Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(*AMRI* @ 2012 03 16, 19:04)
Gal galetumet pasakyti kaip galima patikrinti raugo starteri ar jis geras yra?Pasidariau rauga pries dvi savaites ir idejau dali i saldytuva.Siandiena pasiziurejau,nes noriu duonute kepti,tai ant virsaus tokie lyg balti pukeliai uzsideje.Tai jam jau viskas ar dar galiu bandyti kepti duonute?



Darau taip--paimu is saldytuvo ir palaikau kambario temperaturoj apie 1 val. Dedu 200 gramu ruginiu miltu ir 200 mililitru silto vandens.Ismaisau viska gerai ir dedu i orkaite.Tiesa,orkaite truputi pasildau-veliau tik sviesa ijungta palieku.Pora valandu ir raugas gatavas.Pora,tris saukstus pasidedu kitam kartui,dedu i saldytuva.Is likusio maisau duonele.Ne vienus metus valgau tik savo iskepta duonele.
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2012 03 16, 18:04)
Gal galetumet pasakyti kaip galima patikrinti raugo starteri ar jis geras yra?Pasidariau rauga pries dvi savaites ir idejau dali i saldytuva.Siandiena pasiziurejau,nes noriu duonute kepti,tai ant virsaus tokie lyg balti pukeliai uzsideje.Tai jam jau viskas ar dar galiu bandyti kepti duonute?

Žiūrėt siūlau, ar balta plutelė - apdžiūvę, ar grynai balti pūkeliai - pelėsiai. Jei supelijęs, tai kaip ir negeras jau...
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 03 16, 17:36)
Aš atsidedu raugą kitam kartui jau pamaitintą, t.y. prieš pradedant minkyti tešlą duonos kepimui. Bet gal kitos turi savo metodus.


Čia ta prasme, kai jau duona būna pakilus ir belieka tik deti į skardą?
Atsakyti
O man, brangiosiso, iskilo toks klausimas. Kame jus laikot duona kai iskepat? Na sakykim tos parduotuvines buna maiseliuose jau iskarto tai jame ir laikai. O kaip elgiates su savo kepta duona? Kaip geriau ja laikyti?
Atsakyti
QUOTE(GreenLady @ 2012 03 16, 22:50)
O man, brangiosiso, iskilo toks klausimas. Kame jus laikot duona kai iskepat? Na sakykim tos parduotuvines buna maiseliuose jau iskarto tai jame ir laikai. O kaip elgiates su savo kepta duona? Kaip geriau ja laikyti?

as turiu nusipirkusi popierinius maiselius sumustiniams, tai i ji ir dedu duona, o laikau duonineje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(GreenLady @ 2012 03 16, 22:50)
O man, brangiosiso, iskilo toks klausimas. Kame jus laikot duona kai iskepat? Na sakykim tos parduotuvines buna maiseliuose jau iskarto tai jame ir laikai. O kaip elgiates su savo kepta duona? Kaip geriau ja laikyti?

Kadangi kol kas aš viena, ir valgau duonos nelabai daug, tai dedu į šaldytuvą. Su mielėm keptą - iškeptą iš karto supjaustau ir į kamerą, po to atsišildau mikrobangėj po riekę/dvi; su raugu - maišelyje šaldytuve apatiniam skyriuje...
Atsakyti
QUOTE(Alinva @ 2012 03 17, 12:04)
Kadangi kol kas aš viena, ir valgau duonos nelabai daug, tai dedu į šaldytuvą. Su mielėm keptą - iškeptą iš karto supjaustau ir į kamerą, po to atsišildau mikrobangėj po riekę/dvi; su raugu - maišelyje šaldytuve apatiniam skyriuje...


Geras smile.gif As tai kadangi viena tai duona saldytuve laikau, kad ilgiau sviezia liktu. Esu girdejusi nemazai taip kas daro. bet kad kameroj laikytu pirma karta girdziu smile.gif kaip idomiai.

As beje savo duona kepta dabar laikau maisiuke viename nuo duonos parduotuvines lukusiame, bet va galvoju pasiklausinesiu gal geriau koki popierini isigyti tokiam reikalui g.gif
Atsakyti
QUOTE(mazas_bumbuliukas @ 2012 03 13, 16:18)
Prisirinkau pas mama tvenkinyje ajeru duonos kepimui. Tai dariau pirmi metai, todel nezinojau kiek man reiks. Pasirodo, prisidziovinau per daug. Gal ka domina ajerai duonos kepimui?
Cia foto, jei kam idomu:
http://www.flickr.co...N06/6979114253/


Jei kam reikia, dar turiu ax.gif
Atsakyti
Sveikos, visos duonos kepejos 4u.gif
Kazkada kepiau duonyte, bet jau buvo atsibode, padarem pertrauka, dabar vel noriu pradet.
Greiciausiai neiseis man paciai to raugo pasidaryt, skaiciau, kad ne visada pavyksta.
O kur buna pirkt to misinio ? g.gif
O gal noretu kokia kauniete mergaite man parduot doze? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norma: 17 kovo 2012 - 20:29
Ojei netycia perdozuos?
Atsakyti
QUOTE(GreenLady @ 2012 03 16, 22:50)
O man, brangiosiso, iskilo toks klausimas. Kame jus laikot duona kai iskepat? Na sakykim tos parduotuvines buna maiseliuose jau iskarto tai jame ir laikai. O kaip elgiates su savo kepta duona? Kaip geriau ja laikyti?

Iskepta ir atvesusia duonele suvynioju i svaru, virtuvini ranksluostuka ir i duonine. mirksiukas.gif
Atsakyti
Savaitgalio kepinys: rugine duona su saulegrazomis 4u.gif
user posted image

Raugui: 160 g ruginių viso grūdo miltų
160 g vandens
16 g ruginio raugo starterio
(dėjau kvietinį, prieš dieną pamaitintą)
Viską sudėti į indą, užmaišyti ir uždengus padėti šiltai /26° ~16 val kilti.

1. brinkiniui: 100 g pakepintų saulėgrąžų
100 g verdančio vandens
8 g druskos
Užplikyti saulėgrąžas ir palikti taip pat 16 val kambario temperatūroje brinkti.

2. brinkiniui: 232 g ruginių viso grūdo miltų
232 g verdančio vandens
7 g druskos
Miltus susimaišyti su druska ir užplikyti verdančiu vandeniu. Palikti 16 val kambario temperatūroje brinkti.

Tešlai:
raugo
1. brinkinio
2. brinkinio
166 g viso grūdo kvietinių miltų
10 g šviežių mielių
1 a.š. medaus (arba skysto salyklo; sausas netinka!)
Taip pat nesipila jogs vanduo daugiau. Man buvo taip pat staigmena, bet pasirodo jo tikrai nereikia wink.gif

Visus produktus sudėti į kombaino indą ir užminkyti tešlą, 7-8 min. Tada palikti uždengus 30 min "pailsėti".
Į tą laiką, kol tešla ilsis, kepimo formą gerai ištrinti sviestu (kepimo forma turi būti skirta 1 kg duonai) ir išbarstyti saulėgrąžomis.
Tešlą išsiversti ant lengvai miltuoto stalo ir paformuoti. Tada dėti į kepimo formą, paviršių palyginti drėgnomis rankomis, apibarstyti saulėgrąžomis ir uždengus padėti kilti. Geriausia prie 32° 75 min. Aš kildinau prie 30° 1 1/2 val. Tešla tiesiog turi būti pakilus iki kepimo formos kraštų wink.gif
Pašauti kepti pirma 15 min į įkaitintą iki 250° orkaitę (garų nereikia). Vėliau karštį prisukti iki 180° ir pabaigti dar 45 min kepti. Ataušinti išėmus iš formos ant grotelių ir skanaus!
Atsakyti