Sveikos mamyciukes. Uzrode drauge duonele. Sake kazkur ragavo ir recepta internete rado. Stai tokia ta duonele bet labai ilgai tas jos procesas vyksta. Gal ta skoni toki pat isgauti galima kaip nors ir greiciau is sito recepto? Ar jau cia viskas tik pagal ji reikia viska daryti? Aciu, kad padedat naujokelei. )
QUOTE(vedariukas @ 2012 02 20, 20:17)
Sveikos mamyciukes. Uzrode drauge duonele. Sake kazkur ragavo ir recepta internete rado. Stai tokia ta duonele bet labai ilgai tas jos procesas vyksta. Gal ta skoni toki pat isgauti galima kaip nors ir greiciau is sito recepto? Ar jau cia viskas tik pagal ji reikia viska daryti? Aciu, kad padedat naujokelei. )
aišku galima greičiau, daug laiko užima raugo paruošimas, jei jo turit/turėsit, duonos gamyba neužtruks
"...nors tas jos minkymas tai ziaurus . jei vyras nepasisiulytu atlikti sios funkcijos as niekaip pati neisminkyciau sios teslos..."
"...kepejeles kurios kepate pagal si recepta noriu paklausti ar galiu sita rauga naudoti kitu duoneliu kepimui?"
Klausimas buvo dar paeitoje temoje. Aš kepu šią duoną ir raugą bandžiau naudoti kitoms duonos, bet jis puikiai tiko kvietinei duonai, o štai ruginę gana prastai kėlė. Tad nebeeskperimentuoju, o iš to raugo pasidariau grynai ruginį (per kelis maitinimus tik ruginiais miltais). Tad šaldytuve dabar du indeliai
Dėl minkymo - minkau su paprasto mikserio spiraliniais antgaliais - viena ranka minkau, kita kavytę gurkšnoju Jokio vargo, tik šiek tiek mažiau miltų dedu, dėl to duona būna šiek tiek drėgnesnė - žymiai skaniau.
"...kepejeles kurios kepate pagal si recepta noriu paklausti ar galiu sita rauga naudoti kitu duoneliu kepimui?"
Klausimas buvo dar paeitoje temoje. Aš kepu šią duoną ir raugą bandžiau naudoti kitoms duonos, bet jis puikiai tiko kvietinei duonai, o štai ruginę gana prastai kėlė. Tad nebeeskperimentuoju, o iš to raugo pasidariau grynai ruginį (per kelis maitinimus tik ruginiais miltais). Tad šaldytuve dabar du indeliai
Dėl minkymo - minkau su paprasto mikserio spiraliniais antgaliais - viena ranka minkau, kita kavytę gurkšnoju Jokio vargo, tik šiek tiek mažiau miltų dedu, dėl to duona būna šiek tiek drėgnesnė - žymiai skaniau.
Kadangi duonute kepdavau is pokeliu,tai atradus sia temute nusprendziau pasidaryti rauga ir kepti su juo.Susiradau Terros raugo recepteli ir iskilo toks klausimas,kaip ji paskui pamaitinti ir panaudoti(t.y.kai iskepi duonute ir palaikai ji savaitele saldytuve na ta vadinama starteri)?
QUOTE(*AMRI* @ 2012 02 21, 10:40)
Kadangi duonute kepdavau is pokeliu,tai atradus sia temute nusprendziau pasidaryti rauga ir kepti su juo.Susiradau Terros raugo recepteli ir iskilo toks klausimas,kaip ji paskui pamaitinti ir panaudoti(t.y.kai iskepi duonute ir palaikai ji savaitele saldytuve na ta vadinama starteri)?
miltai + vanduo ir šiltai laikyt... taip kaip auginant
QUOTE(JusRuMa @ 2012 02 21, 10:14)
"...nors tas jos minkymas tai ziaurus . jei vyras nepasisiulytu atlikti sios funkcijos as niekaip pati neisminkyciau sios teslos..."
"...kepejeles kurios kepate pagal si recepta noriu paklausti ar galiu sita rauga naudoti kitu duoneliu kepimui?"
Klausimas buvo dar paeitoje temoje. Aš kepu šią duoną ir raugą bandžiau naudoti kitoms duonos, bet jis puikiai tiko kvietinei duonai, o štai ruginę gana prastai kėlė. Tad nebeeskperimentuoju, o iš to raugo pasidariau grynai ruginį (per kelis maitinimus tik ruginiais miltais). Tad šaldytuve dabar du indeliai
Dėl minkymo - minkau su paprasto mikserio spiraliniais antgaliais - viena ranka minkau, kita kavytę gurkšnoju Jokio vargo, tik šiek tiek mažiau miltų dedu, dėl to duona būna šiek tiek drėgnesnė - žymiai skaniau.
"...kepejeles kurios kepate pagal si recepta noriu paklausti ar galiu sita rauga naudoti kitu duoneliu kepimui?"
Klausimas buvo dar paeitoje temoje. Aš kepu šią duoną ir raugą bandžiau naudoti kitoms duonos, bet jis puikiai tiko kvietinei duonai, o štai ruginę gana prastai kėlė. Tad nebeeskperimentuoju, o iš to raugo pasidariau grynai ruginį (per kelis maitinimus tik ruginiais miltais). Tad šaldytuve dabar du indeliai
Dėl minkymo - minkau su paprasto mikserio spiraliniais antgaliais - viena ranka minkau, kita kavytę gurkšnoju Jokio vargo, tik šiek tiek mažiau miltų dedu, dėl to duona būna šiek tiek drėgnesnė - žymiai skaniau.
tada reikes pasidaryti ir man taip - viena rugini o kita kvietini rauga
aciu labai
QUOTE(Alinva @ 2012 02 21, 13:07)
miltai + vanduo ir šiltai laikyt... taip kaip auginant
Kiek laiko palaikyti reikia?Kaip suprantu maitinti reikia pries norint kepti duonute.O kokiu santykiu reikia deti miltu ir vandens maitinant starteri?
Neseniai isbandziau is valgiu knygos vaisines duonos receptuka. Labai skani ir maistinga, ir prabangi, nes dziovintu vaisiu 1,68 kg, o miltu tik 0,5 kg
Bet labai idomiai daresi, reikejo pavirti slyvas ir figas, veliau tam skystyje istirpinti mieles ir uzmaisyti su juo tesla su vaisiais..
ir dar isbandziau saldzios duonos su razinom receptuka (gavosi nesaldi, tik razina kai prakandi saldu ), sausoka pasirode man
Bet labai idomiai daresi, reikejo pavirti slyvas ir figas, veliau tam skystyje istirpinti mieles ir uzmaisyti su juo tesla su vaisiais..
ir dar isbandziau saldzios duonos su razinom receptuka (gavosi nesaldi, tik razina kai prakandi saldu ), sausoka pasirode man
O man iškilo toks klausimas, kam kepant kvietinę duoną reikia to vandens skardelės apačioje? Kodėl jos nereikia kepant ruginę? Ir kiek tą vandenį laikyti? Per visą kepimą, ar viduryje išimti? Nes kepant su tuo vandeniu, man duonos dugnas drėgnas buvo... O galima be jo kepti, kuo tada duonelė skirsis?
QUOTE(Finferli @ 2012 02 21, 20:00)
O man iškilo toks klausimas, kam kepant kvietinę duoną reikia to vandens skardelės apačioje? Kodėl jos nereikia kepant ruginę? Ir kiek tą vandenį laikyti? Per visą kepimą, ar viduryje išimti? Nes kepant su tuo vandeniu, man duonos dugnas drėgnas buvo... O galima be jo kepti, kuo tada duonelė skirsis?
Vandens garai kepimo pradžioje padeda duonai kilti (sudaryti garai pagreitina mielių aktyvumą)ir tuo pačiu neužkepa pluta (kietą plutą sunku iškelti). Vandens reikia pirmoms 10-15min arba dar galima sieneles apipurkšti.
Arba galit kept su dangčiu/uždengus, tada vandens statyt nereikia
QUOTE(nataliuncik @ 2012 02 21, 22:17)
Vandens garai kepimo pradžioje padeda duonai kilti (sudaryti garai pagreitina mielių aktyvumą)ir tuo pačiu neužkepa pluta (kietą plutą sunku iškelti). Vandens reikia pirmoms 10-15min arba dar galima sieneles apipurkšti.
Arba galit kept su dangčiu/uždengus, tada vandens statyt nereikia
Arba galit kept su dangčiu/uždengus, tada vandens statyt nereikia
Ačiū
Mano orkaite tokia nenuspejama,kad as visa kepimo laika turiu laikyt vandeni apacioje,kitaip sedegs. Taip kepu visus kepinius.Paskutini karta padejau gan maza indeli vandens ir apacia buvo tikrai per daug sukepus.
Dar iskepusia duona isimu is skardos,padedu ant groteliu ,patepu sviestu ghi ir uzdengiu svariu ranksluosciu.Plutele buna minksta,skani ir nesukieteja visa valgymo laika.
Dar iskepusia duona isimu is skardos,padedu ant groteliu ,patepu sviestu ghi ir uzdengiu svariu ranksluosciu.Plutele buna minksta,skani ir nesukieteja visa valgymo laika.