QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 27, 20:14)
Reagentas ar ne reagentas, bet juk duoną namie kepu būtent todėl, kad iškepčiau sveiką...Medaus tikrai niekada nedėsiu...Jį tinka tik ant duonos užsitepti
kiekvienas renkasi kas jam priimtina
na jei jau gilintis taip giliai, tada ir duona netinka, nes ji kepama aukštoje temp., galima daryt tik paplotėlius kurie džiovinami ne aukštsnėje nei 40 temp.
QUOTE(keistuole @ 2012 03 29, 08:42)
kaip keistai, aš jei tokiu santykiu dedu miltus ir vandenį, tai man poskystis tas mišinys gaunasi. Jei tiek pat gramų miltų kiek ir vandens tada jau tokia košė, bet tikrai nėr taip tiršta, kad vos šaukštą apsukčiau
žinai, viskas priklauso nuo miltų, pvzd. net iš sijotu ir pasijotu gaunasi skirtingas raugas, visada reikia atitaikyt vandens/miltų santykį
QUOTE(Alacka @ 2012 03 29, 09:07)
Iskilo toks klausimas, jus kai isimat rauga is saldytuvo pamaitinat ji ar tiesiog palaukiat kazkiek,kad jis pakiltu ir dedat i duonos tesla? As tai isimdavau,palaukdavau kol jis pakils ir dedavau i duonos tesla, tada is tos bendros teslos vel atidedavau kike man reikia. O cia radau nemazai receptu ir visur raso,kad isimam,pamaitinam ir laukiam 9-10 val.
Kiekviena iš mūsų gamina, laiko ir paruošia raugą, tiesiog kuris metodas jums priimtinesnis, pagal tą ir darykit
QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 29, 11:11)
Iš šaldytuvo paimtą raugą palaikau per naktį.
Vakar kepiau ruginę duoną, tai gavosi ne tokia skani kaip kvietinė...Su mielėmis kepti nesinori...
rugine duona rūgštoka, ir ne kiekvienam patinka, pabandykit pamaišyt su kvietiniais miltais, skonis pasikeičia
Papildyta:
QUOTE(JusRuMa @ 2012 03 29, 12:21)
Dėl raugo supratau, bet ką dedat vietoj obuolienės ir Rududu - medų, cukrų, tarkuotą obuolį...?
nors aš ne Terra, bet parašysiu kaip aš darau
vietoj obuolienės galit įdėt uogienės, tiks bet kokia, su skirtinga uogiene bus kaskart vis kitoks poskonis, ir tiksliai duonos nesugadins
O vietoj RuDuDu galima dėt ir cukraus/klevų ar kitą sirupą
Gyvenime visada bus problemų. Bet jūsų teisė rinktis: galite skųstis, o galite jas spręsti.