Įkraunama...
Įkraunama...

Astrologija sode, darže ir gėlyne :)

QUOTE(jolituxxx @ 2012 02 22, 20:21)
Jei bus blogai, kitamet sėsim per juodą  lotuliukas.gif

biggrin.gif aha , mokysimės taip sakant iš savo klaidų... lotuliukas.gif bet iš tiesų , tos dienos , o būtent kovo penktoji pernai buvo ne visai iš lubų...man teta net skambino specialiai ir liepė sėt ...na ir tetos paklausiau , nors pati ir ketinau tik 10-a kovo sėją pradėt...dalį paskui ir sėjau dar 10...tai nežinau tikrai , kaip ten ta diena buvo nustatyta , bet faktas- nebuvo blogai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 22 vasario 2012 - 19:30
QUOTE(diuni @ 2012 02 22, 20:26)
biggrin.gif aha , mokysimės taip sakant iš savo klaidų... lotuliukas.gif bet iš tiesų , tos dienos , o būtent kovo penktoji pernai buvo ne visai iš lubų...man teta net skambino specialiai ir liepė sėt ...na ir tetos paklausiau , nors pati ir ketinau tik 10-a kovo sėją pradėt...dalį paskui ir sėjau dar 10...tai nežinau tikrai , kaip ten ta diena buvo nustatyta , bet faktas- nebuvo blogai ax.gif

Tai va, pasiemiau uzrasus ir ka jus manot, visai ne kovo 4, o kovo 6 pasisejau tongue.gif matyt turejau nuojauta kai buvo tamsusis uzejes lotuliukas.gif dar pas mane parasyta jaunatis avinas, visos ta diena setos devynios veisles augo gerai, seklu sudygimas is 4/3, isdygo 03.10-12, kita didzioji dalis (16 veisliu) buvo seta kovo 14, priespilnyje vezio zenkle, tai sudygo dar greiciau ir didesniu daigumo procentu, tai gal visgi gal labiau menulio faze turi didesne itaka g.gif
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2012 02 22, 21:45)
Tai va, pasiemiau uzrasus ir ka jus manot, visai ne kovo 4, o kovo 6 pasisejau tongue.gif matyt turejau nuojauta kai buvo tamsusis uzejes lotuliukas.gif dar pas mane parasyta jaunatis avinas, visos ta diena setos devynios veisles augo gerai, seklu sudygimas is 4/3, isdygo 03.10-12, kita didzioji dalis (16 veisliu) buvo seta kovo 14, priespilnyje vezio zenkle, tai sudygo dar greiciau ir didesniu daigumo procentu, tai gal visgi gal labiau menulio faze turi didesne itaka g.gif

ax.gif 4u.gif Aušrone , tai kokiomis dienomis tu konkrečiai sėsi kovą ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Pernai pomidorus pasėjau vasario 10 dieną, mėnulis buvo jautyje 14 veislių, pirmieji daigeliai pasirodė vasario 14 dieną, vasario 21 dieną iš pasėtų 82 sėklyčių buvo 70 daigelių, sėta tiesiai iš pokelio niekaip neapdirbinėtos. Antras sėjimas buvo kovo 9 dieną, mėnulis jaučio ženkle, 15 veislių, kovo 13 dieną visos veislės buvo sudygę išskyrus žiraf, sachar belyj ir arbuznyj - šitie vėliau išdygo, kiek neišdygo sėklyčių šį kartą neskaičiavau, bet pomidorų daigų užteko, derlius buvo visai neblogas, ligos žiauriai nepuolė.
Atsakyti
Suklydau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 22 vasario 2012 - 21:54
nu astrologija tai astrologija. bet jūs man pasakykit kas čia per zababonai su kirminų dienom? šaisi metais pirmą kartą išgirdau. Bet iki šiol net negirdėję turėdavom gerus derlius doh.gif
Atsakyti
QUOTE(irid @ 2012 02 22, 17:04)
Geros dienos, tik atkreipkit dėmesį, kad..

Ačiū už įspėjimą smile.gif Reiškia teks pakoreguot dienas rytiniam sėjimui, popiet jau tinginys apima ir darbas neina..
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 02 22, 22:14)
ax.gif  4u.gif Aušrone , tai kokiomis dienomis tu konkrečiai sėsi kovą ax.gif  blush2.gif

Jeigu atsilaikysiu masinei psichozei, kuri manau prasidės nuo kovo 3, tai sėsiu kovo 10, o žemaūgius, kuriuos sodinsiu lauke, sėsiu kovo 25...
Atsakyti
QUOTE(irid @ 2012 02 20, 12:45)
Tik nepamirškite - kovo 7 diena - trečiadienis, o šiemet trečiadieniai kirminų dienos. Tai va norit tikėkit ir darykit pagal kalendorius ir prietarus, norit netikėkit ir darykit kaip širdis liepia.

O pagal ka nustatote ta kirminu diena?Mamai pasakiau,kad treciadieni,tai ji pasake kad suklydote.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2012 02 23, 07:55)
nu astrologija tai astrologija. bet jūs man pasakykit kas čia per zababonai su kirminų dienom? šaisi metais pirmą kartą išgirdau. Bet iki šiol net negirdėję turėdavom gerus derlius  doh.gif

Aš asmeniškai nekreipiu į tai dėmesio blush2.gif Čia labiau prietarai, kaip aš suprantu, o čia jau kiekvienos pasirinkimas jais tikėti ar ne mirksiukas.gif Jei dar atsiras kažkoks skaičiavimas kada kirminų diena kada dar kažkokia blogybė pagal savaitės dienas, jau išvis nebeliks dienų sėjai, jau ir dabar tik kelias aš numačius daugmaž man tinkančias doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 23 vasario 2012 - 11:29
QUOTE(*AMRI* @ 2012 02 23, 11:23)
O pagal ka nustatote ta kirminu diena?Mamai pasakiau,kad treciadieni,tai ji pasake kad suklydote.

Kirminų diena nustatoma pagal sauio 25 dieną, kuri liaudyje buvo vadinama pusiaužiemiu, kirmėline, Kumeliuko krikštynom, manoma, kad nuo šios dienos buvo skaičiuojama naujo ciklo pradžia (nauji metai), tą dieną negalima buvo dirbti kai kurių darbų, kad kirminai vasarą neužpultų, reikėjo pabelsti obelis, kad derlių gerą duotų ir t. t. Dabar ši diena labiau siejama su barsuku išlįs ar ne. Tai va, kokią savaitės dieną išpuola ši diena (šiemet buvo trečiadienis), tokios dienos tais metais vadinamos kirminų dienomis. Šiuos zababonus sugalvojau ne aš, o liaudis ir tos liaudiškos šventės būdavo švenčiamos ir turėjo tam tikras prasmes, o dabar tikėti ar ne - jūsų reikalas, bet žinoti kokios buvo tradicijos verta.

O kurią dieną jūsų mama laiko kirmėline?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irid: 23 vasario 2012 - 12:05
QUOTE(diuni @ 2012 02 22, 19:26)

Įdomu būtų sužinoti, kodėl jūsų teta būtent šią dieną liepė sėti pomidorus, gal ji ką nors įdomaus žino, gal galite paklausti, gal ir šiemet ji žino kokią ypatingą dieną 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti