Įkraunama...
Įkraunama...

Astrologija sode, darže ir gėlyne :)

Pernai lauke man geguzes gale pomidorai nusalo. O siemet dar salciau, tai as dar tikrai neskubesiu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2013 05 07, 17:09)
Pernai lauke man geguzes gale pomidorai nusalo. O siemet dar salciau, tai as dar tikrai neskubesiu schmoll.gif

tai va va, ale ar nenumirs jie troboj doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2013 05 07, 09:40)
Jei norit idealiai tai gegužės 23 d, bet jei JAU reikia sodint, jei pomidorams kojas spaudžia tai galima sodint šiandien ir rytoj visą d ir iš bėdos sekmadienį {ką aš ir darysiu, nes kitaip neišeina}. Visai neblogos dienos nuo 13 d pietų iki 15 d galo, kas turit galimybę ir reikia tai ir sodinkit, nes daugiau bus žalos jiems tupint tuose indukuose doh.gif

norejau paklausti pagal ka jus sprendziate, kad 23 d idealu:? smile.gif pagal tai i ka as ziuriu tai idealiausia butu geguzes 18d nuo 13val , 19d ir 20d (cia as apie persodinima, o ne apie sejima turiu omeny) menulis tada bus mergeleje.
jusu paminetos dienos butu geros jei menulis butu dylantis, bet kadangi jis bus augantis tai nelabai tinka schmoll.gif
kazkada buvau idejusi, bet nukopinsiu dar karta , gal kam pravers smile.gif

"Jei augalus pikiuosite per pilnėjantį Mėnulį, tai šiuos darbus dirbkite, kai Mėnulis yra Žemės (šaknų) ženkluose: Jautyje, Mergelėje ar Ožiaragyje.
Šiuo atveju persodinamų augalų šaknys bus aktyvesnės ir neleis antžeminei augalų daliai nusilpti.
Jei augalus persodinsite per dylantį Mėnulį, šiuos darbus geriausia dirbti, kai Mėnulis yra Vandens (lapų) ženkluose: Žuvyse, Vėžyje, Skorpione. Šiuo atveju augalų lapų nenugalės sustiprėjusios augalų šaknys. Nesvarbu, kada persodinsite augalus: per pilnėjantį ar dylantį Mėnulį, persodintus augalus būtinai paliekite.
Gausiai lieti persodintų augalų nereikia, kai Mėnulis yra Oro (Žiedų) ženkluose, nes šiuo metu augalų šaknys dirba nepakankamai gerai, o lapų vidinės angos būna uždarytos. Būtent dėl, to augalų persodinimai neretai būna nesėkmingi, kai Mėnulis yra Dvynių, Svarstyklių ir Vandenio ženkluose.
Persodindami augalus turite įsidėmėti ir dar vieną taisyklę: geriausias laikas augalams persodinti, kai Mėnulis yra Mergelės ženkle, nes šiuo metu augalų šaknys ir antžeminės dalys auga subalansuotai.
Kai Mėnulis yra Mergelės ženkle, augalus galima persodinti tiek per pilnėjantį, tiek ir per dylantį Mėnulį."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabriell'e: 07 gegužės 2013 - 23:18
QUOTE(zikas1970 @ 2013 05 06, 21:01)
Na jei taip skaiciuoti , tai liksim be pomidoru  smile.gif . As treciadieni sodinsiu paskutini likuti. Kitoj temoj parasyta yra apie tai.

sunku kai nelabai nusimanai apie tai,pernai gaila nepamenu,koksai buvo mėnulis,ir kokiame zodiako ženkle,bet gerai derėjo,o informacija,kad tinkama buvo diena radau čia,tai ir šiemet klausiu,tik ,kad šiemet tie metai ne kokie ax.gif

QUOTE(Saulužė @ 2013 05 07, 09:40)
Jei norit idealiai tai gegužės 23 d, bet jei JAU reikia sodint, jei pomidorams kojas spaudžia tai galima sodint šiandien ir rytoj visą d ir iš bėdos sekmadienį {ką aš ir darysiu, nes kitaip neišeina}. Visai neblogos dienos nuo 13 d pietų iki 15 d galo, kas turit galimybę ir reikia tai ir sodinkit, nes daugiau bus žalos jiems tupint tuose indukuose doh.gif

na dalį vakar sunešiau į šiltnamį,pagal mėnulio kalendorių viasių dienos,o pagal šio forumo kitą temą,nelabai žiūriu geras tas avinas yra g.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabriell'e @ 2013 05 07, 23:51)
norejau paklausti pagal ka jus sprendziate, kad 23 d idealu:? smile.gif pagal tai i ka as ziuriu tai idealiausia butu geguzes 18d nuo 13val , 19d ir 20d (cia as apie persodinima, o ne apie sejima turiu omeny) menulis tada bus mergeleje.
jusu paminetos dienos butu geros jei menulis butu dylantis, bet kadangi jis bus augantis tai nelabai tinka  schmoll.gif

Kad bus Priešpilnis ir derlingas ženklas, o Mergelė aišku tinka persodinimams, tik kad nėra ji derlinga, tiks ir vėžys ir svarstyklės. Aš šiais metais naudojuos visomis geresnėmis dienomis, pagal pernai metus, tai lauki tos stebuklingiausios dienos ir verties per galvą, nes būtinai tą dieną nėra tam laiko...
Gal galit parašyt šaltinį iš kur paėmėt, šiaip nebuvau skaičius, kad dylančiam sodint per vėžį, skorpioną arba jau pamiršau blush2.gif

QUOTE(evers @ 2013 05 08, 11:15)
sunku kai nelabai nusimanai apie tai,pernai gaila nepamenu,koksai buvo mėnulis,ir kokiame zodiako ženkle,bet gerai derėjo,o informacija,kad tinkama buvo diena radau čia,tai ir šiemet klausiu,tik ,kad šiemet tie metai ne kokie  ax.gif
na dalį vakar sunešiau į šiltnamį,pagal mėnulio kalendorių viasių dienos,o pagal šio forumo kitą temą,nelabai žiūriu geras tas avinas yra  g.gif  verysad.gif

Taip per Vaisių d negalima, bet pats Avinas yra tinkamas būtent pomidorų sodinimui {aš pikiavau dalį per Aviną}.
Dabar mano manymu galima sodint nuo 13 d vidudienio iki 15 d pabaigos - bus Vėžys ir mano supratimu tai derlingas ženklas, o mėnulis pilnėjantis jau.
Ir nuo18 d vidrdienio iki 20 d vakaro bus Mergelė - garantuotai viskas prigis.
Atsakyti
ačiū merginoms už patarimus...labai smagu,kad kas atsiliepia,pataria,paaiškina...jūs šaunios ... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2013 05 08, 12:17)
Kad bus Priešpilnis ir derlingas ženklas, o Mergelė aišku tinka persodinimams, tik kad nėra ji derlinga

Gal galit parašyt šaltinį iš kur paėmėt, šiaip nebuvau skaičius, kad dylančiam sodint per vėžį, skorpioną arba jau pamiršau blush2.gif
Taip per Vaisių d negalima, bet pats Avinas yra tinkamas būtent pomidorų sodinimui {aš pikiavau dalį per Aviną}.

Mergele nederlinga, per ja nieko ir neseju, o persodinimui ji idealiausia, isbandyta todel ir sakau smile.gif
del saltinio tai tikliai nepasakysiu, jau senai turiu issisaugojus.
Atsakyti
http://www.sodininky...u-persodinimui/ va ir cia raso tapati, bet as kitur buvau radus ta info smile.gif
Atsakyti
QUOTE(elifė @ 2013 05 07, 11:16)
o jau ir į lauką bus galima pomidorus? nesušals? ax.gif

Aš tų mėnulių nelabai suprantu, galvoju, gal reikėtų pabandyt vadovautis g.gif
Bet ką pastebėjau, tai pagal senolių pastebėjimą: kai ieva sužydi, galima viską jau sėti/sodinti. Atseit, ievos kai pražysta, tai jau šalnų nebebus. (O šiandien užeinu į vieną parduotuvikę ir matau dideliaaaaaausią puokštę ievų pamerktą blink.gif) Bet... kai tokie dabar orai pasidarė nebenuspėjami, tai... Kažin, ar begalim senolių pastebėjimais pasitikėt g.gif O norėtųsi unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 13 gegužės 2013 - 19:48
sveikos 4u.gif
gal kas patars kada dabar palankiausios dienos agurkus seti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Astijuke @ 2013 05 29, 12:14)
sveikos  4u.gif
gal kas patars kada dabar palankiausios dienos agurkus seti  smile.gif

Birželio 17 - 18 d, bet manau jau agurkus sėt vėloka...
Aš pati sėsiu šį šeštadienį, bus žuvys, derlingas ženklas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2013 05 29, 19:53)
Birželio 17 - 18 d, bet manau jau agurkus sėt vėloka...
Aš pati sėsiu šį šeštadienį, bus žuvys, derlingas ženklas smile.gif

aciu 4u.gif tad ir as bandysiu sestadieni set smile.gif
Atsakyti