Sveiki, gal kas važiuoja dar šią vasarą į Kijevą? Nėra labai svarbu kada, aišku būtų geriau kad vasarai dar nepasibaigus. Man labai reikia nugabenti 15kg siuntinį, bet niekas siuntimais neapsiima, nei firmos, nei autobusai, o paštu siųsti kainuoja net 300lt ten būtų šunų ėdalas, kurį žmogus pasiimtų esant reikalui dar prie Kijevo, kad nereiktų klaidžioti. Primokėsiu PM arba +37063795656. O esmė, tai kad buvau Ukrainoje nuo antradienio iki šeštadienio
kontrastas - milžiniškas. Gyvenom sovietiniam butuke, Kijevo pakrašty, kur lakstė daug benamių šunų (o aš atvažiavus su savo didele rujojančia kale, pas kavalierių, nes planuojam vadą), kurie užuodę mano šunį atlekia gaujom, ir tenka 35kg pasikelt ant rankų ir bėgt
vaikštai tam Kijevo pakrašty, tai jauties kaip sovietmečiu, kur važinėja žiguliai, kamazai visokie, mašinų ratai kliba, langai su izoliacijom suklijuoti, ir viskas jiems ten gerai
tačiau nuvykom į centrą, pravedė ekskursiją, tai labai labai fainas miesto centras. Ir siuvenyrų įvairiausių, netgi pokario atvirutes originalias pardavinėja su Hitlerio atvaizdais
ir mustangų, porsche, džipų naujų gali pamatyt šalia tų žigulių
super vaizdas, kur kažkokia upė (gėda, nepamenu kokia), skiria Kijevą į dvi dalis. Galėtum sėdėt ten visą dieną ir gėrėtis
tie auksiniai cerkvių stogai savotišką atmosferą sukuria
mentai tai ten geri kyšininkai. Sustabdė mus už greičio viršyjimą, viršyjom 40km/h. Tai Lt dar ir teises atimtų, o ten sėdi, sako skirsim minimalią baudą. Esmė sunkiai šneku rusiškai, tai laužėm rusų ir anglų kalbas vienu metu su mentukais. Sakau ok, ar galėsiu sumokėt Lietuvoj? Nes tuo metu neturėjau grynų pinigų su savimi. Jie nesupranta. Palaukia 10min, kol duosim kyšį, vėl pakartoja kad skirs minimalią baudą, vėl laukia kol duosim kyšį. Tai sulaukėm, kol atvažiuos pašnekėt tie mūsų pažįstami pas kuriuos važiavom, nes mums sunkiai sekės 2 kalbom kalbėt
tai paleido taip paprastai, o tuo tarpu sustabdė kelias mašinas, kurios pro langą iškiša 10 pinigų ir važiuoja sau toliau
+išsivedžiau šunį pasivaikščiot kol laukėm atvažiuojančios pagalbos
tai šuo užšoko ant mentukų mašinos ir perbrėžė. Bet mentukas nepyko
šiaip va patys ukrainiečiai labai labai svetingi žmonės.
rekomenduočiau tokią kelionę, jei vylioja pagyvent sovietmečio laikais dar truputėlį