Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Bet nebuna tau duonele rugstoka nuo tokio ilgo kildinimo?

Bet galbut tavo raugas nelabai aktyvus g.gif nu keistai kaip g.gif
as kildinu idejus i siuksliu maiseli ir uzsirus, kad siluma neiseitu ir virsus neapdziutu. Tada butinai ziuriu kokia temperatura yra kai douna kyla (svarbu termometrai). Pakilusia paspaudziu lengvai pirstu ir paziuriu kiek pasiduoda ji man (nors dabar jau matau kada ji pakankamai pakilus) ir tik jei jau manau kad gerai tada tik kepu. Seniau saudavau kepti, kaip liepia receptas. Duonos plysdavo! Dabar ziuriu kad tikrai pakankamai pakiltu, nes manau jog pas mus kiekviena siluma kitokia namie.
Laikau kumscius, kad ir tu atrastumei ta aukso viduriuka 4u.gif

*********
Kartais labai gerai tokie greiti duonos receptukai. Jie pagelbsti kai reikia kazko prie griliaus mesytes 4u.gif Siai duonele is skardeles likome labai suzaveti, tad siulau ir jums kiek kitokia duonele wub.gif Bulvine focaccia 4u.gif

user posted image

250 g miltų
250 ml vandens
50 g bulvių košės miltelių
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. cukraus
10 g šviežių mielių


alyvuogių aliejaus bei rupios druskos

Visus tešlai skirtus produktus berti į kombaino indą ir užminkyti ganėtinai kietą tešlą. Indą uždengti ir dėti 3 val šaldytuvan kilti.
Orkaitę įkaitinti iki 200°.
Pakilusią tešlą aliejuotomis rankomis ištampyti ant aliejumi patepto popieriaus į stačiakampį. Pirštais įspausti duobelių, apšlakstyti viską alyvuogių aliejumi bei rupia druska (aš čili ir balto pipiriuko dar užbarsčiau) ir pašauti kepti pirma 10 min. Tada prisukti iki 180° ir dar ~15-20 min pabaigti kepti. Man nepatinka labai apskrudus, dėlto aš ištraukiu šiek tiek anksčiau wink.gif Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 04 kovo 2012 - 10:43
Ne rūgšti nebūna, o raugas sakyčiu irgi geras, nes kai išsiimu starterį ir sumaišau su miltais ir vandeniu, tai labai jis pakyla ir išporėja.
Atsakyti
Nu tavo vietoje tada tikrai eksperimentuociau su siluma kilodinimo metu 4u.gif
O kepi tu ant ko? ant karstos skardos ar kepimo akmens?
Atsakyti
dedu ant šaltos skardos, nes man taip patogiau, nors visur literatūroj skaičiau, kad reik ant karštos blush2.gif
Bet iš principo visgi problema jau yra iki to dėjimo į skardą.
O didžiausia man mįslė, kodėl du identiški kepaliukai taip skirtingai kyla.
Gerai tik kad skanu, o kaip ten atrodo, tai svarbu tik man, o ne mano valgytojams biggrin.gif
Atsakyti
Man neskyla,prieš kildinant antą kartą jau skardoj sutempu vandeniu paviršių ir dar miltais pabarstau,o kildinu vonioj ant centralinio,dedu jau į įkaitintą orkaitę.Mano receptuose būna daug vandens,masė gaunasi skysta,mutni tokia.Rankom minkyti net neina reikia naudoti plasmasinę mentelę ir dar miltų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamytė23: 04 kovo 2012 - 15:14
QUOTE(aguonele @ 2012 03 04, 08:56)
as kepu mazai ruginiu duonu, nes ju tiesiog negalim valgyti daug  blush2.gif  na jei ziureti jau pasiruosto raugo o ne raugio starterio, tai as dedu +/- 200g duonos kepaliukui wink.gif ir duonele visada gaunas liuks, iskyla idealiai ir kepant niekur neplysta (dazniausiai  lotuliukas.gif  )


Labai idomu pasidare kodel rugines duoleles negali daug valgyti? o kvietine gali?
tikrai susidomejau net dabar, nes man rugine, na su siek tiek kvietiniu miltu, bet mazesne dalimi ji daug skanesne, nei didziaja dalimi kvietiniu? hmmm g.gif
Atsakyti
QUOTE(zibute77 @ 2012 03 04, 18:11)
Labai idomu pasidare kodel rugines duoleles negali daug valgyti? o kvietine gali?
tikrai susidomejau net dabar, nes man rugine, na su siek tiek kvietiniu miltu, bet mazesne dalimi ji daug skanesne, nei didziaja dalimi kvietiniu? hmmm g.gif

as galiu daugiau nei mb, bet siaip pradeda skrandi deginti 4u.gif
as megstu i jas siek tiek ruginiu miltu deti, man irgi skanu . bet ir siaip nematau as blogumo vien kvietinias duonas valgydama. maisau ivairaus malimo miltus, ivairias seklas, manu miltus ir t.t. tad nesiskundziu vien balta duona valgydama , svarbu ivairove thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 04 kovo 2012 - 19:20
Brangiosiso kepejos...padekit isaiskinti kriminala 4u.gif

Jau kelinta karta gaminu rugine plikyta duona. Drauge dave recepta pagal kuri pati kepa. Darau atrodo taip kaip ir ji viska dali miltu su vandeniu ir medum sumaisau su raugu ir per nakti laikau sprie radiatoriaus, o kita diena sudedu likusisu ingredientus ir dar 6 valandas laikau tada tesla iskyla. Sudedu viska i forma, i salta orkaite ir kepu ant 180 laipsniu.

Kriminalas tame, kad man ta duona visad "sukrenta". Pradzioj galvojau, kad gal tesla per skysta...tai tirtesne ja pagaminau lyg ir maziau ikrisdavo, bet vis vien ikrinta.

Kame tapkes cia galetu but? ax.gif

Ir cia dar prie temos klausimas toms kas kepate silikoninese formose. Jums i sonus per viduri neissiplecia duona?

Nezinau cia gal del to ikritimo, bet pas mane duona tokios deformuotos formos vis gaunasi: per viduri ikritusi ir per viduri i sonus isejusi smile.gif

Padekit 4u.gif
Atsakyti
Siandien nusipirkau duonkepe ir dabar kepu pirma vaniline duonele 4u.gif
Tik dabar isigalvojau ar nereikia pries kildinant isimt maisymo menteles?ar nesukris vidurys duoneles?
Atsakyti
QUOTE(GreenLady @ 2012 03 04, 21:16)
Brangiosiso kepejos...padekit isaiskinti kriminala  4u.gif

Jau kelinta karta gaminu rugine plikyta duona. Drauge dave recepta pagal kuri pati kepa. Darau atrodo taip kaip ir ji viska dali miltu su vandeniu ir medum sumaisau su raugu ir per nakti laikau sprie radiatoriaus, o kita diena sudedu likusisu ingredientus ir dar 6 valandas laikau tada tesla iskyla. Sudedu viska i forma, i salta orkaite ir kepu ant 180 laipsniu.

Kriminalas tame, kad man ta duona visad "sukrenta". Pradzioj galvojau, kad gal tesla per skysta...tai tirtesne ja pagaminau lyg ir maziau ikrisdavo, bet vis vien ikrinta.

Kame tapkes cia galetu but?  ax.gif

Ir cia dar prie temos klausimas toms kas kepate silikoninese formose. Jums i sonus per viduri neissiplecia duona?

Nezinau cia gal del to ikritimo, bet pas mane duona tokios deformuotos formos vis gaunasi: per viduri ikritusi ir per viduri i sonus isejusi smile.gif

Padekit  4u.gif


Sakyčiau, kad pas jus perkyla duona, tuomet ji kepdama ir sukrinta.
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2012 03 04, 18:19)
as galiu daugiau nei mb, bet siaip pradeda skrandi deginti  4u.gif
as megstu i jas siek tiek ruginiu miltu deti, man irgi skanu . bet ir siaip nematau as blogumo vien kvietinias duonas valgydama. maisau ivairaus malimo miltus, ivairias seklas, manu miltus ir t.t. tad nesiskundziu vien balta duona valgydama , svarbu ivairove  thumbup.gif


supratau, as tiesiog galvojau jog gal is tiesu nesveika jos daug valgyti. smile.gif
man paciai tai duonele skanesne su maziau kvietiniu miltu, arba jie turi buti balti tuomet kitaip, bet cia kievienam savo. tiek sveikatos tiek skonio atzvilgiu. Beje kepiau viena is jusu duoneliu su seklomis, gavosi puikiai ir buvo taip pat skanute, aciu uz recepteli 4u.gif

Vakar vel kartojau Terros2 palangos duonele, nes norejosi visgi siek tiek ja perprast. Manau irgi pavyko, tik kildinau vietoje 2val apie 4val. dariau mazesnius kepaliukus tai gavosi 3, jau nebeturim pusantro kepaliuko, taip ji patinka maniskiams, kad jei tik galetu tai jauciu visa ir sukimstu smile.gif
Atsakyti
Aš kepu silikoninėje formoje, kartais truputį duona išsiplečia ties viduriu į šonus, bet labai nedaug, man tas visai netrukdo.
Atsakyti