Tai šiandien reikia varyt žiemą iš kiemo, kad pavasaris greičiau ateitų, o mes pliurpiam visą dieną, tai va ką šauksi, tą ir prišauksi
QUOTE(irid @ 2012 02 21, 18:27)
Tai šiandien reikia varyt žiemą iš kiemo, kad pavasaris greičiau ateitų, o mes pliurpiam visą dieną, tai va ką šauksi, tą ir prišauksi
Aš tai varau savu būdu žiemą - augindama augaliukus gal susipras pavasaris taip greičiau ateiti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 02 20, 20:40)
O čia irgi skirtingai teigia astrologai vieni sako jog į fazę labiau žiūrėti, kiti jog į zodiaką tai suprask, kad nori
Aš tai linkstu prie didesnę reikšmę turinčio - fazės keliose vietose skaičiau, kad būtent į didesnį reik žiūrėt, tai būtų: fazė, paskiau zodiako dienos na ir galiausiai mėnulio paros, pvz, jei mėnulio para tinkama vandens procedūroms, o zodiako dienos teigia, kad vanduo tik švarai, tai reikia vadovautis didesniu, šiuo atveju būtų zodiako dienų aiškinimu
QUOTE(irid @ 2012 02 20, 20:49)
Svogūnus sodina per Stasines (gegužės 8 d.)
Tai aš taip ir sodinau, bet neužsirašiau kokia fazė, koks zodiakas buvo ir tikrai nieko nekaltinu, kas blogas derlius buvo, vis gi pirmas daržas, tai gal nemokėjau jų prižūrėt
Papildyta:
Ir kiek žiūrėjau tų sėjos kalendorių, tai vis tiek "iš lempos" nieks nenurašo tų dienų, vis tiek visur remiamasi būtent paprasčiausiu mėnulio kalendorium, tik kartais neišskirta, kad būtent tą daržvę geriau sėt, o tiesio nurodoma kaip aplamai gera diena sėjai ir dar geras dalykas pačiai sekt mėnulio kalendorių, kad galima sekt tikslų laiką, o ne tik dieną
QUOTE(Saulužė @ 2012 02 21, 22:21)
Ir kiek žiūrėjau tų sėjos kalendorių, tai vis tiek "iš lempos" nieks nenurašo tų dienų, vis tiek visur remiamasi būtent paprasčiausiu mėnulio kalendorium, tik kartais neišskirta, kad būtent tą daržvę geriau sėt, o tiesio nurodoma kaip aplamai gera diena sėjai ir dar geras dalykas pačiai sekt mėnulio kalendorių, kad galima sekt tikslų laiką, o ne tik dieną
Gal yra ir normalių, bet kai kažkas palygino 3 sėjos kalendorius tai žmogus visai pasimetė gavosi skirtingai: vienas rodo jog gera diena sėti pomiodrus, kitas kad nieko nesėti, trečias galima sėti kažkokias kitas daržoves, bet tik ne pomidorus išvada tokia- kažkuris tikrai meluoja Aš kelis metus bandžiau tuos kažkieno sudarytus kalendorius, nu ką aš žinau, man tikrai nepatiko na bent jau tie kur nėra parašyta fazės, zodiakai Tik gal sodo spalvų pateikiami kas mėnesį kalendoriai mano nuomone neblogi, parašyta ir fazės ir zodiakai ir laikai kada kas kinta ir daugmaž teisybė
Tai aš taip ir sodinau, bet neužsirašiau kokia fazė, koks zodiakas buvo ir tikrai nieko nekaltinu, kas blogas derlius buvo, vis gi pirmas daržas, tai gal nemokėjau jų prižūrėt
Pernai Mėnulis gegužės 8 dieną buvo vėžio ženkle (pilnėjantis).
Pernai Mėnulis gegužės 8 dieną buvo vėžio ženkle (pilnėjantis).
QUOTE(Saulužė @ 2012 02 21, 22:21)
Ir kiek žiūrėjau tų sėjos kalendorių, tai vis tiek "iš lempos" nieks nenurašo
Nurašo, nežinočiau- neteigčiau gal nevisi, bet tikrai yra tokių teko ir kelių žmonių susijusių su tuo klausti, kaip čia yra, tai jie sakė, kad retas kuris sėjos kalendorius būna gerai sudarytas, ypač jei tai pateikiama ne spaudoje, nors ir spaudoje geriausiai jog būtų parašyta žmogaus sudarinėjusio tą kalendorių bent jau pavardė, jei jos nėra- gali niekas neprisiimti atsakomybės už sudarytą kalendorių ir jis didelė tikimybė jog bus netikslus panašiai kaip ir su horoskopais bei rimtesniais straipsniais
QUOTE(lingomina @ 2012 02 21, 23:11)
teisingai teisingai,jei uzderes blogas derlius suversim kalte blogiems patarejams.ojei gerai pavyks tada jau mes gerai pasiruosem.
Juk ne tik laikas sėjos ir sodinimo įtakos turi derliui Čia galima sakyti kruopelytė veiksnių tiek, kad baisu Dar kai paskaitau pomidorų temoje tai palieku tokia žalia ir neišmanėlė
QUOTE(irid @ 2012 02 21, 16:57)
Šiandien tamsus mėnulis, keičiasi fazės, drįsčiau teigti, kad nepalanki, palaukit porą dienų arba žiūrėkit į dangų ir kai tik pamatysit pjautuvėlį tada ir pikuokit.
Subjaurojot man nuotaiką, geriau būčiau neskaičiusi... jau ruošiausi kišt savo manikiūrą į žemes ir še tau.. Nežiūriu niekad dangun, bet su savo mėnuliu baigiat ir man neurozę įvaryt
Nenusimanau kada man dabar pikiuot, a? daigeliai su viltim spokso į naujai jiems paruoštus vazonėlius, o du nevykėliai kalendoriai skirtingai rodo..
Rase, kad 25-27 tinkamos dienos... bus jaucio zenkle ir dar pilnejantis menulis As ir pabijojau, tad laukiu tinkamu dienu
QUOTE(Ex @ 2012 02 22, 12:07)
Subjaurojot man nuotaiką, geriau būčiau neskaičiusi... jau ruošiausi kišt savo manikiūrą į žemes ir še tau.. Nežiūriu niekad dangun, bet su savo mėnuliu baigiat ir man neurozę įvaryt
Nenusimanau kada man dabar pikiuot, a? daigeliai su viltim spokso į naujai jiems paruoštus vazonėlius, o du nevykėliai kalendoriai skirtingai rodo..
Pasikliaukit savo akim, o ne kalendoriais, beje labai abejoju ar nors vienas kalendorius sako, kad vakar ir šiandien palankios dienos sėjai ir sodinimui, o jei tokį rasite, tai galite mesti į pečių. Žiūrėkit į dangų, šalia mėnulio ir žvaigždės žiba, labai romantiškai nuteikia
QUOTE(madmuazele @ 2012 02 22, 13:11)
Rase, kad 25-27 tinkamos dienos...
Skaičiau, bet nedašunta ... tai čia mano vienos kalendorius rodo, kad jaunatis iki 29 dienos?.. priešpilnį man rodo nuo kovo 1
Papildyta:
QUOTE(irid @ 2012 02 22, 13:15)
labai abejoju ar nors vienas kalendorius sako, kad vakar ir šiandien palankios dienos sėjai ir sodinimui..
tame ir esmė, kad nežiūriu į kalendorių, o kai čia įlindau, tai ir pradėjo kirminas graužt.. et, teks vazonėlius kol kas paslėpt ir kažkuo kitu užsiimt