Įkraunama...
Įkraunama...

Astrologija sode, darže ir gėlyne :)

QUOTE(irid @ 2012 02 21, 13:35)
Dėl profesionalių sinoptikų, tai jie spėlioja ir tegu sau spėlioja kaip ten koks ciklonas ar anticiklonas eina ar koks ten reiškinys ninjo ar elninjo formuojasi, toks jų darbas.
Labo ryto, kuriame apie kasas spėlioja nesu mačiusi, tik mano toks pastebėjimas iš kur jie ima tas kiaulių kasas, dar kiaulė kiaulei nelygi ir jų veislės ir auginimo būdai skiriasi.
O valstiečiui senovėje buvo labai svarbu nustatyti tinkamas datas, nuo to priklausė jo gerovė, tai va pagal ką ir kaip jie nustatinėjo, tai mane ir domina, bandau aiškintis. Metai būdavo skirtingi, kaip minėjote gruodį sėjo, o iš kur jie žinojo, kad atėjus vasariui, kai bus viskas išdygę derlius nežus po sniegu, o tikriausiai žinojo, jei taip elgėsi. Žinau, kad buvo kalendoriai, pagrįsti mėnuliu, juose viskas būdavo sužymėta, kada ką daryti, kada švęsti, kada dirbti, sudarinėdavo juos žyniai (beje ir dabar sudarinėja).  4u.gif  4u.gif  4u.gif

kaip ir ne į temą, bet apie tą patį. Vaikystėj buvau radus tokį vos ne ranka perrašytą kinų horoskopą. Sužinojau vieną, jei sulauksiu 28metų, vadinasi išgyvensiu iki 82. Rami, atsipūtus gyvenu lotuliukas.gif Štai, ką reiškia informacijos įkrovimas į smegenis bigsmile.gif .

Na, ir klausimai: kurios kiaulės vidaus organai sako tiesą, o kurios meluoja? Per TV kaime pjovė kiaulę ir vidurius tyrinėjo. Beje, kiekvienos žiemos pradžioj galima tai vienur, tai kitur tuos spėjimus nugirst.

O apie senovės valstiečius galiu pasakyti taip - pramoga tie spėjimai buvo bigsmile.gif
Kas iššaukdavo karus? Kodėl marai nušlavė tiek gyvybių? Kas skatino valstiečių migraciją ( tikiuosi esat girdėjus, skaičius, kodėl airiai taip masiškai bėgo į Ameriką ir tų pavyzdžių apsčiai. Tereikia metraštininkų ar ekonomikos istoriją nagrinėjusių, filosofų veikalus paskaityt). Tokia sąvoka kaip "nederlingi metai" ne naujai sugalvota wink.gif
Atsakyti
Na, ir klausimai: kurios kiaulės vidaus organai sako tiesą, o kurios meluoja? Per TV kaime pjovė kiaulę ir vidurius tyrinėjo. Beje, kiekvienos žiemos pradžioj galima tai vienur, tai kitur tuos spėjimus nugirst.

O apie senovės valstiečius galiu pasakyti taip - pramoga tie spėjimai buvo bigsmile.gif
Kas iššaukdavo karus? Kodėl marai nušlavė tiek gyvybių? Kas skatino valstiečių migraciją ( tikiuosi esat girdėjus, skaičius, kodėl airiai taip masiškai bėgo į Ameriką ir tų pavyzdžių apsčiai. Tereikia metraštininkų ar ekonomikos istoriją nagrinėjusių, filosofų veikalus paskaityt). Tokia sąvoka kaip "nederlingi metai" ne naujai sugalvota wink.gif
[/quote]
Na dėl kiaulių, tegul ten jų kasos būna kokias tik jos sugeba užauginti, o mes galim kreipti dėmesį, galim ir nekreipti
Dėl valstiečių, tai nemanau, kad spėjimai buvo pramoga, greičiau rimti dalykai pateikti žaismingai, kad visi suprastų.
Dėl karo, tai čia politika, kova dėl valdžios ir resursų, maras kildavo dėl higienos stokos, jį lyg ir žiurkės užnešdavo (galiu ir klysti). Valstiečiai bėgdavo, nes norėjo geriau gyventi ir priežastys to buvo pačios įvairiausios tame tarpe ir nederlingi metai.
O mes gal grįžkim prie temos, aš tikiu, kad buvo žinios, paremtos stebėjimais, paremtos tam tikrais įrankiais, kurias mes praradome. Kaip manote ar daugelis žino, kad kiniečių mėnulio kalendorius labai panašus į lietuvių žynių kalendorių ir sudarymo principas panašus, bet tai paprasčiausiai pamiršta. drinks_cheers.gif
Atsakyti
na, tai kad viskas kaip ir į temą - spėti yra vieną, o realūs dalykai, t.y. tai kaip sekdavosi tais spėjimais vadovautis ir kiek pasiteisino, jau realūs dalykai. Kalbam apie senus laikus, tai ir galima žinomus faktus palyginti su tais spėjimais. Ar čia buriam buriam, o rezultatas - ai, bus kas bus?

Vienok apie karus, marus ir nederliaus metus yra kiek kitaip. Politika taip pat pavaldi skrandžiams. Kaip dabar, taip ir senovėj wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 02 21, 14:23)
na, tai kad viskas kaip ir į temą - spėti yra vieną, o realūs dalykai, t.y. tai kaip sekdavosi tais spėjimais vadovautis ir kiek pasiteisino, jau realūs dalykai. Kalbam apie senus laikus, tai ir galima žinomus faktus palyginti su tais spėjimais. Ar čia buriam buriam, o rezultatas - ai, bus kas bus?

Vienok apie karus, marus ir nederliaus metus yra kiek kitaip. Politika taip pat pavaldi skrandžiams. Kaip dabar, taip ir senovėj wink.gif

Tai galim truputėlį pažaisti, galiu parašyti koks pavasaris (ankstyvas, vidutinis, vėlyvas) buvo per paskutinius 10 metų, remdamasi kalendoriumi (tikrai neturiu užsirašiusi realių stebėjimų išskyrus pernai metus, man pačiai būtų labai naudingos žinios ar tikrai taip buvo). Pavyzdžiui ankstyvas pavasaris buvo 2000, 2003; vidutinis 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2010; vėlyvas 2001, 2002; labai vėlyvas 2009, 2011 ir nusimato 2012. Jeigu kas nors atsimenate parašykite savo pastebėjimus. Labai įdomu būtų sužinoti ar tikrai taip buvo. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Dėl karų ir kitokių negerovių yra vienas neblogas puslapiukas, kai kurie straipsniai priverčia susimąstyti.
http://www.kvantinemagija.lt/blog.html
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 02 21, 14:22)
šiuolaikiniam žmogui truput sudėtingiau stebėti ir pastebėti gamtos ženklus, ypač jei dar mieste gyvenant  ax.gif

kaip ir prie pat miško, tiksliau miškelio gyvenam, bet dirbam mieste, tai mažai laiko liekai tai gamtai pastebėt, nes dažnai ir buitiniai rūpesčiai visą likusį laisvą laiką suryja....bet jau nieko nėra malonesnio prieš išvažiuojant į darbą pasiklausyt kaip paukščiukai čiulba rolleyes.gif ech...

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 02 21, 14:24)
katinėli mielas, juk sėklos ne lauko sąlygomis dygsta  lotuliukas.gif Ar namie žiema pas jus?  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Uf, daržovėms visai vienodai, kur augti, labai norint tai ir bulves galima namie augintis, kas kieme darosi, visai vienodai bulvei  biggrin.gif

nu ką aš žinau blush2.gif man kažkaip atrodo, kad augalams šviesa yra labai svarbi, bet pas tave tai ten bilekokiom sąlygom augalai veša kaip kokiose džiunglėse biggrin.gif

QUOTE(jolituxxx @ 2012 02 21, 14:27)
Jei sėsite anksti, o pavasaris ir vasara vėluos, jie ištys, nebent turite sąlygas, kad neištystų  mirksiukas.gif

tai va, kad tų sąlygų kaip ir nėr, tiesiog pamąsčiau garsiai biggrin.gif
Atsakyti
[quote=irid,2012 02 21, 14:54]
Tai galim truputėlį pažaisti, galiu parašyti koks pavasaris (ankstyvas, vidutinis, vėlyvas) buvo per paskutinius 10 metų, remdamasi kalendoriumi (tikrai neturiu užsirašiusi realių stebėjimų išskyrus pernai metus, man pačiai būtų labai naudingos žinios ar tikrai taip buvo). Pavyzdžiui ankstyvas pavasaris buvo 2000, 2003; vidutinis 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2010; vėlyvas 2001, 2002; labai vėlyvas 2009, 2011 ir nusimato 2012. Jeigu kas nors atsimenate parašykite savo pastebėjimus. Labai įdomu būtų sužinoti ar tikrai taip buvo. 4u.gif 4u.gif 4u.gif

[/quote

Aš tokį sodo - daržo kalendorių rašau nuo 2002 metų. Įdomu paskaitinėt. Pvz. 2003 m. kovas buvo šiltas, pliusinė temperatūra, bet balandžio 1 d. labai atšalo, net iki - 7, daug prisnigo, balandžio vidury atšilo ir jau buvo + 20, o pabaigoj vėl atšalo ir naktim būdavo šalnos iki - 5 . Gegužės 4 d. per Motinos dieną nežydėjo nei tulpės nei narcizai...
2007 m. vasaris buvo šaltas,bet paskutinę dieną atšilo ir pradėjo sparčiai tirpt sniegas.Kovo vidury jau nebuvo sniego ir žemė buvo neįšąlus. Kovo 29 d. pražydo pirmosios tulpės, o snieguolės jau buvo peržydėjusios, o 2009 m. visą kovą laikėsi sniegas ir nutirpo tik kovo 31 d...
Atsakyti
[/quote
Aš tokį sodo - daržo kalendorių rašau nuo 2002 metų. Įdomu paskaitinėt. Pvz. 2003 m. kovas buvo šiltas, pliusinė temperatūra, bet balandžio 1 d. labai atšalo, net iki - 7, daug prisnigo, balandžio vidury atšilo ir jau buvo + 20, o pabaigoj vėl atšalo ir naktim būdavo šalnos iki - 5 . Gegužės 4 d. per Motinos dieną nežydėjo nei tulpės nei narcizai...
2007 m. vasaris buvo šaltas,bet paskutinę dieną atšilo ir pradėjo sparčiai tirpt sniegas.Kovo vidury jau nebuvo sniego ir žemė buvo neįšąlus. Kovo 29 d. pražydo pirmosios tulpės, o snieguolės jau buvo peržydėjusios, o 2009 m. visą kovą laikėsi sniegas ir nutirpo tik kovo 31 d...
[/quote]

Oi kaip įdomu gal galite surašyti ir kitų metų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irid @ 2012 02 21, 14:54)

Jetau aš tai jau nebesigilinu apie karus ir dar kitas nelaimes kaip jas atspėt, čia jau reikia būti vos ne aiškiaregiu doh.gif lotuliukas.gif Geriau apsiribokime augalais ir astrologija kuri susijusi su jais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 02 21, 15:47)
Jetau aš tai jau nebesigilinu apie karus ir dar kitas nelaimes kaip jas atspėt, čia jau reikia būti vos ne aiškiaregiu  doh.gif  lotuliukas.gif Geriau apsiribokime augalais ir astrologija kuri susijusi su jais biggrin.gif

karus iššaukia badas, nauji medžioklės plotai ir derlingesnės žemės. Juk paprasta biggrin.gif

Žinau tiksliai, kad lygiai prieš dešimt metų lygiai taip pat pustė kaip šiandien, tik buvo kiek šalčiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(irid @ 2012 02 21, 15:38)

Oi kaip įdomu gal galite surašyti ir kitų metų  4u.gif

Aga man ir įdomu 4u.gif reiktų gal susirašyti kaip kada kas buvo, po kelių dešimtmečių gal jau kažka būtų galima spręsti, pasimatytų kokie atsikartojimai ar gamtos ritmai ax.gif
Atsakyti
g.gif pasakykit , ar šiandien tikrai bloga diena su augalais užsiimti...norėjau tris pipiriukus po vieną jau iškiloti...o radau , kad šiandien nepalanki labai diena...ar tikrai g.gif
Atsakyti
QUOTE(irid @ 2012 02 21, 14:54)
Tai galim truputėlį pažaisti, galiu parašyti koks pavasaris (ankstyvas, vidutinis, vėlyvas) buvo per paskutinius 10 metų, remdamasi kalendoriumi (tikrai neturiu užsirašiusi realių stebėjimų išskyrus pernai metus, man pačiai būtų labai naudingos žinios ar tikrai taip buvo).

nelabai suprantu žaidimo taisyklų. Ką tokios žinios kaip ankstyvumas-vėlyvas pavasaris duoda. Periodiško ir tikslaus pasikartojimo juk neišskaičiuosim. Jei tiksliai žinau, kad prieš beveik 14 metų rugpjūčio vidury buvo labai šalta ( teko su striuke vaikščiot), o vėlesniais metais iki dabar nežmoniškas karštis tą pačią dieną. Ką tai duos? Laistymo, mažesnį drėgmės iš dirvožemio nugaravimą pasidarai visam laikui, drenažas, jei lietingas periodas, taip pat. Derliaus ankstyvumas ne tik nuo oro sąlygų priklauso.
Atsakyti