Įkraunama...
Įkraunama...

Astrologija sode, darže ir gėlyne :)

QUOTE(Paladė @ 2013 03 01, 19:08)
Šiandien vakare stoja Skorpionas ir mėnulis dylantis - labai gerai sėti svogūnus, kas sėja iš sėklų; visus žolinius vaistažolinius ir prieskoninius augalus. Tinka tręšti augalus organinėmis trąšomis (bet ne mineralinėmis); laistyti kambarinius augalus.

šaunu būtų, kad kas nors imtųsi tokio darbo ir vis supažindintų su einamos dienos darbais, kuriuos patartina daryti atsižvelgiant į mėnulį thumbup.gif
Atsakyti
na, neprižadu pastoviai. kaip išeis. tik perspėju, kad mano kalendorius tai ne tas, kur skelbia sodo spalvos, darbai pagal mėnulį ir kiti. Anuos gerai išanalizavus padariau išvadą, kad jie paviršutiniški - kaip ženklai padalyti į žiedų, lapų, šaknų ir vaisių dienas, taip ir varo daugiau nesigilindami. o iš tikro dar reikia žiūrėt, kokioj fazėj mėnulis ir apskritai ugnies ženklai netnkami sodinimui. vienu žodžiu, tai daugiau pasigilinusių kalendorius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 01, 20:30)
na, neprižadu pastoviai. kaip išeis. tik perspėju, kad mano kalendorius tai ne tas, kur skelbia sodo spalvos, darbai pagal mėnulį ir kiti. Anuos gerai išanalizavus padariau išvadą, kad jie paviršutiniški - kaip ženklai padalyti į žiedų, lapų, šaknų ir vaisių dienas, taip ir varo daugiau nesigilindami. o iš tikro dar reikia žiūrėt, kokioj fazėj mėnulis ir apskritai ugnies ženklai netnkami sodinimui. vienu žodžiu, tai daugiau pasigilinusių kalendorius smile.gif

kuo daugiau informacijos, tuo geriau thumbup.gif
o tuo pasinaudoti ar ne - kiekvieno teisė rinktis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 01, 19:08)
Šiandien vakare stoja Skorpionas ir mėnulis dylantis - labai gerai sėti svogūnus, kas sėja iš sėklų; visus žolinius vaistažolinius ir prieskoninius augalus. Tinka tręšti augalus organinėmis trąšomis (bet ne mineralinėmis); laistyti kambarinius augalus.

zadejau kovo 6 svogunus seti... idomu gal rytoj geresne diena g.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 03 01, 21:33)
zadejau kovo 6 svogunus seti... idomu gal rytoj geresne diena  g.gif

kovo 6-7 irgi gerai, ožiaragis.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 01, 21:40)
kovo 6-7 irgi gerai, ožiaragis.

zinau, kad geras... bet kuris geriau wink.gif?
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 03 01, 21:41)
zinau, kad geras... bet kuris geriau wink.gif?

kovo 1-3 sodinti bus derlingi, sultingesni, tinka sėt tuos, kurių nesiruoši iki pavasario laikyt. as dabar sėju didžiuosius, kur 800-900 gr. išauga. Juos valgom šviežius, suvakuoju į mišraines, iki lapkričio nelieka.
o kovo 6-7 pasėti bus atsparūs oro sąlygoms ir ligoms, tiks ilgai laikyt. nebus labai sultingi, ne patys didžiausi, bet gražūs. Sėju tas rūšis, kur rašo, kad ilgam laikymui tinka. išsilaiko iki pavasario.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 01, 22:02)
kovo 1-3 sodinti bus derlingi, sultingesni, tinka sėt tuos, kurių nesiruoši iki pavasario laikyt. as dabar sėju didžiuosius, kur 800-900 gr. išauga. Juos valgom šviežius, suvakuoju į mišraines, iki lapkričio nelieka.
o kovo 6-7 pasėti bus atsparūs oro sąlygoms ir ligoms, tiks ilgai laikyt. nebus labai sultingi, ne patys didžiausi, bet gražūs. Sėju tas rūšis, kur rašo, kad ilgam laikymui tinka. išsilaiko iki pavasario.

tai man vadinasi rytoj, sesiu Exibision
Atsakyti
sekmadienį, kovo 3 d. 23,10 stoja šaulys - sausas ir nevaisingas ženklas. Augalai duoda daug žalumos, gėlės pražysta greičiau, bet per jį pasėtų vaisinių augalų (dažniau nei per kitus ženklus) nudžiūsta vaisiai ir žiedai. Stipri natūrali atranka - išgyvena stipriausios sėklos. Pasėtų šakniavaisių derlius bus mažas. Galima sėt greitai augančius žolinius prieskoninius ir vaistinius augalus.
Iš vaisinių augalų tinka sėt tik aštrius pipirus - bus itin aštrūs ir derlingi.
Bet pipirus sėt galima tik pirmą parą - iki 4d. 23,53, nes tada keičiasi mėnulio fazė, stoja delčia, o per pasikeitimą nieko sodint negalima.

kovo 6 d. 2,13 stoja Ožiaragis, apie jį jau diskutavom smile.gif. Tęsis iki 8 d. 5,01 val.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 02 kovo 2013 - 08:17
QUOTE(tany @ 2013 03 02, 00:14)
tai man vadinasi rytoj, sesiu Exibision

prisijungiu 4u.gif .Kas dar i kompanija seti svogunus? biggrin.gif

Jei paprikas ispikiuosiu siandien,a gerai bus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sambuka** @ 2013 03 02, 08:18)
prisijungiu  4u.gif .Kas dar i kompanija seti svogunus?  biggrin.gif 

Jei paprikas ispikiuosiu siandien,a gerai bus?  g.gif

aš neliesčiau savo paprikų, nes mėnulis dylantis.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 02, 10:29)
aš neliesčiau savo paprikų, nes mėnulis dylantis.

o kada jau liestum?
Atsakyti