Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Gal pravers kepančioms su mielėmis sausų/šlapių mielių kalkuliatorius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 03 21, 09:42)
g.gif įdomiai, o kodėl, nerašo?
nes kuo ilgiau duona minkoma, tuo labiau ji praturtinama deguonimi, tuo ji bus puresne


mano vienoj knygoj rašo:
"Perminkius tešlą glitimo tinklas sutrūkinės, tešla taps minkšta ir lipni - tai pražūtinga padėtis be išeities."
Atsakyti
Sveikos, kepejeles,
reikia pagalbos.. nesu kepusi duonos nei karto.. zodziu, esu pirmakarte..
rauginu ruginiu miltu rauga.. jis putoja nuo pat pradziu, bet raugo kvapas su rugstele.. ne duonos kvapas.... ir tie burbuliukai tokie smulkuciai.. galvoju, ar nereikia visko pradet nuo pradziu? pas mus namuose nera labai silta, na, kokiu 20 laipsniu.. pagal rekomendacijas, reiktu kad butu apie 25 laipsnius... tai klausimas toks: ar tie smulkus burbuliukai ir rugsteles kvapas - taip ir turi but? Ar vistik per salta raugui ir jis rugsta ne taip, kaip reikia?
Atsakyti
QUOTE(Ievuliuks @ 2012 03 21, 15:04)
Sveikos, kepejeles,
reikia pagalbos.. nesu kepusi duonos nei karto.. zodziu, esu pirmakarte..
rauginu ruginiu miltu rauga.. jis putoja nuo pat pradziu, bet raugo kvapas su rugstele.. ne duonos kvapas.... ir tie burbuliukai tokie smulkuciai.. galvoju, ar nereikia visko pradet nuo pradziu? pas mus namuose nera labai silta, na, kokiu 20 laipsniu.. pagal rekomendacijas, reiktu  kad butu apie 25 laipsnius... tai klausimas toks: ar tie smulkus burbuliukai ir rugsteles kvapas - taip ir turi but? Ar vistik per salta raugui ir jis rugsta ne taip, kaip reikia?

viskas su tuo raugu gerai. Tik dar patarčiau tą indą su raugu apgaubti kokiu šiltu audeklu.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 03 21, 12:03)
mano vienoj knygoj rašo:
"Perminkius tešlą glitimo tinklas sutrūkinės, tešla taps minkšta ir lipni - tai pražūtinga padėtis be išeities."

tai taip, šitą žinau, bet čia labiau kvietinei tešlai, nei ruginei taikytina, ypač tokiems miltams kaip Karališki ir t.t., o mane labai sudomino apie speltos, kodėl ji minkoma 1/3 mažiau nei kvietine, nors spelta juk čia t.p. kviečiai, tik "laukiniai"
Atsakyti
Hm... Niekad neminkau duonos taip ilgai... Ruginę tešlą paminkau tik tol, kol susimionko visi miltai. Ir viskas čiki gaunas... Duonkepė neminko irgi taip ilgai.
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2012 03 21, 18:05)
Hm... Niekad neminkau duonos taip ilgai... Ruginę tešlą paminkau tik tol, kol susimionko visi miltai. Ir viskas čiki gaunas... Duonkepė neminko irgi taip ilgai.



As irgi minkau tik kol miltai susiminko, ir nieda neitruksta. Tiesa, namuose siuo metu apie 20 laipsniu, tai kildinu pusiau rugine duona su ruginiu raugu apie 7-8 val.
Atsakyti
QUOTE(laselis @ 2012 03 21, 19:22)
As irgi minkau tik kol miltai susiminko, ir nieda neitruksta. Tiesa, namuose siuo metu apie 20 laipsniu, tai kildinu pusiau rugine duona su ruginiu raugu apie 7-8 val.

Matomai, kiekviena atranda savo "arkliuką". Man tai atrodo, kad kuo ilgiau minkau, tuo ji man skanesnė biggrin.gif . Aš kažkaip tą metodą perėmiau iš senolių patirties. O ir gerai išminkyta tešla man iškyla dvigubai per 2-3val. Namuose taip pat yra apie 20laipsnių. Minkykim ir kepkim kaip jau pačios įpratom ir aš tikrai nenoriu niekam primesti savo įpratimo.
Atsakyti
Mergaites, padekite - neberandu plikytos duonos recepto pagal mamyte. Ziopla - ka padarysi biggrin.gif bet labai jau noriu jos
Atsakyti
QUOTE(Meduvė @ 2012 03 22, 11:21)
Mergaites, padekite - neberandu plikytos duonos recepto pagal mamyte. Ziopla - ka padarysi biggrin.gif bet labai jau noriu jos

Prašom
O visi receptai surašyti pirmame puslapyje į nuorodą Duonos receptai
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 03 22, 12:54)
Prašom
O visi receptai surašyti pirmame puslapyje į nuorodą Duonos receptai

aciu smile.gif
Atsakyti
o cia mano vakar vakare kepta duonyte su ajerais:

http://www.flickr.co...57629640552203/

liam smile.gif
Atsakyti