Įkraunama...
Įkraunama...

Ukraina

kaip susišnekate Kijeve? rusiškai? nežiūri kreivai? šiandien "Lietuvos žiniose" didžiausias straipsnis apie tai, kad kalba pas juos - politinis apsisprendimas.

planuojame su sūnumi pirmą gegužės savaitę apsilankyti, sudėliojau kol kas 4 dienų planą, bet kiek penkiametis leis pamatyti, nežinau  :huh2: 

perskaičiau, kad cirkas vertas dėmesio, bet gal mums dar per anksti? daugiau akrobatikos ar gyvūnų?

labai norėjau į lelių teatrą, bet rusų kalba tik Coliukė...

gal kas būvote Kijevo akvaparke? kaip su higiena?

rusiskai, jei kalbi su akcentu jie supranta kad esi ne rusas, kai pasakai kad is Lietuvos, tai labai siltai sutinka :) 

Cirkas labai patiko :) as jei skrisciau dar karta i Kijeva, tai pirmiausiai ieskociau bilietu i cirka :D autentiskas, senovinis, bet geras! akrobatikos ir gyvunu santykis mazdaug 50/50. Man galejo gyvunu isvis nebuti. O siaip ten kas kelis menesius keicia programa, tai reiktu pasidometi :) 

Korteles pirkom Lifecell lyg. Yra ju skirtingu, su daugiau, maziau GB. Bet kaina apie 60 grivnu :)

Atsakyti
QUOTE(Jerda @ 2018 04 12, 21:44)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="prekestolen" data-cid="72067153" data-time="1523526848">
<div>
<p>Buvome prieš metus, Kijeve visą savaitę. Aišku rusiškai kalbėjome, net Pečiora Lavra ekskursiją vedė rusiškai. </p>
</div>
</blockquote>
<p>Kaip rengiasi einantys į Pečiora Lavra? Įtariu kad galvą pridengti jau būtina, bet vat ar į kelnėtas moteris kreivai nežiūri?</p>

Aš Kijeve buvau su šeima. Na mano vaikams 14 ir 9 metų labiausia patiko metro biggrin.gif (jis beje giliausias Europoje).
O šiaip- na tai buvo tiesiog pažintinė kelionė, Peciora Lavra jiems pabodo, bet vaištinėjo, žiūrėjo, kiek galėjau- gido paskaojimą verčiau. Požemiuose aišku patiko.
Pečiora Lavra požemiuose privalomas galvos apdangalas ir sijonas- viską duoda ten vietoje. Man liepė būtinai apsiauti tą alesijoną, kitaip skao- neįleisime.
Toliau- buvome Karo muziejuje prie Rodina Matj paminklo, kėlėmės į apžvalgos aikštelę (į patį viršų (kalaviją) nekėlė, nes per maži vaikai, ten tik nuo 16 berods..). Dydis- nerealus, palaipiojo ant tankų, žiūrėjom ekspoziciją. Mane ji sukrėtė, žiauri karo mėsmalė....

Šiaip Kijevas nėra labai linksmas vaikams, bet jei norisi kažką pamatyti- eini ir randi. smile.gif Aplankėm daug lanyktinų objektų, ne visi aišku sužavėjo, bet visos kelionės vaikams yra pažinimas- o tai jau yra gerai. smile.gif

Patys kijeviečiai labai šiltai sutinka liutuvius, mus ir troleibuse ir kavinėje kalbino ir kai paskai, kad iš Lietuvos- iškarto draugiškai šypsodavosi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(taskiukas @ 2018 02 19, 23:49)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="aureelka" data-cid="72006026" data-time="1519060105"><div><p>nebus ten taip jau salta tikrai manau,o ypac vaikams,jiems niekad nera salto vandens ir blogo oro:)taip kad arciau geguzes paziuresit prognozes ir bus viskas gerai:)
apie koki vandens parka kalbat nuoroda gal galima?</p></div></blockquote><p>Pernai atsidare <a data-ipb='nomediaparse' href='http://aquaparkzatoka.com.ua/'>http://aquaparkzatoka.com.ua/</a></p>

niekaip nepavyksta surasti vienos dienos apsilankymo baseine kainos. Kiek kainuoja 4 asmenų (2+2) vienos dienos bilietas papramogauti baseine? Gal kažkam pavyko ir gali parašyti.

Šia vasarą ir mes planuojame vykti į Zatoką.
Atsakyti
QUOTE(gike @ 2018 04 21, 23:08)
niekaip nepavyksta surasti vienos dienos apsilankymo baseine kainos. Kiek kainuoja 4 asmenų (2+2) vienos dienos bilietas papramogauti baseine? Gal kažkam pavyko ir gali parašyti.

Šia vasarą ir mes planuojame vykti į Zatoką.

Radau tik 2017 m. kainas,ikeliu rusiskai parasyta ax.gif biggrin.gif
Целый день пребывания в аквапарке (с 10 до 18 часов) стоит 400 гривен для ребенка ростом до 140 см и 600 гривен для взрослого. На время пребывания с 14 до 18 часов стоимость детского билета 350 гривен, взрослого - 500 гривен. Бесплатный вход для детей до 3-х лет (включительно), а также именинникам в их день рождения (если исполнилось 18 и менее лет). Стоимость посещения аквапарка Затока в 2018 году уточняется.
Atsakyti

O gal kas turit išsisaugoję telefoną, kuriuo reikia skambint norint patekt į vilą? Gal pavyktų prisiskambint iš Lietuvos ir sutart tikslų atvykimo laiką? Nieks nebandėt?
Patarkit, kas labiausiai patiko Kijeve, ką būtinai aplankyti, kur užsukti pavakarot ir pan.?
Ačiū

Jei dar aktualu, prie Janukovičiaus vilos kabo iškabintas toks telefono numeris: 0972878874. Skambinti reikia 101 kartą. Bet verta.

Kainos Kijeve mums pasirodė tikrai ne mažos, daug kas kaip pas mus.

Žulijanų oro uoste pardavinėja mobiliojo ryšio Kievstar produktus. Mes pirkom mieste, Lifecell operatoriaus. Pirkau nepigų, 750 minučių ir 10 gb interneto, 120 UAH. Tikrai tiek nereikėjo, bet buvau pavargusi, jau tingėjau gilintis kas ten prie ko. Tai ryt ten išskrendančiai draugužei užteks. Veikė gerai, beveik visada mieste naudojausi. Nors sparta nėra didelė, bet pakenčiama.

Visuomeniniam transportui buvau atsisiuntusi appsą Easyway. Rodė maršrutus gerai. Bet mūsų buto šeimininkė naudojasi google maps, tai net nebūtina to Easy appso turėti.

Metro nusipirkome Metro kortelę, 12 uah. Ją iškart pirkdamos pas tą pačią kasininkę papildėme tiek važiavimų, kiek maždaug buvau apskaičiavusi, veikė gerai. Metro gražiausios stotys yra Zolotyje vorota ir Universitet.

Lankant bažnyčias dėliočiau taip: Sofijos cerkvė, Michailskij vienuolynas ir Pečioros. Pečiorų laura paliko iš ties didžiausią įspūdį. Žinoma, negalima neaplankyti ir Volodimiro soboro.

Apžvalgos aikštelių top man buvo nuo Andrejaus bažnyčios, nuo Zamkova hora, nuo pėsčiųjų tilto žemiau Tautų draugystės arkos. Labiausiai turbūt patiko Poštova ir Kontraktova ploščios (aikštės). Vakarinis pasivaikščiojimas nuo pėsčiųjų tilto per Dnieprą iki Poštova ploščia buvo įspūdingiausia Kijevo dalis.

Baletą užskaitau irgi.

Ko nedaryčiau, tai neplaukčiau laivu Dniepru. Įspūdžio ir vaizdų nėra.

Iš visos kelionės kas labiausiai įstrigo, tai būtent vietos už Kijevo: Černobylis ir Janukovičiaus rezidencija.

Ar norėčiau į Kijevą antrą kartą? Tikrai ne. Patiko, bet neužbūrė.

Dar dėl kalbų: man pasirodė, kad rusiškai ten kalba daugiau negu ukrainietiškai. Žmonės draugiški ir geri. Žinoma, aptarnaujantis personalas vis dar aprėkia. Bet tik atrakciją iš to darėmės.

Atsakyti
Sveiki, gal kas turite UKRAINOS KARPATŲ kalnų žemėlapį (su pažymėtais takais ir lankytinais objektais)? Mielai nupirkčiau. Arba gal kas žinote kur galėčiau įsigyti LT?
Jei turite bet negalite parduoti, gal bent galėtumėte paskolinti bent kokiai savaitėlei pasižiūrėti?
Atsakyti

Sveiki, gal kas turite UKRAINOS KARPATŲ kalnų žemėlapį (su pažymėtais takais ir lankytinais objektais)? Mielai nupirkčiau. Arba gal kas žinote kur galėčiau įsigyti LT?
Jei turite bet negalite parduoti, gal bent galėtumėte paskolinti bent kokiai savaitėlei pasižiūrėti?

Į Karpatų nacionalinį parką pernai aš ruošiausi pagal šį www, o trasas žymėjausi telefone į maps.me programą: http://guide.karpaty...ries/marshruty#Mes žygiavome nedaug, tačiau šį tą rasti galima.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 27 balandžio 2018 - 14:18

Jei dar aktualu, prie Janukovičiaus vilos kabo iškabintas toks telefono numeris: 0972878874. Skambinti reikia 101 kartą. Bet verta.

Kaip nusigavote iki vilos, kiek laiko tai užtruko?  Galvoju gal sekantį kartą geros paros persėdimą oro uoste daryti kad pagaliau išvysti tą vilą. Beje ir iki Černobilio kaip keliavote? 

Kuom geriau metro kortelė? Aš pirkau žėtonėlius po 5UAH, vienas minusas- parduoda tik po 1. 

Atsakyti
QUOTE(Jerda @ 2018 05 01, 23:17)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-time="1524806957" data-cid="72084197" data-author="linole"><div><p>Jei dar aktualu, prie Janukovičiaus vilos kabo iškabintas toks telefono numeris: 0972878874. Skambinti reikia 101 kartą. Bet verta.
</p><p></p><p></p><p></p></div></blockquote><p>Kaip nusigavote iki vilos, kiek laiko tai užtruko?  Galvoju gal sekantį kartą geros paros persėdimą oro uoste daryti kad pagaliau išvysti tą vilą. Beje ir iki Černobilio kaip keliavote? 
</p><p>Kuom geriau metro kortelė? Aš pirkau žėtonėlius po 5UAH, vienas minusas- parduoda tik po 1. 
</p>

Taxai kapeikas kainuoja ax.gif praktiskai visur ju pagalba judejom
Atsakyti

Taxai kapeikas kainuoja ax.gifpraktiskai visur ju pagalba judejom

Aha, tik stovintys taksai brangesni, geriau kviestis, bet čia turbūt visur taip. Skirtumas pvz. 150 ir 85, vakar 250 ir 108, tiek brangiau prašė, nes pagal iškvietimą galima buvo ir nesulaukti, šventinė diena.

Dabar nori su vaiku iki dinoparko palėkti, tai "galvoju" ar su trim autobusų persėdimais valandą trenktis už 15-20 grivnų, ar su taksų per 15 min už 50 :)

Atsakyti

Kaip nusigavote iki vilos, kiek laiko tai užtruko?  Galvoju gal sekantį kartą geros paros persėdimą oro uoste daryti kad pagaliau išvysti tą vilą. Beje ir iki Černobilio kaip keliavote? 

Kuom geriau metro kortelė? Aš pirkau žėtonėlius po 5UAH, vienas minusas- parduoda tik po 1. 

Jei yra užtektinai laiko ir norisi nukeliauti pigiai, tai mėlyna linija važiuoji iki Heroiv Dnipra stotelės. O ten pasigauni autobusą. Autobusų numerius ir grafikus radau per Easyway puslapį. 

Tačiau mes neapskaičiavome laiko, o išėjus iš metro stoties maps.me galva susisuko ir užsiblūdiję į autobusą pavėlavom. Reikia eiti pagal nuorodą v misto ir toje pusėje gatvėje bus autobuso stotelės. 

Iki kito būtų tekę laukti valandą. O nuo autobuso dar 3 km iki vilos. Už 250 uah į taksą įlipom. Bet kitą kartą taip nedaryčiau, iš Kijevo išsikviesčiau pigesnį taksą. O jei reiktų taupyti, tuomet gerą laiko rezervą užsidėčiau.

Iki Černobylio keliavom per vietinę ukrainiečių agentūrą chornobyl-tour. Tik kainos kosminės, iš užsieniečių trigubai ima. Šiaip labai super ekskursija buvo. Mikroautobusai tvarkingi, visai neprimenantys ukrainietiško transporto, su kondicionieriais, tv ir t.t. 

Metro kortellės praktiškai nereikia. Mes galvojom, kad ten ilgos eilės prie kasų, bet niekur nematėm tų eilių. Su kortele geriau, kad ateini ir iškart pro vartelius, nebereikia pirkti, jei kortelėje yra važiavimų. Pirkdama ją pasipildžiau kiek maždaug numaniau važiavimų. Bet kažkokio esminio gerumo nėra.

Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2018 05 02, 08:58)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="-Braskeele" data-cid="72088636" data-time="1525238472"><div><p>Taxai kapeikas kainuoja vartotojo įkelta nuotraukapraktiskai visur ju pagalba judejom</p></div></blockquote><p>Aha, tik stovintys taksai brangesni, geriau kviestis, bet čia turbūt visur taip. Skirtumas pvz. 150 ir 85, vakar 250 ir 108, tiek brangiau prašė, nes pagal iškvietimą galima buvo ir nesulaukti, šventinė diena.</p><p>Dabar nori su vaiku iki dinoparko palėkti, tai "galvoju" ar su trim autobusų persėdimais valandą trenktis už 15-20 grivnų, ar su taksų per 15 min už 50 smile.gif</p>

Pigiausia turbūt su Uberiu važinėtis smile.gif
Atsakyti