Gal pravers kepančioms su mielėmis sausų/šlapių mielių kalkuliatorius
QUOTE(nataliuncik @ 2012 03 21, 09:42)
įdomiai, o kodėl, nerašo?
nes kuo ilgiau duona minkoma, tuo labiau ji praturtinama deguonimi, tuo ji bus puresne
nes kuo ilgiau duona minkoma, tuo labiau ji praturtinama deguonimi, tuo ji bus puresne
mano vienoj knygoj rašo:
"Perminkius tešlą glitimo tinklas sutrūkinės, tešla taps minkšta ir lipni - tai pražūtinga padėtis be išeities."
Sveikos, kepejeles,
reikia pagalbos.. nesu kepusi duonos nei karto.. zodziu, esu pirmakarte..
rauginu ruginiu miltu rauga.. jis putoja nuo pat pradziu, bet raugo kvapas su rugstele.. ne duonos kvapas.... ir tie burbuliukai tokie smulkuciai.. galvoju, ar nereikia visko pradet nuo pradziu? pas mus namuose nera labai silta, na, kokiu 20 laipsniu.. pagal rekomendacijas, reiktu kad butu apie 25 laipsnius... tai klausimas toks: ar tie smulkus burbuliukai ir rugsteles kvapas - taip ir turi but? Ar vistik per salta raugui ir jis rugsta ne taip, kaip reikia?
reikia pagalbos.. nesu kepusi duonos nei karto.. zodziu, esu pirmakarte..
rauginu ruginiu miltu rauga.. jis putoja nuo pat pradziu, bet raugo kvapas su rugstele.. ne duonos kvapas.... ir tie burbuliukai tokie smulkuciai.. galvoju, ar nereikia visko pradet nuo pradziu? pas mus namuose nera labai silta, na, kokiu 20 laipsniu.. pagal rekomendacijas, reiktu kad butu apie 25 laipsnius... tai klausimas toks: ar tie smulkus burbuliukai ir rugsteles kvapas - taip ir turi but? Ar vistik per salta raugui ir jis rugsta ne taip, kaip reikia?
QUOTE(Ievuliuks @ 2012 03 21, 15:04)
Sveikos, kepejeles,
reikia pagalbos.. nesu kepusi duonos nei karto.. zodziu, esu pirmakarte..
rauginu ruginiu miltu rauga.. jis putoja nuo pat pradziu, bet raugo kvapas su rugstele.. ne duonos kvapas.... ir tie burbuliukai tokie smulkuciai.. galvoju, ar nereikia visko pradet nuo pradziu? pas mus namuose nera labai silta, na, kokiu 20 laipsniu.. pagal rekomendacijas, reiktu kad butu apie 25 laipsnius... tai klausimas toks: ar tie smulkus burbuliukai ir rugsteles kvapas - taip ir turi but? Ar vistik per salta raugui ir jis rugsta ne taip, kaip reikia?
reikia pagalbos.. nesu kepusi duonos nei karto.. zodziu, esu pirmakarte..
rauginu ruginiu miltu rauga.. jis putoja nuo pat pradziu, bet raugo kvapas su rugstele.. ne duonos kvapas.... ir tie burbuliukai tokie smulkuciai.. galvoju, ar nereikia visko pradet nuo pradziu? pas mus namuose nera labai silta, na, kokiu 20 laipsniu.. pagal rekomendacijas, reiktu kad butu apie 25 laipsnius... tai klausimas toks: ar tie smulkus burbuliukai ir rugsteles kvapas - taip ir turi but? Ar vistik per salta raugui ir jis rugsta ne taip, kaip reikia?
viskas su tuo raugu gerai. Tik dar patarčiau tą indą su raugu apgaubti kokiu šiltu audeklu.
QUOTE(keistuole @ 2012 03 21, 12:03)
mano vienoj knygoj rašo:
"Perminkius tešlą glitimo tinklas sutrūkinės, tešla taps minkšta ir lipni - tai pražūtinga padėtis be išeities."
"Perminkius tešlą glitimo tinklas sutrūkinės, tešla taps minkšta ir lipni - tai pražūtinga padėtis be išeities."
tai taip, šitą žinau, bet čia labiau kvietinei tešlai, nei ruginei taikytina, ypač tokiems miltams kaip Karališki ir t.t., o mane labai sudomino apie speltos, kodėl ji minkoma 1/3 mažiau nei kvietine, nors spelta juk čia t.p. kviečiai, tik "laukiniai"
Hm... Niekad neminkau duonos taip ilgai... Ruginę tešlą paminkau tik tol, kol susimionko visi miltai. Ir viskas čiki gaunas... Duonkepė neminko irgi taip ilgai.
QUOTE(laurechka @ 2012 03 21, 18:05)
Hm... Niekad neminkau duonos taip ilgai... Ruginę tešlą paminkau tik tol, kol susimionko visi miltai. Ir viskas čiki gaunas... Duonkepė neminko irgi taip ilgai.
As irgi minkau tik kol miltai susiminko, ir nieda neitruksta. Tiesa, namuose siuo metu apie 20 laipsniu, tai kildinu pusiau rugine duona su ruginiu raugu apie 7-8 val.
QUOTE(laselis @ 2012 03 21, 19:22)
As irgi minkau tik kol miltai susiminko, ir nieda neitruksta. Tiesa, namuose siuo metu apie 20 laipsniu, tai kildinu pusiau rugine duona su ruginiu raugu apie 7-8 val.
Matomai, kiekviena atranda savo "arkliuką". Man tai atrodo, kad kuo ilgiau minkau, tuo ji man skanesnė . Aš kažkaip tą metodą perėmiau iš senolių patirties. O ir gerai išminkyta tešla man iškyla dvigubai per 2-3val. Namuose taip pat yra apie 20laipsnių. Minkykim ir kepkim kaip jau pačios įpratom ir aš tikrai nenoriu niekam primesti savo įpratimo.
Mergaites, padekite - neberandu plikytos duonos recepto pagal mamyte. Ziopla - ka padarysi bet labai jau noriu jos
QUOTE(Meduvė @ 2012 03 22, 11:21)
Mergaites, padekite - neberandu plikytos duonos recepto pagal mamyte. Ziopla - ka padarysi bet labai jau noriu jos
Prašom
O visi receptai surašyti pirmame puslapyje į nuorodą Duonos receptai
QUOTE(nataliuncik @ 2012 03 22, 12:54)
aciu