Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Sveikos,
ačiū už komentarus dėl ruginio raugo 4u.gif
Tiesą pasakius, jau du kartus jį išmečiau lauk.. dabar raugiu trečią kartą.. vienos dienos rūgimo jau padėjau į šaldytuvą.. tas kuris liko rūgti lyg ir burbuliuoja... o jį būtina rauginti tris paras? Nes jau negaliu sulaukt, kada daryt tą pirmąją tešlą biggrin.gif
Vyras vis traukia per dantį klausdamas, tai mes kepsim duoną ar ne?? biggrin.gif
Žodžiu nekantrauju...
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 03 26, 21:51)
iš tikrųjų labai priklauso visas procesas nuo aplinkos, nuo raugo/mielių stiprumo ir pan.
Aš pati vakar vėlai vakare užminkiau ir po 7 valandų man ji dar neatrodė pakankamai pakilus. Palaikiau dar kokias 5 val kol man jau atrodė, kad užtenka.
O kitoms iškyla per 2-3-4 val.
Šiandien ryte pasižiūrėjau, tai naktį pas mus būna kokie 17 laipsniu, tai matyt to laiko ir reikia daugiau.


Tešlą kildinu orkaitėje, nes kartą dukra ant mano rankšluosčiu užklotos tešlos padėjo krepšį su pomidorais smile.gif Orkaitėje matyt, šilta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaižgantė: 27 kovo 2012 - 13:01
Sveikos,

raugas seniau pavykdavo man puikiai, na dabar gaminau, tai neiškyla nors tu ką...
Kvapas gardus, skonis ir vos rūgštelėjęs, pelėsio jokio nėra, bet nekyla... Viršuje skystimukas atsiskyrė, o apašioje tešla... sad.gif. Na gal vos vos pakilęs, bet....
Ką daryti, gal tikrai kokio jogurto įmaišyti? ax.gif
Ačiū už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(MamyteVK @ 2012 03 27, 14:45)
Sveikos,

raugas seniau pavykdavo man puikiai, na dabar gaminau, tai neiškyla nors tu ką...
Kvapas gardus, skonis ir vos rūgštelėjęs, pelėsio jokio nėra, bet nekyla... Viršuje skystimukas atsiskyrė, o apašioje tešla... sad.gif. Na gal vos vos pakilęs, bet....
Ką daryti, gal tikrai kokio jogurto įmaišyti?  ax.gif
Ačiū už atsakymą.


pabandykit idet cukraus. man viena karta neiskilo tesla (kaip kvaisa nepakilusia vistiek kepiau ir aisku viska teko ismesti.. doh.gif ). Rauga bandziau visaip pakildint, nekilo nors tu ka, kol neidejau sauksto cukraus. O tada, tai jau po keliu valandu pradejo lipti per krastus raugas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rutaškina @ 2012 03 27, 13:57)
pabandykit idet cukraus. man viena karta neiskilo tesla (kaip kvaisa nepakilusia vistiek kepiau ir aisku viska teko ismesti.. doh.gif ). Rauga bandziau visaip pakildint, nekilo nors tu ka, kol neidejau sauksto cukraus. O tada, tai jau po keliu valandu pradejo lipti per krastus raugas smile.gif


Ačiū.
PAbandysiu cukraus įdėti... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2012 03 26, 21:09)
Pas mane raudonas,visada dedeu apie 1,5 a.s.
Aciu
Beje,kepiau is Jusu blogo batonas pusryciams,laaaaaaaabai liuks-skanus  4u.gif aciu

malonu kad patiko

QUOTE(MamyteVK @ 2012 03 27, 13:45)

raugas seniau pavykdavo man puikiai, na dabar gaminau, tai neiškyla nors tu ką...
Kvapas gardus, skonis ir vos rūgštelėjęs, pelėsio jokio nėra, bet nekyla... Viršuje skystimukas atsiskyrė, o apašioje tešla... sad.gif. Na gal vos vos pakilęs, bet....
Ką daryti, gal tikrai kokio jogurto įmaišyti?  ax.gif
Ačiū už atsakymą.

sumaišykit atsiskyrusį skystį, galit įdėt truputi miltų
nes nuo miltų rupumo truputi skiriasi vandens kiekis

QUOTE(MamyteVK @ 2012 03 27, 14:30)
Ačiū.
PAbandysiu cukraus įdėti...  mirksiukas.gif
tada jau geriau kokį šaukštelį medaus
Atsakyti
Abejoju dėl medaus dėjimo į kepinius, nes aukštoje temperatūroje jis virsta nuodais...Juk jo ir į karštą arbatą negalima dėti...
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 03 26, 18:46)

Gal galit pasakyt kiek g miltu yra 1 indelis 250ml?As turiu uzsirasius 160g-250 ml,ar taip?
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 27, 17:27)
Abejoju dėl medaus dėjimo į kepinius, nes aukštoje temperatūroje jis virsta nuodais...Juk jo ir į karštą arbatą negalima dėti...

į raugą kad jis suaktyvėtu galima įdėt šaukštelį ištirpinto medaus, cukraus...kad duot bakterijom "reagento" arba jogurtą/kefyrą pakeist vandeniu

QUOTE(juste10 @ 2012 03 27, 18:40)
Gal galit pasakyt kiek g miltu yra 1 indelis 250ml?As turiu uzsirasius 160g-250 ml,ar taip?

čia visu matavimo konvertavimas
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 03 27, 19:55)
į raugą kad jis suaktyvėtu galima įdėt šaukštelį ištirpinto medaus, cukraus...kad duot bakterijom "reagento" arba jogurtą/kefyrą pakeist vandeniu



Reagentas ar ne reagentas, bet juk duoną namie kepu būtent todėl, kad iškepčiau sveiką...Medaus tikrai niekada nedėsiu...Jį tinka tik ant duonos užsitepti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 27, 21:14)
Reagentas ar ne reagentas, bet juk duoną namie kepu būtent todėl, kad iškepčiau sveiką...Medaus tikrai niekada nedėsiu...Jį tinka tik ant duonos užsitepti smile.gif


Nemanau, kad medaus lieka iki kepimo, nes jį suvalgo bakterijos. O be to, kepinio viduje nebūna daugiau nei 90 laipsnių.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 27, 17:27)
Abejoju dėl medaus dėjimo į kepinius, nes aukštoje temperatūroje jis virsta nuodais...Juk jo ir į karštą arbatą negalima dėti...

Medus nevirsta nuodais karštyje, tik kai kuris aliejus. Tiesiog medus karštyje praranda didžiąją dalį savo naudingųjų savybių, kaip vitaminai ir pan.
Čia kaip bet kuris produktas, termiškai apdorotos ir daržovės vitaminų mažiau turi, ir vaisiai...
Atsakyti