QUOTE(juste10 @ 2012 03 06, 18:27)
Merginos,jei duonelei produktu bus sudeta kepaliukui 750 g,o as nustatysiu kept 1kg.Ar bus blogai duonelei,sudegs?Ar ji labiau iskils Atleiskit uz kvailus klausimus Nezinau dar kaip kept,tik antra diena.
Tai normalu. Viskas bus gerai.
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 03 06, 12:51)
ojetau koks grozis , taip ir norisi rieke i burna deti
ka butu galima deti vietoje salykliniu dribsniu ir manu miltu . tokio gerio neturiu ir nemanau kad galeciau nusipirkti, nes gyvename ne lietuvoje ir nemaciau tokiu geriu parduotuvese cia pas mus
aciu, stengiuosi
dribsnius dejau salyklinius del skonio, jus galite deti kitus stambius tik ne greito paruosimo
QUOTE(laurechka @ 2012 03 06, 13:58)
Manų miltai- semolina (airiškos manų kruopos). O dėl dribsnių... Gal galima dėt paprastus dribsnius ir salyklo kažkiek...
na nebuvus esu Airijoj, tai man sunku kazka pasakyti, bet siaip manu kruopos nuo miltu skirias. Jie is to pacio grudo, bet miltai yra dar smulkiau sumalti nei kruopos. Pas mus net dvieju rusiu yra manu kruopu ir nei viena miltu neatitinka.
As Vokietijoj tai viska internetu siunciuos, nes taip pat parduotuvese nera visko taip pirkti
Klausimas lietuvaitems. Jus dedat visur salykla. Vokietijoj jis dedamas kaip purumo daviklis. pati esu nusipirkus sauso, bet jis man taip nepatiko kad ismeciau ir geriau medaus dedu. Bet kiek ziuriu LT receptu, tai salyklas kiek suprantu kitam dedamas. Kaip jis atrodo, gal galit kas nufotkinti? buciau labai dekinga
QUOTE(aguonele @ 2012 03 06, 22:05)
aciu, stengiuosi
dribsnius dejau salyklinius del skonio, jus galite deti kitus stambius tik ne greito paruosimo
dribsnius dejau salyklinius del skonio, jus galite deti kitus stambius tik ne greito paruosimo
aciu labai
dejau dribsnius stambius, viskas jau "pataisyta" ir laukia rytdienos maisymo, kildinimo ir kepimo proceso. parasysiu kaip sekesi
QUOTE(aguonele @ 2012 03 06, 20:05)
na nebuvus esu Airijoj, tai man sunku kazka pasakyti, bet siaip manu kruopos nuo miltu skirias. Jie is to pacio grudo, bet miltai yra dar smulkiau sumalti nei kruopos. Pas mus net dvieju rusiu yra manu kruopu ir nei viena miltu neatitinka.
Airiškos manų kruopos nuo lietuviškų skirias (jos daug smulkesnės)...
QUOTE(aguonele @ 2012 03 06, 22:05)
Klausimas lietuvaitems. Jus dedat visur salykla. Vokietijoj jis dedamas kaip purumo daviklis. pati esu nusipirkus sauso, bet jis man taip nepatiko kad ismeciau ir geriau medaus dedu. Bet kiek ziuriu LT receptu, tai salyklas kiek suprantu kitam dedamas. Kaip jis atrodo, gal galit kas nufotkinti? buciau labai dekinga
Rodau, kokį salyklą pirkau (paspaudus ant paveiksliuko atidarys didesnį)
Iš arčiau
QUOTE(aguonele @ 2012 03 06, 22:05)
aciu, stengiuosi
dribsnius dejau salyklinius del skonio, jus galite deti kitus stambius tik ne greito paruosimo
Klausimas lietuvaitems. Jus dedat visur salykla. Vokietijoj jis dedamas kaip purumo daviklis. pati esu nusipirkus sauso, bet jis man taip nepatiko kad ismeciau ir geriau medaus dedu. Bet kiek ziuriu LT receptu, tai salyklas kiek suprantu kitam dedamas. Kaip jis atrodo, gal galit kas nufotkinti? buciau labai dekinga
dribsnius dejau salyklinius del skonio, jus galite deti kitus stambius tik ne greito paruosimo
Klausimas lietuvaitems. Jus dedat visur salykla. Vokietijoj jis dedamas kaip purumo daviklis. pati esu nusipirkus sauso, bet jis man taip nepatiko kad ismeciau ir geriau medaus dedu. Bet kiek ziuriu LT receptu, tai salyklas kiek suprantu kitam dedamas. Kaip jis atrodo, gal galit kas nufotkinti? buciau labai dekinga
o ką, pas jus ir toks būna? šiaip salyklas būna susas arba skystas, ruošinys girai. gal jus salyklą maišot su melasa (Molasses)? nes jis saldus, beveik juodas, klampus ir jei jums nepatinka jo skonis, tada galima dėt medaus, keisti į rudąjį cukrų.
Salyklas gaminamas iš grūdų daigų. Grūdai yra išmirkomi ir sudaiginami. Daiginamuose grūduose atsiranda fermentų, kurie sucukrina grūdų krakmolą. Po to sudaiginti grūdai (salyklas) džiovinami ir malami salyklo malūnu. Luobelė suaižoma taip, kad grūdai (dabar jau salyklas), užpilti karštu vandeniu, išbrinktų. Taip gaunamas mentalas.
Šio proceso tikslas leisti fermentams suskaidyti krakmolą iki fermentacijai tinkamos sacharozės ir ekstrahuoti sacharozę iki salyklo.
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 03 06, 22:28)
parasysiu kaip sekesi
oi kaip lauksiu
QUOTE(nataliuncik @ 2012 03 07, 08:45)
o ką, pas jus ir toks būna? šiaip salyklas būna susas arba skystas, ruošinys girai. gal jus salyklą maišot su melasa (Molasses)? nes jis saldus, beveik juodas, klampus ir jei jums nepatinka jo skonis, tada galima dėt medaus, keisti į rudąjį cukrų.
Salyklas gaminamas iš grūdų daigų. ..
Salyklas gaminamas iš grūdų daigų. ..
nataliuncik as zinau zinau is ko daromas salyklas, bet va tame ir yra problema. Salykliniai dribsniai bent man asmeniskai atitinka ta ka as is sakykime salyklo tikiuos. Jie tamsus ir kvepia duona o vat salyklas (kalbu apie sausa, nes tik toki turejau) baltas kaip miltai ir nieko panasaus i Alinvos ideta neturi Delto niekaip nesuprantu kaip tokie skirtumai yra...Oi kaip as uzpavydejau jums jo (berasydama panarsiau intensyviau savo internetine parduotuve ir radau toki ruda salykla!!! Pasirodo baltas yra naturaliausias, o tamsus yra ruginis ir skirtas daugiau splavai ir skoniui. nu zodziu, kiekviena diena po naujiena )
Nataliuncik o klausimo ar pas jus ir tokiu yra nesupratau? nu dribsniai greito paruosimo labai greitai isbrinksta, delto geriau stambesni. pas mus ju yra ruginiu , aviziniu, speltos ir velnias zino dar kokiu....
va kokie dribsniai grazus, as galiu juos tiesiog siaip atsidarius tik uostyti...
QUOTE(aguonele @ 2012 03 07, 10:08)
Salykliniai dribsniai bent man asmeniskai atitinka ta ka as is sakykime salyklo tikiuos. Jie tamsus ir kvepia duona o vat salyklas (kalbu apie sausa, nes tik toki turejau) baltas kaip miltai ir nieko panasaus i Alinvos ideta neturi Delto niekaip nesuprantu kaip tokie skirtumai yra...Oi kaip as uzpavydejau jums jo (berasydama panarsiau intensyviau savo internetine parduotuve ir radau toki ruda salykla!!! Pasirodo baltas yra naturaliausias, o tamsus yra ruginis ir skirtas daugiau splavai ir skoniui. nu zodziu, kiekviena diena po naujiena )
Nataliuncik o klausimo ar pas jus ir tokiu yra nesupratau? nu dribsniai greito paruosimo labai greitai isbrinksta, delto geriau stambesni. pas mus ju yra ruginiu , aviziniu, speltos ir velnias zino dar kokiu....
va kokie dribsniai grazus, as galiu juos tiesiog siaip atsidarius tik uostyti...
Nataliuncik o klausimo ar pas jus ir tokiu yra nesupratau? nu dribsniai greito paruosimo labai greitai isbrinksta, delto geriau stambesni. pas mus ju yra ruginiu , aviziniu, speltos ir velnias zino dar kokiu....
va kokie dribsniai grazus, as galiu juos tiesiog siaip atsidarius tik uostyti...
aišku, pas jus tokie labiau modernizuoti, čia kaip iš grūdų daro dribsnius, taip ir čia, iš salykinių grudų padaryti dribsniai
o baltas salyklas būna kvietinis, jis gerai baltai duonai, kvietiniai, pvzd.Palangos duonai. O natūralus yra kaip tamsusis taip ir šviesusis, skyriasi iš ko padarytas ir ar fermentuotas/nefermentuotas
Pas mus yra salyklo grūdai ir yra salyklas-atrodo kaip kava(ruginis, kvietinis, miežinis...), bet dribsnių kažkaip nepraktikuoja
Sveikos Labai aciu uz atsakymus, isejo labai skani duona Atsidejau raugo kitam kartui, bet man jis kazkoks kitoks nei kad buvau gavus is drauges Toks daug tirstesnis, kietesnis. Jos duotas toks skystesnis buvo. Gal ka ne taip padariau? Kaip zinot ar jis geras ir ar kita karta duonele vel iseis?
QUOTE(handtouch26 @ 2012 03 07, 13:58)
Sveikos Labai aciu uz atsakymus, isejo labai skani duona Atsidejau raugo kitam kartui, bet man jis kazkoks kitoks nei kad buvau gavus is drauges Toks daug tirstesnis, kietesnis. Jos duotas toks skystesnis buvo. Gal ka ne taip padariau? Kaip zinot ar jis geras ir ar kita karta duonele vel iseis?
kai prasidės rūgimo procesas raugas suskystės