važinėju į Ukrainą kiekvieną mėnesį, kartais ir du kartus tenka sukursuoti.
draudimo jokio papildomo nereikia. nebent važiuoji per Baltarusiją, tada - taip, reikalauja su Belgostrach ženkleliu kad būtų. ant Ukrainos sienos, važiuojant per BY, stovi tūpas draudikas, kuris bando pagasdindamas klaust, ar turi draudimą - pirmakarčiai ant jo pasimauna ir nusiperka, nors tikrai nėra reikalinga, galioja normaliai žalia korta.
milicija tikrai užsieniečiams didesnių baudų nei vietiniams nedalina, užsieniečiai patys jas jiems duoda aš paprastai už smulkų pažeidimą atsiperku 50gr, už stambų - 100 gr arba 10 eurų. stambus - tai kai greitį viršiji 50+ km
tiesa, pas juos leistina norma į alkotesterį - 0,00, turėkit tai galvoje. pigiai neatsipirksit mano vyras net 0,3 alaus išgėręs nebevairuoja, paliekam mašiną ir namo važiuojam taksi arba pėsčiom einam, jei netoli.
dažniausiai važiuoju per BY, dviejų sienų kirtimo rekordas pilnu ekipažu (aš, vyras, 2 vaikai ir šuo) - 55 minutės. ilgiausiai - dvi sienos per 8 valandas.
kartą važiavom per Lenkiją (iš UA pusės), daugiau nebandom, gaila laiko ir nervų kelionė užtrunka bent 6 valandom ilgiau, atmetus sienas, nes Lenkijoj kelias eina per miestelius su krūva radarų. tikrai verta pasidaryti BY vizas, ypač, jei kelionės tikslas - Krymas, o ne vakarinė Ukraina. Lvovas - Umanė kelias vis dar žiaurus, nesuremontuotas. pakrapštyta vietomis, bet tik tiek.
o vat važiuojant per BY, iki Kijevo krakatukai, o paskui - iki posūkio link Nikolajevo greitkelis Kijevas-Odesa, tikrai neprastos kokybės (jei nežiūrėsim į tai, kad daug pasitaiko naktį važinėjančių suknvežimių be šviesų - bet čia visos Ukrainos bėda )
Pervomaiskas - Nikolajevas - praktiškai visas asfaltas perklotas. sluoksnis plonytis, spėju, pavasarį išlįs senos duobės, bet bent jau šiuo metu važiuoti juo visai smagu.
aciu uz issamius nurodymus, tik del tu 0,00 promiliu truputi gaila...
QUOTE(tindiriuška @ 2012 01 16, 00:41)
važinėju į Ukrainą kiekvieną mėnesį, kartais ir du kartus tenka sukursuoti.
Ačiū už pasakojimą
O kiek laiko Jūs apytikriai važiuojat? Ar stojat kur nakvot?
Ir dar mane domina, norėtume važiuoti vyro mašina, kuri registruota firmos vardu, tiksliau banko (paimtas lizingas). Ar nebus problemų prie sienos?
QUOTE(Darling @ 2012 01 20, 22:45)
Ačiū už pasakojimą
Ir dar mane domina, norėtume važiuoti vyro mašina, kuri registruota firmos vardu, tiksliau banko (paimtas lizingas). Ar nebus problemų prie sienos?
nestojam niekur. išvažiuojam 2 nakties, Kaune būnam apie 22 valandą, jei viskas gerai su sienom. į mašiną pasiimam didelį termosą su karštu vandeniu, užpilamų košių vaikams, mėsos, duonos - na tokių lengvų užkandėlių, kad negaišt laiko pakelėse (kartą buvom apsinuodiję pakelės kavinėj, dabar verčiau renkamės sausą maistą mašinoj).
mašinai būtinas įgaliojimas, vyrui būtina turėti dokumentą, paliudijantį, kad dirba toje firmoje, kurios vardu registruota mašina. kaip su banko lizingu - šito nežinau, neteko susidurti gal verta banke pasiklausti?
sveiki
O ar reikia vizu vaziuojant i ukraina???
O ar reikia vizu vaziuojant i ukraina???
QUOTE(kankan @ 2012 02 12, 17:58)
GALIOJA TIK UŽSIENIO PASAS, ASMENS TAPATYBES KORTELĖ NEGALIOJA
VIZU NEREIKIA
Gal kas žinot, kiek maždaug kilometrų yra nuo Odesos iki Krymo?
QUOTE(Darling @ 2012 03 11, 20:04)
Gal kas žinot, kiek maždaug kilometrų yra nuo Odesos iki Krymo?
Na, žiūrint iki kokio miestelio Kryme....
QUOTE(viktner @ 2012 03 12, 05:18)
Na, žiūrint iki kokio miestelio Kryme....
Pvz. iki Simferopolio?
QUOTE(Darling @ 2012 03 12, 11:36)
Pvz. iki Simferopolio?
Jei tiketi internetu tai Odesa-Simferopolis 392 km
http://map.autobazar...p;region_map=16
QUOTE(AgathaGray @ 2012 01 10, 17:48)
pries naujus baigesi civilinis draudimas, kai ji tesem, klausiau LD konsultantes apie tai, bet ji tik patvirtino, kad zalia korta netinka, o apie papildomus draudimus patare kreiptis i ambasada. Galvoju, paklausiu cia, bus greiciau.
Nebent kas nors pasikeite nuo pernai vasaros, nes pernai vasarą tikrai nereikėjo papildomo draudimo, Žalia korta galiojo. Tik reiktų atkreipti dėmesį į tai, kad skirtingos firmos skirtingas žalias kortas duoda, kartais ne visos šalys buna surašytos. Lietuvos draudime yra teke prašyti, kad pakeistų kortą, ir pakeitė nemokamai.
QUOTE(tekilute @ 2012 03 28, 07:50)
Nebent kas nors pasikeite nuo pernai vasaros, nes pernai vasarą tikrai nereikėjo papildomo draudimo, Žalia korta galiojo. Tik reiktų atkreipti dėmesį į tai, kad skirtingos firmos skirtingas žalias kortas duoda, kartais ne visos šalys buna surašytos. Lietuvos draudime yra teke prašyti, kad pakeistų kortą, ir pakeitė nemokamai.
Tai ant tos žalios kortos turi būti įrašas "Ukraina"? Nes aš Lietuvos draudime klausiau, ar galios Ukrainoj, sakė, galios.