Įkraunama...
Įkraunama...

Astrologija sode, darže ir gėlyne :)

QUOTE(Saulužė @ 2012 02 20, 19:20)
tai vat įdomu kas svarbiau fazė ar zodiakas, ko gero fazė smile.gif nes aš pernai daug maž dariau pagal zodiaką, šiaip geras derlius buvo tik svogūnai vargšai visai nenusisekė

O čia irgi skirtingai teigia astrologai doh.gif vieni sako jog į fazę labiau žiūrėti, kiti jog į zodiaką tai suprask, kad nori doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 20 vasario 2012 - 19:41
[quote=Saulužė,2012 02 20, 19:20]
tai vat įdomu kas svarbiau fazė ar zodiakas, ko gero fazė smile.gif nes aš pernai daug maž dariau pagal zodiaką, šiaip geras derlius buvo tik svogūnai vargšai visai nenusisekė

Svogūnus sodina per Stasines (gegužės 8 d.)
Atsakyti
Sveikutes, aciu uz nauja temele 4u.gif As visada domejausi ir kiek galima buvo vadovavausi seja ir sodinimu pagal menuli ir zodiako zenklus ir tikiu kad tai yra ne mitas . Nieko niekada neuzsirasinejau, kazkaip negalvojau kad man to reikia. Siaip jei neiseina kitaip vadovaujuos menulio faze, nes galvoju kad menulis turi didesne itaka negu zodiakas. Pomidorus sesiu visus kovo 24 25 dienomis, bus jautis, anksciau negaliu, neturiu kur augint, nes pietine puse ir augalai ir taip labai istysta. Ideta straipsni pastudijuosiu labiau ir pasidarysiu sau kalendoriu. Turiu Sodo kalendoriu darbai pagal menuli, iki siol juo vadovavaus.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 02 20, 21:38)
Sveikutes, aciu uz nauja temele 4u.gif  As visada domejausi ir kiek galima buvo vadovavausi seja  ir sodinimu pagal menuli ir zodiako zenklus ir tikiu kad tai yra ne mitas . Nieko niekada neuzsirasinejau, kazkaip negalvojau kad man to reikia. Siaip jei neiseina kitaip vadovaujuos menulio faze, nes galvoju kad menulis turi didesne itaka  negu zodiakas. Pomidorus sesiu visus kovo  24 25 dienomis, bus jautis, anksciau negaliu, neturiu kur augint, nes pietine puse ir augalai ir taip labai istysta.  Ideta straipsni pastudijuosiu  labiau ir pasidarysiu sau kalendoriu. Turiu  Sodo kalendoriu darbai pagal menuli, iki siol juo  vadovavaus.

Na gal kai kurie kalendoriai ir neblogi, mano MAMA irgi kažkokį sodininko ar sodo kalendorių kartais žvilkteldavo ax.gif aš tai manau, jog veikia, mano ATA senelis laikus kiek žinau žiūrėdavo ir žinodavo kada ką sėti ir sodinti tai visi stebėdavosi kaip pas jį taip viskas auga biggrin.gif Čia jau kaip kam išeina, jei nėra kaip sodint tai juk nepersiplėši, aš ir taip noriu šiemet įsitekt su sėja į tas dienas kurias esu numačius, bet neaišku kaip bus doh.gif Žadu išbandyti svarstyklių ženklą, rašo jog ligoms atsparesni būna augaliukai g.gif
O va šitame galite rasti kiekvieno mėnesio mėnulio fazes ir zodiakus kuriuose yra mėnulis: http://www.menuliokalendorius.info/ man jis labai praverčia susidarinėjant augalų priežiūros kalendorių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irid @ 2012 02 20, 18:08)
dygimas šiemet kažkoks sulėtėjęs, tai jei prastai dygs bus galima atsėti tom vėlesnėm dienom, po savaitės kaip tik pasimatys.
Svarstyklės kažkaip nelimpa ir viskas, labiau mėgstu žemės ženklus.

Jo, aš irgi pastebėjau, kad šiemet dygimas sulėtėjęs.... g.gif o žemės ženklai man irgi patinka drinks_cheers.gif visgi šiemet pabandysiu sėti svarstyklių ženkle, nes labai patogi diena gaunasi kovo 9-10, o kitą dalį susisėsiu per jautį kovo 24-25 d.

QUOTE(jolituxxx @ 2012 02 21, 01:30)
O va šitame galite rasti kiekvieno mėnesio mėnulio fazes ir zodiakus kuriuose yra mėnulis: [url=http://www.menuliokalendorius.info/]

tikrai geras kalendorius drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tai kaip skaičiuojam ciklo pradžią,kai pradedam mirkyti,ar kai sejam g.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 02 21, 09:43)

Va ir man tas rūpi, iki šiol nesuprantu į ką žiūrėti doh.gif Jei logiškai mąstant tai turėtume žiūrėti kai pradedame mirkyti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 21 vasario 2012 - 10:46
QUOTE(amarrile @ 2012 02 21, 09:43)

Va čia tai geras klausimas drinks_cheers.gif Kiek teko domėtis, tai ir šiuo klausimu nuomonės išsiskiria, vieni sako nuo mirkymo kiti nuo sėjos. Aš ciklą skaičiuoju nuo sėjos, nes jei mirkau, tai tik porą valandų kalio permanganato tirpale, tai gaunasi tas pats, bet va su tais, kurie žada grūdinti dvi savaites, tai tikrai nežinau. Galbūt geriausia būtų žiūrėti į natūralų gamtos ritmą, ten viskas vyksta natūraliai, rudenį nukrenta sėklytės, žiemą grūdinasi ar dar ką ten daro g.gif , o pavasarį, kai ateina tinkamas metas, sudygsta. Žiūrint iš šio taško tinkamas laikas turi būti, kai sėklytė dygsta, vadinasi ciklą reiktų skaičiuoti nuo sėjos.
Jolituxxx įdomu į kokį kalendorių žiūrėdavo tavo senelis, o gal į dangų. Paskutiniu metu labai domiuosi kalendoriais, tai visokių įdomių dalykų sužinojau. Pavyzdžiui šis mūsiškis dabartinis Grigaliaus kalendorius žemdirbystei visisškai nepritaikytas, reikia žiūrėti į mėnulį, o štai seni žmonės žiūrėdavo į dangų, pavyzdžiui sėją pradėdavo (javų), kai nusileisdavo Sietynas (Orionas), o tai kiekvienais metais skiriasi.
Atsakyti
QUOTE(irid @ 2012 02 21, 10:51)
Va čia tai geras klausimas  drinks_cheers.gif Kiek teko domėtis, tai ir šiuo klausimu nuomonės išsiskiria, vieni sako nuo mirkymo kiti nuo sėjos. Aš ciklą skaičiuoju nuo sėjos, nes jei mirkau, tai tik porą valandų kalio permanganato tirpale, tai gaunasi tas pats, bet va su tais, kurie žada grūdinti dvi savaites, tai tikrai nežinau.
Jolituxxx įdomu į kokį kalendorių žiūrėdavo tavo senelis, o gal į dangų. Paskutiniu metu labai domiuosi kalendoriais, tai visokių įdomių dalykų sužinojau. Pavyzdžiui šis mūsiškis dabartinis Grigaliaus kalendorius žemdirbystei visisškai nepritaikytas, reikia žiūrėti į mėnulį, o štai seni žmonės žiūrėdavo į dangų, pavyzdžiui sėją pradėdavo (javų), kai nusileisdavo Sietynas (Orionas), o tai kiekvienais metais skiriasi.

Tai va žadėjau grūdint pomidorus, o dabar jau nebežinau ką čia su jais daryti doh.gif Dar kaip tik vieni po grūdinimo spyriojasi kažin ar besudygs doh.gif

Man atrodo į dangų SENELIS žiūrėdavo, nors tikslei nežinau, bijau sumeluoti ir nelabai yra ko paklausti unsure.gif Iš MAMOS girdėjau jog JIS vengdavo mėnulio tekėjimo ir leidimosi laikų, bei išvis nieko nedarydavo tą dieną kai mėnulio fazė turėdavo keistis unsure.gif Bet užtat visi kaimynai juokaudavo, kad jis poterius prie augalų kalba, jog taip viskas auga ir dera biggrin.gif Tai aš tikiu, jog nepritaikytas, būtų neblogai išmokti skaityti iš dangaus kada ką galima sėti, tada išvis nereiktų jokio kalendoriaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 21 vasario 2012 - 11:13
Šiaip tai,viskas senai išrasta,bet ne visa informacija telpa į galvą,tai naudojam paruoštą produktą,kur buna pasvertos teigiamos ir neigiamos menulio fazes ir zodiako savybes.Iš pastebejimų asmeninių....Teko našlaites sodinti kapinese delčioje.Puikios nebuvo,bet raudama lauk buvau nustebinta šaknu mase-gausumu doh.gif ,anta vertus,jos buvo rautines,su indeliais gal bučiau ta menulį apgavus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 02 21, 11:29)
Teko našlaites sodinti kapinese delčioje.Puikios nebuvo,bet raudama lauk buvau nustebinta šaknu mase-gausumu doh.gif ,anta vertus,jos buvo rautines,su indeliais gal bučiau ta menulį apgavus biggrin.gif

Tai vadinasi pasitvirtina, jog per delčią galima sėti ir sodinti, tą kas derlių brandina po žeme g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 21 vasario 2012 - 11:35
QUOTE(irid @ 2012 02 21, 11:51)
Aš ciklą skaičiuoju nuo sėjos, nes jei mirkau, tai tik porą valandų kalio permanganato tirpale, tai gaunasi tas pats, bet va su tais, kurie žada grūdinti dvi savaites, tai tikrai nežinau. Galbūt geriausia būtų žiūrėti į natūralų gamtos ritmą, ten viskas vyksta natūraliai, rudenį nukrenta sėklytės, žiemą grūdinasi ar dar ką ten daro  g.gif , o pavasarį, kai ateina tinkamas metas, sudygsta. Žiūrint iš šio taško tinkamas laikas turi būti, kai sėklytė dygsta, vadinasi ciklą reiktų skaičiuoti nuo sėjos. 

nu jo, dabar neaišku kaip reiks skaičiuot g.gif gal tikrai nuo sėjos reikėtų žiūrėt, nes kol grūdini, tai kaip ir sustabdai tą dygimo ir augimo procesą g.gif
man atrodo anksčiau visi sėjos, sodinimo ir derliaus nuėmimo darbai būdavo siejami ne tik su mėnulio faze, žvaigždėmis, bet ir būdavo atsižvelgiama į oro permainas, būdavo stebimi paukščiai, gyvūnai, augalai ir pan...juk ir dabar alyvų žydėjimas mus duoda žinot, kad įšalas jau išėjęs ir agurkus galima sėt į gruntą ir dar visokių panašių įpročių turim iš senolių patirties smile.gif
Atsakyti