Įkraunama...
Įkraunama...

Bendras ''siuvinėjimo kryželiu'' procesas

QUOTE(Uodegyte @ 2012 10 15, 12:25)
o aš jau adatėlę į rankas  thumbup.gif nusidažiau liną ,fantastiškai atrodo ,kaip vintažinis linas  biggrin.gif

thumbup.gif thumbup.gif O kaip dažei? Kava, kaip aprašyta tos eglutės siuvinėjimo instrukcijoje ar kažkokiu savo būdu? bigsmile.gif
Atsakyti
užplikiau arbata ,kad būtų stipri ir karšta ,pamirkiau lėkštėje gilioje 10 min.svarbiausia nepalikti pakelio,arba arbatos birios lapelių,nes plėmės gali likti,išgrežiau delne ,taip dar susipaudžia dažai kai kur ,poto grežimo linijos išsilygina.NEPLAUTI 4u.gif iškart vidutinio karštumo lygintuvu lyginu,po apačia pasiklok blogą rakšluostį,nes dėmės lieka,ir ant viršaus blogą medvilnės gabaliuką ,dažiau baltos spalvos liną rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uodegyte: 15 spalio 2012 - 13:00
QUOTE(Uodegyte @ 2012 10 15, 12:58)
užplikiau arbata ,kad būtų stipri ir karšta ,pamirkiau lėkštėje gilioje 10 min.svarbiausia nepalikti pakelio,arba arbatos birios lapelių,nes plėmės gali likti,išgrežiau delne ,taip dar susipaudžia dažai kai kur ,poto grežimo linijos išsilygina.NEPLAUTI  4u.gif iškart vidutinio karštumo lygintuvu lyginu,po apačia pasiklok blogą rakšluostį,nes dėmės lieka,ir ant viršaus blogą medvilnės gabaliuką ,dažiau baltos spalvos liną  rolleyes.gif

aciuks.gif Aš turiu natūralios spalvos lino, tai galvoju, gal net neverta dažyti? Ant baltos tai įsivaizduoju, kaip gražiai gavosi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(B_March @ 2012 10 15, 15:01)
aciuks.gif Aš turiu natūralios spalvos lino, tai galvoju, gal net neverta dažyti? Ant baltos tai įsivaizduoju, kaip gražiai gavosi  bigsmile.gif

ar tas linas šviesus ar tamsus,bandyk tada su kava ,bet kur su nuosėdom,nuosėdas išėmus ,tada efektas geresnis bus .aš plikiau su tirpia ,natūralų liną ,man išėjo vos vos

bandau parodyt kas gavos ,realybėj skirias labiau

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uodegyte: 15 spalio 2012 - 13:14
QUOTE(Uodegyte @ 2012 10 15, 13:13)
ar tas linas šviesus ar tamsus,bandyk tada su kava ,bet kur su nuosėdom,nuosėdas išėmus ,tada efektas geresnis bus .aš plikiau su tirpia ,natūralų liną ,man išėjo vos vos

bandau parodyt kas gavos ,realybėj skirias labiau

Nugi gražu bigsmile.gif

Apsižiūrėjau, kad turiu visokio to lino, ir tamsesnio, ir šviesesnio, ir net balto, tik dar reiks paskaičiuot, kokio dydžio gaunasi žaisliukai ir ar užteks. Bet aš ir nenoriu, kad labai didelis kontrastas būtų, tai gal irgi su tirpia pabandysiu šviesų liną, ypač jei sakai, kad realybėj dar labiau skirias g.gif

O gal kas turi idėjų, kaip baltą liną pažalsvint? biggrin.gif

Ir dar, kaip planuojat daryti antrą pusę? Prisiūti šiaip kokios medžiagos, ar siuvinėti abi puses?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo B_March: 15 spalio 2012 - 13:23
QUOTE(B_March @ 2012 10 15, 15:22)
Nugi gražu  bigsmile.gif

Apsižiūrėjau, kad turiu visokio to lino, ir tamsesnio, ir šviesesnio, ir net balto, tik dar reiks paskaičiuot, kokio dydžio gaunasi žaisliukai ir ar užteks. Bet aš ir nenoriu, kad labai didelis kontrastas būtų, tai gal irgi su tirpia pabandysiu šviesų liną, ypač jei sakai, kad realybėj dar labiau skirias  g.gif

O gal kas turi idėjų, kaip baltą liną pažalsvint?  biggrin.gif

Ir dar, kaip planuojat daryti antrą pusę? Prisiūti šiaip kokios medžiagos, ar siuvinėti abi puses?

pažalsvina su briliantine žaluma ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uodegyte: 15 spalio 2012 - 13:29
O aš, kad nusipirkau medžiagėlės doh.gif turbūt visam gyvenimui užteks. o dabar net abejojiu-ar ta spalva man ne per tamsi
medžiagytė
mano kaime matuojamos jos yra pirkt, tai ir griebiau pusmetri doh.gif žaisliukams gal ir panaudosiu, bet kitiems darbeliams turbūt per tamsi ji bus blush2.gif tai pirma mano drobė, bet visai smagiai pradejau siuvinėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mila* @ 2012 10 15, 15:41)
O aš, kad nusipirkau medžiagėlės  doh.gif  turbūt visam gyvenimui užteks. o dabar
mano kaime matuojamos jos yra pirkt, tai ir griebiau pusmetri doh.gif  žaisliukams gal ir panaudosiu, bet kitiems darbeliams turbūt per tamsi ji bus blush2.gif  tai pirma mano drobė, bet visai smagiai pradejau siuvinėt smile.gif

nemanau kad per tamsi rolleyes.gif kitiems darbeliams irgi tiktu ax.gif
Atsakyti
Uodegyt, suintrigavai su audinio spalva, labai lauksiu pasirodant bigsmile.gif

mila, gera medžiagytė neužsiguli mirksiukas.gif ant jų siuvinėt vienas malonumas

B_March, kita pusė-čia jau Tavo fantazijai mirksiukas.gif

kadangi man reikia didesnio žaislo, tinkamo lauko eglei, siuvinėju ant baltarusiško lino natūralios spalvos.
Atsakyti
Labas visoms,

o ar galima gauti tos eglutės schemą, nesiuvinejant kartu? blush2.gif
Jei taip, labai ačiū 4u.gif rstulgaityte@yahoo.com
Atsakyti
QUOTE(Uodegyte @ 2012 10 15, 12:58)
užplikiau arbata ,kad būtų stipri ir karšta ,pamirkiau lėkštėje gilioje 10 min.svarbiausia nepalikti pakelio,arba arbatos birios lapelių,nes plėmės gali likti,išgrežiau delne ,taip dar susipaudžia dažai kai kur ,poto grežimo linijos išsilygina.NEPLAUTI  4u.gif iškart vidutinio karštumo lygintuvu lyginu,po apačia pasiklok blogą rakšluostį,nes dėmės lieka,ir ant viršaus blogą medvilnės gabaliuką ,dažiau baltos spalvos liną  rolleyes.gif

Laba diena,

nedalyvauju siuvinėtojų pokalbiuose, bet seku Jūsų temas, ir va iškilo klausimas blush2.gif

Uodegyte, o kaip su tokio dažyto lino vėlesniu skalbimu? Ar galima skalbti paskui išsiuvinėtą darbelį? Ar karštas lygintuvas pakankamai užfiksuoja dažymą?
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2012 10 17, 14:15)
Laba diena,

nedalyvauju siuvinėtojų pokalbiuose, bet seku Jūsų temas, ir va iškilo klausimas  blush2.gif

Uodegyte, o kaip su tokio dažyto lino vėlesniu skalbimu? Ar galima skalbti paskui išsiuvinėtą darbelį? Ar karštas lygintuvas pakankamai užfiksuoja dažymą?

pirmas lyginimas užfiksuoja,plauti antrą karta nebandžiau,bet baigusi siuvinėt,jį su vandeniu apšlakščiau,kad nuo lankelio žymės išsilygintų.
Atsakyti