QUOTE(irid @ 2012 02 21, 16:09)
Na tuos metus surašiau ne iš galvos ir man įdomu ar tikrai taip buvo, tam tikrus dėsningumus išskaičiuoti galima (su įprasta astrologija tai nesusiję). O ankstyvas, vidutinis ar vėlyvas pavasaris sako, kada tais metais prasideda lauko darbai. Kai pavasaris ankstyvas pirma vaga verčiama pirmame balandžio dešimtadienį, kai vidutinis - antrame ir trečiame dešimtadienį, kai vėlyvas - gegužės pirmą dešimtadienį, o kai labai vėlyvas antrą dešimtadienį. Laikas, kada gamtinės sąlygos jau būna palankios lauko darbam.
na, kad niekaip tie dėsningumai nesigauna. Nenoriu nieko įrodyt, tiesiog tokie pastebėjimai ir ne mano vienos.
Tasai pavasario ankstyvumas, vėlyvumas taip pat nieko nesako šiandien ar prieš mėnesį. Pomidorų niekas nesėja gegužės mėnesį, o pasėjus kovą - na ir kur dingsi koks pavasaris bebūtų. Todėl ir stebimos artimiausių savaičių prognozės.
Užtenka žinoti, kad šalnų tikimybė galima iki 06.10 d. Todėl ir grūdinu pomidorų sėklas, kad nesustotų augimas dėl pavasarinių temperatūrinių svyravimų, todėl bačkos su vandeniu paliekamos šiltnamy, todėl paruošiama uždengimui agroplėvelė ar dirbtinai mažinamas šiltnamio tūris.
Kitos daržovės, kurios bus persodinamos į lauką taip pat apsaugomos nuo galimų šalnų, sėklos sėjamos sudaigintos, kad nesupūtų nespėjusios sudygt.
Beje, ūkininkai ir tvenkinius kasa tam tikru principu, kad kuo daugiau saulės šviesos atspindėtų.
Begalė įvairiausių priemonių apsaugoti augalus pavasarį.
Ai, kažin kodėl Neveronių šiltnamiai gruodį pradeda pomidorų auginimą, minčių nekyla? Retorinis klausimas, tiesiog pamąstyt.
Smagaus tolimesnio pokalbio, aš daugiau nebeturiu, ką parašyt