Sveikos, aš ir noriu apie raugą pasiteiraut, nors atrodo ne naujokė duonos kepime, bet va..
visad ankščiau darydavau raugą kvietinį, kur su medum ir aliejum. Dabar dariau ruginį (tik vanduo ir ruginiai miltai) - ir rodos viskas puikiai pavyko, bet dabar jau abejoju kaip man su juo elgits.. gal Jūs patarsit.
Padariau aš jį, bet dar duonelės nekepiau, savaitgalį planuoju. O raugas jau po viso gamybos proceso - savaitelės amžiaus
pamaitinau aš jį kartą per tą savaitę. Žinau jis dar šviežias ir silpnas, nėra ko tikėštis smarkaus putojimo ir dvigubėjimo. Bet va lyginant su kvietiniu, tai man kažkas ne taip.. ant kvietinio raugo paviršiaus vandenuko atsirasdavo tik gerokai jam sustiprėjus, ir kai per retai pamaitindavau. O ant ruginio man vandenukas viršuje stovi praktiškai nuo pat gamybos pabaigos, porai dienų prabėgus vandenukas atsiskyre.. čia man jį dažniau maitint, ar ruginiam čia normali būsena?
Atsiprašau, už tai, kad teks kartotis