QUOTE(Aglėja @ 2012 03 23, 20:59)
Atėjau su klausimu vėl
kepu Aguonėlės kvietinio raugo duonelę (raugo recepte yra nuoroda į duoną) 1.
liko 25gr raugo atsidėto (starteriu jis vadinas? ) tai va,jei norėsiu kepti duoną vėl pagal tą receptą,
tą starterį pradėt maitint nuo pirmos dienos ar ne? 2.Nes recepte nurodyta,kad pamaitint kas savaitę,o ką daryt jei nori pradėt augint jį toliau
Ir dar,klausimas apie duoną,bet jau nebe tą kvietinę
jei norisi didesnio kepaliuko duonos ir recepte viską dvigubinu,raugo užteks tiek,kiek buvo padaryta ar ir jo reik daugiau?
Ačiū,jei kas nepatingėsit pamokit
1. taip, nuo dabar tai bus Jusu starteris. Ji maitinti galite kas savaite (kaip kad as darau). Tada jis isleika aktyvus
nesuprantu ka Jus turite omeny "norite toliau auginti"
nu jis auga gi toliau.
2. ji dasimaitinti is vakaro iki reikiamo kiekio ir palikti siltai kilti iki 20°. tada jau maisykite pageidaujama tesla
3. dvigubinant duonos tesla, reikia ir raugo daugiau
Papildyta:
Kaip savaitgalis, taip ir as su nauja duona
Forminis batonas
9 g druskos
50 ml vandens
6 g šviežių mielių
Viską sumaišyti ir palikti mažiausiai 30 min stovėti ( galima iki 20 val. Aš iškart stačiau šaldytuvan 17 val).
500g miltų tipo 550 (aš dėjau 300 g Šiaulių kvietinių miltų/ tipo 812 ir 200 g miltų tipo550)
druskos-mielių- vandens mišinio
10 g cukraus
10 g krakmolo
1 a.š. medaus
30 g minkšto sviesto
250 g pieno
Į kombaino indą berti visus produktus, išskyrus sviestą, ir minkyti lėčiausiu greičiu 12 min. Tada sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą ir toliau minkyti 6 min, kol masė vienalytė bus ir gražiai į kamuoliuką sušoks. Uždengti ir statyti 2-3 val kilti. Turi gerai padvigubėti. Tada kepimo formą ištepti gerai sviestu (22 cm ilgio x 10 cm pločio x 9,5 cm aukščio). Pakilusią tešlą išsiversti ant stalo, perlankstyti ir suformuoti pailgą kepaliuką, kurį dėti į kepimo formą ir uždengus leisti ~ 2 val kilti, kol tešla su kraštais lygi bus. Pašauti į įkaitintą 190° orkaitę 40-45 min. Aš po 30 min išėmiau iš formos ir toliau kepiau, kad šonai taip pat apkeptų. Ataušinti ant grotelių ir skanaus!