Mergaitės kažkur šitame forume mačiau tokios susuktos duonos receptą,bet čia peržiųrėjau receptus tokios neradau,gal kuri turite po ranka,norėčiau velykoms išsikepti
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 04 02, 11:17)
aguonele>>> siandien paskutini karta pamaitinau kvietini rauga pagal tavo recepta ir turiu keleta klausimuku .
1. manasis raugas kvepia ne jogurtu, kaip tu rasai, bet greiciau kopustais, kazin cia gerai taip, ar musu tiesiog skonio receptai skiriasi apibudinant kvapa/skoni . 2. tarkim rytoj as kepsiu jau duonele, i atsideta starteri kita karta primaitinimui deti vel tos pacios rusies stambaus malimo kvietinius miltus ar galiu deti paprastu baltus duonai skirtus kvietinius miltus ?
dekui uz atsakymus
1. manasis raugas kvepia ne jogurtu, kaip tu rasai, bet greiciau kopustais, kazin cia gerai taip, ar musu tiesiog skonio receptai skiriasi apibudinant kvapa/skoni . 2. tarkim rytoj as kepsiu jau duonele, i atsideta starteri kita karta primaitinimui deti vel tos pacios rusies stambaus malimo kvietinius miltus ar galiu deti paprastu baltus duonai skirtus kvietinius miltus ?
dekui uz atsakymus
1. nu man sunku nupasakoti kavapa tikekimes kad jis taip pat kvepia
2. taip, maitinti toliau stambaus/rupaus malimo miltais. Paprasti 550 tipo nelabai tinka
QUOTE(meškinija96 @ 2012 04 02, 14:57)
Mergaitės kažkur šitame forume mačiau tokios susuktos duonos receptą...
galbut sios
QUOTE(meškinija96 @ 2012 04 02, 14:57)
Mergaitės kažkur šitame forume mačiau tokios susuktos duonos receptą,bet čia peržiųrėjau receptus tokios neradau,gal kuri turite po ranka,norėčiau velykoms išsikepti
ar gal tos vadinamos beždžionių ieškot?
QUOTE(meškinija96 @ 2012 04 02, 15:57)
Mergaitės kažkur šitame forume mačiau tokios susuktos duonos receptą,bet čia peržiųrėjau receptus tokios neradau,gal kuri turite po ranka,norėčiau velykoms išsikepti
šita galbūt?
QUOTE(aguonele @ 2012 04 02, 21:16)
1. nu man sunku nupasakoti kavapa tikekimes kad jis taip pat kvepia
2. taip, maitinti toliau stambaus/rupaus malimo miltais. Paprasti 550 tipo nelabai tinka
galbut sios
2. taip, maitinti toliau stambaus/rupaus malimo miltais. Paprasti 550 tipo nelabai tinka
galbut sios
aciu labai uz atsakymus
o tai paprastai baltai duonelei kepti jus naudojat si rauga ar koki kitoki rauga tam naudojate?
ir dar norejau aguoneles paklausti kokiu irankiu jus minkote savo duonele, jei nepaslaptis
reiketu siandien kepti duonele, nes raugas jau kaip ir subrendes tam, bet rankos dreba po paskutiniu nesekmiu
reiketu siandien kepti duonele, nes raugas jau kaip ir subrendes tam, bet rankos dreba po paskutiniu nesekmiu
Labutis kepejeles
O man nesiseka paciai pasidaryti rauga. Buvau gavusi kelis saukstus, is tos laimes uzmirsau pasilikti kitam kartui visa iskepiau
Bandziau rugini, arba as nemoku skaityti arba kazka ne taip darau , nors atrodo nieko sudetingo, bet antra diena nustoja kilti na ir kvapas tikrai ne rugimo atsiranda. Gal bandyti mieliu koki grama ideti
O man nesiseka paciai pasidaryti rauga. Buvau gavusi kelis saukstus, is tos laimes uzmirsau pasilikti kitam kartui visa iskepiau
Bandziau rugini, arba as nemoku skaityti arba kazka ne taip darau , nors atrodo nieko sudetingo, bet antra diena nustoja kilti na ir kvapas tikrai ne rugimo atsiranda. Gal bandyti mieliu koki grama ideti
QUOTE(Vedda @ 2012 04 03, 13:20)
Labutis kepejeles
O man nesiseka paciai pasidaryti rauga. Buvau gavusi kelis saukstus, is tos laimes uzmirsau pasilikti kitam kartui visa iskepiau
Bandziau rugini, arba as nemoku skaityti arba kazka ne taip darau , nors atrodo nieko sudetingo, bet antra diena nustoja kilti na ir kvapas tikrai ne rugimo atsiranda. Gal bandyti mieliu koki grama ideti
O man nesiseka paciai pasidaryti rauga. Buvau gavusi kelis saukstus, is tos laimes uzmirsau pasilikti kitam kartui visa iskepiau
Bandziau rugini, arba as nemoku skaityti arba kazka ne taip darau , nors atrodo nieko sudetingo, bet antra diena nustoja kilti na ir kvapas tikrai ne rugimo atsiranda. Gal bandyti mieliu koki grama ideti
ir as laukiu mamyciu receptu kaip pasidaryti rauga.
QUOTE(Vedda @ 2012 04 03, 13:20)
Labutis kepejeles
O man nesiseka paciai pasidaryti rauga. Buvau gavusi kelis saukstus, is tos laimes uzmirsau pasilikti kitam kartui visa iskepiau
Bandziau rugini, arba as nemoku skaityti arba kazka ne taip darau , nors atrodo nieko sudetingo, bet antra diena nustoja kilti na ir kvapas tikrai ne rugimo atsiranda. Gal bandyti mieliu koki grama ideti
O man nesiseka paciai pasidaryti rauga. Buvau gavusi kelis saukstus, is tos laimes uzmirsau pasilikti kitam kartui visa iskepiau
Bandziau rugini, arba as nemoku skaityti arba kazka ne taip darau , nors atrodo nieko sudetingo, bet antra diena nustoja kilti na ir kvapas tikrai ne rugimo atsiranda. Gal bandyti mieliu koki grama ideti
Pamaitinti, paskui už kelių dienų vėl pamaitinti, paskui vėl. Turėtų užsivesti. Aš gaminau pagal šį receptą.
kaip man nesiseka su ta duona, kepu jau koki 30 karta, bet kaip nesigauna normali, taip nesigauna pastoviai arba idumba bebaigiant kepti arba atsiranda skyle per viduri duonos. visokius metodus isbandziau, bet vistiek normali nesigauna, ir nesuprantu kas del to kaltas... pagelbekit kas nors, nes jau truks kantrybe ir mesiu ta kepima
QUOTE(Vedda @ 2012 04 03, 13:20)
Labutis kepejeles
O man nesiseka paciai pasidaryti rauga. Buvau gavusi kelis saukstus, is tos laimes uzmirsau pasilikti kitam kartui visa iskepiau
Bandziau rugini, arba as nemoku skaityti arba kazka ne taip darau , nors atrodo nieko sudetingo, bet antra diena nustoja kilti na ir kvapas tikrai ne rugimo atsiranda. Gal bandyti mieliu koki grama ideti
O man nesiseka paciai pasidaryti rauga. Buvau gavusi kelis saukstus, is tos laimes uzmirsau pasilikti kitam kartui visa iskepiau
Bandziau rugini, arba as nemoku skaityti arba kazka ne taip darau , nors atrodo nieko sudetingo, bet antra diena nustoja kilti na ir kvapas tikrai ne rugimo atsiranda. Gal bandyti mieliu koki grama ideti
jeigu į raugą dėsit kokių nors priedų(pvz. mielių, cukraus, medaus ar dar ko nors), tai bus Jūsų vienkartinis raugas( nors tai jau ir nebus raugas, nes raugas - tai vanduo ir miltai), netinkamas atsidėjimui. Į tešlą minkant galit dėti ką norit, bet tik ne raugą. O jeigu Jūsų raugas antra diena nekyla, tai dar nereiškia, kad jis sugedo. Gal būt jis "darbuojasi" , kai Jūs miegat . Turėkit kantrybės ir nepanikuokit, viskas bus gerai.
QUOTE(Terra2 @ 2012 04 03, 17:46)
O jeigu Jūsų raugas antra diena nekyla, tai dar nereiškia, kad jis sugedo. Gal būt jis "darbuojasi" , kai Jūs miegat . Turėkit kantrybės ir nepanikuokit, viskas bus gerai.
Nu bandysiu dar karta, bet man ant raugo virsaus toks tamsesnis virsus pasidare. Ar taip turi buti ?
Labai noriu kepti tikra duoda be jokiu mieliu
Ir dar kepiau duona, man irgi graziai iskilo, bet kai iskepe atsoko pluta ir per viduri tokia duobe buvo Ko per daug ar per mazai galejo buti?