Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Savaitgali kepiau kvietine, plikyta duonele. Gaminausi rauga pagal aguoneles recepta ir viskas sauniai gavos. Tik vat duoneles pluta dar kildama kepimo metu patrukinejo, nors buvau padarius ipjoveles. Gal yra kazkas tokio, ko nezinau. Ir galeciau pasigaminti nesutrukusia duonele. Siaip duonele isejo tikrai skani, jos, nors kepiau sekmadieni, jau beveik neliko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(handtouch26 @ 2012 03 16, 23:36)
Čia ta prasme, kai jau duona būna pakilus ir belieka tik deti į skardą?

ta prasme:
nuo pradžių.. turi raugo šaldytuve, išimi, pastovi, pamaitini. Ir gauni tarkim 300 gr raugo, tai 200 gr. dėsi į minkomą tešlą, o likusį 100 gr. atgal į šaldytuvą iki kito kepimo smile.gif

kiekiai pavyzdiniai tik smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2012 03 19, 09:03)
Gal yra kazkas tokio, ko nezinau. Ir galeciau pasigaminti nesutrukusia duonele.

cia reikia zaisti su kildinimu wink.gif man rodos ji nepakankamai iskilus buvo. Kokioj temperaturoj Jus kildinate? ir kokia kepete jei ne paslaptis blush2.gif
P.S. dziugu, kad raugas isejo!
Atsakyti
Sveikos,sutrukdysiu hihihi.gif dariausi raugą iš jūsų nurodytų receptų "Ruginio raugo paruošimas" naudojau ruginius rupaus malimo miltus ir kadangi dariau pirmą kartą,tai sugalvojau,kad ienos stiklinės vandens mažai,tai pripyliau dar tiek,kad gautusi skysta tešla,nes nuo stiklinės neišėjo net normaliai išmaišyt,buvo daug sausų miltų,žodžiu,prisidirbau biggrin.gif tai va,ar tokį "patobulintą" raugą jau mest ar vis dar mėgint jį "augint" g.gif ?

Pasidariau antrą raugą,aguonėlės,kvietinį,tai darau viską griežtai pagal nurodymus,jokių savų išmonių dabar doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aglėja @ 2012 03 19, 21:58)
Sveikos,sutrukdysiu  hihihi.gif dariausi raugą iš jūsų nurodytų receptų "Ruginio raugo paruošimas" naudojau ruginius rupaus malimo miltus ir kadangi dariau pirmą kartą,tai sugalvojau,kad ienos stiklinės vandens mažai,tai pripyliau dar tiek,kad gautusi skysta tešla,nes nuo stiklinės neišėjo net normaliai išmaišyt,buvo daug sausų miltų,žodžiu,prisidirbau  biggrin.gif tai va,ar tokį "patobulintą" raugą jau mest ar vis dar mėgint jį "augint"  g.gif ?

Pasidariau antrą raugą,aguonėlės,kvietinį,tai darau viską griežtai pagal nurodymus,jokių savų išmonių dabar  doh.gif

Pagal mane - gali bandyt... išmest visada spėsi, o gali ir pasisekt wink.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2012 03 19, 19:50)
cia reikia zaisti su kildinimu wink.gif man rodos ji nepakankamai iskilus buvo. Kokioj temperaturoj Jus kildinate? ir kokia kepete jei ne paslaptis  blush2.gif 
P.S. dziugu, kad raugas isejo!

Na kildinimo temperaturos tikslios neparasysiu. Kildinau ant sildymo katilo virsaus, kur praeina silti vamzdukai su vandeniu grindininiam sildymui, o ten vaiksto siuo metu apie 26 laipsnius. Kildinau 3 val 15 min. Kepiau 10 min 250 laipsniu temperaturoje su vonele vandens apacioje. Po 10 min sumazinau temperatura iki 200 laipsniu ir kepiau jau be vandens35 min. smile.gif Greitu laiku dar bandysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2012 03 19, 22:15)
Na kildinimo temperaturos tikslios neparasysiu. Kildinau ant sildymo katilo virsaus, kur praeina silti vamzdukai su vandeniu grindininiam sildymui, o ten vaiksto siuo metu apie 26 laipsnius. Kildinau 3 val 15 min.  Kepiau 10 min 250 laipsniu temperaturoje su vonele vandens apacioje. Po 10 min sumazinau temperatura iki 200 laipsniu ir kepiau jau be vandens35 min. smile.gif Greitu laiku dar bandysiu smile.gif

siaip kildinote idealioje temperaturoje thumbup.gif
man tokioje temperaturoje uztenka 2- 2val 15 min.
nu bandykit, eksperoimentuoti...sunku patarti, man is pradziu ir trukdavo, bet dabar jau atitaikiau aki blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2012 03 19, 23:22)
siaip kildinote idealioje temperaturoje thumbup.gif 
man tokioje temperaturoje uztenka 2- 2val 15 min.
nu bandykit, eksperoimentuoti...sunku patarti, man is pradziu ir trukdavo, bet dabar jau atitaikiau aki  blush2.gif

O man atrodo, kad neteisingai buvo kildinama. Jeigu bendra temperatūra 25-26 laipsniai - tai gerai, bet jei buvo padėta ant pačio katilo, tai tešla galėjo sušusti.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 03 20, 08:49)
O man atrodo, kad neteisingai buvo kildinama. Jeigu bendra temperatūra 25-26 laipsniai - tai gerai, bet jei buvo padėta ant pačio katilo, tai tešla galėjo sušusti.

o kas tuomet nutinka?
ir kaip tas reikalas atrodo?
Atsakyti

Ten vamzdukais teka 26 laipsniai, didesnes temperaturos kaip ir nera, tai nemanau, kad galejo sususti, patalpoje aplamai 20 laipsniu. Gal sakyciau kaip tik per vesu gal jai buvo ir pilnai nedakilo, nors siaip pakilus buvo mazdaug dvigubai. Na bet vis tiek bandysiu dar ir pranesinesiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lile: 20 kovo 2012 - 11:59

nesigincysiu 4u.gif man net vakar mintis buvo...mes tiek diskutuojam, bet nemate nuotraukos sunku is tikruju patarti. man sove mintis, kad net ir vandens trukumas tesloje gali itrukimus "issaukti" blush2.gif
as kildinu puse laiko pvz prie ant kiek reikia° nustatyto radijatoriaus, o puse laiko po juo blush2.gif va taip va as atradaus sau technika. tik zinoma, kildindama ant radijatoriaus dedu stora lentele ir tik tada inda blush2.gif
Atsakyti
aš įvairiai bandžiau kildint ir man vis tiek ji nelygiai kyla. Arba suplyšta jau kylant arba jei dar būna lygi, tuomet kepant visuomet sprogsta.

Lygiai kyla tik batonai su mielėm.

Visgi kartais kaip trūksta kartais elementarios teorijos, negali visų dėsningumų atrast vien tik iš praktikos. Tuo labiau, kad identiškas procesas ir tešla, net ir gaminant pagal tą patį receptą man nesigauna.
Atsakyti