Sveikos,
ačiū už komentarus dėl ruginio raugo
Tiesą pasakius, jau du kartus jį išmečiau lauk.. dabar raugiu trečią kartą.. vienos dienos rūgimo jau padėjau į šaldytuvą.. tas kuris liko rūgti lyg ir burbuliuoja... o jį būtina rauginti tris paras? Nes jau negaliu sulaukt, kada daryt tą pirmąją tešlą
Vyras vis traukia per dantį klausdamas, tai mes kepsim duoną ar ne??
Žodžiu nekantrauju...
QUOTE(keistuole @ 2012 03 26, 21:51)
iš tikrųjų labai priklauso visas procesas nuo aplinkos, nuo raugo/mielių stiprumo ir pan.
Aš pati vakar vėlai vakare užminkiau ir po 7 valandų man ji dar neatrodė pakankamai pakilus. Palaikiau dar kokias 5 val kol man jau atrodė, kad užtenka.
O kitoms iškyla per 2-3-4 val.
Šiandien ryte pasižiūrėjau, tai naktį pas mus būna kokie 17 laipsniu, tai matyt to laiko ir reikia daugiau.
Aš pati vakar vėlai vakare užminkiau ir po 7 valandų man ji dar neatrodė pakankamai pakilus. Palaikiau dar kokias 5 val kol man jau atrodė, kad užtenka.
O kitoms iškyla per 2-3-4 val.
Šiandien ryte pasižiūrėjau, tai naktį pas mus būna kokie 17 laipsniu, tai matyt to laiko ir reikia daugiau.
Tešlą kildinu orkaitėje, nes kartą dukra ant mano rankšluosčiu užklotos tešlos padėjo krepšį su pomidorais Orkaitėje matyt, šilta
Sveikos,
raugas seniau pavykdavo man puikiai, na dabar gaminau, tai neiškyla nors tu ką...
Kvapas gardus, skonis ir vos rūgštelėjęs, pelėsio jokio nėra, bet nekyla... Viršuje skystimukas atsiskyrė, o apašioje tešla... . Na gal vos vos pakilęs, bet....
Ką daryti, gal tikrai kokio jogurto įmaišyti?
Ačiū už atsakymą.
raugas seniau pavykdavo man puikiai, na dabar gaminau, tai neiškyla nors tu ką...
Kvapas gardus, skonis ir vos rūgštelėjęs, pelėsio jokio nėra, bet nekyla... Viršuje skystimukas atsiskyrė, o apašioje tešla... . Na gal vos vos pakilęs, bet....
Ką daryti, gal tikrai kokio jogurto įmaišyti?
Ačiū už atsakymą.
QUOTE(MamyteVK @ 2012 03 27, 14:45)
Sveikos,
raugas seniau pavykdavo man puikiai, na dabar gaminau, tai neiškyla nors tu ką...
Kvapas gardus, skonis ir vos rūgštelėjęs, pelėsio jokio nėra, bet nekyla... Viršuje skystimukas atsiskyrė, o apašioje tešla... . Na gal vos vos pakilęs, bet....
Ką daryti, gal tikrai kokio jogurto įmaišyti?
Ačiū už atsakymą.
raugas seniau pavykdavo man puikiai, na dabar gaminau, tai neiškyla nors tu ką...
Kvapas gardus, skonis ir vos rūgštelėjęs, pelėsio jokio nėra, bet nekyla... Viršuje skystimukas atsiskyrė, o apašioje tešla... . Na gal vos vos pakilęs, bet....
Ką daryti, gal tikrai kokio jogurto įmaišyti?
Ačiū už atsakymą.
pabandykit idet cukraus. man viena karta neiskilo tesla (kaip kvaisa nepakilusia vistiek kepiau ir aisku viska teko ismesti.. ). Rauga bandziau visaip pakildint, nekilo nors tu ka, kol neidejau sauksto cukraus. O tada, tai jau po keliu valandu pradejo lipti per krastus raugas
QUOTE(rutaškina @ 2012 03 27, 13:57)
pabandykit idet cukraus. man viena karta neiskilo tesla (kaip kvaisa nepakilusia vistiek kepiau ir aisku viska teko ismesti.. ). Rauga bandziau visaip pakildint, nekilo nors tu ka, kol neidejau sauksto cukraus. O tada, tai jau po keliu valandu pradejo lipti per krastus raugas
Ačiū.
PAbandysiu cukraus įdėti...
QUOTE(juste10 @ 2012 03 26, 21:09)
Pas mane raudonas,visada dedeu apie 1,5 a.s.
Aciu
Beje,kepiau is Jusu blogo batonas pusryciams,laaaaaaaabai liuks-skanus aciu
Aciu
Beje,kepiau is Jusu blogo batonas pusryciams,laaaaaaaabai liuks-skanus aciu
malonu kad patiko
QUOTE(MamyteVK @ 2012 03 27, 13:45)
raugas seniau pavykdavo man puikiai, na dabar gaminau, tai neiškyla nors tu ką...
Kvapas gardus, skonis ir vos rūgštelėjęs, pelėsio jokio nėra, bet nekyla... Viršuje skystimukas atsiskyrė, o apašioje tešla... . Na gal vos vos pakilęs, bet....
Ką daryti, gal tikrai kokio jogurto įmaišyti?
Ačiū už atsakymą.
sumaišykit atsiskyrusį skystį, galit įdėt truputi miltų
nes nuo miltų rupumo truputi skiriasi vandens kiekis
QUOTE(MamyteVK @ 2012 03 27, 14:30)
tada jau geriau kokį šaukštelį medaus
Abejoju dėl medaus dėjimo į kepinius, nes aukštoje temperatūroje jis virsta nuodais...Juk jo ir į karštą arbatą negalima dėti...
QUOTE(nataliuncik @ 2012 03 26, 18:46)
Gal galit pasakyt kiek g miltu yra 1 indelis 250ml?As turiu uzsirasius 160g-250 ml,ar taip?
QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 27, 17:27)
Abejoju dėl medaus dėjimo į kepinius, nes aukštoje temperatūroje jis virsta nuodais...Juk jo ir į karštą arbatą negalima dėti...
į raugą kad jis suaktyvėtu galima įdėt šaukštelį ištirpinto medaus, cukraus...kad duot bakterijom "reagento" arba jogurtą/kefyrą pakeist vandeniu
QUOTE(juste10 @ 2012 03 27, 18:40)
Gal galit pasakyt kiek g miltu yra 1 indelis 250ml?As turiu uzsirasius 160g-250 ml,ar taip?
čia visu matavimo konvertavimas
QUOTE(nataliuncik @ 2012 03 27, 19:55)
į raugą kad jis suaktyvėtu galima įdėt šaukštelį ištirpinto medaus, cukraus...kad duot bakterijom "reagento" arba jogurtą/kefyrą pakeist vandeniu
Reagentas ar ne reagentas, bet juk duoną namie kepu būtent todėl, kad iškepčiau sveiką...Medaus tikrai niekada nedėsiu...Jį tinka tik ant duonos užsitepti
QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 27, 21:14)
Reagentas ar ne reagentas, bet juk duoną namie kepu būtent todėl, kad iškepčiau sveiką...Medaus tikrai niekada nedėsiu...Jį tinka tik ant duonos užsitepti
Nemanau, kad medaus lieka iki kepimo, nes jį suvalgo bakterijos. O be to, kepinio viduje nebūna daugiau nei 90 laipsnių.
QUOTE(vaižgantė @ 2012 03 27, 17:27)
Abejoju dėl medaus dėjimo į kepinius, nes aukštoje temperatūroje jis virsta nuodais...Juk jo ir į karštą arbatą negalima dėti...
Medus nevirsta nuodais karštyje, tik kai kuris aliejus. Tiesiog medus karštyje praranda didžiąją dalį savo naudingųjų savybių, kaip vitaminai ir pan.
Čia kaip bet kuris produktas, termiškai apdorotos ir daržovės vitaminų mažiau turi, ir vaisiai...