taip pat kepiau duoneles pagal berods Terra2 recepta (jeigu kartais sumaisiau autores vardus, labai atsiprasau
), tik velgi savo nuoziura idejau tam tikru priedu paivairinimui
balta duona su selenomis280 gr raugo
400 gr miltu (as dejau duonai skirtus kvietinius miltus, kazkodel man prasesi truputeli daugiau miltu)
200 ml silto vandens
1,5 a.s druskos
1,5 a.s. cukraus (as dejau daugiau nes kaip minejau man nepatinka jauciamas rugsteles skonis duonoje)
2 v.s. aliejaus
2-3 v.s. selenu (pries tai uzplikiau ir palaikiau keleta minuciu karstame vandenyje)
viska maisiau duonkepeje teslos minkymo rezimu. paskui isemus graziai suformavau apvalu gabaliuka, dejau i aliejumi patepta silikonine forma ir kildinau siltau keleta valandu (tol kol paspaudus pirstu tesla graziai greitai "atsistodavo" i vieta. kepti reikia 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje 30-40 min (as visada kepu skirtingai negu sako recepte, visada padauzau duoneles apacia ir jei skamba "graziai" tada isemu is kepimo formos ir dar idedu i orkaite keliom minutems kad apkeptu graziai ir duoneles apacia)
taip pat pagal sita recepta kepiau ir
tamsi duonele su saulegrazomis ir kmynais280 gr raugo
400 gr miltu (as dejau 200 gr duonai skirtu kvietiniu miltu ir 200 gr stambaus malimo kvietiniu miltu)
200 ml silto vandens
1,5 a.s druskos
1,5 a.s. cukraus (as dejau daugiau nes kaip minejau man nepatinka jauciamas rugsteles skonis duonoje)
2 v.s. aliejaus
2-3 v.s. saulegrazu
2-3 a.s. kmynu
2-3 a.s. mollasses (berods melasas lietuviskai vadinasi, arba galima deti tiesiog salyklo, kad spalvele ir skoni duotu)
viska maisiau ir kepiau kaip ir balta duonele su selenomis
cia abieju duoneliu pjuvis
taip pat noriu pasidalinti dar nauju recepteliu, kuri isbandziau ir labai patiko. nezinau gal kas jau ir yra idejes toki pat
rugine duona su kmynais ir saulegrazomis125 gr rupiu ruginiu miltu
2 v.s. salyklo
1 v.s. mollasses
2 v.s. kmynu
350 ml verdancio vandens
viska gerai ismaisyti ir palikti atvesti
tada i duonkepes inda dejau
300 gr rupiu ruginiu miltu
100 gr kvietiniu miltu
2-3 v.s. saulegrazu
1 a.s. druskos
1 v.s. cukraus (velgi as dejau daugiau)
1 v.s. alyvuogiu aliejaus
1 a.s. sausu mieliu ( as dejau apie 280 gr raugo)
duonkepe ijungiau teslos rezimu, kai viskas graziai issimaise idejau i kepimo skarda ir padejau siltai kildintis, si duonele kildinosi man per visa nakti, ta prasme kol tesla daugmaz padvigubejo. ir kepiau velgi kol duonos apacia padauzius skambejo "graziai" apie 200 laipsniu ikaitintoje orkaiteje
pagal si recepta kepiau ir duonele naudodama vietoje ruginiu miltu stambaus malimo kvietinius miltus ir dejau mirkytas selenas ir saulegrazas tik kildinti sia duonele reikejo jau truputeli trumpiau nei rugine
labai atsiprasau del foto kokybes, kompiuteriai abu namie sustreikave, pats geriausiai veikiantis kompiuteris siuo metu turi zaliai melynai rodanti ekrana, tad nuotraukas su juo tvarkytiyra tiesiog neimanoma