QUOTE(GreenLady @ 2012 03 04, 21:16)
Ir cia dar prie temos klausimas toms kas kepate silikoninese formose. Jums i sonus per viduri neissiplecia duona?
jeigu naudoju tokia keksine pailga siaura forma, tai truputuka pasiplecia duonele i sonus, bet jeigu naudoju apvalia ar kvadratine apydide forma, tai duonele buna tokia kaip forma
QUOTE(vėjai keturi @ 2012 03 05, 08:31)
Ties tom mentelėm man tokios duobės gaunasi, labai negražiai supjausčius atrodo... Gal tikrai išimt
o kaip jus zadat isimti ta mentele is jau iskilusios duoneles
, juk jusu duonele sukris tada
QUOTE(aguonele @ 2012 03 06, 10:33)
Na as eksperimentuoju toliau
Savaitgalio kepinys:
Duona su manų kruopomis bei sezamais :
Raugui: 75 g Šiaulių kvietinių miltų ( tipo 812)
95 g vandens
10 g raugo starterio
Sumaišyti ir palikti +/- 16 val prie 25°.
Manų košei: 90 g manų kruopų
25 g salyklinių dribsnių
225 g verdančio vandens
Užplikyti kruopas su dribsniais ir palikti nuo 3-16 val kambario temperatūroj.
Tešlai: Viso raugo
manų košės
90 g Šiaulių kvietinių miltų ( tipo 812; aš dėjau viduržemio regiono kvietinius miltus tipo 550)
75 g viso grūdo kvietinių miltų (aš dėjau 35 g viso grūdo ir 40 g rupesnio malimo)
125 g manų miltų
50 g pakepintų sezamo sėklų
9 g druskos
20 g alyvuogių aliejaus
50 g vandens
Į kombaino indą berti visus miltus, raugą, manų košę, sezamo sėklas ir 50 g vandens. Pora minučių minkyti tešlą. Kai ši daugmaž susijungs, uždengti ir palikti 45 min pastovėti.
Tada suberti druską ir minkyti toliau ~5 min. Pilti alyvuogių aliejų ir minkyti, kol tešla gražiai nuo indo sienelių atšokinės. Jei ji pasirodys labai kieta, dapilti šiek tiek vandens (max. 30 g). Uždengti ir šiltai kildinti 2,5 val, kas 50 min ją perlankstyti.
Pakilusią išsiversti ant miltuoto stalo ir suformuoti kepaliuką, kurį siūle į viršų į kildinimo krepšelį dėti. Kildinti šaltai arba kaip aš ~2,5 val prie 25°. Pakilusį kepaliuką išsiversti ant kepimo popieriaus ar ližės, drėgnomis rankomis apglostyti ir apibarstyti sezamo sėklomis. Įpjauti ir pašauti į įkaitintą 240° orkaitę 10 min (su garais!). Tada išleisti garus ir prisukus karštį iki 200° pabaigti kepti duoną ~30 min. Ataušinti ant grotelių ir skanaus!
ojetau koks grozis
, taip ir norisi rieke i burna deti
ka butu galima deti vietoje salykliniu dribsniu ir manu miltu
. tokio gerio neturiu ir nemanau kad galeciau nusipirkti, nes gyvename ne lietuvoje ir nemaciau tokiu geriu parduotuvese cia pas mus