Pabandykit ilgiau minkyt, gal 15-20 min. Iš patirties galiu pasakyti, kad yra skirtumas. Kuo ilgiau minkoma duona, tuo gražesnė iškepus..
O kiek reikia minkyt rankomis, jei duona pusiau ruginė, pusiau kvietinė? Aš minkau 25-30 min. Per daug?
QUOTE(picea @ 2012 03 20, 14:49)
O kiek reikia minkyt rankomis, jei duona pusiau ruginė, pusiau kvietinė? Aš minkau 25-30 min. Per daug?
Per daug tikrai nebūna. Ir aš apie 30min. minkau rankomis. O dabar pastoviai kepu tik kvietinę duoną su ruginiu raugu, tai minkau 40min.
QUOTE(Terra2 @ 2012 03 20, 17:05)
Per daug tikrai nebūna. Ir aš apie 30min. minkau rankomis. O dabar pastoviai kepu tik kvietinę duoną su ruginiu raugu, tai minkau 40min.
Aišku, bet tai gana varginantis darbas, bent jau aš būnu "po prakaitu" . Gal yra kokių palengvinimų?
QUOTE(picea @ 2012 03 20, 17:45)
Aišku, bet tai gana varginantis darbas, bent jau aš būnu "po prakaitu" . Gal yra kokių palengvinimų?
Sutinku! Ir aš prakaituoju. Geriausia būtų minkyti kombainu, bet neturiu. Galečiau įsigyti, bet neišsirenku. Turiu duonkepę, bet ji nepatempia tešlos dviems kilograminiams kepalams. Taigi, belieka mums ir toliau prakaituoti.
QUOTE(Terra2 @ 2012 03 20, 19:25)
Sutinku! Ir aš prakaituoju. Geriausia būtų minkyti kombainu, bet neturiu. Galečiau įsigyti, bet neišsirenku. Turiu duonkepę, bet ji nepatempia tešlos dviems kilograminiams kepalams. Taigi, belieka mums ir toliau prakaituoti.
Na tada reiškia viską gerai darau Reiks pagalvot ateityje apie tuos kombainus
QUOTE(Terra2 @ 2012 03 20, 16:05)
buna buna tesla su speltos miltais turi buti 1/3 maziau minkoma nei kvietine. labai daug kur apie tai skaicius esu
as tesla minkau kombainu zodziu iki tol, kol si atsokineja graziai nuo indo sieneliu. tada pakankamai kibumo jau yra ir viskas su rugine sunkiau, bet taip pat matos kada ji kitokia konsistnecija igauna.
QUOTE(Terra2 @ 2012 03 20, 17:05)
Oho. As paskutiniu metu plikyta kvietine su ruginiu raugu, bet tiek laiko tikrai neminkau Minkau tol kol viskas graziai susiminko i vientisa tesla, be jokiu plikinio gumuliuku ar miltu likuciu. Duona visuomet iseina superine, nesutrukineja virsus Kildinu irgi per nakti kambario temperaturoje, kuri beje pas mus zemoka nakties metu apie 17 lapsniu. Ryte randu kupina dubeni iskilusios duonytes
QUOTE(aguonele @ 2012 03 20, 22:01)
buna buna tesla su speltos miltais turi buti 1/3 maziau minkoma nei kvietine. labai daug kur apie tai skaicius esu
įdomiai, o kodėl, nerašo?
nes kuo ilgiau duona minkoma, tuo labiau ji praturtinama deguonimi, tuo ji bus puresne
Na bandysiu ir as minkyti ilgiau, nes minkiau gal tik 15 min Nors tesla graziai atlipinejo nuo dubens
QUOTE(nataliuncik @ 2012 03 21, 09:42)
įdomiai, o kodėl, nerašo?
nes kuo ilgiau duona minkoma, tuo labiau ji praturtinama deguonimi, tuo ji bus puresne
jei duona labai atsargiai minkoma, tada galima ir ilgiau minkyti. Bet tikrai negirdejus, kad tiek ilgai reikia minkyti kiek Jus(turiu omeny cia paskutiniu metu matytus skaicius) minkote. Duonos tesla, jei yra perminkyta, isskiria vel susigerusi vandeni ir to pasekoje, ji yra nesutvarkoma. Kepant mazai jau kyla ir pavirsius iskepusios toks kaip sutrukinetas gaunas. va taip va vakar apsisvieciau
QUOTE(aguonele @ 2012 03 21, 10:36)
jei duona labai atsargiai minkoma, tada galima ir ilgiau minkyti. Bet tikrai negirdejus, kad tiek ilgai reikia minkyti kiek Jus(turiu omeny cia paskutiniu metu matytus skaicius) minkote. Duonos tesla, jei yra perminkyta, isskiria vel susigerusi vandeni ir to pasekoje, ji yra nesutvarkoma. Kepant mazai jau kyla ir pavirsius iskepusios toks kaip sutrukinetas gaunas. va taip va vakar apsisvieciau
rugine tešla reikia minkyt ilgiau nei kvietine, ir ne mažiau 20min, bet čia taikoma rankom, o ne kombainu, nes ten ir apsukimai, ir galia kitokie nei rankom