Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(letuciux @ 2012 03 08, 17:58)
Bet šiaip jei raugas ilgokai duonai nenaudojamas, gi pamaitinti reiktų?

Paprastai patariama raugą šaldytuve laikyti ne ilgiau kaip 2-3 savaites. Bet pernai pas mane išbuvo visą mėnesį ir nieko. Svarbu jo nejudinti. Ir jeigu neužsideda pelėsis, viskas gerai. Tik paskui jau maitinant reikia tik mažo šaukštelio, nes būna jau labai stiprus.
Atsakyti
sveikos, neturejau kada sukelti savo bandymu foto, nes reikalai uzspaude, o ir kompas nelabai leidzia, todel labai nepykit uz kokybe, nes ziuriu i savo kompiuterio ekrana, kuris yra melynai zalias doh.gif


visu pirma ikeliu kepta manu duona pagal aguoneles recepta. labai skani, minksta, sultinga kaip kad recepto autore sake, bet as pagal save isidejau dar cukraus, nes man patinka duona saldesne 4u.gif

user posted image

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skarota Egle: 09 kovo 2012 - 12:13
taip pat kepiau duoneles pagal berods Terra2 recepta (jeigu kartais sumaisiau autores vardus, labai atsiprasau 4u.gif ), tik velgi savo nuoziura idejau tam tikru priedu paivairinimui

balta duona su selenomis

user posted image

280 gr raugo
400 gr miltu (as dejau duonai skirtus kvietinius miltus, kazkodel man prasesi truputeli daugiau miltu)
200 ml silto vandens
1,5 a.s druskos
1,5 a.s. cukraus (as dejau daugiau nes kaip minejau man nepatinka jauciamas rugsteles skonis duonoje)
2 v.s. aliejaus
2-3 v.s. selenu (pries tai uzplikiau ir palaikiau keleta minuciu karstame vandenyje)

viska maisiau duonkepeje teslos minkymo rezimu. paskui isemus graziai suformavau apvalu gabaliuka, dejau i aliejumi patepta silikonine forma ir kildinau siltau keleta valandu (tol kol paspaudus pirstu tesla graziai greitai "atsistodavo" i vieta. kepti reikia 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje 30-40 min (as visada kepu skirtingai negu sako recepte, visada padauzau duoneles apacia ir jei skamba "graziai" tada isemu is kepimo formos ir dar idedu i orkaite keliom minutems kad apkeptu graziai ir duoneles apacia)


taip pat pagal sita recepta kepiau ir tamsi duonele su saulegrazomis ir kmynais

user posted image

280 gr raugo
400 gr miltu (as dejau 200 gr duonai skirtu kvietiniu miltu ir 200 gr stambaus malimo kvietiniu miltu)
200 ml silto vandens
1,5 a.s druskos
1,5 a.s. cukraus (as dejau daugiau nes kaip minejau man nepatinka jauciamas rugsteles skonis duonoje)
2 v.s. aliejaus
2-3 v.s. saulegrazu
2-3 a.s. kmynu
2-3 a.s. mollasses (berods melasas lietuviskai vadinasi, arba galima deti tiesiog salyklo, kad spalvele ir skoni duotu)

viska maisiau ir kepiau kaip ir balta duonele su selenomis 4u.gif

cia abieju duoneliu pjuvis

user posted image


4u.gif


taip pat noriu pasidalinti dar nauju recepteliu, kuri isbandziau ir labai patiko. nezinau gal kas jau ir yra idejes toki pat 4u.gif

rugine duona su kmynais ir saulegrazomis

user posted image

125 gr rupiu ruginiu miltu
2 v.s. salyklo
1 v.s. mollasses
2 v.s. kmynu
350 ml verdancio vandens

viska gerai ismaisyti ir palikti atvesti

tada i duonkepes inda dejau
300 gr rupiu ruginiu miltu
100 gr kvietiniu miltu
2-3 v.s. saulegrazu
1 a.s. druskos
1 v.s. cukraus (velgi as dejau daugiau)
1 v.s. alyvuogiu aliejaus
1 a.s. sausu mieliu ( as dejau apie 280 gr raugo)

duonkepe ijungiau teslos rezimu, kai viskas graziai issimaise idejau i kepimo skarda ir padejau siltai kildintis, si duonele kildinosi man per visa nakti, ta prasme kol tesla daugmaz padvigubejo. ir kepiau velgi kol duonos apacia padauzius skambejo "graziai" apie 200 laipsniu ikaitintoje orkaiteje 4u.gif


pagal si recepta kepiau ir duonele naudodama vietoje ruginiu miltu stambaus malimo kvietinius miltus ir dejau mirkytas selenas ir saulegrazas tik kildinti sia duonele reikejo jau truputeli trumpiau nei rugine

user posted image

4u.gif


labai atsiprasau del foto kokybes, kompiuteriai abu namie sustreikave, pats geriausiai veikiantis kompiuteris siuo metu turi zaliai melynai rodanti ekrana, tad nuotraukas su juo tvarkytiyra tiesiog neimanoma blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skarota Egle: 09 kovo 2012 - 12:50
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 03 09, 13:37)

Aš sužavėta, kaip Jums gerai pavyko ir džiugu, kad eksperimentuojat pagal save - tik taip ir galima išgauti norimos duonos skonį ir žinoma, suprasti ir taisyti visas klaideles. Šaunuolė!
Atsakyti
labas 4u.gif
gal zinot kur galima nusipirkti kvietinio salyklo?aciu 4u.gif
Atsakyti
Gal kas žinot, kokia kaina ruginiai miltai eina Vievyje šiuo metu? Noriu pilno grūdo. Ar nieks nesikeitė nuo anų metų?
Bandysiu šią savaitę važiuoti, nes jau baigiau. Negaliu patikėti, bet lygaii per metus sunaudojau 40kg doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2012 03 10, 10:29)
Gal kas žinot, kokia kaina ruginiai miltai eina Vievyje šiuo metu? Noriu pilno grūdo. Ar nieks nesikeitė nuo anų metų?
Bandysiu šią savaitę  važiuoti, nes jau baigiau. Negaliu patikėti, bet lygaii per metus sunaudojau 40kg  doh.gif


pasiskambinkit kainų pasiklauskit, nes tikrai kilo po naujų metų
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 03 09, 12:06)
sveikos, neturejau kada sukelti savo bandymu foto, nes reikalai uzspaude, o ir kompas nelabai leidzia, todel labai nepykit uz kokybe, nes ziuriu i savo kompiuterio ekrana, kuris yra melynai zalias  doh.gif
visu pirma ikeliu kepta manu duona pagal aguoneles recepta. labai skani, minksta, sultinga kaip kad recepto autore sake, bet as pagal save isidejau dar cukraus, nes man patinka duona saldesne  4u.gif

user posted image

user posted image

O koks sios duoneles receptas ?
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 03 09, 12:06)
visu pirma ikeliu kepta manu duona pagal aguoneles recepta.

oi kokia liuks thumbup.gif smagu, kad patiko blush2.gif
o kokioj tu formoj kepi?

QUOTE(vilka11 @ 2012 03 10, 14:05)
O koks sios duoneles receptas ?

prasau 4u.gif

na o as atnesu kiek kitokia duonele. bet ji puiki,. kas megsta tokio tipo "traskucius/duoniukus" blush2.gif

user posted image

Sveikuoliška duonelė su raugu

Raugui: 35 g viso grūdo kvietinių miltų
35 g vandens
4 g raugo starterio
Sumaišyti viską ir palikti 16-18 val prie ~25°.

Brinkiniui: 50 g viso grūdo kvietinių miltų
50 g avižinių dribsnių
20 g auksinių linų sėmenų
10 g saulėgrąžų
5 g sezamo
5 g druskos
140 g vandens
Sumaišyti viską ir palikti mažiausiai 2 val pastovėti. Aš laikiau tiek pat, kiek ir raugą.


Tešlai:
viso raugo
viso brinkinio
120 g viso grūdo kvietinių miltų
5 g aliejaus
(pyliau graikinių riešutų, galima saulėgrąžų arba moliūgo sėklų)
20 g vandens


Tešlai skirtus produktus dėti į kombaino indą ir užminkyti tešlą. Ją uždengti ir palikti ~40 min pastovėti. Tada iškočioti plonai ant kepimo popieriaus (~2 mm), subadyti šiek tiek šakute, supjaustyti aštriu peiliu ir uždengus padėti šiltai kilti ~45 min. Tešla pakils minimaliai!
Pakilusios tešlos paviršių aptepti šiek tiek drėgnomis rankomis, užbarstyti sezamo sėklomis ir saulėgrąžomis, šias šiek tiek į tešlą įspaudžiant ir pašauti į įkaitintą iki 190° orkaitę. Kepti pirma 20 min. Tada praverti orkaitės duris, išleisti drėgmę ir prisukus karštį iki 160° pabaigti kepti/džiovinti duonelę dar 20 min. Skanaus! Atvėsusią susidėjau į sandarų indą, kuriame ji laikos puikiai!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 10 kovo 2012 - 15:02
QUOTE(keistuole @ 2012 03 10, 14:41)
pasiskambinkit kainų pasiklauskit, nes tikrai kilo po naujų metų


Reiks pirmadienio sulaukt ir paskambint.
Atsakyti

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Aguonele, kuo galima pakeisti manu miltus, juk tokiu nera parduotuveje ? doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2012 03 10, 15:00)
oi kokia liuks  thumbup.gif  smagu, kad patiko  blush2.gif
o kokioj tu formoj kepi?

na o as atnesu kiek kitokia duonele. bet ji puiki,. kas megsta tokio tipo "traskucius/duoniukus"  blush2.gif

Sveikuoliška duonelė su raugu


acoi dar uz viena recepteli, reikes isbandyti ir si 4u.gif

o manu duonele, tai be galo patiko, net dienos neisbuvo duonineje si duonele blush2.gif . dar karteli aciu uz receptuka 4u.gif

as visas duoneles kepu silikoninese formose, turiu keliu auksciu kvadratines, turiu kelias keksines tokias pailgas ir turiu viena apvalia. as tose formose idejus ir kildinu siltai padejus, o paskui tik imetu i orkaite 4u.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skarota Egle: 10 kovo 2012 - 18:02