Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Labas kepėjėlės 4u.gif

Nusipirkau duonkepę, išbandžiau jau kelis receptus: kvietinę, ruginę, batoną, toste. Pati duonytė viduje gaunasi super, bet visus kartus kepant gavosi labai stora ir kieta pluta (net ir nustačius minimalų apskrudimo lygį), toste kepant net apdegė šonai vietomis unsure.gif kame gali būt reikalas? ar aš ką nors ne taip darau ar duonkepėje problema?

QUOTE(juste10 @ 2012 03 04, 22:01)

Tik dabar isigalvojau ar nereikia pries kildinant isimt maisymo menteles?ar nesukris vidurys duoneles?

Ties tom mentelėm man tokios duobės gaunasi, labai negražiai supjausčius atrodo... Gal tikrai išimt mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(GreenLady @ 2012 03 04, 21:16)
Brangiosiso kepejos...padekit isaiskinti kriminala  4u.gif

Jau kelinta karta gaminu rugine plikyta duona. Drauge dave recepta pagal kuri pati kepa. Darau atrodo taip kaip ir ji viska dali miltu su vandeniu ir medum sumaisau su raugu ir per nakti laikau sprie radiatoriaus, o kita diena sudedu likusisu ingredientus ir dar 6 valandas laikau tada tesla iskyla. Sudedu viska i forma, i salta orkaite ir kepu ant 180 laipsniu.

Kriminalas tame, kad man ta duona visad "sukrenta". Pradzioj galvojau, kad gal tesla per skysta...tai tirtesne ja pagaminau lyg ir maziau ikrisdavo, bet vis vien ikrinta.

Kame tapkes cia galetu but?  ax.gif

Ir cia dar prie temos klausimas toms kas kepate silikoninese formose. Jums i sonus per viduri neissiplecia duona?

Nezinau cia gal del to ikritimo, bet pas mane duona tokios deformuotos formos vis gaunasi: per viduri ikritusi ir per viduri i sonus isejusi smile.gif

Padekit  4u.gif
ir
jus perlaikot duona, medų dėkit su visais ingridientais, o ne maitindami raugą, ir jei laikėt per naktį, tai jums užteks užmaišius visą tešlą palaikyt dar valanda, max dvi ir statykit kept, tada nesukris

Atsakyti
QUOTE(vėjai keturi @ 2012 03 05, 08:31)
Labas kepėjėlės 4u.gif

Nusipirkau duonkepę, išbandžiau jau kelis receptus: kvietinę, ruginę, batoną, toste. Pati duonytė viduje gaunasi super, bet visus kartus kepant gavosi labai stora ir kieta pluta (net ir nustačius minimalų apskrudimo lygį), toste kepant net apdegė šonai vietomis  unsure.gif  kame gali būt reikalas? ar aš ką nors ne taip darau ar duonkepėje problema?
Ties tom mentelėm man tokios duobės gaunasi, labai negražiai supjausčius atrodo... Gal tikrai išimt mastau.gif

Pluta visų kieta gavosi kepant su mielėm, bent jau man... O duobės ir pas mane lieka, bet kažkaip nesuku dėl to galvos...
Atsakyti
QUOTE(vėjai keturi @ 2012 03 05, 08:31)
Labas kepėjėlės 4u.gif

Nusipirkau duonkepę, išbandžiau jau kelis receptus: kvietinę, ruginę, batoną, toste. Pati duonytė viduje gaunasi super, bet visus kartus kepant gavosi labai stora ir kieta pluta (net ir nustačius minimalų apskrudimo lygį), toste kepant net apdegė šonai vietomis  unsure.gif  kame gali būt reikalas? ar aš ką nors ne taip darau ar duonkepėje problema?
Ties tom mentelėm man tokios duobės gaunasi, labai negražiai supjausčius atrodo... Gal tikrai išimt mastau.gif

Kaip suminkštint plutą jau buvo rašoma, o stora pluta gaunasi nuo išsausėjimo, jei dar orkaitei galima kept uždengus arba drėkint, duonkepei šio nepadarysit
jei jums maišo įdubimai nuo mentelių, tada tešlą galit minkyt duonkepei, o kept orkaitei, du zuikius nušausit vienu šuviu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 03 04, 23:07)
Sakyčiau, kad pas jus perkyla duona, tuomet ji kepdama ir sukrinta.



QUOTE(nataliuncik @ 2012 03 05, 09:52)
ir
jus perlaikot duona, medų dėkit su visais ingridientais, o ne maitindami raugą, ir jei laikėt per naktį, tai jums užteks užmaišius visą tešlą palaikyt dar valanda, max dvi ir statykit kept, tada nesukris



Tai kaip is abieju suprantu per ilgai laikau duonos tesla. Reiks meginti anksciau kepti. Aciu mergaites uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GreenLady @ 2012 03 05, 10:11)
Tai kaip is abieju suprantu per ilgai laikau duonos tesla. Reiks meginti anksciau kepti. Aciu mergaites uz patarimus  4u.gif


stebėkit tą kilimo procesą, nes jis labai priklauso nuo temperatūros, nuo raugo/mielių aktyvumo ir kitų sąlygų, todėl recepte nurodytas laikas ne visuomet atitiks realų laiko poreikį
Atsakyti
kaip gerai kad atradau jusu temele smile.gif praktikuojuosi kepti duona, tik man iskyla tokia problema. kepu su raugu, tesla ikyla gerai, bet baigiant kepti duonyte idumba (susileidzia). del ko taip gali buti? kepu orkaitej.

p.s. jau pasiskaiciau ir radau atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo waidoshele: 05 kovo 2012 - 14:59
Na as eksperimentuoju toliau smile.gif
Savaitgalio kepinys: Duona su manų kruopomis bei sezamais 4u.gif

user posted image

Raugui: 75 g Šiaulių kvietinių miltų ( tipo 812)
95 g vandens
10 g raugo starterio
Sumaišyti ir palikti +/- 16 val prie 25°.


Manų košei: 90 g manų kruopų
25 g salyklinių dribsnių
225 g verdančio vandens
Užplikyti kruopas su dribsniais ir palikti nuo 3-16 val kambario temperatūroj.

Tešlai: Viso raugo
manų košės
90 g Šiaulių kvietinių miltų ( tipo 812; aš dėjau viduržemio regiono kvietinius miltus tipo 550)
75 g viso grūdo kvietinių miltų (aš dėjau 35 g viso grūdo ir 40 g rupesnio malimo)
125 g manų miltų
50 g pakepintų sezamo sėklų
9 g druskos
20 g alyvuogių aliejaus
50 g vandens


Į kombaino indą berti visus miltus, raugą, manų košę, sezamo sėklas ir 50 g vandens. Pora minučių minkyti tešlą. Kai ši daugmaž susijungs, uždengti ir palikti 45 min pastovėti.
Tada suberti druską ir minkyti toliau ~5 min. Pilti alyvuogių aliejų ir minkyti, kol tešla gražiai nuo indo sienelių atšokinės. Jei ji pasirodys labai kieta, dapilti šiek tiek vandens (max. 30 g). Uždengti ir šiltai kildinti 2,5 val, kas 50 min ją perlankstyti.
Pakilusią išsiversti ant miltuoto stalo ir suformuoti kepaliuką, kurį siūle į viršų į kildinimo krepšelį dėti. Kildinti šaltai arba kaip aš ~2,5 val prie 25°. Pakilusį kepaliuką išsiversti ant kepimo popieriaus ar ližės, drėgnomis rankomis apglostyti ir apibarstyti sezamo sėklomis. Įpjauti ir pašauti į įkaitintą 240° orkaitę 10 min (su garais!). Tada išleisti garus ir prisukus karštį iki 200° pabaigti kepti duoną ~30 min. Ataušinti ant grotelių ir skanaus!
Atsakyti
QUOTE(GreenLady @ 2012 03 04, 21:16)
Ir cia dar prie temos klausimas toms kas kepate silikoninese formose. Jums i sonus per viduri neissiplecia duona?


jeigu naudoju tokia keksine pailga siaura forma, tai truputuka pasiplecia duonele i sonus, bet jeigu naudoju apvalia ar kvadratine apydide forma, tai duonele buna tokia kaip forma 4u.gif

QUOTE(vėjai keturi @ 2012 03 05, 08:31)
Ties tom mentelėm man tokios duobės gaunasi, labai negražiai supjausčius atrodo... Gal tikrai išimt


o kaip jus zadat isimti ta mentele is jau iskilusios duoneles g.gif , juk jusu duonele sukris tada g.gif

QUOTE(aguonele @ 2012 03 06, 10:33)
Na as eksperimentuoju toliau smile.gif
Savaitgalio kepinys: Duona su manų kruopomis bei sezamais  :

Raugui: 75 g Šiaulių kvietinių miltų ( tipo 812)
              95 g vandens
              10 g raugo starterio
Sumaišyti ir palikti +/- 16 val prie 25°.
Manų košei: 90 g manų kruopų
                    25 g salyklinių dribsnių
                    225 g verdančio vandens
Užplikyti kruopas su dribsniais ir palikti nuo 3-16 val kambario temperatūroj.

Tešlai: Viso raugo
          manų košės
          90 g Šiaulių kvietinių miltų ( tipo 812; aš dėjau viduržemio regiono kvietinius miltus tipo 550)
          75 g viso grūdo kvietinių miltų (aš dėjau 35 g viso grūdo ir 40 g rupesnio malimo)
          125 g manų miltų
          50 g pakepintų sezamo sėklų
          9 g druskos
          20 g alyvuogių aliejaus
          50 g vandens
Į kombaino indą berti visus miltus, raugą, manų košę, sezamo sėklas ir 50 g vandens. Pora minučių minkyti tešlą. Kai ši daugmaž susijungs, uždengti ir palikti 45 min pastovėti.
Tada suberti druską ir minkyti toliau ~5 min. Pilti alyvuogių aliejų ir minkyti, kol tešla gražiai nuo indo sienelių atšokinės. Jei ji pasirodys labai kieta, dapilti šiek tiek vandens (max. 30 g). Uždengti ir šiltai kildinti 2,5 val, kas 50 min ją perlankstyti.
Pakilusią išsiversti ant miltuoto stalo ir suformuoti kepaliuką, kurį siūle į viršų į kildinimo krepšelį dėti. Kildinti šaltai arba kaip aš ~2,5 val prie 25°. Pakilusį kepaliuką išsiversti ant kepimo popieriaus ar ližės, drėgnomis rankomis apglostyti ir apibarstyti sezamo sėklomis. Įpjauti ir pašauti į įkaitintą 240° orkaitę 10 min (su garais!). Tada išleisti garus ir prisukus karštį iki 200° pabaigti kepti duoną ~30 min. Ataušinti ant grotelių ir skanaus!


ojetau koks grozis wub.gif , taip ir norisi rieke i burna deti wub.gif
ka butu galima deti vietoje salykliniu dribsniu ir manu miltu g.gif . tokio gerio neturiu ir nemanau kad galeciau nusipirkti, nes gyvename ne lietuvoje ir nemaciau tokiu geriu parduotuvese cia pas mus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 03 06, 10:51)
ka butu galima deti vietoje salykliniu dribsniu ir manu miltu  g.gif . tokio gerio neturiu ir nemanau kad galeciau nusipirkti, nes gyvename ne lietuvoje ir nemaciau tokiu geriu parduotuvese cia pas mus  unsure.gif

Manų miltai- semolina (airiškos manų kruopos). O dėl dribsnių... Gal galima dėt paprastus dribsnius ir salyklo kažkiek...
Atsakyti
Ačiū patarusioms, 4u.gif tikrai ilgiau kildinant duonelę, viršus nesutrūksta ( nesuplyšta ), gal kam pravers šis pastebėjimas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liūtuke: 06 kovo 2012 - 14:34
QUOTE(laurechka @ 2012 03 06, 13:58)
Manų miltai- semolina (airiškos manų kruopos).  O dėl dribsnių... Gal galima dėt paprastus dribsnius ir salyklo kažkiek...



aciu dar karteli, bandysim sita gardesi kepti 4u.gif
nors namiskiai siai savaitei aprupinti duona, bet kadangi nuotraukoje taip skaniai atrodo, tai nebegaliu neisbandziusi blush2.gif 4u.gif
Atsakyti