Dalinamės savo pastebėjimais, mintimis ir patirtimi kokie zodiako ženklai geriausi, eksperimentais susijusiais su augalų priežiūra esant vienam ar kitam zodiako ženklui, mėnulio fazei, užtemimams ir kt. Taip pat susirarinėjame asmeninius augalų priežiūros kalendorius, kurie mano nuomone geriausi ir kuriais mieliausia vadovautis
Keliame nuorodas susijusias su astrologija ir dangaus kūnų įtaka augalams
Man labai patinka šis straipsniukas, pagal kurį ir pavadinau šią temutę :
http://meileserdve.a...ogija_sode.html
Gerų pokalbių ir diskusijų
tai man įdomu , ką mano patyrusios...ar gera diena bus sėti pomidorus -kovo 7-oji
Pagal astrologinius kalendorius kovo 7-8 dienomis mėnulis eis mergelės žvaigždynu, o tai reiškia, kad pati žemė padės sėklelei sudygti. Vienas iš palankiausių ženklų pavasarinei sėjai.
Tik nepamirškite - kovo 7 diena - trečiadienis, o šiemet trečiadieniai kirminų dienos. Tai va norit tikėkit ir darykit pagal kalendorius ir prietarus, norit netikėkit ir darykit kaip širdis liepia.
Tik nepamirškite - kovo 7 diena - trečiadienis, o šiemet trečiadieniai kirminų dienos. Tai va norit tikėkit ir darykit pagal kalendorius ir prietarus, norit netikėkit ir darykit kaip širdis liepia.
QUOTE(irid @ 2012 02 20, 11:45)
Pagal astrologinius kalendorius kovo 7-8 dienomis mėnulis eis mergelės žvaigždynu, o tai reiškia, kad pati žemė padės sėklelei sudygti. Vienas iš palankiausių ženklų pavasarinei sėjai.
Augalai gerai turėtų augti ir prigyti, bėda tik tame, jog šis ženklas nelabai derlingas
QUOTE(irid @ 2012 02 20, 12:45)
QUOTE(jolituxxx @ 2012 02 20, 12:48)
Augalai gerai turėtų augti ir prigyti, bėda tik tame, jog šis ženklas nelabai derlingas
o tai tau...tai patarkit tada , kada sėt , gal 3-4 dienomis...jei nesunku , pakomentuokit ir jas ir dar tada po 20 kovo , ar yra derlingų ir gerų dienų
arba gal paprasčiau tada - kokios kovo dienos geros tada yra sėti pomidorus...
QUOTE(diuni @ 2012 02 20, 13:11)
o tai tau...tai patarkit tada , kada sėt , gal 3-4 dienomis...jei nesunku , pakomentuokit ir jas ir dar tada po 20 kovo , ar yra derlingų ir gerų dienų
Kovo 3-4 mėnulis priešpilnis, tas sėjai labai gerai, jis bus vėžyje įdedu citatą apie šį ženklą iš anksčiau paskelbtos nuorodos:
"Sėjinukai, pasėti Mėnuliui einant Vėžio ženklu, dygsta lėtai, bet labai švelniai. Šaknų sistema vystosi gerai, bet būna labai trapi. Derlius gali būti gausus, tačiau trapūs stiebai dažnai neišlaiko ir lūžta. Dar vienas šių augalų ypatumas: jie yra neaukšti ir linkę gultis. Vaisiai labai sultingi, todėl netinkami ilgam saugojimui. Juos geriausiai naudoti žiemos atsargoms (konservavimui, raugimui, užšaldymui) arba suvartoti greitai. Šių augalų sėklos nėra aukštos kokybės. Šiomis dienomis persodintais daržovių ir vienmečių gėlių daigeliais liksite patenkinti. Geriau nesodinti vaismedžių ir augalų, kurie žiemoja grunte, nes šie augalai nebus atsparūs žiemojimui."
Kaip jau kažkur sakiau, pernai man tas pasitvirtino su paprikomis, susėjau per vėžį, derliaus užteko ne tik sau, bet ir kitus apdalinom, bet jau šakelių trapumas, biški kas ir lūžinėjo Jums spręsti ar tai tiks
Nuo kovo 14 iki kovo 30 nerekomenduočiau sėti, sodinti tai kas vaisius brandina virš žemės, nes bus delčia, o po to jaunatis Bet jei kitaip neišeina, o susisėti ar sodinti būtinybė, galite į mėnulio fazę nekreipti dėmesio ir vadovautis tik zodiaku kuriame yra mėnulis
Aš asmeniškai stengsiuos susisėti pomidorus ir dar likusius čiliukus kovo 9-10 dieną, bus pilnatis,na ne taip gerai kaip priešpilnis, bet nėra ir labai blogai, mėnulis bus svarstyklėse, jei tikėti astrologais, augaliukai turėtų būti atsparesni ligoms o kadangi man pernai buvo problema su pomidorų ligomis tai bandysiu rinktis būtent šį ženklą
Na, tikrai labai įdomus reikalas
Lig šiol žiūrėdavau į mėnulio kalendorių
Pernai stengiaus taip vadovautis, bet ne visad išeidavo būtent tom dienom, bet matau, kad per mažai domėjausi
Pernai stengiaus taip vadovautis, bet ne visad išeidavo būtent tom dienom, bet matau, kad per mažai domėjausi
QUOTE(jolituxxx @ 2012 02 20, 11:37)
Taip pat susirarinėjame asmeninius augalų priežiūros kalendorius
Klaidelę tik dabar pamačiau Nebemoku rašyti Turėjo būti susidarinėjame
Papildyta:
QUOTE(Saulužė @ 2012 02 20, 13:55)
Na, tikrai labai įdomus reikalas
Aš irgi šitą mėgstu paskaitinėti Neblogas Tai jau čia kiekvieno reikalas kuo vadovautis, o į ką nekreipti dėmesio Aš šiemet tik bandau kiek įmanoma įsitekti į man tinkamas mėnulio fazes ir zodiakus kuriame yra mėnulis Bus matyt ar tikrai pasitvirtina, mastau kokį dienoraštį rašyt pradėt apie tai, per kelius metus gausis toks mini mokslinis darbukas Juk eksperimentai kurie niekam nekenkia nėra blogai, o ir pačiai įdomu
sveikinu sukurus tema
[quote=jolituxxx,2012 02 20, 15:38]
Aš asmeniškai stengsiuos susisėti pomidorus ir dar likusius čiliukus kovo 9-10 dieną, bus pilnatis,na ne taip gerai kaip priešpilnis, bet nėra ir labai blogai, mėnulis bus svarstyklėse, jei tikėti astrologais, augaliukai turėtų būti atsparesni ligoms o kadangi man pernai buvo problema su pomidorų ligomis tai bandysiu rinktis būtent šį ženklą
[/quot
Ačiū už naujus namučius
Prisijungsiu ir aš su savo pomidorais ir sėsiu kovo 9-10 . Man labai aktualu, nes pernai sėtiems per priešpilnį ir Vėžio ženkle, šakos lūžinėjo ir liepos vidury nusiaubė maras Patikrinsiu kiek tai pasiteisins.
[/quot
Ačiū už naujus namučius
Prisijungsiu ir aš su savo pomidorais ir sėsiu kovo 9-10 . Man labai aktualu, nes pernai sėtiems per priešpilnį ir Vėžio ženkle, šakos lūžinėjo ir liepos vidury nusiaubė maras Patikrinsiu kiek tai pasiteisins.