Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Prisirinkau pas mama tvenkinyje ajeru duonos kepimui. Tai dariau pirmi metai, todel nezinojau kiek man reiks. Pasirodo, prisidziovinau per daug. Gal ka domina ajerai duonos kepimui?
Cia foto, jei kam idomu:
http://www.flickr.co...N06/6979114253/
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2012 03 10, 16:04)
Reiks pirmadienio sulaukt ir paskambint.

Šiandien parsivežiau miltus. Tai kainos šiemet tokios: viso grūdo ruginiai 50kg - 76,20, kvietiniai D 25kg 38,42. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 03 13, 10:46)
fabrikuose juk duonele kepa su mielem, ne su raugu  mirksiukas.gif

4u.gif  aciu merginos, nes isivariau stresa truputeli - jau maasciau ka daryti su raugu ar ir is viso daugiau bebandyti kepti  blush2.gif
aguonele bandziau jusu pasiulytus duoniukus, skonis superinis (as kaip visad dejau cukraus ir siek tiek medaus), bet man nesigavo traskus, o siandien jie jau sudreke ir gana sunkiai kramtomi, nors laikiau dsandariame inde. bet kaip minejau ankstesniame poste man vakar niekas nesigavo, nes niekas nekilo  verysad.gif . todel manau ir duoniukai nera tokie kokie jie turetu buti  verysad.gif

nu merginos nezinau, prajuokinot su savais prietarais lotuliukas.gif kepu ir vargo nematau tokiomis dienomis, manau itakos kazkas kita turi nei dienos blush2.gif

Egle: sie nera tokie traskus, kaip seniau mano siulyti. Bet jie nera ir tokie minksti ir klampus, kad sakytum neikandami...sunku nupasakot, bet va atsinesiau specialiai ir ragauju. Nuo penktadienio stovi uzdaryti ir visiskai nepakeite skonio g.gif nezinau kame reikaliukas buvo pas Jus, bet tikrai nemalonu...zinau kaip nusiviliama unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alinva @ 2012 03 13, 10:54)
Žinau tik, kad tuo metu kai lankėmės toje kepykloje, buvo tikrai keli kubilai tamsios tešlos, kurią laikydavo kelias dienas. Negarantuoju, bet man rodos, raugindavo/kildindavo būtent su sena tešla....

nesigincysiu tikrai, nes duonos kepykloje esu buvusi tik budama vaikas, o tas buvo seniai seniai....

QUOTE(aguonele @ 2012 03 13, 20:53)
nu merginos nezinau, prajuokinot su savais prietarais  lotuliukas.gif  kepu ir vargo nematau tokiomis dienomis, manau itakos kazkas kita turi nei dienos  blush2.gif

Egle: sie nera tokie traskus, kaip seniau mano siulyti. Bet jie nera ir tokie minksti ir klampus, kad sakytum neikandami...sunku nupasakot, bet va atsinesiau specialiai ir ragauju. Nuo penktadienio stovi uzdaryti ir visiskai nepakeite skonio  g.gif nezinau kame reikaliukas buvo pas Jus, bet tikrai nemalonu...zinau kaip nusiviliama  unsure.gif

aha cia biski ne i tema su tom dienom, tikiuosi moderatoriai neismes biggrin.gif , nu bet tikrai nepaaiskinama kame saknys kad ne vienas is triju kepaliuku nekilo doh.gif . bandysiu nurasyti sita nesekme antgamtinem jegoms lotuliukas.gif

bandysiu kita savaite vel savo laime duonos kepime ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 03 13, 23:20)
nesigincysiu tikrai, nes duonos kepykloje esu buvusi tik budama vaikas, o tas buvo seniai seniai....
aha cia biski ne i tema su tom dienom, tikiuosi moderatoriai neismes  biggrin.gif , nu bet tikrai nepaaiskinama kame saknys kad ne vienas is triju kepaliuku nekilo  doh.gif . bandysiu nurasyti sita nesekme antgamtinem jegoms  lotuliukas.gif

bandysiu kita savaite vel savo laime duonos kepime  ax.gif

Gal veikė saulės žybsniai bigsmile.gif Man irgi būna, kad kartais duona nekyla, o kartais lipa per kraštus. O gaminu tais pačiais receptais ir viską sveriu gramo tikslumu ax.gif Manau veikia mėnulio fazė, aplinkos temperatūra, kurioje gamini, kildai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš atbėgu pasigirti savo vakarykščiu kepiniu - Aguonėlės ploja.gif manų miltų duona su saulėgrąžomis thumbup.gif Kadangi tokio stebuklo kaip manų miltai LT nemačiau, dėjau... pati nežinau ką doh.gif Iš vieno malūno man parvežė maišiuką tokių kaip manai, bet žymiai smulkesni ir baltesni. Kartais verdu košę - ji būna tokia kaip šilkinė ir labai skani. Nukrypdama nuo recepto dar dėjau šaukštą medaus, o vandens kitąkart pilsiu mažiau, nes tešla gavosi skystoka, reikėjo miltų poros šaukštų Visa kita - sąžiningai pagar receptą su visais tampymais/perlankstymais. Kaip ten bebūtų, rezultatu esu patenkinta. Kaip kažkas sakė - cypiu iš laimės lotuliukas.gif Vaišinu ir jus:
user posted image
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif

Vel turiu klausimeliu ax.gif

1. Kiek laiko raugas gali buti kambario temperaturoje?

2. Kaip is viso ji geriausia laikyti? Kad saldytuve, tai aisku, bet kokiame inde? As laikau stikliniam.

3. Kiek laiko galima laikyti uzmaisyta tesla? Sakykim uzmaisau pries nakti, kokia 21val. O kepu tik kita diena, praejus daugiau nei 12val. Laikau siltai ivyniojus. Kiek yra ne per ilgai?

Dekoju 4u.gif Ruosiuosi kepti antra karta, tai noriu issiaiskinti kilusius klausimus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo handtouch26: 15 kovo 2012 - 14:50
QUOTE(handtouch26 @ 2012 03 15, 14:50)
Sveikos, merginos 4u.gif

Vel turiu klausimeliu ax.gif

1. Kiek laiko raugas gali buti kambario temperaturoje?

2. Kaip is viso ji geriausia laikyti? Kad saldytuve, tai aisku, bet kokiame inde? As laikau stikliniam.

3. Kiek laiko galima laikyti uzmaisyta tesla? Sakykim uzmaisau pries nakti, kokia 21val. O kepu tik kita diena, praejus daugiau nei 12val. Laikau siltai ivyniojus. Kiek yra ne per ilgai?

Dekoju 4u.gif  Ruosiuosi kepti antra karta, tai noriu issiaiskinti kilusius klausimus smile.gif

1. ko ilgiau bus kambario temp. to greičiau jis perrūgs
2. kokiame jums bus patogiau išimt, galit ir plastikiniame
3. niekas neatsakys tiksliai į šį klausimą, jums reikia pačiai stebėt, nes vieniem ir per naktį nelabai pakils, o kitiem-perrūgs. Juk raugo stiprumas, kambario temp. turi savo įtaką
Atsakyti
Dekoju 4u.gif
Atsakyti
Sveikos gal labai nesupyksit uz kvailus klausimus, bet tiek prisiskaiciau apie duonos kepima, kad galiausiai viskas susimaise galvoje ir nieko neatsirenku, o dar ir virusas uzpuole galva nebedirba visai. Bet va labai norejau duonos su raugu. Ir pagal aguoneles raugo gaminimo recepta gaminausi rauga, kuri jau ryt tureciau galet panaudoti duonos kepimui. Uzziurejau dar Malsenos reklamini plikytos rugines duonos recepta. Bet rugines duonos nenoriu, noriu baltos kvietines. Vienas is klausimu, kazin ar visko nesugadinsiu keisdama miktus. Kitas klausimas, kurio niekaip nesupratau, kuriame momente reikia atideti duonos raugo kitai savaitei. Visaip bandziau suprasti, bet ten vienor ji diena pries primaitina, kitur kaip tik paima dali, o paskui tik gamina kaip imaisa. Duonos su raugu dar nesu kepus, o galva visai siuo metu nediba, nenoriu sugadinti raugo. Gal siek tiek prakomentuosit, jei kuri netingite.
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2012 03 16, 16:05)
Sveikos gal labai nesupyksit uz kvailus klausimus, bet tiek prisiskaiciau apie duonos kepima, kad galiausiai viskas susimaise galvoje ir nieko neatsirenku, o dar ir virusas uzpuole galva nebedirba visai. Bet va labai norejau duonos su raugu. Ir pagal aguoneles raugo gaminimo recepta gaminausi rauga, kuri jau ryt tureciau galet panaudoti duonos kepimui. Uzziurejau dar Malsenos reklamini plikytos rugines duonos recepta. Bet rugines duonos nenoriu, noriu baltos kvietines. Vienas is klausimu, kazin ar visko nesugadinsiu keisdama miktus. Kitas klausimas, kurio niekaip nesupratau, kuriame momente reikia atideti duonos raugo kitai savaitei. Visaip bandziau suprasti, bet ten vienor ji diena pries primaitina, kitur kaip tik paima dali, o paskui tik gamina kaip imaisa. Duonos su raugu dar nesu kepus, o galva visai siuo metu nediba, nenoriu sugadinti raugo. Gal siek tiek prakomentuosit, jei kuri netingite.

Keisdama miltus, tikrai nieko nesugadinsit. darykit iš tokių, kurie patinka. Aš atsidedu raugą kitam kartui jau pamaitintą, t.y. prieš pradedant minkyti tešlą duonos kepimui. Bet gal kitos turi savo metodus.
Atsakyti
Gal galetumet pasakyti kaip galima patikrinti raugo starteri ar jis geras yra?Pasidariau rauga pries dvi savaites ir idejau dali i saldytuva.Siandiena pasiziurejau,nes noriu duonute kepti,tai ant virsaus tokie lyg balti pukeliai uzsideje.Tai jam jau viskas ar dar galiu bandyti kepti duonute?
Atsakyti