Įkraunama...
Įkraunama...

Astrologija sode, darže ir gėlyne :)

sveikos, merginos ir moteros,
radau jusu skyreli ir apsidziaugiau, kad yra bendraminciu. siemet susidariau savo sejos kalendoriu, nes visi spausdinti man neatrodo teisingi. yra toks svarbus dalykas (mano manymu) - per pilnejanti menuli nuo jauno iki pilnaties seti ir sodinti augalus, vaisius auginancius virs zemes, o per dylanti menuli, nuo pilnaties iki jauno - visus sakniavaisius. kazkuri is jusu klause, ar kovo 6 diena gerai set pomidorus, tai pagal tai, kad tada bus delčia, aš sėsiu svogūnus, gumbinius salierus, porus. o pomidorai man iseina kovo 14-16 d. Tai vat, dėl tokiu skirtingu nuomoniu nebeklausau kitu kalendoriu, o susidariau savo pagal anastasininkus ir kitus šaltinius, kur nurodoma, kada menulis kokiam zenkle (vaisingam ar ne) ir plius dar pagal fazes. tai man gana sudetingas isejo, bet laikysiuos jo.
Atsakyti
ir dar man keisti tie nurodymai apie žiedų, lapų, šaknų ir vaisių dienas. Visos vaisių dienos per nevaisingus ženklus - Aviną, Liūtą, Šaulį g.gif . Per tuos ugnies ženklus iš vis prie augalų geriau nelyst. o tie ale kalendoriai vaisių dienas nurodo kaip tinkamas pomidorams, šakniavaisiams. ką jūs apie tai galvojat?
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 02 27, 11:27)
ir dar man keisti tie nurodymai apie žiedų, lapų, šaknų ir vaisių dienas. Visos vaisių dienos per nevaisingus ženklus - Aviną, Liūtą, Šaulį  g.gif . Per tuos ugnies ženklus iš vis prie augalų geriau nelyst. o tie ale kalendoriai vaisių dienas nurodo kaip tinkamas pomidorams, šakniavaisiams. ką jūs apie tai galvojat?

Man irgi keistai atrodo. Bet gal ten kokios taisyklės yra kad tie kalendoriai tas dienas nurodo. Aš dažniausiai renkuosi vėžį, svarstykles, jautį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2013 02 27, 12:06)
Man irgi keistai atrodo. Bet gal ten kokios taisyklės yra kad tie kalendoriai tas dienas nurodo. Aš dažniausiai renkuosi vėžį, svarstykles, jautį ax.gif

sėjai ir aš tuos pačius ženklus renkuos. O kalendoriai sudaryti labai paviršutiniškai, aš manau. nes labiau pasigilinus yra aišku, kad tie neproduktyvūs sėjai ženklai labai tinka derliaus nuėmimui, ir visai netinka derlių nuimti per ženklus, kurie yra tinkami sėjai. Tai aš siečiau vaisių dienos pavadinimą su nuėmimu, bet jokiu būdu neliepčiau sėt pomidorų per vaisių dienas.
Atsakyti
valdo kalendorius rodo kovo 12-14, avine...tai kaip ir Avinas nederlingas...bet paskaciau vienos forumetes imesta info, kur raso, kad Avinas netinka niekam isskirus pomidorus: "Nors Avinas yra ir nederlingas Zodiako ženklas, tačiau jis turi savo ypatumų. Šiuo metu patariama sėti sparčiai augančius augalus, kuriuos reikia tuoj pat suvartoti, o ne juos ilgiau laikyti. Patariama sėti salotas, špinatus, ridikėlius. Iš augalų, kurie auga ir vaisius augina ilgiau, vienintelė išimtis — pomidorai. Kai Mėnulis yra Avino ženkle, patariama sodinti pomidorų daigus. O štai kitų augalų šiuo laikotarpiu nei sėti, nei sodinti nepatariama. Atminkite, kai Mėnulis yra Avino ženkle, augalai yra ypač jautrūs mažiausiems pažeidimams."

taigi iseina, kad visai neblogos tos dienos nurodytos g.gif nes minulis pilnejantis, plius Avinas tinka pomidorams... dar sumastyciau ar negeriau nei vezis g.gif man nepatiko vezio sitas: "Šie augalai gali užauginti gausų derlių, bet jų trapūs stiebai šio derliaus gali ir neišlaikyti bei nulūžti, todėl šiomis dienomis nepatariama sodinti aukštaūgių augalų"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 27 vasario 2013 - 13:32
dar turbūt ir pačios įsitikinimas lemia - aš per aviną tikrai nesėsiu pomidorų. Mano įsitikinimu jis tik salotoms, špinatams tinkamas. O pomidorams bus labai tinkamas jautis - kovo 14-16 d. Mano šiltnamis nešildomas, tai per buvusį vėžį vasario 20-22 buvo per anksti, o per sekantį vėžį kovo 19-21 galima būtų sėt vėlyvesnius, bet dar nenusprendžiau, ar visus kartu sėsiu, ar vėlyvus vėliau per vėžį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 27 vasario 2013 - 13:42
QUOTE(Paladė @ 2013 02 27, 13:41)
dar turbūt ir pačios įsitikinimas lemia - aš per aviną tikrai nesėsiu pomidorų. Mano įsitikinimu jis tik salotoms, špinatams tinkamas. O pomidorams bus labai tinkamas jautis - kovo 14-16 d. Mano šiltnamis nešildomas, tai per buvusį vėžį vasario 20-22 buvo per anksti, o per sekantį vėžį kovo 19-21 galima būtų sėt vėlyvesnius, bet dar nenusprendžiau, ar visus kartu sėsiu, ar vėlyvus vėliau per vėžį.

mane jautis nesuzavejo, matyt de lsito sakynio: "tačiau juos gana dažnai pažeidžia įvairios ligos"... kadangi pomidorai ir taip labai imlus ligom, tai as paranoike biggrin.gif ir man uztenka to vieno sakinelio, kad nesodinti per jauti pomidoru
Papildyta:
gal kas zino praeitu metu kovo 4 deina koks zenklas buvo ir menulio faze?
Atsakyti
nu tai šiemet išvis sudėtinga su pomidorais - kovo mėn tik jautis ir vėžys per pilnėjantį mėnulį.
pernai kovo 1 d. stojo priešpilnis, kovo 8 - pilnatis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 27 vasario 2013 - 13:58
QUOTE(tany @ 2013 02 27, 14:50)
mane jautis nesuzavejo, matyt de lsito sakynio: "tačiau juos gana dažnai pažeidžia įvairios ligos"... kadangi pomidorai ir taip labai imlus ligom, tai as paranoike  biggrin.gif  ir man uztenka to vieno sakinelio, kad nesodinti per  jauti pomidoru
Papildyta:
gal kas zino praeitu metu kovo 4 deina koks zenklas buvo ir menulio faze?

Mano pernykščiai Jautiniai pradėjo sirgt rugsėjo pradžioj.

Pernai kovo 4 buvo Priešpilnis Vėžio ženkle.
Atsakyti
na tai kada apsisprendėt pomidorus sėt? vėžio laukt?
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 02 27, 13:31)
"Šie augalai gali užauginti gausų derlių, bet jų trapūs stiebai šio derliaus gali ir neišlaikyti bei nulūžti, todėl šiomis dienomis nepatariama sodinti aukštaūgių augalų"

Jo esu minėjus, kad sėtos paprikos po vėžiu labai trapios būna,- patyriau tai praktikoje. Bet dzin tas trapumas jei bilekiek derliaus. Ir toliau renkuosi šį ženklą- visada derlius būna užtikrintas. Man geriau trapūs augaliukai ir derlius geras, nei kad tvirti augalai ir mažas derlius ax.gif čia kiekvienam pagal save 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 27 vasario 2013 - 14:03
QUOTE(Saulužė @ 2013 02 27, 13:58)
Mano pernykščiai Jautiniai pradėjo sirgt rugsėjo pradžioj.

Pernai kovo 4 buvo Priešpilnis Vėžio ženkle.

pernai kovo 4 buvo thumbup.gif tai negu prie vezio grizt ir laukt kovo 19 g.gif ... nebuvo tokie jau trapus ir ploni tie mano grazoliukai biggrin.gif
o mano veziniai nesirgo visai mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(jolituxxx @ 2013 02 27, 14:03)
Jo esu minėjus, kad sėtos paprikos po vėžiu labai trapios būna,- patyriau tai praktikoje. Bet dzin tas trapumas jei bilekiek derliaus. Ir toliau renkuosi šį ženklą- visada derlius būna užtikrintas. Man geriau trapūs augaliukai ir derlius geras, nei kad tvirti augalai ir mažas derlius  ax.gif čia kiekvienam pagal save  4u.gif

o kokia tavo nuomone del avino butent pomidorams?
Atsakyti