Savaitgalio kepinys:
rugine duona su saulegrazomis Raugui: 160 g ruginių viso grūdo miltų
160 g vandens
16 g ruginio raugo starterio
(dėjau kvietinį, prieš dieną pamaitintą)
Viską sudėti į indą, užmaišyti ir uždengus padėti šiltai /26° ~16 val kilti.
1. brinkiniui: 100 g pakepintų saulėgrąžų
100 g verdančio vandens
8 g druskos
Užplikyti saulėgrąžas ir palikti taip pat 16 val kambario temperatūroje brinkti.
2. brinkiniui: 232 g ruginių viso grūdo miltų
232 g verdančio vandens
7 g druskos
Miltus susimaišyti su druska ir užplikyti verdančiu vandeniu. Palikti 16 val kambario temperatūroje brinkti.
Tešlai: raugo
1. brinkinio
2. brinkinio
166 g viso grūdo kvietinių miltų
10 g šviežių mielių
1 a.š. medaus (arba skysto salyklo; sausas netinka!)
Taip pat nesipila jogs vanduo daugiau. Man buvo taip pat staigmena, bet pasirodo jo tikrai nereikia
Visus produktus sudėti į kombaino indą ir užminkyti tešlą, 7-8 min. Tada palikti uždengus 30 min "pailsėti".
Į tą laiką, kol tešla ilsis, kepimo formą gerai ištrinti sviestu (kepimo forma turi būti skirta 1 kg duonai) ir išbarstyti saulėgrąžomis.
Tešlą išsiversti ant lengvai miltuoto stalo ir paformuoti. Tada dėti į kepimo formą, paviršių palyginti drėgnomis rankomis, apibarstyti saulėgrąžomis ir uždengus padėti kilti. Geriausia prie 32° 75 min. Aš kildinau prie 30° 1 1/2 val. Tešla tiesiog turi būti pakilus iki kepimo formos kraštų
Pašauti kepti pirma 15 min į įkaitintą iki 250° orkaitę (garų nereikia). Vėliau karštį prisukti iki 180° ir pabaigti dar 45 min kepti. Ataušinti išėmus iš formos ant grotelių ir skanaus!