Įkraunama...
Įkraunama...

Astrologija sode, darže ir gėlyne :)

QUOTE(Paladė @ 2013 02 27, 14:00)
na tai kada apsisprendėt pomidorus sėt? vėžio laukt?

Šiandi vakare užsimerkiu- ryt sėju ax.gif Atsėsiu kas nedygs per vėžį tikriausiai smile.gif
Atsakyti
nu baigiu persigalvot smile.gif
gal tikrai geriau pomidorus pririšt šiltnamy prie stogo, jei tikrai bus ploni stiebai, bet užtat atsivalgyt smile.gif
Papildyta:
QUOTE(jolituxxx @ 2013 02 27, 14:07)
Šiandi vakare užsimerkiu- ryt sėju  ax.gif  Atsėsiu kas nedygs per vėžį tikriausiai  smile.gif

juk dylantis mėnulis dabar, tik šakniavaisiams tinkamas
Atsakyti
jus pasiskaicius ir paziurejus pro langa dziaugiuosi, kad man smegeneles susiduko pries kelias dienas per vezi ir priespilni biggrin.gif
tik tiek, kad laukia dar keli daigai i sena nesildoma siltnami pasodinti ir planavau atsargai dar daigeliu isauginti, jei sitie peraugtu ar susaltu, tai reikia sekancia data atsirinkti... metausi dabar tik del kovo 12 ir kovo 19 vakaru... laiko skirtumas nedidelis, tik va kuris geriau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 02 27, 14:09)
nu baigiu persigalvot smile.gif
gal tikrai geriau pomidorus pririšt šiltnamy prie stogo, jei tikrai bus ploni stiebai, bet užtat atsivalgyt smile.gif
Papildyta:
juk dylantis mėnulis dabar, tik šakniavaisiams tinkamas

Vėliau bus dar daugiau sudilęs tongue.gif Panašiai ir pernai sėjau- buvo viskas gerai- derlius super. O jei nusivėlinsiu- nebebus kada atsėti ir galiu likti išvis be pomidorų tongue.gif
Atsakyti
nu ne, jaunas mėnulis geresnis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 02 27, 14:07)
Šiandi vakare užsimerkiu- ryt sėju  ax.gif  Atsėsiu kas nedygs per vėžį tikriausiai  smile.gif

I soda merksi?
jei taip, tai kiek is tikro reikia jos i stikline vandens berti? ziupsneli?
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 02 27, 14:25)
nu ne, jaunas mėnulis geresnis smile.gif

Gėlėms- taip biggrin.gif Kaip kažkas rašė šioje temoje- sėjo per jaunatį tai tik žiedų buvo- nemezgė. Ti kodėl man rizikuoti per jaunatį jei aš pernai sėjau ne pirmą pilnaties dieną, o derliaus neturėjau kur dėti? bigsmile.gif Teko matyti kada dirbama botanikos sode- tai net ten jaunaties vengia- laukia priešpilnio jei nėra ekstra atvejų smile.gif Todėl ir aš jei nėra labai skubu ir neniešti rankos- nesėju per jaunatį tongue.gif
Atsakyti
vat paimsiu ir pasėsiu ir ryt, ir per vėžį. ir pati pamatysiu.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 02 27, 14:44)
I soda merksi?
jei taip, tai kiek is tikro reikia jos i stikline vandens berti? ziupsneli?

Nea turiu pirktinių marmalų bet dar nenusprendžiau į kokį merkti biggrin.gif Gal seasol bandysiu g.gif
Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2013 02 27, 14:51)
vat paimsiu ir pasėsiu ir ryt, ir per vėžį. ir pati pamatysiu.

Man ir taip gausis, kad galėsiu lyginti. Dar užsirašysiu savo sodo dienoraštyje, kad nepamirščiau smile.gif
Atsakyti
Rankų niežulį sunku suvaldyti... tongue.gif Man irgi atrodydavo kuo anksčiau pasėsiu - tuo daugiau ir greičiau visko bus, ir mėnulis tada ne vietoj ne laiku - nebegalėdavau sulaukti... Bet pernai turėjau gerą pamoką - visą pirmą kovo pusę buvome kelionėje, tai nusprendžiau kad pirksiu daigus, nes nebus kam jų palikt cackintis. O kai grįžom - kažkaip žvilgterėjau į kalendorių, kad geros dienos sėjai ir pasėjau balandį, tiesiai į vazonėlius jau, pastačiau šiltnamy... Ir ką gi - pomidorai buvo tokie, kokių niekad anksčiau nebuvo su ilgais žaidimais kambary, stypimais, geltonavimais... Greit sudygo, greit užaugo (nereikėjo pikiuot), buvo sveiki - jokio maro, jokių ligų, nepaisant šaltos ir lietingos vasaros... Ir dar net ne šiltnamy augo - vazonuose prie sienos pietinės. na, gal savaite-dviem vėliau sunoko, bet užtat šiemet jau nebeniežti rankos sėt kol nėra pakankamai šviesos ir šilumos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2013 02 27, 15:04)
Rankų niežulį sunku suvaldyti...  tongue.gif Man irgi atrodydavo kuo anksčiau pasėsiu - tuo daugiau ir greičiau visko bus, ir mėnulis tada ne vietoj ne laiku - nebegalėdavau sulaukti... Bet pernai turėjau gerą pamoką - visą pirmą kovo pusę buvome kelionėje, tai nusprendžiau kad pirksiu daigus, nes nebus kam jų palikt cackintis. O kai grįžom - kažkaip žvilgterėjau į kalendorių, kad geros dienos sėjai ir pasėjau balandį, tiesiai į vazonėlius jau, pastačiau šiltnamy... Ir ką gi - pomidorai buvo tokie, kokių niekad anksčiau nebuvo su ilgais žaidimais kambary, stypimais, geltonavimais... Greit sudygo, greit užaugo (nereikėjo pikiuot), buvo sveiki - jokio maro, jokių ligų, nepaisant šaltos ir lietingos vasaros... Ir dar net ne šiltnamy augo - vazonuose prie sienos pietinės. na, gal savaite-dviem vėliau sunoko, bet užtat šiemet jau nebeniežti rankos sėt kol nėra pakankamai šviesos ir šilumos  biggrin.gif

aš į vazonėlius sėju iš karto ir pomidorus, ir paprikas. Nepikuoju. Sėju kelias sėklas, paskui nugnybu silpnesnius daigus, palieku stipriausią. Bet tai darydavau kovo mėn., vasarį nesu sėjus.
Atsakyti
Tai siandien tinkama diena pomidoru seklytes sukisti i zeme? 4u.gif ax.gif
Atsakyti