Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Merginos,jei duonelei produktu bus sudeta kepaliukui 750 g,o as nustatysiu kept 1kg.Ar bus blogai duonelei,sudegs?Ar ji labiau iskils g.gif Atleiskit uz kvailus klausimus blush2.gif Nezinau dar kaip kept,tik antra diena.
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2012 03 06, 18:27)
Merginos,jei duonelei produktu bus sudeta kepaliukui 750 g,o as nustatysiu kept 1kg.Ar bus blogai duonelei,sudegs?Ar ji labiau iskils  g.gif Atleiskit uz kvailus klausimus blush2.gif Nezinau dar kaip kept,tik antra diena.

Tai normalu. Viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 03 06, 18:52)
Tai normalu. Viskas bus gerai.

Nuosirdus aciu.
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 03 06, 12:51)

ojetau koks grozis  wub.gif , taip ir norisi rieke i burna deti  wub.gif
ka butu galima deti vietoje salykliniu dribsniu ir manu miltu  g.gif . tokio gerio neturiu ir nemanau kad galeciau nusipirkti, nes gyvename ne lietuvoje ir nemaciau tokiu geriu parduotuvese cia pas mus  unsure.gif

aciu, stengiuosi blush2.gif
dribsnius dejau salyklinius del skonio, jus galite deti kitus stambius tik ne greito paruosimo wink.gif


QUOTE(laurechka @ 2012 03 06, 13:58)
Manų miltai- semolina (airiškos manų kruopos).  O dėl dribsnių... Gal galima dėt paprastus dribsnius ir salyklo kažkiek...

na nebuvus esu Airijoj, tai man sunku kazka pasakyti, bet siaip manu kruopos nuo miltu skirias. Jie is to pacio grudo, bet miltai yra dar smulkiau sumalti nei kruopos. Pas mus net dvieju rusiu yra manu kruopu ir nei viena miltu neatitinka.

As Vokietijoj tai viska internetu siunciuos, nes taip pat parduotuvese nera visko taip pirkti mirksiukas.gif

Klausimas lietuvaitems. Jus dedat visur salykla. Vokietijoj jis dedamas kaip purumo daviklis. pati esu nusipirkus sauso, bet jis man taip nepatiko kad ismeciau ir geriau medaus dedu. Bet kiek ziuriu LT receptu, tai salyklas kiek suprantu kitam dedamas. Kaip jis atrodo, gal galit kas nufotkinti? buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2012 03 06, 22:05)
aciu, stengiuosi  blush2.gif
dribsnius dejau salyklinius del skonio, jus galite deti kitus stambius tik ne greito paruosimo


aciu labai 4u.gif
dejau dribsnius stambius, viskas jau "pataisyta" ir laukia rytdienos maisymo, kildinimo ir kepimo proceso. parasysiu kaip sekesi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2012 03 06, 20:05)
na nebuvus esu Airijoj, tai man sunku kazka pasakyti, bet siaip manu kruopos nuo miltu skirias. Jie is to pacio grudo, bet miltai yra dar smulkiau sumalti nei kruopos. Pas mus net dvieju rusiu yra manu kruopu ir nei viena miltu neatitinka.

Airiškos manų kruopos nuo lietuviškų skirias (jos daug smulkesnės)...
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2012 03 06, 22:05)
Klausimas lietuvaitems. Jus dedat visur salykla. Vokietijoj jis dedamas kaip purumo daviklis. pati esu nusipirkus sauso, bet jis man taip nepatiko kad ismeciau ir geriau medaus dedu. Bet kiek ziuriu LT receptu, tai salyklas kiek suprantu kitam dedamas. Kaip jis atrodo, gal galit kas nufotkinti? buciau labai dekinga  4u.gif

Rodau, kokį salyklą pirkau (paspaudus ant paveiksliuko atidarys didesnį)
user posted image
Iš arčiau
user posted image
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2012 03 06, 22:05)
aciu, stengiuosi  blush2.gif
dribsnius dejau salyklinius del skonio, jus galite deti kitus stambius tik ne greito paruosimo wink.gif

Klausimas lietuvaitems. Jus dedat visur salykla. Vokietijoj jis dedamas kaip purumo daviklis. pati esu nusipirkus sauso, bet jis man taip nepatiko kad ismeciau ir geriau medaus dedu. Bet kiek ziuriu LT receptu, tai salyklas kiek suprantu kitam dedamas. Kaip jis atrodo, gal galit kas nufotkinti? buciau labai dekinga  4u.gif

o ką, pas jus ir toks būna? g.gif šiaip salyklas būna susas arba skystas, ruošinys girai. gal jus salyklą maišot su melasa (Molasses)? nes jis saldus, beveik juodas, klampus ir jei jums nepatinka jo skonis, tada galima dėt medaus, keisti į rudąjį cukrų.

Salyklas gaminamas iš grūdų daigų. Grūdai yra išmirkomi ir sudaiginami. Daiginamuose grūduose atsiranda fermentų, kurie sucukrina grūdų krakmolą. Po to sudaiginti grūdai (salyklas) džiovinami ir malami salyklo malūnu. Luobelė suaižoma taip, kad grūdai (dabar jau salyklas), užpilti karštu vandeniu, išbrinktų. Taip gaunamas mentalas.
Šio proceso tikslas – leisti fermentams suskaidyti krakmolą iki fermentacijai tinkamos sacharozės ir ekstrahuoti sacharozę iki salyklo.
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 03 06, 22:28)
parasysiu kaip sekesi  4u.gif

oi kaip lauksiu 4u.gif

QUOTE(nataliuncik @ 2012 03 07, 08:45)
o ką, pas jus ir toks būna?  g.gif šiaip salyklas būna susas arba skystas, ruošinys girai. gal jus salyklą maišot su melasa (Molasses)? nes jis saldus, beveik juodas, klampus ir jei jums nepatinka jo skonis, tada galima dėt medaus, keisti į rudąjį cukrų.

Salyklas gaminamas iš grūdų daigų. ..

nataliuncik as zinau zinau is ko daromas salyklas, bet va tame ir yra problema. Salykliniai dribsniai bent man asmeniskai atitinka ta ka as is sakykime salyklo tikiuos. Jie tamsus ir kvepia duona wub.gif o vat salyklas (kalbu apie sausa, nes tik toki turejau) baltas kaip miltai ir nieko panasaus i Alinvos ideta neturi doh.gif Delto niekaip nesuprantu kaip tokie skirtumai yra...Oi kaip as uzpavydejau jums jo blush2.gif (berasydama panarsiau intensyviau savo internetine parduotuve ir radau toki ruda salykla!!! Pasirodo baltas yra naturaliausias, o tamsus yra ruginis ir skirtas daugiau splavai ir skoniui. nu zodziu, kiekviena diena po naujiena thumbup.gif )

Nataliuncik o klausimo ar pas jus ir tokiu yra nesupratau? nu dribsniai greito paruosimo labai greitai isbrinksta, delto geriau stambesni. pas mus ju yra ruginiu , aviziniu, speltos ir velnias zino dar kokiu....
va kokie dribsniai grazus, as galiu juos tiesiog siaip atsidarius tik uostyti... lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 07 kovo 2012 - 10:10
QUOTE(aguonele @ 2012 03 07, 10:08)
Salykliniai dribsniai bent man asmeniskai atitinka ta ka as is sakykime salyklo tikiuos. Jie tamsus ir kvepia duona  wub.gif  o vat salyklas (kalbu apie sausa, nes tik toki turejau) baltas kaip miltai ir nieko panasaus i Alinvos ideta neturi  doh.gif  Delto niekaip nesuprantu kaip tokie skirtumai yra...Oi kaip as uzpavydejau jums jo  blush2.gif (berasydama panarsiau intensyviau savo internetine parduotuve ir radau toki ruda salykla!!! Pasirodo baltas yra naturaliausias, o tamsus yra ruginis ir skirtas daugiau splavai ir skoniui. nu zodziu, kiekviena diena po naujiena  thumbup.gif )

Nataliuncik o klausimo ar pas jus ir tokiu yra nesupratau? nu dribsniai greito paruosimo labai greitai isbrinksta, delto geriau stambesni. pas mus ju yra ruginiu , aviziniu, speltos ir velnias zino dar kokiu....
va kokie dribsniai grazus, as galiu juos tiesiog siaip atsidarius tik uostyti...  lotuliukas.gif


aišku, pas jus tokie labiau modernizuoti, čia kaip iš grūdų daro dribsnius, taip ir čia, iš salykinių grudų padaryti dribsniai
o baltas salyklas būna kvietinis, jis gerai baltai duonai, kvietiniai, pvzd.Palangos duonai. O natūralus yra kaip tamsusis taip ir šviesusis, skyriasi iš ko padarytas ir ar fermentuotas/nefermentuotas
Pas mus yra salyklo grūdai ir yra salyklas-atrodo kaip kava(ruginis, kvietinis, miežinis...), bet dribsnių kažkaip nepraktikuoja g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Labai aciu uz atsakymus, isejo labai skani duona thumbup.gif Atsidejau raugo kitam kartui, bet man jis kazkoks kitoks nei kad buvau gavus is drauges g.gif Toks daug tirstesnis, kietesnis. Jos duotas toks skystesnis buvo. Gal ka ne taip padariau? Kaip zinot ar jis geras ir ar kita karta duonele vel iseis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(handtouch26 @ 2012 03 07, 13:58)
Sveikos 4u.gif  Labai aciu uz atsakymus, isejo labai skani duona thumbup.gif Atsidejau raugo kitam kartui, bet man jis kazkoks kitoks nei kad buvau gavus is drauges g.gif Toks daug tirstesnis, kietesnis. Jos duotas toks skystesnis buvo. Gal ka ne taip padariau? Kaip zinot ar jis geras ir ar kita karta duonele vel iseis? g.gif

kai prasidės rūgimo procesas raugas suskystės
Atsakyti