Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Vi.Kri. @ 2012 02 28, 11:13)
"Eime, mano meile" - sakau Gabijai, kai ši eilinį kartą pridžiūna prie apdžiūvusio krūmo sudžiūvusių uogų pažiūrėti. "Aš - ne meilė, aš asilas!"- gaunu užtikrintą, be kompromisų atsakymą.
Čia apie tai, kad nesvarbu, kaip tu vadiniesi, svarbu, kaip jautiesi tuo būdamas.

http://farm8.staticf..._c07d53c42c.jpg

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 02 28, 12:57)
Jei pati supratai, kokia ND 4 esme, tai as linkusi uzskaityti 4u.gif  Kabintis galima, bet velgi....
Tu seniai turi fotokamera? seniai bandai fotografuoti ?

Tikrai suprantu,būčiau dėkinga jei duotumėt antrą-TAIP 4u.gif

Kamerą turiu tik apie pora savaičių,tiek pat ir bandau fotografuoti blush2.gif
Atsakyti
Urte, aš užskaitau jeigu niekas aršiai neužginčys smile.gif
Atsakyti
Turiu klausimą-Kaip tiksliai nufotografuoti tą nelemtą baltą lapą(čia dėl rankinio WB nustatymo)Nu jis man kažkoks mėlynas gaunasi ir nors tu ką doh.gif

Refresh ,labai ačiū 4u.gif Jei dar Whatever? ,ar kita narė pasakytų tvirtą-TAIP,mano vargas būtų užskaitytas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo urte484: 28 vasario 2012 - 12:11
QUOTE(Vi.Kri. @ 2012 02 28, 12:55)
vaiko pozą tai gaudžiau du vakarus smile.gif

įsivaizduoju doh.gif

QUOTE(sayonara @ 2012 02 28, 12:58)

o jei rimtai wink.gif tai, kad didėja reikalavimai, yra gerai ne reikalaujantiems, o tiems, iš kurių reikalaujama, tik svarbu atsisakyti pradinės mokyklos mentaliteto, kad mokytojai blogi, NES reikalauja. kai baigsit pradinę (na, gal vidurinę), suprasit, kaip gerai, jog subines tarkavom. atsiprašau už "subines"  blush2.gif

drinks_cheers.gif man pavyzdžiui buvo smagu pasistengti ir iš savęs išspausti kuo daugiau, pamatyti skirtumus, būti patenkintai rezultatu bei gauti įvertinimą ne šiaip sau (praslydau..).. ir labai dėkinga esu toms, kurios nepagailėjo laiko ir kantrybės pakomentuoti, atverti akis.
Papildyta:
QUOTE(urte484 @ 2012 02 28, 13:09)
Turiu klausimą-Kaip tiksliai nufotografuoti tą nelemtą baltą lapą(čia dėl rankinio WB nustatymo)Nu jis man kažkoks mėlynas gaunasi ir nors tu ką doh.gif
Refresh ,labai ačiū 4u.gif Jei dar Whatever? ,ar kita narė pasakytų tvirtą-TAIP,mano vargas būtų užskaitytas thumbup.gif

Aš užskaitau, jei niekas iš senbuvių neužprotestuos.
O WB nusistatyk custum WB, tada rankiniu fokusavimu ( objektyve pasikeisk nustatymus) nufotografuok baltą lapą. Pasirink meniu WB koregavimas ar panašiai ir pasirink tą baltą lapą kaip custum WB. Turėtų gautis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(urte484 @ 2012 02 28, 10:48)
Labas mielosios mokytojos biggrin.gif Ką gi,dedu savo šiandieninį ND4

Šiek tiek apkirpau nuotraukas(dėl fono)Žiūriu ne vienodai gavosi...Jei dėl to netiks-perdarysiu 4u.gif

Na si karta jau as buciau linkusi prikibti doh.gif biggrin.gif Nuotraukos visos skirtingo dydzio, pirmoji siek tiek pasvirusi (nedaug, bet...), treciojoj negraziai nukirsta ta mandarino skiltele. Tokius dalykus reiketu suziureti darant namu darbus.

QUOTE(R.i.R. @ 2012 02 28, 10:51)
Kaip žiūrisi? Pirmojoje norėjau pagauti akimirką kaip skleidžiasi žiedelis. Antrojoje man bent jau atrodo kad laivas išplaukia į tuos debesis.

Ziedelis grazus, bet atrodo lyg pasiklydes toj didziulej juodoj erdvej, man jo is arciau noretusi. Laivas - nei is arti fotografuota (tada noretusi i laiva ziureti), nei is toli (kad debesys dominuotu), o per viduriuka, ir del to man neaisku, i ka ziureti. Akys krypsta i vandeni, o jis nelabai idomus...

QUOTE(sayonara @ 2012 02 28, 11:58)
svarbiausia, kad visiems būtų taikomi vienodi standartai, kas šioje temoje vis dar nėra pasiekta. na, kaip PMS'o sukeliami nuotaikų šuoliai - vieną dieną taikomi vienodai, kitą dieną nevienodai. Susitvarkys gal smile.gif

Tiek pat svarbu, kad tie standartai aiskus butu. Mano supratimu, naujokes jei ir pyksta, tai ne del to, kad daugiau reikalaujama, o kad nesupranta, ko reikalaujama. Va pasakem - zaislu nefotografuot, ir visom viskas aisku. O pasako kazkas - sabakstynas negrazus ar kaktusas nefotogeniskas - ir suprask tada, kad nori, ka daryt. Fotografuot kazka kita? Tai gal vel kazkam negrazu pasirodys... Puiku, jei kuri naujoke nori bandyti tol, kol atsiras trys uzskaiciusios. Bet mano kuklia nuomone, tai nera namu darbu tikslas - ismokti daryti idomias nuotraukas. Tai ateis veliau, o namu darbai moko techniniu dalyku, tai i juos ir koncentruokimes vertindamos. Plius elementari estetika turi buti, bet neperlenkiant lazdos.
Atsakyti

uzskaitau
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 02 28, 13:26)

Aš užskaitau, jei niekas iš senbuvių neužprotestuos.
O WB nusistatyk custum WB, tada rankiniu fokusavimu ( objektyve pasikeisk nustatymus) nufotografuok baltą lapą. Pasirink meniu WB koregavimas ar panašiai ir pasirink tą baltą lapą kaip custum WB. Turėtų gautis  4u.gif

Labai dėkinga 4u.gif

Pas mane nėra to žodžio meniu-custum schmoll.gif Einu per meniu,tada renkuosi -WHITE BALANCE,toliau-PRESET MANUAL,o tada atidaro-MEASURE (ten kaip suprantu ir reiktų fotografuot baltą lapą)arba rinktis-USE PHOTO.Būtent šioj skiltį buvo jau nustatyta normali balta spalva,o kai aš pradėjau savo pamėlynavusius lapus fotkint-ji dingo,ir nebeatstatau doh.gif Rodo tik mano fotkintą lapą....
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 28, 12:31)
Tiek pat svarbu, kad tie standartai aiskus butu. Mano supratimu, naujokes jei ir pyksta, tai ne del to, kad daugiau reikalaujama, o kad nesupranta, ko reikalaujama. Va pasakem - zaislu nefotografuot, ir visom viskas aisku. O pasako kazkas - sabakstynas negrazus ar kaktusas nefotogeniskas - ir suprask tada, kad nori, ka daryt. Fotografuot kazka kita? Tai gal vel kazkam negrazu pasirodys... Puiku, jei kuri naujoke nori bandyti tol, kol atsiras trys uzskaiciusios. Bet mano kuklia nuomone, tai nera namu darbu tikslas - ismokti daryti idomias nuotraukas. Tai ateis veliau, o namu darbai moko techniniu dalyku, tai i juos ir koncentruokimes vertindamos. Plius elementari estetika turi buti, bet neperlenkiant lazdos.

tokiu atveju reikia grąžinti teisę fotkitni žaislus biggrin.gif jei tik techniškai tvarkingi reikalingi.

galima pvz. padaryti vieningą reikalavimą 1 ND ir nepalikti vietos interpretacijoms: visos turi pasiimti didelį vatmano lapą, tris vienspalves knygas, tikiuosi, tiek namuose kiekviena ras ir daro (arba tris neprakąstus obuolius biggrin.gif; tris spalvotus nenudrožtus pieštukus, tris šaukštelius, tris siūlų kamuoliukus ir pan., t.y. NUSTATOME vieną aiškų daiktą, kurį VISOS tikrai turi). tada nebus kaktusų, žaislų, vaistų, kosmetikos, senių šalčių ir pan.

nors man jau tie svarstymai tai iki kaklo, beveik niekam čia tos estetikos nereikia, veltui burną aušinam.
Atsakyti
QUOTE(Ingrida.S @ 2012 02 28, 09:41)
Laba diena,

Mano 1ND
[

užskaitau, jei bereikia

QUOTE(Vi.Kri. @ 2012 02 28, 10:13)
"Eime, mano meile" 

wub.gif be žodžių

Labas mielosios mokytojos biggrin.gif Ką gi,dedu savo šiandieninį ND4

užskaitau

QUOTE(Whatever? @ 2012 02 28, 11:41)
Siaip tai pritariu....
O gal tada reiktu ideti pavyzdziu, bet tokiu geru pavyzdziu... Nes dabar merginos paziuri i visus kazkada ir senbuviu uzskaitytus darbus (sukabintus nelygintus virtuvinius ranksluoscius, kaip fona, paskui visokias keramikines varles, baisius  vazonus ir anasu geri), ir nesupranta, kodel taip staiga pasikeite viskas....

ej, senbuves - padarykyte po tobula varianta ND, idekime nuoroda naujokams, kad zinotu, jog turi bent jau 50% estetikos pasiekti  (nes negalima is pradinuko reikalauti to paties, kaip ir is abituriento )  mirksiukas.gif
O kodel neparasau parametru, kokiais fotografavai?

nors ne senbuvė, jei niekas nesutrukdys pabandysiu padaryt iš naujo ND, su paaiškinimais, jei kas skaitys. Kažkas siūlė man daryt mirksiukas.gif Nors esu apsikasus iki ausų darbiniais ir naminiais reikalais doh.gif Greit nepažadu.

QUOTE(urte484 @ 2012 02 28, 12:09)

AR SKAITOT, KAS PARAŠYTA ar jau nėr parašymo g.gif (čia aš jau šaukiu, tikriausiai PMS, iš anksto atsiprašau). Tas baltas daiktas ar lapas, kurio nuotrauką naudosit kaip CUSTOM WB ir neturi būt baltas. Jis turi būt mėlynas, pilkas, oranžinis, gelsvas priklausomai nuo to kokioj aplinkoj fofografuosit. Esmė ta, kad kvailam, brangiam savo fotoaparatui ta vizualiai ne balta nuotrauka parodote: Va šita spalva yra balta. Ir jis susigėdęs kitose nuotraukose darytose toje aplinkoje baltą ir rodyd baltą, o ne melsvą, gelsvą ar dar kokią. Jei savo kvailam, brangiam fotoaparatui nurodysite neteisingai, tai ir kitose foto balta bus ne balta.
Taika drinks_cheers.gif Daugiau jau nebežinau kaip aiškiau beišdėstyti. Man šitas ND lengviausias buvo, ne iš karto dašilo, ko reikia ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jokubaite: 28 vasario 2012 - 12:41
QUOTE(brumbrumai @ 2012 02 28, 13:33)

uzskaitau

Ačiūūūūū 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Jurzole ,aš tikrai pasitaisysiu 000189.gif

Gal žinot kaip atstatyt gamyklos parametrus,ar kažkas tokio?Šakės man bus su tuo WB cray.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 02 28, 12:39)
nors man jau tie svarstymai tai iki kaklo, beveik niekam čia tos estetikos nereikia, veltui burną aušinam.

smile.gif

QUOTE(urte484 @ 2012 02 28, 12:41)
Jurzole ,aš tikrai pasitaisysiu 000189.gif

4u.gif Sekmes su penktuoju ND mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 28 vasario 2012 - 12:49