Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 03 10, 18:01)
as visas duoneles kepu silikoninese formose, turiu keliu auksciu kvadratines, turiu kelias keksines tokias pailgas ir turiu viena apvalia. as tose formose idejus ir kildinu siltai padejus, o paskui tik imetu i orkaite  4u.gif  ax.gif

klausiu, nes matau kad apacia duonu visiskai neapkepus blush2.gif man skaniau kai si traski buna...pabarbeni ir barska wub.gif bet cia jau kiekvieno iprotis kitoks. be to pakilusia duona as apverciu, tada tolygiai pasisklaido visi oro burbuliukai. Tau nebuna, kad ji tada iskepus virsutineje dalyje daugiau koreta yra g.gif

Vilka11: pas mus yra ju pirkti mirksiukas.gif bandykite smulkiomis smulkiomis manu kruopomis keisti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 10 kovo 2012 - 18:47
Aguonele, o jus duonelę kokiose formose kepat, kokioje labiau pasiteisino, as kepu stiklinėse ir jei matau, kad netilps dedu į silikoninę kekso, tai tikrai pastebėjau, kad stiklinėje formoje keptos duoneles visas kepaliukas būna vienodo kietumo, o silikonineje, apskrunda tik viršus, o apačia drėgnesnė.
Paaiškinkit išsamiau, kada apverčiat pakilusią duonelę?Ačiū 4u.gif
Atsakyti
As kildinu tik kildinimo krepsely, tada isverciu ant kepimo akmens ir taip kepu. bandziau rasti pavyzdi... va cia pvz isversta ant lizes pakildinta duonele, ja nustumiu tik ant akmens ir viskas.

user posted image

Mano gaminama tesla dazniausiai buna tiek tvirta, kad jokie indai stabilumui nereikalingi wink.gif nezinau kaip cia teisingai issireiksti... tada kepaliukas kepa is visu pusiu.
Jus pabandykit isikaitinti kepimo skarda ir ant jos pasauti taip tik kepaliuka wink.gif kai neturejau kepimo akmens, tai taip ir darydavau (zinoma , kepimo popieriu tiesdavau).
Man induose kepama duona buna per "sultinga"...ji velias...nes neisgaruoja kiek reikia dregmes blush2.gif
Isverciu duonele tada, kai jau reikia pasauti, na po to paskutinio kildinimo. Butinai reikia atsargiai tai daryti, nes negalima sukresti. Bet tai vienas juokas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2012 03 10, 18:42)
klausiu, nes matau kad apacia duonu visiskai neapkepus  blush2.gif  man skaniau kai si traski buna...pabarbeni ir barska  wub.gif  bet cia jau kiekvieno iprotis kitoks. be to pakilusia duona as apverciu, tada tolygiai pasisklaido visi oro burbuliukai. Tau nebuna, kad ji tada iskepus virsutineje dalyje daugiau koreta yra  g.gif 

Vilka11: pas mus yra ju pirkti  mirksiukas.gif  bandykite smulkiomis smulkiomis manu kruopomis keisti  g.gif



nepastebejau kad koretumas duoneles butu didesnis virsutineje duoneles dalyje, nei apatineje g.gif . nu manau reikes isigyti kildinimo krepselius ir man g.gif

as i pabaiga kepimo kaip minejau isimu duonele is formos ir idedu ja ant groteliu dar pakepti mazdaug 10 minuciu, galima ir daugiau ax.gif .
Atsakyti
Sveikutes,noriu kepti rupiu miltu duona su raugu duonkepeje, gal kas patars ar tai imanoma,ar duonkepe issuks tesla ir kokia duonkepe galite parekomenduoti, jei kas kepate tokia duona?Dekui.
Atsakyti
pirmadieniais as visad kepu seimynai duonele visai savaitei, bet siandien negaliu paaiskinti kas nutiko: maisiau 3 duoneles ir ne viena nekyla, netgi dirbtinai - imetus i silta garu pilna orkaite verysad.gif angel_sadangel.gif angel_sadangel.gif angel_sadangel.gif

nieko nesuprantu kas vyksta.... raugas grazutelis burbuliuotas buvo, duoneliu tesla kaip visad, receptai visi bandyti ne karta, bet niekaip nesieina nors tu ka angel_sadangel.gif angel_sadangel.gif . reikes ismesti viska lauk....

kad zinociau kame saknys nors... nes dabar bijau ir bandyti vel per nauja kazka maisyti....


ar gali buti beda tame kad dabar yra mano dienos, bent mano vaikysteje senoliai sakydavo kad geriau nieko nesiimti per tas dienas, nevirti uogieniu, misrainiu ar kitokiu vakavimo darbu, nes atseit niekas nesilaikys ziemai. gal kazkas panasaus yra ir su duonele? bent as niekad netikejau sitais prietarais, bet gal gi tai tiesa vis del to g.gif tik nesijuokit, nes as siomis dienomis esu nepateisinama blush2.gif triniti.gif
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 03 13, 00:33)


yra kas tiki tais prietarais, mano mama tame tarpe. Kiekvienam savo drinks_cheers.gif Bet kas vyktų tuomet duonos kepyklose ir konservų fabrikuose? Kas mėnesį 5 dienos nemokamų atostogų arba brokuota produkcija? smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 03 13, 00:33)

kad zinociau kame saknys nors... nes dabar bijau ir bandyti vel per nauja kazka maisyti....
ar gali buti beda tame kad dabar yra mano dienos, bent mano vaikysteje senoliai sakydavo kad geriau nieko nesiimti per tas dienas, nevirti uogieniu, misrainiu ar kitokiu vakavimo darbu, nes atseit niekas nesilaikys ziemai. gal kazkas panasaus yra ir su duonele? bent as niekad netikejau sitais prietarais, bet gal gi tai tiesa vis del to  g.gif tik nesijuokit, nes as siomis dienomis esu nepateisinama  blush2.gif  triniti.gif



juokas juokais, bet man irgi taip yra buve. tik niekam nesakiau, nes pagalvotu kad isdurnejau rolleyes.gif bet matyt tiesos esama tame prietare lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Musiukass @ 2012 03 13, 09:16)
yra kas tiki tais prietarais, mano mama tame tarpe. Kiekvienam savo  drinks_cheers.gif  Bet kas vyktų tuomet duonos kepyklose ir konservų fabrikuose? Kas mėnesį 5 dienos nemokamų atostogų arba brokuota produkcija? smile.gif

Na kodėl, visų pirma, ten dirba ne tik moterys, antra - daugumą dalykų ten atlieka technika ir automatai... Buvom kažkada su ekskursija duonos kepykloj, tai automatai dideliuose kubiluose minko, žmonės tik nustumia tuos kubilus stovėt į kitą vietą; automatai iš tešlos kepaliukus formuoja, automatizuota kepimo mašina, vyniojimo aparatai... žmonės iš esmės tik prižiūri ir perstumdo/perkėlinėja.
Mano močiutė šiaip tuo tiki. Kiek tiesos - neaišku, bet būna kartais, kad metai iš metų tas pats receptas, taip pat ruošiama, ir "iššaudo". Įdomu būtų patikrinti tokius dėsningumus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 03 13, 00:33)
pirmadieniais as visad kepu seimynai duonele visai savaitei, bet siandien negaliu paaiskinti kas nutiko: maisiau 3 duoneles ir ne viena nekyla, netgi dirbtinai - imetus i silta garu pilna orkaite  verysad.gif  angel_sadangel.gif  angel_sadangel.gif  angel_sadangel.gif

nieko nesuprantu kas vyksta.... raugas grazutelis burbuliuotas buvo, duoneliu tesla kaip visad, receptai visi bandyti ne karta, bet niekaip nesieina nors tu ka  angel_sadangel.gif  angel_sadangel.gif  . reikes ismesti viska lauk....

kad zinociau kame saknys nors... nes dabar bijau ir bandyti vel per nauja kazka maisyti....
ar gali buti beda tame kad dabar yra mano dienos, bent mano vaikysteje senoliai sakydavo kad geriau nieko nesiimti per tas dienas, nevirti uogieniu, misrainiu ar kitokiu vakavimo darbu, nes atseit niekas nesilaikys ziemai. gal kazkas panasaus yra ir su duonele? bent as niekad netikejau sitais prietarais, bet gal gi tai tiesa vis del to  g.gif tik nesijuokit, nes as siomis dienomis esu nepateisinama  blush2.gif  triniti.gif

Tikrai taip! net labai gali turėti įtakos. Aš tuo tikiu ir esu įsitikinusi pagal save.
Atsakyti
QUOTE(Musiukass @ 2012 03 13, 09:16)
yra kas tiki tais prietarais, mano mama tame tarpe. Kiekvienam savo  drinks_cheers.gif  Bet kas vyktų tuomet duonos kepyklose ir konservų fabrikuose? Kas mėnesį 5 dienos nemokamų atostogų arba brokuota produkcija? smile.gif


fabrikuose juk duonele kepa su mielem, ne su raugu mirksiukas.gif

QUOTE(persikiuks @ 2012 03 13, 09:54)



QUOTE(Alinva @ 2012 03 13, 09:58)



QUOTE(Terra2 @ 2012 03 13, 10:23)


4u.gif aciu merginos, nes isivariau stresa truputeli - jau maasciau ka daryti su raugu ar ir is viso daugiau bebandyti kepti blush2.gif


aguonele bandziau jusu pasiulytus duoniukus, skonis superinis (as kaip visad dejau cukraus ir siek tiek medaus), bet man nesigavo traskus, o siandien jie jau sudreke ir gana sunkiai kramtomi, nors laikiau dsandariame inde. bet kaip minejau ankstesniame poste man vakar niekas nesigavo, nes niekas nekilo verysad.gif . todel manau ir duoniukai nera tokie kokie jie turetu buti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 03 13, 10:46)
fabrikuose juk duonele kepa su mielem, ne su raugu  mirksiukas.gif
4u.gif  aciu merginos, nes isivariau stresa truputeli - jau maasciau ka daryti su raugu ar ir is viso daugiau bebandyti kepti  blush2.gif
aguonele bandziau jusu pasiulytus duoniukus, skonis superinis (as kaip visad dejau cukraus ir siek tiek medaus), bet man nesigavo traskus, o siandien jie jau sudreke ir gana sunkiai kramtomi, nors laikiau dsandariame inde. bet kaip minejau ankstesniame poste man vakar niekas nesigavo, nes niekas nekilo  verysad.gif . todel manau ir duoniukai nera tokie kokie jie turetu buti  verysad.gif

Žinau tik, kad tuo metu kai lankėmės toje kepykloje, buvo tikrai keli kubilai tamsios tešlos, kurią laikydavo kelias dienas. Negarantuoju, bet man rodos, raugindavo/kildindavo būtent su sena tešla....
Atsakyti