bet rankos dreba po paskutiniu nesekmiu unsure.gif
Atsakyti
Labutis kepejeles 4u.gif
O man nesiseka paciai pasidaryti rauga. Buvau gavusi kelis saukstus, is tos laimes uzmirsau pasilikti kitam kartui visa iskepiau doh.gif
Bandziau rugini, arba as nemoku skaityti arba kazka ne taip darau , nors atrodo nieko sudetingo, bet antra diena nustoja kilti doh.gif na ir kvapas tikrai ne rugimo atsiranda. Gal bandyti mieliu koki grama ideti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vedda @ 2012 04 03, 13:20)
Labutis kepejeles 4u.gif
O man nesiseka paciai pasidaryti rauga. Buvau gavusi kelis saukstus, is tos laimes uzmirsau pasilikti kitam kartui visa iskepiau  doh.gif
Bandziau rugini, arba as nemoku skaityti arba kazka ne taip darau , nors atrodo nieko sudetingo, bet antra diena nustoja kilti  doh.gif na ir kvapas tikrai ne rugimo atsiranda. Gal bandyti mieliu koki grama ideti  g.gif

ir as laukiu mamyciu receptu kaip pasidaryti rauga. smile.gif
Atsakyti
Labutis kepejeles 4u.gif
O man nesiseka paciai pasidaryti rauga. Buvau gavusi kelis saukstus, is tos laimes uzmirsau pasilikti kitam kartui visa iskepiau  doh.gif
Bandziau rugini, arba as nemoku skaityti arba kazka ne taip darau , nors atrodo nieko sudetingo, bet antra diena nustoja kilti  doh.gif na ir kvapas tikrai ne rugimo atsiranda. Gal bandyti mieliu koki grama ideti  g.gif

Pamaitinti, paskui už kelių dienų vėl pamaitinti, paskui vėl. Turėtų užsivesti. Aš gaminau pagal šį receptą.
Atsakyti
kaip man nesiseka su ta duona, kepu jau koki 30 karta, bet kaip nesigauna normali, taip nesigauna doh.gif pastoviai arba idumba bebaigiant kepti arba atsiranda skyle per viduri duonos. visokius metodus isbandziau, bet vistiek normali nesigauna, ir nesuprantu kas del to kaltas... pagelbekit kas nors, nes jau truks kantrybe ir mesiu ta kepima ax.gif
Atsakyti
Labutis kepejeles 4u.gif

jeigu į raugą dėsit kokių nors priedų(pvz. mielių, cukraus, medaus ar dar ko nors), tai bus Jūsų vienkartinis raugas( nors tai jau ir nebus raugas, nes raugas - tai vanduo ir miltai), netinkamas atsidėjimui. Į tešlą minkant galit dėti ką norit, bet tik ne raugą. O jeigu Jūsų raugas antra diena nekyla, tai dar nereiškia, kad jis sugedo. Gal būt jis "darbuojasi" , kai Jūs miegat biggrin.gif . Turėkit kantrybės ir nepanikuokit, viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 04 03, 17:46)
O jeigu Jūsų raugas antra diena nekyla, tai dar nereiškia, kad jis sugedo. Gal būt jis "darbuojasi" , kai Jūs miegat  biggrin.gif . Turėkit kantrybės ir nepanikuokit, viskas bus gerai.

Nu bandysiu dar karta, bet man ant raugo virsaus toks tamsesnis virsus pasidare. Ar taip turi buti ?

Labai noriu kepti tikra duoda be jokiu mieliu rolleyes.gif

Ir dar kepiau duona, man irgi graziai iskilo, bet kai iskepe atsoko pluta ir per viduri tokia duobe buvo g.gif Ko per daug ar per mazai galejo buti?
Atsakyti