Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Ievuliuks @ 2012 03 21, 16:04)
...bet raugo kvapas su rugstele.. ne duonos kvapas...


Kuomet aš dariau savąjį raugą, jis smirdėjo skrandžio turiniu doh.gif , maniau, nevalgysiu aš tos duonos; bet iškepus viskas buvo gerai. thumbup.gif

mazas_bumbuliukas - labai graži duonytė; o ajerų skonis ar/ir kvapas yra?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JusRuMa: 22 kovo 2012 - 18:38
QUOTE(JusRuMa @ 2012 03 22, 19:37)
Kuomet aš dariau savąjį raugą, jis smirdėjo skrandžio turiniu doh.gif , maniau, nevalgysiu aš tos duonos; bet iškepus viskas buvo gerai. thumbup.gif

mazas_bumbuliukas - labai graži duonytė; o ajerų skonis ar/ir kvapas yra?



blush2.gif aciu rolleyes.gif
Man tai jauciasi. Zinoma, ne visa duona juo kvepia, bet palei pluta ar kai krapstai tuos ajerus lauk, tai kvepia.... ir skonis jauciasi.
Man patinka, kitokios nebekepu, nebent uzmirstu ajerus i dugna ideti ax.gif o taip kartais nutinka smile.gif
Pats ritualas man patinka, tokia atrodo kepu tikrai senovine duonyte lotuliukas.gif
Atsakyti
sveiki, kaip pasiskaiciuoti ingridientu kieki pagal iprasta recepta, norint si recepta pritaikyti kepti duonkepeje. pvz pagal si recepta http://meduve.blogas...elemis-917.html

buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

atėjau pagalbos

sugedo mano duonkepė. Na aparatas sveikas, o vat bliūdas palūžo.
Subyrėjo viena tarpinė, ji ten kažkokia guminė lyg+ metalinė. Nebesilaiko tas kištukas ant kurio maišymo mentelė užsimauna. Bliūdą keliant jis iškrenta doh.gif
Mulinex pas mane.

Kaži ar verta gikėtis, kad tai užsisikaitytų kaip garantinis remontas? Ar jau pirktis naują? o gal kažkur pačių detalių pirkt būna?


Ačiū už pagalbą ir atsiprašau jei visai ne į temą pataikiau blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arite @ 2012 03 22, 22:06)
Sveikos,

atėjau pagalbos

sugedo mano duonkepė. Na aparatas sveikas, o vat bliūdas palūžo.
Subyrėjo viena tarpinė, ji ten kažkokia guminė lyg+ metalinė. Nebesilaiko tas kištukas ant kurio maišymo mentelė užsimauna. Bliūdą keliant jis iškrenta  doh.gif
Mulinex pas mane.

Kaži ar verta gikėtis, kad tai užsisikaitytų kaip garantinis remontas? Ar jau pirktis naują? o gal kažkur pačių detalių pirkt būna?
Ačiū už pagalbą ir atsiprašau jei visai ne į temą pataikiau  blush2.gif  biggrin.gif

Sveika,
kas dėl garantinio, tai galima meistrui pasiskambinti, jis turetų pasakyti. O pačių indų duonkepei yra atskirai pirkti. Pas mane Kenwood, tai aš nusipirkau atsarginį iš e.parduotuvės, bet jau trys metai ir dar neprireikė. Nors ką gali žinoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 03 23, 09:10)
Sveika,
kas dėl garantinio, tai galima meistrui pasiskambinti, jis turetų pasakyti. O pačių indų duonkepei yra atskirai pirkti. Pas mane Kenwood, tai aš nusipirkau atsarginį iš e.parduotuvės, bet jau trys metai ir dar neprireikė. Nors ką gali žinoti biggrin.gif



Terra iš kokios pard?
Pasirodo nebus jokio garantinio, nes kvito pirkimo nerandu.
Na visus tokius tvarkingai laikau dėžutėj, išrūšiuoti dar pagal kategorijas. O čia nu mistika.
Va indo tada ir reiktų, o ne tai sakėm kaip nors gal bandysim patys meistraut.
Na be duonkepės tai vsio badas doh.gif

Atrodė netiek jau daug man reikalinga, o va visa sav. be jos, tai uj kaip pasijuto
Atsakyti
QUOTE(arite @ 2012 03 23, 14:31)
Terra iš kokios pard?
Pasirodo nebus jokio garantinio, nes kvito pirkimo nerandu.
Na visus tokius tvarkingai laikau dėžutėj, išrūšiuoti dar pagal kategorijas. O čia nu mistika.
Va indo tada ir reiktų, o ne tai sakėm kaip nors gal bandysim patys meistraut.
Na be duonkepės tai vsio badas  doh.gif

Atrodė netiek jau daug man reikalinga, o va visa sav. be jos, tai uj kaip pasijuto

http://www.b-a.lt/Ap...r...?pg=2&rod=9
Atsakyti
QUOTE(arite @ 2012 03 23, 13:31)

Pasirodo nebus jokio garantinio, nes kvito pirkimo nerandu.
Na visus tokius tvarkingai laikau dėžutėj, išrūšiuoti dar pagal kategorijas. O čia nu mistika.
Va indo tada ir reiktų, o ne tai sakėm kaip nors gal bandysim patys meistraut.
Na be duonkepės tai vsio badas  doh.gif

Atrodė netiek jau daug man reikalinga, o va visa sav. be jos, tai uj kaip pasijuto

Kreipkites i garantini, jie nauja inda ar detale uzsakys. Mano Moulinex"o inda sutvarke (tiesa dar garantinis galiojo, tai nieko nemokejau).
Atsakyti
Atėjau su klausimu vėl ax.gif kepu Aguonėlės kvietinio raugo duonelę (raugo recepte yra nuoroda į duoną) liko 25gr raugo atsidėto (starteriu jis vadinas? blush2.gif ) tai va,jei norėsiu kepti duoną vėl pagal tą receptą, tą starterį pradėt maitint nuo pirmos dienos ar ne? Nes recepte nurodyta,kad pamaitint kas savaitę,o ką daryt jei nori pradėt augint jį toliau g.gif

Ir dar,klausimas apie duoną,bet jau nebe tą kvietinę blush2.gif jei norisi didesnio kepaliuko duonos ir recepte viską dvigubinu,raugo užteks tiek,kiek buvo padaryta ar ir jo reik daugiau? blush2.gif

Ačiū,jei kas nepatingėsit pamokit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aglėja @ 2012 03 23, 20:59)
Atėjau su klausimu vėl  ax.gif kepu Aguonėlės kvietinio raugo duonelę (raugo recepte yra nuoroda į duoną) 1. liko 25gr raugo atsidėto (starteriu jis vadinas?  blush2.gif ) tai va,jei norėsiu kepti duoną vėl pagal tą receptą, tą starterį pradėt maitint nuo pirmos dienos ar ne? 2.Nes recepte nurodyta,kad pamaitint kas savaitę,o ką daryt jei nori pradėt augint jį toliau  g.gif

Ir dar,klausimas apie duoną,bet jau nebe tą kvietinę  blush2.gif jei norisi didesnio kepaliuko duonos ir recepte viską dvigubinu,raugo užteks tiek,kiek buvo padaryta ar ir jo reik daugiau?  blush2.gif

Ačiū,jei kas nepatingėsit pamokit  4u.gif

1. taip, nuo dabar tai bus Jusu starteris. Ji maitinti galite kas savaite (kaip kad as darau). Tada jis isleika aktyvus wink.gif nesuprantu ka Jus turite omeny "norite toliau auginti" g.gif nu jis auga gi toliau.
2. ji dasimaitinti is vakaro iki reikiamo kiekio ir palikti siltai kilti iki 20°. tada jau maisykite pageidaujama tesla wink.gif

3. dvigubinant duonos tesla, reikia ir raugo daugiau wink.gif
Papildyta:
Kaip savaitgalis, taip ir as su nauja duona 4u.gif
Forminis batonas blush2.gif

user posted image

9 g druskos
50 ml vandens
6 g šviežių mielių
Viską sumaišyti ir palikti mažiausiai 30 min stovėti ( galima iki 20 val. Aš iškart stačiau šaldytuvan 17 val).

500g miltų tipo 550 (aš dėjau 300 g Šiaulių kvietinių miltų/ tipo 812 ir 200 g miltų tipo550)
druskos-mielių- vandens mišinio
10 g cukraus
10 g krakmolo
1 a.š. medaus
30 g minkšto sviesto
250 g pieno

Į kombaino indą berti visus produktus, išskyrus sviestą, ir minkyti lėčiausiu greičiu 12 min. Tada sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą ir toliau minkyti 6 min, kol masė vienalytė bus ir gražiai į kamuoliuką sušoks. Uždengti ir statyti 2-3 val kilti. Turi gerai padvigubėti. Tada kepimo formą ištepti gerai sviestu (22 cm ilgio x 10 cm pločio x 9,5 cm aukščio). Pakilusią tešlą išsiversti ant stalo, perlankstyti ir suformuoti pailgą kepaliuką, kurį dėti į kepimo formą ir uždengus leisti ~ 2 val kilti, kol tešla su kraštais lygi bus. Pašauti į įkaitintą 190° orkaitę 40-45 min. Aš po 30 min išėmiau iš formos ir toliau kepiau, kad šonai taip pat apkeptų. Ataušinti ant grotelių ir skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 23 kovo 2012 - 21:57
Paaiškinkit man, kam reikia dėt indą su vandeniu kepant duoną? Ką jis tokio duoda?

Ir kodėl duoną kept reik aukštoj temperatūroj? Na pirmas dešimt minučių aš kaip ir suprantu, kad susidarytų pluta, o paskui ji vis tiek paprastai receptuose rašoma gan aukšta 200-220 laipsnių.
Kokias mielines bandeles kai kepu max 180 statau.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 03 24, 11:58)
Paaiškinkit man, kam reikia dėt indą su vandeniu kepant duoną? Ką jis tokio duoda?

Ir kodėl duoną kept reik aukštoj temperatūroj? Na pirmas dešimt minučių aš kaip ir suprantu, kad susidarytų pluta, o paskui ji vis tiek paprastai receptuose rašoma gan aukšta 200-220 laipsnių.
Kokias mielines bandeles kai kepu max 180 statau.

garai paskatina geriau mieliu aktyva pirmomis minutemis. Delto as visada apacioje statau orkaites skarda ir ikaitinu. Kai pasaunu duona ant jos pilu verdanti vandeni ( kaip duoda garai, vos speju trauktis pati lotuliukas.gif ) ir greitai uzdarau duris. bent man (o galbut tai isitikinimas) duona graziai pakyla, plutele susidaro. tada isleidziu garus ir prisuku karsti, nes 1. jei dregme visada butu orkaiteje, tai plutele nesigautu traski ir 2. prisukant karsti duonele jau kepa geriau, nereikia sukti galvos kad jos plutele degs.
as statau i orkaite taip pat termometra. Ir karsti jau pagal ji reguliuoju. Jei duona pasaunu pirma 15 min prie 240°, tada prisuku iki 160° ir laukiu kol termometras rodys 200° tada nustatau ant 200°. manau kad tam itakos ir kepimo akmuo dar duoda...jis labai gerai karsti laiko.
Seniau kai peciuos duonele kepdavo, tada taip pat ja gerai ikaitindavo ir kai pasaudavo duonike, gi istraukdavo visas zarijas lauk. duonele kepdavo krintancioje temperaturoje. nemanau, kad mes savo orkaitese pasieksime tokius rezulatatus, bet ko gero tas kepimo principas islikes g.gif
nu cia savi priciudai victory.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 24 kovo 2012 - 22:47