Taip, čia mes turbūt visos pirmenybę teikiam mėnuliui.
Būtų įdomu sužinot, kur rašo, kad ženklas yra stipresnis Man tai net su logika nesiriša...
QUOTE(Saulužė @ 2013 01 03, 20:50)
Būtų įdomu sužinot, kur rašo, kad ženklas yra stipresnis Man tai net su logika nesiriša...
Ex kazkur yra radusi, as neturiu tokios literaturos, jau kiek metu vadovaujuos tik siais kalendoriais - sodo dienorastis darbai pagal menuli. Man jis patinka , kad galima jame vesti uzrass- dienorasti, nes yra kaip knygute ir vietos rasymui kiekvienai dienai. Nezinau kodel , bet visuose raso pomid., paprik., baklazanams seti po Liuto zenklu.
QUOTE(Saulužė @ 2013 01 03, 20:50)
Aš pati iš lubų neišpaišiau ir nesugalvojau, net nesistengiau išrasti dviračio, visas tas "logiškas nesąmones" skaičiau. Dar netgi šioj temoj buvo nuoroda į tą astrologinį puslapį, turėjot matyti, jei atidžiai skaitot, sakinys net pabrauktas buvo. Taigi, pretenzijų nepriimu, nes iš tokių ir panašių rašliavų ir pati dar tik mokausi
QUOTE(Ex @ 2013 01 03, 14:34)
Štai, ištraukiau temą į dienos šviesą, berods ji jau po truputį darosi aktuali
Surašiau ką sėti ir auginti tam tikromis dienomis. Iškart perspėju, kad mano nuomonė gali nesutapti su jūsų turimais kalendoriais. Jei turėsit kokių pastabų, papildymų, prašom pasisakyti (Ventut, man bus labai įdomu ar tavo šiuolaikinis kalendorius kažką panašaus rašo... ) nes aš neturiu naujoviškų kalendorių, kuriuose būtų rašoma apie sėjos laiką.
Čia galbūt pasinaudos tos, kurios neturi jokio sėjos kalendoriaus..
Vasaris.
1d. sėti ir sodinti morkas, burokėlius, šaknines petražoles, svogūnines gėles. Galima bandyti sėti baklažanus, pomidorus, bet reikia atminti, kad augalai, brandinantys vaisius virš žemės, pasėti pilnatyje gali turėti polinkį pernelyg tįsti aukštyn.
2d. tinka sėti ridikėlius, svogūnus, morkas, salotas, špinatus, sodinti svogūnines gėles, topinambus, šaltalankius, obelis.
3d. nieko nesėti, nesodinti ir nedirbti sodo-daržo darbų.
4-5d. purenti dirvą, ruošti kompostą.
6-7d. tręšti žemę, genėti medžius ir krūmus, pikiuoti daigus.
8d. ravėti piktžoles, purenti žemę.
9-10-11d. nedirbti jokių sėjos ir sodinimo darbų.
12d. ruošti komposto krūvas, tręšti augalus.
13-14d. purenti dirvą, ravėti piktžoles, kovoti su augalų kenkėjais ir ligomis.
15-16d. ruošti kompostą, tręšti žemę.
17d. nedirbti sėjos ir sodinimo darbų.
18-19d. sodinti ir sėti krapus, braškes, porus, petražoles.
20-21-22d. sėti baklažanus, paprikas, pomidorus, agurkus, aguročius, patisonus, kalendras, špinatus, salotas, krapus, petražoles, sėklomis sėti gėles, skiepyti augalus, tręšti.
23d. sėti saulėgrąžas, bazilikus, sodinti serbentus.
24-25-26d. nieko nesėti ir nesodinti.
27-28d. sėti patisonus, žirnius, petražoles, pupeles, morkas, burokėlius. Galima sėti baklažanus, paprikas, pomidorus, tik nepamiršti, kad sėja pilnatyje ir šie augalai gali turėti polinkį tįsti aukštyn.
Surašiau ką sėti ir auginti tam tikromis dienomis. Iškart perspėju, kad mano nuomonė gali nesutapti su jūsų turimais kalendoriais. Jei turėsit kokių pastabų, papildymų, prašom pasisakyti (Ventut, man bus labai įdomu ar tavo šiuolaikinis kalendorius kažką panašaus rašo... ) nes aš neturiu naujoviškų kalendorių, kuriuose būtų rašoma apie sėjos laiką.
Čia galbūt pasinaudos tos, kurios neturi jokio sėjos kalendoriaus..
Vasaris.
1d. sėti ir sodinti morkas, burokėlius, šaknines petražoles, svogūnines gėles. Galima bandyti sėti baklažanus, pomidorus, bet reikia atminti, kad augalai, brandinantys vaisius virš žemės, pasėti pilnatyje gali turėti polinkį pernelyg tįsti aukštyn.
2d. tinka sėti ridikėlius, svogūnus, morkas, salotas, špinatus, sodinti svogūnines gėles, topinambus, šaltalankius, obelis.
3d. nieko nesėti, nesodinti ir nedirbti sodo-daržo darbų.
4-5d. purenti dirvą, ruošti kompostą.
6-7d. tręšti žemę, genėti medžius ir krūmus, pikiuoti daigus.
8d. ravėti piktžoles, purenti žemę.
9-10-11d. nedirbti jokių sėjos ir sodinimo darbų.
12d. ruošti komposto krūvas, tręšti augalus.
13-14d. purenti dirvą, ravėti piktžoles, kovoti su augalų kenkėjais ir ligomis.
15-16d. ruošti kompostą, tręšti žemę.
17d. nedirbti sėjos ir sodinimo darbų.
18-19d. sodinti ir sėti krapus, braškes, porus, petražoles.
20-21-22d. sėti baklažanus, paprikas, pomidorus, agurkus, aguročius, patisonus, kalendras, špinatus, salotas, krapus, petražoles, sėklomis sėti gėles, skiepyti augalus, tręšti.
23d. sėti saulėgrąžas, bazilikus, sodinti serbentus.
24-25-26d. nieko nesėti ir nesodinti.
27-28d. sėti patisonus, žirnius, petražoles, pupeles, morkas, burokėlius. Galima sėti baklažanus, paprikas, pomidorus, tik nepamiršti, kad sėja pilnatyje ir šie augalai gali turėti polinkį tįsti aukštyn.
Sveikos gėlininkės, daržininkės, sodininkės
Pirmiausia su praėjusiom šventėm ir artėjančiu sėjos sezonu
Laikas budintis iš rudens - žiemos stingulio ir pradėti sezoną
Matau pernai metų susidomėjimas astrologija nepranyko ir atsirado naujų profų su kuriais net neverta ginčytis, patirtis daro savo darbą, o jei yra noras tai ir informacija atkeliauja, tad Ex įdėtą vasario mėnesio kalendorių galiu papildyti tik keliomis pastabėlėmis:
12-13-14 dienomis galima sėti greitam vartojimui greitai augančias daržoves: salotas, ridikėlius, špinatus, laiškinius svogūnus;
15-16 dienos mano mylimiausios jaučio dienos, tada aš sėju pomidorus, baklažanus, paprikas ir viską, ką sugalvoju (šiemet penktadieniai kirminų dienos tad 15 dieną nesėsiu nieko, o kurios ar kurie netikit bobučių zababonais sėkite į sveikatą );
17 diena nėra tokia bloga, nes jaunatis pereina į priešpilnį, o tai didelės reikšmės neturi, tai ne tamsus ar pilnas mėnulis, tad galite drąsiai sėti tą patį, ką ir 18-19 dienomis;
18-19 dienomis palanku sėti gėles ypač svyrančias petunijas, dichondras, lobelijas ir visas kitas, kokias tik sugalvosite, tai gėlių dienos;
20-21 dienos - taip pačios geriausios patikrintos dienos sėjai
Daugiau viskas teisinga ir aisku, tad geros sėjos ir nepamirškite užsirašyti kada ir ką sėjote, o čia mėnulio kelionė per zodiako ženklus vasario mėnesį:
http://www.menulioka...vasaris2013.htm
Laikas budintis iš rudens - žiemos stingulio ir pradėti sezoną
Matau pernai metų susidomėjimas astrologija nepranyko ir atsirado naujų profų su kuriais net neverta ginčytis, patirtis daro savo darbą, o jei yra noras tai ir informacija atkeliauja, tad Ex įdėtą vasario mėnesio kalendorių galiu papildyti tik keliomis pastabėlėmis:
12-13-14 dienomis galima sėti greitam vartojimui greitai augančias daržoves: salotas, ridikėlius, špinatus, laiškinius svogūnus;
15-16 dienos mano mylimiausios jaučio dienos, tada aš sėju pomidorus, baklažanus, paprikas ir viską, ką sugalvoju (šiemet penktadieniai kirminų dienos tad 15 dieną nesėsiu nieko, o kurios ar kurie netikit bobučių zababonais sėkite į sveikatą );
17 diena nėra tokia bloga, nes jaunatis pereina į priešpilnį, o tai didelės reikšmės neturi, tai ne tamsus ar pilnas mėnulis, tad galite drąsiai sėti tą patį, ką ir 18-19 dienomis;
18-19 dienomis palanku sėti gėles ypač svyrančias petunijas, dichondras, lobelijas ir visas kitas, kokias tik sugalvosite, tai gėlių dienos;
20-21 dienos - taip pačios geriausios patikrintos dienos sėjai
Daugiau viskas teisinga ir aisku, tad geros sėjos ir nepamirškite užsirašyti kada ir ką sėjote, o čia mėnulio kelionė per zodiako ženklus vasario mėnesį:
http://www.menulioka...vasaris2013.htm
Neprapuoliau, esu, tik truputį tinguliukas užpuolęs bet jau laikas budintis tad ir tarsimės, ir sėsim, ir aiškinsimės; kaip visada bendrom jėgom
Ex, jei jau sudarinėjat savo kalendoriuką ir rašot kada ravėt sausio mėn geriausia, tai kodėl visiškai neakcentuojat Lapų dienų, kai rekomenduojamas laistymas, aš pvz tik tom dienom ir stengiuos laistyt, jei labai reik, tai bent jau vengiu Žiedų dienų, man pasiteisina.
QUOTE(Saulužė @ 2013 01 06, 20:04)
Ex, jei jau sudarinėjat savo kalendoriuką ir rašot kada ravėt sausio mėn geriausia, tai kodėl visiškai neakcentuojat Lapų dienų, kai rekomenduojamas laistymas, aš pvz tik tom dienom ir stengiuos laistyt, jei labai reik, tai bent jau vengiu Žiedų dienų, man pasiteisina.
Na, dar visos astrologijos neišnagrinėjau naujokė esu mano kalendorius tikrai nėra tobulas ar tikslus, bet skaitau, derinu, bandau ir stengiuosi kažką suprast. Prašom papildyti, jei ką ne taip parašiau
QUOTE(irid @ 2013 01 06, 18:45)
Sveikos gėlininkės, daržininkės, sodininkės
Ir Jus su praėjusiomis Tikrai mes čia jau išsižiojusios laukiame Jūsų
Aš jau šį mėn po truputį atidarau sėjos sezoną, nes baisiai niežti nagus Dar per metus neišmokau su tais juodais mėnuliais tai būtų idomu išgirsti kada sausį bus tamsus ir kada nerekomenduojama kažko išvis daryti
Gerai, kad pernai užsirašiau kada ką sėjau tai jau turiu savo mėgiamus zodiakus