Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Na pabandžiau....

ND5,natūraliam apšvietime

auto
user posted image

debesėlis
user posted image

custom
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 28, 12:49)

na ko jau buvai prirašius ir ištrynei? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 02 28, 12:58)
čia apie mane. man labai patiko smile.gif
pirmame temos puslapyje tokie yra sudėti. ir ne senbuvių daryti, o atėjusių naujų žmonių.

o jei rimtai wink.gif tai, kad didėja reikalavimai, yra gerai ne reikalaujantiems, o tiems, iš kurių reikalaujama, tik svarbu atsisakyti pradinės mokyklos mentaliteto, kad mokytojai blogi, NES reikalauja. kai baigsit pradinę (na, gal vidurinę), suprasit, kaip gerai, jog subines tarkavom. atsiprašau už "subines"  blush2.gif

svarbiausia, kad visiems būtų taikomi vienodi standartai, kas šioje temoje vis dar nėra pasiekta. na, kaip PMS'o sukeliami nuotaikų šuoliai - vieną dieną taikomi vienodai, kitą dieną nevienodai. Susitvarkys gal smile.gif

1. Nu 3 ir 4 ND nera ideta.....
2. Nera teisinga, mano galva, reikalauti ypatingos estetikos is zmogaus, kuris tik ka pasieme fotoaparata i rankas ir nusprende, kad nori fotografuoti... Siandien nusprende ir iesko, kur ismokti savarankiskai... Rado SM..
Nors naujokas cia - nereiskia, kad naujas isvis... .Gal jis savo malonumui jau kelis metus fotografuoja, tuos techininius dalykus seniai zino, tiesiog i SM tema ilindo tik dabar.... O kitas naujokas gali buti, kad isties nezino nei kaip veikia fotoaparatas, nei kas tas islaikymas ar WB balansas....
Vienas gal jau 5 klasej, o kitas - paruosiamojoj.... Ir normalu tau rodos is ju reikalauti to paties?
Ir jei atejo zmogus su grazesniais ND, tai negi tikrai manai, kad tai tikrai jo pirma pazintis su techininiais dalykais? As taip nemanau....

QUOTE(sayonara @ 2012 02 28, 13:39)
tokiu atveju reikia grąžinti teisę fotkitni žaislus biggrin.gif jei tik techniškai tvarkingi reikalingi.

galima pvz. padaryti vieningą reikalavimą 1 ND ir nepalikti vietos interpretacijoms: visos turi pasiimti didelį vatmano lapą, tris vienspalves knygas, tikiuosi, tiek namuose kiekviena ras ir daro (arba tris neprakąstus obuolius biggrin.gif; tris spalvotus nenudrožtus pieštukus, tris šaukštelius, tris siūlų kamuoliukus ir pan., t.y. NUSTATOME vieną aiškų daiktą, kurį VISOS tikrai turi). tada nebus kaktusų, žaislų, vaistų, kosmetikos, senių šalčių ir pan.

nors man jau tie svarstymai tai iki kaklo, beveik niekam čia tos estetikos nereikia, veltui burną aušinam.

Ir isties, kad nenervinti del estetikos trukumo ir del jo nesigincyti, gal vertetu apibrezti, ka fotografuoti tuose ND, tada nebus gincu... Visus 4 konkreciai apibrezti....
Pirmam, tarkim, forografuojame 3 spalvotus piestukus baltam fone arba tris obuolius.

Antram tarkim atversta knyga (kaip fonas) ir koks obuolys. Plokstuma - baltos spalvos ir t.t. ir pan...
Nes cia dabar isties kazkoks bardakas gaunasi... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 28 vasario 2012 - 13:09
QUOTE(Whatever? @ 2012 02 28, 13:07)
1. Nu 3 ir 4 ND nera ideta.....
2. Nera teisinga, mano galva, reikalauti ypatingos estetikos is zmogaus, kuris tik ka pasieme fotoaparata i rankas ir nusprende, kad nori fotografuoti... Siandien nusprende ir iesko, kur ismokti savarankiskai... Rado SM..
Nors naujokas cia - nereiskia, kad naujas isvis... .Gal jis savo malonumui jau kelis metus fotografuoja, tuos techininius dalykus seniai zino, tiesiog i SM tema ilindo tik dabar.... O kitas naujokas gali buti, kad isties nezino nei kaip veikia fotoaparatas, nei kas tas islaikymas ar WB balansas....
Vienas gal jau 5 klasej, o kitas - paruosiamojoj.... Ir normalu tau rodos is ju reikalauti to paties?
Ir jei atejo zmogus su grazesniais ND, tai negi tikrai manai, kad tai tikrai jo pirma pazintis su techininiais dalykais? As  taip nemanau....
Ir isties, kad nenervinti del estetikos trukumo ir del jo nesigincyti, gal vertetu apibrezti, ka fotografuoti tuose ND, tada nebus gincu... Visus 4 konkreciai apibrezti....
Pirmam, tarkim, forografuojame 3 spalvotus piestukus baltam fone arba tris obuolius.

Antram tarkim atversta knyga (kaip fonas) ir koks obuolys.  Plokstuma - baltos spalvos ir t.t. ir pan...
Nes cia dabar isties kazkoks bardakas gaunasi... doh.gif

1. vartau akis biggrin.gif

2. o Tu pasižiūrėk, kas nutinka, kai imi ir vis tik pareikalauji: ogi ima ir padaro geriau, o ne bile kaip. ir reikalaujama ne ypatingos, o e l e m e n t a r i o s estetikos, nebent kam nors fonas be daiktų yra kažkas stebuklingo, randamo tik ŠMC instaliacijoje VOID tongue.gif
p.s. noriu vieną dalyką visiems laikams pabrėžti - mes negalime numatyti visų įmanomų atvejų, prisitaikyti prie visų įmanomų skirtingų situacijų, žmonių ir požiūrių. na, galime pabandyti paprašyti merginų ar vaikinų turėti namuose tris knygas arba išleisti krūvą pinigų trims gražiems obuoliams ir nefotkinti žaislų smile.gif bet tik tiek. čia ne komisija, tikrai niekas neatsižvelginės į tai, kas viena fotkina dvi savaites, o kita ateina formaliai ND padaryti, nes fotkina jau 3 metus. jei įmanoma, galėtų būti kažkoks minimalus standartas - techninė pusė, minimali, tvarkinga, lakoniška kompozicija, švaru, tvarkinga, bent minimaliai estetiška.

nu kodėl aš pastoviai įsiveliu į tokias diskusijas? doh.gif
Atsakyti
Namų darbų atveju aš sutinku su sayonara smile.gif Juk čia ateinama mokytis, tai kodėl nepradėti mokytis nuo namų darbų?
Atsakyti
QUOTE(urte484 @ 2012 02 28, 13:56)
Na pabandžiau....

ND5,natūraliam apšvietime

Wau, kaip gražu ir estetiška biggrin.gif mano manymu ir net su WB viskas tvarkoj. Aš linkusi užskaityti.

QUOTE(sayonara @ 2012 02 28, 14:24)
1. vartau akis biggrin.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 02 28, 14:26)
Wau, kaip gražu ir estetiška  biggrin.gif mano manymu ir net su WB viskas tvarkoj. Aš linkusi užskaityti.

Tiiiikraaaai??? bigsmile.gif Ačiū bigsmile.gif Labai laukiu kitų merginų nuomonių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2012 02 28, 13:26)
Namų darbų atveju aš sutinku su sayonara  smile.gif Juk čia ateinama mokytis, tai kodėl nepradėti mokytis nuo namų darbų?

Ir aš sutinku, ir visada parašau tvarkingų ND.
Tačiau paskutiniu metu gaunasi taip - fotkinkit knygas, visom dzin, tada obuolius, ne ne tokius, negerai, eik į lauką, oi ne, šabakštynas, o blyn ...kupranugaris, nu čia tai vobšė, nuimk, nuvalyk, tada padėk...
Vienos praleidžiamos, kitos darys iki be galybės kol įtiks, visoms neįtiksi, nes tarkim man sraigės labai gražu, aš užsimanau, kad fotkintumėt sraiges , ok.
Yvettė jų nemyli, ateis ir neužskaitys. Kaip tada?

Siūlau, vistik kaip say sako, rast visom/ -iem pasiekiamus ranka daiktus ir fotografuot tik juos . Pavemsim žinoma nuo jų kai visos neš tą patį, ale, kad kitaip irgi absurdas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 28 vasario 2012 - 13:52
Urte, užsimaniau per Jus valgyt dabar ir būtent vynuogių doh.gif
Man tai super atrodo viskas, bet tavo vietoje palaukčiau senbuvių nuomonių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Eve... @ 2012 02 28, 14:51)
Urte, užsimaniau per Jus valgyt dabar ir būtent vynuogių doh.gif
Man tai super atrodo viskas, bet tavo vietoje palaukčiau senbuvių nuomonių biggrin.gif

Oj-vaišinu,pas mane jų daug biggrin.gif

Ačiū 4u.gif

Na senbuvės,tarkit žodelį,a?Vieną Taip lyg ir turiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(urte484 @ 2012 02 28, 13:54)
Oj-vaišinu,pas mane jų daug biggrin.gif

Ačiū 4u.gif

Na senbuvės,tarkit žodelį,a?Vieną Taip lyg ir turiu blush2.gif

viskas gerai. Gal kiek per šviesu, bet aš tikrai užskaitau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2012 02 28, 15:07)
viskas gerai. Gal kiek per šviesu, bet aš tikrai užskaitau biggrin.gif