Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Whatever? @ 2012 02 27, 21:43)
gal ir mylimiausias, a le nefotogeniskas smile.gif
Tu pazvelk kitaip.....

Tikriausiai esi teisi....netgi ne tikriausiai,o visu 100proc. biggrin.gif Žiūrėjau kelis kartus,na nemokėjau aš to kaktuso gražiai pateikti...Rydienai jau turiu minčių,bet jau taaaaip baisu bus dėt lotuliukas.gif Vistik tikiuosi-pavyks smile.gif
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2012 02 27, 21:46)

man asmeniškai džiugu, kad bent vienas žmogus priėmė iššūkį. tai šį bei tą apie jį sako. ir aš ją gerbiu. ir nesėkmė, tikiuosi, jos nesustabdys.

Man ši mintis labai patiko,todel ir bandžiau....Na neišėjo-neišėjo,klupsiu dar ne sykį ir ne du,nes dar tik mokausi...Dėkinga už pastangų vertinimą wub.gif O dėl keletos nesėkmių,tikrai nesustosiu,nebent pati pamatyčiau,kad esu visiškai beviltiška šioj sritį...
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2012 02 27, 13:06)

Kaip smagu! bigsmile.gif Sveikinu! Fotoreportazas is parodos bus?

QUOTE(urte484 @ 2012 02 27, 14:11)
Bandau 4 ND

As tai sita kvietka buciau uzskaiciusi... ax.gif Techniskai viskas gerai, ir kiek prisimenu, tai taremes neuzskaityti namu darbu, jei jie bus netvarkingi ar neestetiski. Sios nuotraukos, mano akim ziurint, i ta kategorija nepatenka. Jos tik neidomios - kaip ir dauguma kitu cia rodytu (ir uzskaitytu) namu darbu.

Bet jei pati nori pasistengti ir padaryti graziau, idomiau, tai pirmyn 4u.gif Nesijausk luzere, atvirksciai, dziaukis - juk su kiekvienu bandymu mokaisi mirksiukas.gif

QUOTE(urte484 @ 2012 02 27, 16:47)
kol sustačiau tuos obuolius,ir nuograuža parūdavo blush2.gif

doh.gif biggrin.gif Kai pamaciau sayonaros pasiulyma fotografuoti obuolio grauztuka, tai taip ir pagalvojau - tuoj sulauksim naujokisku parudavusiu grauztuku nuotrauku rolleyes.gif Sitos dar palyginus visai nieko, galejo buti daug blogiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 27, 22:28)

As tai sita kvietka buciau uzskaiciusi...  ax.gif

Bet jei pati nori pasistengti ir padaryti graziau, idomiau, tai pirmyn  4u.gif Nesijausk luzere, atvirksciai, dziaukis - juk su kiekvienu bandymu mokaisi  mirksiukas.gif

Tai matyt tik tu viena...Bet dėkui wub.gif

Stengsiuos,o kas man beliko, po šios dienos nesėkmių biggrin.gif Ir dar kartą dėkoju už palaikymą,tai tarsi spyris į priekį rolleyes.gif
Atsakyti
Pirma karta bandziau bandyt gatves fotografija. Kazkaip nelabai pavyko blush2.gif
Ar tas kadras bent i ta puse? Ka galejau padaryt kitaip, kad tas kadras butu idomesnis? Labai prasau kritikos. 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chiquitka: 27 vasario 2012 - 21:52
Vakar uzejo noras pazaisti su PS. Siaip nemegstu teksturu, bet siuo atveju man lyg ir ziurisi... nors nesu visai tikra unsure.gif Noreciau jusu nuomones 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Jurzole -> man nelabai spalvos ir tekstūra blush2.gif

chiquitka -> Koks prikolnas mopedukas smile.gif jei jį akcentavai, kam nukirstas ratas ir šiek tiek veidrodėlio? O šiaip tai man viskas mirga marga smile.gif
Atsakyti
Jurzole, man tai nepatinka tekstura schmoll.gif
Noisy-B. apsilepsinau, nesuziurejau iki galo doh.gif O del spalvu, tai man ju irgi per daug, bet kad tokia jau gatve su melynom palangem ir raudonom masinom doh.gif Gal butu geriau jeigu mopedo kontrasta didinciau, o gatves mazinciau g.gif Na bet vistiek kiek supratau del nukirstu "galuniu" niekas nepades doh.gif Aciu, uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chiquitka: 27 vasario 2012 - 22:27
QUOTE(sayonara @ 2012 02 27, 21:30)
aš neturiu atstovo spaudai, kalbu pati už save..tongue.gif
visiškai nejuokavau. tokia buvo idėja,apie tai (graužtukus) vyko pokalbis, tik štai bandymas nepavyko - parudavo obuolys ir buvo negražus graužtukas. norėjosi tik pasakyti, kad gerai apgalvojus net pačius nefotogeniškiausius daiktus galime paversti fotogeniškais.
tikėjausi pamatyti tokį graužtuką
jeigu turi canon'ą ir bent jau kurį laiką neketini jo keisti į kitą skaitmeninę sistemą, tai žinoma pirk juostinį canon. gali pradėti nuo pigaus ir paprasto, tačiau puikaus canon eos 300, o jeigu pasiteisins, 5sigysi canon eos 1n ar 1v, t.y. tokį, su kuriuo dar prieš kokį dešimtmetį dirbo laikraščių fotografai. jis autofokusinis, tinka dauguma objektyvų nuo skaitmenos ir t.t.

jau kai išpindėsi ir užsimanysi be autofokuso, tada visos patyrę (daugiau ar mažiau) patars, ką kitą pirkti smile.gif leicą, voigtlanderį ar.. zenitą..smile.gif

matai,as fotkinau kol kas be autofokuso, abu mano juostiniai su manual fokusu..nesiskundziu, bet esant progai pakeisti, MB uzia man galva kad jei rinktis ar Zenit E, ar Canon, tai jis uz pastaraji...Leica man kol kas kisene suplesytu, o ir tie visi madnri Canonai ne is pigiuju...o be to, ir dideli atrodo! O va tas canon 300 kazi kuo pranasesis uz Zenita?Ar Zenitas uz ji pranasesnis?Hm...na, kazkaip sunk issirinkti...man visai patiko Zenitukas, maziukas, kiseninis...Gaila paluzo, gavau jau kita, atrodo puikiai!Bet MB neleidzia man juo naudotis, nes ji ardys..et...Noreciau va to 1n..Beje kuo jie skyriasi 1n nuo 1v? Kaina tai abieju gerule.
Aciu, Say smile.gif
QUOTE(chiquitka @ 2012 02 27, 22:47)
Pirma karta bandziau bandyt gatves fotografija. Kazkaip nelabai pavyko 

Aha, gerai yra tai, kad pati matai jog nelabai pavyko biggrin.gif Per daug juodumos uzdeta, per didelis kontrastas ir per sodrios ar kazkokios primakliavotos spalvos! Bet gerai, kad bandai biggrin.gif
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 27, 22:48)
Vakar uzejo noras pazaisti su PS. Siaip nemegstu teksturu, bet siuo atveju man lyg ir ziurisi... nors nesu visai tikra  unsure.gif  Noreciau jusu nuomones

Nelabai, si textura man ziurisi..gal kiek sumazinti opacity labiau reikejo, nes toki svelnu objekta noretusi ne tokioj grubioj texturoj matyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(pandre @ 2012 02 27, 22:51)
matai,as fotkinau kol kas be autofokuso, abu mano juostiniai su manual fokusu..nesiskundziu, bet esant progai pakeisti, MB uzia man galva kad jei rinktis ar Zenit E, ar Canon, tai jis uz pastaraji...Leica man kol kas kisene suplesytu, o ir tie visi madnri Canonai ne is pigiuju...o be to, ir dideli atrodo! O va tas canon 300 kazi kuo pranasesis uz Zenita?Ar Zenitas uz ji pranasesnis?Hm...na, kazkaip sunk issirinkti...man visai patiko Zenitukas, maziukas, kiseninis...Gaila paluzo, gavau jau kita, atrodo puikiai!Bet MB neleidzia man juo naudotis, nes ji ardys..et...Noreciau va to 1n..Beje kuo jie skyriasi 1n nuo 1v? Kaina tai abieju gerule.
Aciu, Say smile.gif

tai absoliučiai nesulyginami dalykai - canon'as (autofokusinis) ir zenitas smile.gif net nežinau, kaip čia paaiškinti, kuris pranašesnis. žodis pranašesnis netinka.

1n ir 1v greičiausiai skiriasi tiek, kad nepajustum skirtumo smile.gif tai ir nesuk sau galvos dėl nereikšmingų dalykų. atvirai pasakius, man neįdomu, kuo jie skiriasi, o jei Tau reikšminga, tai pasigooglink, tikrai rasi skirtumus, nes aš tiksliai nežinau. vienas kokią nors funkciją turi, kurios kitas neturi, ir viskas. jie yra vienos klasės, beveik identiški fotikai. aš tai niekada į tokias smulkmenas nesigilinu cool.gif

zenitą už keliasdešimt litų visada spėsi įsigyti, o dabar kol kas nuspręsk, ko nori iš savęs. ir nesiblaškyk smile.gif ir mažiau klausyk TB, daugiau galvok savo galva ir priimk sau reikalingus sprendimus, nes "MB neleidžia juo naudotis" skamba kaip ne argumentas.
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2012 02 27, 21:52)
Jurzole -> man nelabai spalvos ir tekstūra  blush2.gif

QUOTE(chiquitka @ 2012 02 27, 22:24)
Jurzole, man tai nepatinka tekstura  schmoll.gif

QUOTE(pandre @ 2012 02 27, 22:51)
Nelabai, si textura man ziurisi..gal kiek sumazinti opacity labiau reikejo, nes toki svelnu objekta noretusi ne tokioj grubioj texturoj matyti g.gif

Aisku, aciu 4u.gif Keista, ir man nebepatinka... biggrin.gif Istryniau, prasom nepykti - kas nematet, nieko nepraradot smile.gif
Papildyta:
QUOTE(chiquitka @ 2012 02 27, 21:47)
Pirma karta bandziau bandyt gatves fotografija. Kazkaip nelabai pavyko  blush2.gif
Ar tas kadras bent i ta puse? Ka galejau padaryt kitaip, kad tas kadras butu idomesnis? Labai prasau kritikos. 4u.gif

Spalvos labai nenaturaliai ryskios, ir visas veiksmas i viena sona nustumtas. Mopedas gerulis smile.gif

O as siandien toki personaza traukiny maciau - tiesiog prasesi nufotografuojamas doh.gif Apyjaunis vyras, akys padazytos, ilgi sviesus plaukai dailiai i arklio uodega suristi, ausyse ilgi blizgus auskarai, marskiniai balti krakmolyti, diskretiskas kaklaraistis, verstos odos striuke meniskai nutaskyta dazais, kelnes absoliuciai klasikines, kostiumines, batai kaubojiski, o visa ansambli uzbaige ceratinis rankinukas, ispiestas ryskiom ruzavom ir melynom gelem. Is pakeleiviu sulauke keleto komplimentu, kad gerai atrodo, ir matesi, kad buvo labai patenkintas demesiu. O man tiesiog nagai niezejo, ir gailejausi, kad fotiko neturiu - nors siaip beveik niekad nekyla noras zmones fotkint. Sitas, ko gero, ir sutikes butu smile.gif
Atsakyti
Simona, su torto diena 4u.gif
Rita, sveikinu, jau kraunuos lagaminus 4u.gif

Apie ND tai tyliu, kažkokia nesamonė paskutiniu metu su jais unsure.gif
Perlenkta lazda sakyčiau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 02 27, 23:45)
Apie ND tai tyliu, kažkokia nesamonė paskutiniu metu su jais unsure.gif
Perlenkta lazda sakyčiau rolleyes.gif

praktiskai mazgas ant lazdos suristas smile.gif as gi sakau kad sitos raganos ant galvos laipioja belekaip biggrin.gif

Simona, ir as tau viena kita linkejima siunciu wink.gif
Atsakyti