QUOTE(irid @ 2012 02 21, 13:35)
Dėl profesionalių sinoptikų, tai jie spėlioja ir tegu sau spėlioja kaip ten koks ciklonas ar anticiklonas eina ar koks ten reiškinys ninjo ar elninjo formuojasi, toks jų darbas.
Labo ryto, kuriame apie kasas spėlioja nesu mačiusi, tik mano toks pastebėjimas iš kur jie ima tas kiaulių kasas, dar kiaulė kiaulei nelygi ir jų veislės ir auginimo būdai skiriasi.
O valstiečiui senovėje buvo labai svarbu nustatyti tinkamas datas, nuo to priklausė jo gerovė, tai va pagal ką ir kaip jie nustatinėjo, tai mane ir domina, bandau aiškintis. Metai būdavo skirtingi, kaip minėjote gruodį sėjo, o iš kur jie žinojo, kad atėjus vasariui, kai bus viskas išdygę derlius nežus po sniegu, o tikriausiai žinojo, jei taip elgėsi. Žinau, kad buvo kalendoriai, pagrįsti mėnuliu, juose viskas būdavo sužymėta, kada ką daryti, kada švęsti, kada dirbti, sudarinėdavo juos žyniai (beje ir dabar sudarinėja).
Labo ryto, kuriame apie kasas spėlioja nesu mačiusi, tik mano toks pastebėjimas iš kur jie ima tas kiaulių kasas, dar kiaulė kiaulei nelygi ir jų veislės ir auginimo būdai skiriasi.
O valstiečiui senovėje buvo labai svarbu nustatyti tinkamas datas, nuo to priklausė jo gerovė, tai va pagal ką ir kaip jie nustatinėjo, tai mane ir domina, bandau aiškintis. Metai būdavo skirtingi, kaip minėjote gruodį sėjo, o iš kur jie žinojo, kad atėjus vasariui, kai bus viskas išdygę derlius nežus po sniegu, o tikriausiai žinojo, jei taip elgėsi. Žinau, kad buvo kalendoriai, pagrįsti mėnuliu, juose viskas būdavo sužymėta, kada ką daryti, kada švęsti, kada dirbti, sudarinėdavo juos žyniai (beje ir dabar sudarinėja).
kaip ir ne į temą, bet apie tą patį. Vaikystėj buvau radus tokį vos ne ranka perrašytą kinų horoskopą. Sužinojau vieną, jei sulauksiu 28metų, vadinasi išgyvensiu iki 82. Rami, atsipūtus gyvenu Štai, ką reiškia informacijos įkrovimas į smegenis .
Na, ir klausimai: kurios kiaulės vidaus organai sako tiesą, o kurios meluoja? Per TV kaime pjovė kiaulę ir vidurius tyrinėjo. Beje, kiekvienos žiemos pradžioj galima tai vienur, tai kitur tuos spėjimus nugirst.
O apie senovės valstiečius galiu pasakyti taip - pramoga tie spėjimai buvo
Kas iššaukdavo karus? Kodėl marai nušlavė tiek gyvybių? Kas skatino valstiečių migraciją ( tikiuosi esat girdėjus, skaičius, kodėl airiai taip masiškai bėgo į Ameriką ir tų pavyzdžių apsčiai. Tereikia metraštininkų ar ekonomikos istoriją nagrinėjusių, filosofų veikalus paskaityt). Tokia sąvoka kaip "nederlingi metai" ne naujai sugalvota