Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Alacka @ 2012 03 29, 12:04)
man tai vien rugine nepatinka, as visada dar dadedu biski kvietiniu, tada man skaniau.  ax.gif


Dėjau truputį ir kvietinių.
Geriausia mano darbo įvertintoja yra mano kalytė: iš parduotuvės pirktos duonos ji neėda, o kai tik užuodžia mano iškeptą duoną, prasideda šokiai ant užpakalinių kojų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 27, 20:14)
Reagentas ar ne reagentas, bet juk duoną namie kepu būtent todėl, kad iškepčiau sveiką...Medaus tikrai niekada nedėsiu...Jį tinka tik ant duonos užsitepti smile.gif
kiekvienas renkasi kas jam priimtina

na jei jau gilintis taip giliai, tada ir duona netinka, nes ji kepama aukštoje temp., galima daryt tik paplotėlius kurie džiovinami ne aukštsnėje nei 40 temp.

QUOTE(keistuole @ 2012 03 29, 08:42)
kaip keistai, aš jei tokiu santykiu dedu miltus ir vandenį, tai man poskystis tas mišinys gaunasi. Jei tiek pat gramų miltų kiek ir vandens tada jau tokia košė, bet tikrai nėr taip tiršta, kad vos šaukštą apsukčiau  g.gif

žinai, viskas priklauso nuo miltų, pvzd. net iš sijotu ir pasijotu gaunasi skirtingas raugas, visada reikia atitaikyt vandens/miltų santykį

QUOTE(Alacka @ 2012 03 29, 09:07)
Iskilo toks klausimas, jus kai isimat rauga is saldytuvo pamaitinat ji ar tiesiog palaukiat kazkiek,kad jis pakiltu ir dedat i duonos tesla? As tai isimdavau,palaukdavau kol jis pakils ir dedavau i duonos tesla, tada is tos bendros teslos vel atidedavau kike man reikia. O cia radau nemazai receptu ir visur raso,kad isimam,pamaitinam ir laukiam 9-10 val.  g.gif

Kiekviena iš mūsų gamina, laiko ir paruošia raugą, tiesiog kuris metodas jums priimtinesnis, pagal tą ir darykit

QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 29, 11:11)
Iš šaldytuvo paimtą raugą palaikau per naktį.
Vakar kepiau ruginę duoną, tai gavosi ne tokia skani kaip kvietinė...Su mielėmis kepti nesinori... g.gif
rugine duona rūgštoka, ir ne kiekvienam patinka, pabandykit pamaišyt su kvietiniais miltais, skonis pasikeičia
Papildyta:
QUOTE(JusRuMa @ 2012 03 29, 12:21)
Dėl raugo supratau, bet ką dedat vietoj obuolienės ir Rududu - medų, cukrų, tarkuotą obuolį...?

nors aš ne Terra, bet parašysiu kaip aš darau smile.gif vietoj obuolienės galit įdėt uogienės, tiks bet kokia, su skirtinga uogiene bus kaskart vis kitoks poskonis, ir tiksliai duonos nesugadins smile.gif O vietoj RuDuDu galima dėt ir cukraus/klevų ar kitą sirupą
Atsakyti
Įdomu, ką į ruginę duoną deda, kad ji tokia tamsiai ruda būna? Dažus kokius nors? (Turiu galvoje tą duoną, kurią perkame parduotuvėje.)
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 29, 12:54)
Įdomu, ką į ruginę duoną deda, kad ji tokia tamsiai ruda būna? Dažus kokius nors? (Turiu galvoje tą duoną, kurią perkame parduotuvėje.)

salyklo
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 03 29, 13:05)


Studijuoju google, kas tai yra.
Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 29, 13:13)
Studijuoju google, kas tai yra.
Ačiū.

čia gamykla smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 03 29, 13:22)


Dėkui, radau pati.
Išties įdomu pačiai kepti duoną- sužinai, kad ji ir spalvos kitokios nei parduotuvėje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 29, 13:27)
Dėkui, radau pati.
Išties įdomu pačiai kepti duoną- sužinai, kad ji ir spalvos kitokios nei parduotuvėje  biggrin.gif

biggrin.gif nu jo
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 03 29, 13:33)


Turėjau draugą, kuris dirbo kepykloje. Visko yra pripasakojęs...Bet tik dabar pasiryžau pamėginti pati. Pasirodo, ne taip sunku kaip maniau smile.gif
Atsakyti
Labas rytas, kepėjėlės wink.gif

Gal kas patars, nors va porą psl. kaip tik apie tai kalbėta buvo. Problėmėlių turiu ir aš su raugu. Burbuliuoja jis man puikiai, konsistencija irgi gera (lyginu su raugu, kai kepiau kokį pusmetuką atgal). Įdėjau pagal patarimus medaus - nieko. Įdėjau cukraus - nieko. Burbuiliuoja tai puikiai, bet nekelia nei savęs nei duonos. Daryt naują ar gaivinamas dar jis?

Raugas kvietinis, jau kokio mėnėsiuko amžiaus, pagal receptą tą, kur su medaus šaukšteliu.
Atsakyti
aguonele>>> siandien paskutini karta pamaitinau kvietini rauga pagal tavo recepta ir turiu keleta klausimuku 4u.gif .
1. manasis raugas kvepia ne jogurtu, kaip tu rasai, bet greiciau kopustais, kazin cia gerai taip, ar musu tiesiog skonio receptai skiriasi apibudinant kvapa/skoni biggrin.gif 4u.gif . 2. tarkim rytoj as kepsiu jau duonele, i atsideta starteri kita karta primaitinimui deti vel tos pacios rusies stambaus malimo kvietinius miltus ar galiu deti paprastu baltus duonai skirtus kvietinius miltus g.gif ?

dekui uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
noreciau paklausti kodel kepant panasia duona i bananine,kai kepu orkaiteje su saulegrazom,iskepus,sekancia diena saulegrazos buna violetines spalvos.
Atsakyti