Įkraunama...
Įkraunama...

Astrologija sode, darže ir gėlyne :)

QUOTE(saulyte33 @ 2012 02 20, 14:20)
Ačiū už naujus namučius 4u.gif

Nėra už ką mirksiukas.gif Gal moderatoriai neištrins, gali pamanyti jog temos dubliuojasi, nes jau yra tema sėjos kalendorius unsure.gif Gal ten tik man nepatiko, nes ten pagrinde rašančios vadovaujasi kitų, mano nuomone dažniausiai "iš lempos" sudarytais kalendoriais schmoll.gif O čia būtų šaunu jog su paaiškinimais rašytume patarimus, kodėl būtent ta diena tinkamesnė ar blogesnė rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(saulyte33 @ 2012 02 20, 14:20)
Prisijungsiu ir aš su savo pomidorais ir sėsiu kovo 9-10 . Man labai aktualu, nes pernai sėtiems per priešpilnį ir Vėžio ženkle, šakos lūžinėjo ir liepos vidury nusiaubė maras doh.gif Patikrinsiu kiek tai pasiteisins. smile.gif

Šaunu, bus matyt ar abiem pasitvirtins ar pasineigs tos astrologų teorijos ir patarimai 4u.gif Aš dar prie pomidorų bandysiu bazilikus ir serenčius sodinti, sako nuo ligų irgi saugo 4u.gif nepamenu kokiame ženkle aš savuosius susėjau, man atrodo nežiūrėjau ženklo išvis, tai nieko gero ir nebuvo, maras nusiaubė doh.gif
Papildyta:
QUOTE(juste10 @ 2012 02 20, 14:27)
aciu uz tema  4u.gif
Kokiomis dienomis dabar galeciau pikiuot pomidoriukus?Jau islinde vazoniniai Black cherry,tai iki kovo vidurio teks ispikiuot.Aciu

O čia jau reikia Jums spręsti ko reikia ar kad gausiai derėtų, ar kad būtų atsparesni ligoms ar kad vaisiai ilgai laikytųsi ar dar kažko pageidaujate, nes sunku rasti "idealaus" laiko, čia kaip ir žmonių nebūna idealių, panašiai ir su laiku mirksiukas.gif Astrologai pataria kiekvienam susidaryti savo augalų priežiūros kalendorių individualiai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 20 vasario 2012 - 14:42
Asmeniškai aš stengiuosi pomidorus sėti, kai mėnulis būna jaučio ženkle, man tas pasitvirtino, nes gerai sudygsta, būna geras derlius, o ir ligos pernai labai baisiai nepuolė (keletą kartų nupurškus, pomidorai derėjo iki šalnų). Tai žemės ženklas, mėnulis tuo laiku jau pilnėja, nors kalendoriuje rašo, kad jaunas.
Realiai mėnulis būna pilnėjantis, pilnas (t. y. pilnatis, kuri tęsiasi max 3 paras), dylantis ir tamsus (danguje nesimato visai, tęsiasi maždaug 3 paras). Pasikliaukite savo akimis, kai danguje pamatote mėnulio pjautuvėlį, vadinasi jis jau pilnėja, tai ir galite sėti (jei norite pasirinkite ženklą, pagal tam tikrus kriterijus).
Pagal žynių kalendorius, sėti daržoves, kurios veda vaisius virš žemės, vertėtų antradienį, ketvirtadienį, šeštadienį, o daržoves, kurios auga žemėje (bulvės, morkos, burokai), vertėtų sėti pirmadienį, trečiadienį, penktadienį, kai mėnulis dyla.
Šiemet pomidorus ir kitus augaliukus sėsiu vasario 28 dieną, antradienį, mėnulis bus jaučio ženkle. Oro ženklų (ypač vandenio) ir ugnies ženklų aš vengiu, nors kai kurie autoriai ir mėnulio kalendorių sudarytojai rekomenduoja pomidorus sėti ugnies ženklų dienomis. Svarstyklių ženkle pomidorų nesėčiau, bet tai tik mano nuomonė. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irid @ 2012 02 20, 16:29)
Šiemet pomidorus ir kitus augaliukus sėsiu vasario 28 dieną, antradienį, mėnulis bus jaučio ženkle. Oro ženklų (ypač vandenio) ir ugnies ženklų aš vengiu, nors kai kurie autoriai ir mėnulio kalendorių sudarytojai rekomenduoja pomidorus sėti ugnies ženklų dienomis. Svarstyklių ženkle pomidorų nesėčiau, bet tai tik mano nuomonė.  4u.gif

o ne per anksti bus g.gif pritariu pilnumoj, kad jaučio ženklas yra geriausias, bet, ar nebus paskui vargo su tais ištysėliais g.gif O kodėl svarstyklės negerai? gal tada mergelė geriau kovo 7-8 g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AUSRONE: 20 vasario 2012 - 16:51
QUOTE(AUSRONE @ 2012 02 20, 16:24)
o ne per anksti bus g.gif pritariu pilnumoj, kad jaučio ženklas yra geriausias, bet, ar nebus paskui vargo su tais ištysėliais g.gif O kodėl svarstyklės negerai? gal tada mergelė geriau kovo 7-8 g.gif

Na gal ir ankstoka, bet pernai sėjau vasario 10 dieną ir kovo 9 dieną (mėnulis buvo po jaučio ženklu), tai šiemet nusprendžiau sėti vieną kartą, o ir diena gera (čia mano nuomone). Geri ir tinkami ženklai ir svarstyklės ir mergelė. Neišlauksiu tiek, o ir dygimas šiemet kažkoks sulėtėjęs, tai jei prastai dygs bus galima atsėti tom vėlesnėm dienom, po savaitės kaip tik pasimatys.
Svarstyklės kažkaip nelimpa ir viskas, labiau mėgstu žemės ženklus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irid: 20 vasario 2012 - 17:10
4u.gif o koks ženklas buvo pernai kovo 5-ą dieną...aš pernai sėjau kovo 5 ir 10 , pažiūrėjau tiksliai , buvau užsirašius...o kada šį kovą bus tie patys ženklai.Dėkoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 02 20, 17:14)
4u.gif o koks ženklas buvo pernai kovo 5-ą dieną...aš pernai sėjau kovo 5 ir 10 , pažiūrėjau tiksliai , buvau užsirašius...o kada šį kovą bus tie patys ženklai.Dėkoju 4u.gif

2011 metų kovo 5 dieną mėnulis buvo žuvų ženkle (buvo tamsus mėnulis), o 2011 kovo 10 dieną mėnulis buvo jaučio ženkle (pilnėjantis). Šiemet mėnulis jaučio ženkle bus vasario 27, 28 (pilnėjantis), kovo 25,26 (pilnėjantis). Žuvų ženkle mėnulis bus vasario 22,23 ir kovo 20,21, šiomis dienomis mėnulis mainosi (tamsus), tai nelabai palankus metas sėjai ir sodinimui.
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2012 02 20, 16:24)
jaučio ženklas yra geriausias, bet, ar nebus paskui vargo su tais ištysėliais g.gif O kodėl svarstyklės negerai? gal tada mergelė geriau kovo 7-8 g.gif

Mano MAMA irgi stengdavosi pomidorus sėti ir pikiuoti jautyje, pomidorų tikrai daug būdavo thumbup.gif Aš tai nebent per jautį kokius vazoninius sėsiu, nes jau dabar vargstu kaišiodama po lempa doh.gif Man asmeniškai mergelė tai nea schmoll.gif Nebent kokias gėlytes sodinčiau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 20 vasario 2012 - 18:09
QUOTE(irid @ 2012 02 20, 18:31)
2011 metų kovo 5 dieną mėnulis buvo žuvų ženkle (buvo tamsus mėnulis), o 2011 kovo 10 dieną mėnulis buvo jaučio ženkle (pilnėjantis). Šiemet mėnulis jaučio ženkle bus vasario 27, 28 (pilnėjantis), kovo 25,26 (pilnėjantis). Žuvų ženkle mėnulis bus vasario 22,23 ir kovo 20,21, šiomis dienomis mėnulis mainosi (tamsus), tai nelabai palankus metas sėjai ir sodinimui.

4u.gif dėkoju už labai išsamų atsakymą...bet keistai tikrai su tais kalendoriais...man geri daigai buvo ir tie ir tie...tiesa , tuos vėlesnius sodinau lauke , tai maras užpuolė...bet buvo labai daug vaisių...tai net nežinau , kada man šiemet pasėti...vasario 28 ankstoka dar...bus labai jau dideli iki sodinimo g.gif
Kovo 25 tai bendrai dar kelis ir pasėsiu...o kitus reik kažkaip iki vidurio kovo atrasti gerą dieną... g.gif tai ar belieka kovo 9-10 g.gif na ir 7-a dar gal nieko , gal neišlūž visai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 20 vasario 2012 - 18:32
http://www.menulioka...o/kovas2012.htm
Čia labai gražiai parodyta kokiuose ženkluose bus mėnulis kovo mėn. Atkreipkite dėmesį į dienas, kada mėnulis mainosi t. y. 30/1 +-1 diena (tamsus) ir 17+-1 diena (pilnatis).
Atsakyti
aš pasėjau vasario 9..ir kaip manote ar gerai ....čia ciliukus...
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2012 02 20, 19:06)
aš pasėjau vasario 9..ir kaip manote ar gerai ....čia ciliukus...

Gerai ar blogai tik jums pačiai spręsti, o mėnulis tuo laiku buvo mergelės ženkle (pilnatis).
http://www.menulioka...vasaris2012.htm
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 02 20, 15:07)
Aš irgi šitą mėgstu paskaitinėti  smile.gif  Neblogas  4u.gif Tai jau čia kiekvieno reikalas kuo vadovautis, o į ką nekreipti dėmesio  biggrin.gif Aš šiemet tik bandau kiek įmanoma įsitekti į man tinkamas mėnulio fazes ir zodiakus kuriame yra mėnulis  4u.gif Bus matyt ar tikrai pasitvirtina, mastau kokį dienoraštį rašyt pradėt apie tai, per kelius metus gausis toks mini mokslinis darbukas  lotuliukas.gif Juk eksperimentai kurie niekam nekenkia nėra blogai, o ir pačiai įdomu  biggrin.gif

tai vat įdomu kas svarbiau fazė ar zodiakas, ko gero fazė smile.gif nes aš pernai daug maž dariau pagal zodiaką, šiaip geras derlius buvo tik svogūnai vargšai visai nenusisekė

O šandien mačiau PC mėnulio sėjos kalendorių, toks kaip stalinis užrašų kalendorius, tai žiūrėjau ten irgi vadovaujasi, būtent šaknų, lapų, žiedų dienos...
Atsakyti