Įkraunama...
Įkraunama...

Ukraina

Nuvarot su mikrūške ar kokiu kitu visuomeniniu iki kaimo, kuris netoli parko Межигір'я, vairuotojai paprastai paaiškina kur išlipt ir kur eit, arba galima ir su taksi iki pat parko. Ten, jei norit, nusiperkat planą, jei nenorit - randat patys pagrindinį namą. Ant durų yra lapas su telefono numeriu, kuriuo reikia skambinti ir sakyti, kad norit ekskursijos name. Jei būna abonentas nepasiekiamas ar kaip kitaip ukrainskai automatas pašneka, vadinasi ekskursavodas užimtas ir reikia po kurio laiko kreiptis. Mums jis parašė žinutę, kad mol aš jau laisvas, prašom skambint. Mes turėjom vietinę telefo kortelę nusipirkę, nežinau, ar jis rašytų į tarptautinį numerį. Žodžiu, sutariat kelintą valandą ateiti ir vsio. Ekskursijos pradžia ir įėjimas yra ne pagrindiniam name, o šalia esančioj izbūškoj, kurios lange auksinis batonas padėtas. Ekskursija vedama ukrainiečių kalba ir, beje, tai buvo pati brangiausia ekskursija visam Kijeve, jau kažkiek savo kaina priartėjus prie europinių, nors, įpratus prie tokių visur kitur, pasirodė normal, net nepamenu kiek kainavo. Beje, yra kas organizuoja iš Kijevo ekskursijas į tą parką, tačiau, kiek pamenu, patekimo į namą negarantuoja, sprendžiasi jau vietoje. Čia surašiau metų senumo info, gal kas per tuos metus ir pasikeitė.

Mes panasiai keliavom, kad butu lengviau, islipus is metro stoteles Heroiv Dnipra, kaireje puseje prie turgaus stovi mikriukai ir saukia vairuotojai kad vaziuoja i Mezigirija. Susitari ir nuveza prie pat parko iejimo. Kaina 100grivnu. Atgal irgi taip pat paima, tik reikia paskambinti jiems pusvalandi pries :) Sunkiai, bet patekom i vila, dvi dienas skambino, kol prisiskambino, teko antra karta vaziuoti :D patariu pasiskambinti is anksto ir susitari ekskursijai laika, kaina tikrai didziausia buvo, bet verta :) apie 10-12 euru lyg.

Atsakyti

Ačiū už atsakymus. Sakau, gal kas palengvėjo. Neišeis, tai neišeis, nors norėtųsi į vidų.

Atsakyti
QUOTE(linole @ 2018 03 28, 10:43)
<p>Kokiu būdu užsisakėte ekskursiją į Janukovičiaus vilą? </p>
<p> </p>
<p>Pečiorose rezervavote iš anksto ar vietoje pirkote bilietą su gidu?</p>

Pečiorų Lauroje pirkome vietoje ekskursiją su gidu, reikėjo palaukti kažkiek, bet verta, labai įdomiai pasakojo. Dėl vilos, atsakė jau, nieks nepasikeitė, mes prisiskambinome ir už 20min jau buvo ekskursija. Kaina žmogui 200 grivinų, plius savaitgalį įėjimas į parką 120. Nuo Maidano veža autobusiukas, bet jie neužsako ekskursijos į vidų, tik po parką. Mes visur važinėjome su Uber'iu, kainos juokingos, neverta su mikriukais trankytis.
Atsakyti
QUOTE(rasiukass @ 2018 03 29, 10:03)
Pečiorų Lauroje pirkome vietoje ekskursiją su gidu, reikėjo palaukti kažkiek, bet verta, labai įdomiai pasakojo. Dėl vilos, atsakė jau, nieks nepasikeitė, mes prisiskambinome ir už 20min jau buvo ekskursija. Kaina žmogui 200 grivinų, plius savaitgalį įėjimas į parką 120. Nuo Maidano veža autobusiukas, bet jie neužsako ekskursijos į vidų, tik po parką. Mes visur važinėjome su Uber'iu, kainos juokingos, neverta su mikriukais trankytis.

Su mikriukais trankytis verta, kai nori pažinti šalį ne tik kaip turistas, visur važinėjantis taksi, gyvenantis viešbučiuose ir imantis ekskursijas. Man tie mikriai tiek gerumo davė, kad net lėktuve žvengt nesustojau. Ten gyvos istorijos, žmonių tipažai, santykiai ir t.t. Aš visose šalyse stengiuosi kažkiek visuomeniniu prasukt, būtent dėl išvardintų dalykų, man tai praktiškai privalomoji kelionės dalis ir dažnai tai visai nesusiję su taupymu.
O kur dar garsieji Kijevo metro, su savo juokingais žetonėliais, pikto veido kasininkėm ir ilgiausiais eskalatoriais, kai nesimato nei viršaus, nei apačios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolė***: 29 kovo 2018 - 10:28
QUOTE(Jolė*** @ 2018 03 29, 11:25)
Su mikriukais trankytis verta, kai nori pažinti šalį ne tik kaip turistas, visur važinėjantis taksi, gyvenantis viešbučiuose ir imantis ekskursijas. Man tie mikriai tiek gerumo davė, kad net lėktuve žvengt nesustojau. Ten gyvos istorijos, žmonių tipažai, santykiai ir t.t. Aš visose šalyse stengiuosi kažkiek visuomeniniu prasukt, būtent dėl išvardintų dalykų, man tai praktiškai privalomoji kelionės dalis ir dažnai tai visai nesusiję su taupymu.
O kur dar garsieji Kijevo metro, su savo juokingais žetonėliais, pikto veido kasininkėm ir ilgiausiais eskalatoriais, kai nesimato nei viršaus, nei apačios.

Išbandėm mes ir metro, ir funikulierių, ir su troleibusais dėl įdomumo prasukom kelis ratus skirtingom kryptim, bet jei turėdavom konkretų tikslą ir tašką, naudodavomės taksi paslauga, arba kai nuėjus gerus atstumus kojos atgal nebenešdavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiukass @ 2018 03 29, 12:25)
Išbandėm mes ir metro, ir funikulierių, ir su troleibusais dėl įdomumo prasukom kelis ratus skirtingom kryptim, bet jei turėdavom konkretų tikslą ir tašką, naudodavomės taksi paslauga, arba kai nuėjus gerus atstumus kojos atgal nebenešdavo smile.gif

Tai taip, jei reikia greit, patogiai, ilgesnius atstumus ir dar nebrangiose šalyse tai taxi, uberis ar šiaip kokios užsakomosios transporto priemonės yra išsigelbėjimas. Mes kažkaip buvom labai atsipūtę - gegužės mėnuo, šilta, vaisių priėdę, alaus pagėrę, tai net special labiausiai surūdijusio mikrio ieškojom, kad pajust visą gerumą. Ir išlipom būten kaime prie to parko, kad dar pro jų truščiobas visas ir grožius prasieit, autentikos pažiūrėt smile.gif
Atsakyti

Pilnai pritariu, kad pavažinėjus vietiniu transportu, visiškai kitokią šalį pamatai.

Aš pati nevairuoju, tad visur keliauju visuomeniniu. Nors aplinkiniai mane ragina susirasti vairuojantį bendrakeleivį, tačiau to nenoriu. Žinoma, pamatyčiau žymiai daugiau ir keliaučiau komfortiškiau, bet mane labai veža keliavimas bet kurios šalies visuomeniniu. 

Ukrainoje dar ir į praeitį nunešė. Nors kai kurios situacijos atrodė komiškos ir nebelabai protu suprantamos, bet emocijas pačias geriausias paliko.  :)​ 

Atsakyti
O gal kas turit išsisaugoję telefoną, kuriuo reikia skambint norint patekt į vilą? Gal pavyktų prisiskambint iš Lietuvos ir sutart tikslų atvykimo laiką? Nieks nebandėt?
Patarkit, kas labiausiai patiko Kijeve, ką būtinai aplankyti, kur užsukti pavakarot ir pan.?
Ačiū
Atsakyti

Viešuoju transpotu miestuose kas važinėja šis puslapis labai informatyvus, man patiko ;) 

https://www.eway.in....ies/kyiv/routes

Atsakyti
QUOTE(etiu @ 2018 03 30, 16:26)
O gal kas turit išsisaugoję telefoną, kuriuo reikia skambint norint patekt į vilą? Gal pavyktų prisiskambint iš Lietuvos ir sutart tikslų atvykimo laiką? Nieks nebandėt?

Mes buvome Kijeve 2017 m. gegužės pabaigoje.
Į Janukovičiaus vilą nepatekome. Į Mežigorje nuvažiavome pirmadienį, skambinome nurodytu telefonu ne kartą, bet jokio atsakymo negavome. Ilgai pralaukėme (ir ne mes vieni), tačiau veltui.
Kalbėjome su teritorijos prižiūrėtoja. Ji papasakojo, kad ekskursiją veda vienintelis žmogus ir tik nuo jo noro priklauso, ar ves ekskursiją, ar ne.
Atsakyti

Patarkit, kas labiausiai patiko Kijeve, ką būtinai aplankyti, kur užsukti pavakarot ir pan.?
Ačiū

Neturiu, bet pabandykit tripadvisor paziureti, atsiliepimuose apie vila lyg ir buvo kazkas nurodes nr :) o is Lietuvos nezinau ar pavyks, man rodos jiems daug kainuoja atsiliepti. Geriau is vietinio tinklo skambinkit kai busit Ukrainoje :)

Labai rekomenduociau Kijevo cirka, viduj ten viskas kaip senais laikais, aptriuse, smirda, susirauke pardavejai, daug plastmasiniu kinietisku zaislu, cukraus vata, vafliukai, bufetas ir t.t :D bet pats pasirodymas labai patiko, jeigu lyginti su ciruqe du soleil, tai tikrai netoli to :) ir kaina juokinga.

Is restoranu, ejom pagrinde i visus tripadvisor topuose esancius. Daug ka susiradau ir per Instagrama. Maistas visur ziauriai skanus, kokybiskas, nebrangus. Jei dar kokiu klausimu turit, klauskit :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiga: 05 balandžio 2018 - 16:44

Pora klausimų apie Kijevą:

Kurio ryšio operatoriaus sim kortelę geriau pirkti?

Kur prekinatės (drabužiai, avalynė)?

Vsi svoi žinau, bet galvoju, Chrečiatkoj turėtų būti nepigi parduotuvė. Gal galite rekomenduoti kokį prekybos centrą kiek toliau nuo miesto centro?

Ačiū. :4u:

Atsakyti