Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(gotte @ 2012 02 21, 13:39)
Turiu klausimą fotografuojančioms crop'ais:

Kiek VIDUTINIŠKAI/MAŽDAUG yra jūsų foto MB ir pixeliais? Kiek tarkim RAW'as ir kiek paskui jau išsaugotas jpg? g.gif gAL GALITE PATEIKTI PAVYZDŽIŲ, dėkui

Vis bandau aiškinti, ar neprigrybavau su savo nustatymais PS... g.gif

nzn ar pas mane tas cropas smile.gif canon 500D, bet jei tinka, tai
RAW mazdaug svyruoja 17-21 MB
JPG apie 7-8 MB
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ainoa: 21 vasario 2012 - 14:31
QUOTE(Ainoa @ 2012 02 21, 14:28)
nzn ar pas mane tas cropas smile.gif canon 500D, bet jei tinka, tai
RAW mazdaug svyruoja 17-21 MB
JPG apie 7-8 MB

pas mane ir panasiai
Atsakyti
QUOTE(Aistulle @ 2012 02 21, 09:11)
Sveikutes. Šiandien jau Urtės pirmoji šventė, ta proga pasirodom ir siunčiam torto.  4u.gif

sveikinimai Jusu mazajai 4u.gif

QUOTE(urte484 @ 2012 02 21, 13:17)
Sveikos 4u.gif 

Paskutiniu metu vis įlendu paskaitinėti jūsų temos,nes pati labai noriu išmokti fotografuoti rolleyes.gif Taigi,prieš kelias dienas nuo ''muilinės'',perėjau prie veidroninio fotoaparato.Kadangi esu visiškai žalia šioj srity-sunkiai sekasi doh.gif Vis bandau išsiaiškinti kas ir kaip-savarankiškai.Žodžiu daug nesiplėtosiu biggrin.gif ,bet sunkiai sekėsi su elementariausiu fokusu...Bandžiau kažką išspausti kaip,kad jūsų nurodyti  ND nr1.Nu būkit žmonės,pasakykit kuri,ar dar žiauriai su tuo fokusu grybauju,ar jau kažkas į tą pusę?  blush2.gif  Būčiau labai dėkinga smile.gif

Sveika prisijungus, fokusas lyg ir tvarkoj, bet ar uzskaitys ND nedristu sakyt, nes dabar grieztai juos vertina, ne tik fokusas turi buti smile.gif
Atsakyti
Auto 7/52 kiek tais pavėluotas dėl techninių kliūčių... blush2.gif

user posted image

Gotte -> pvz šito auto RAW: 23,7Mb, jpg: 10,4, bet čia nukirpta 1/3 foto.
Atsakyti
[quote=noisy-B,2012 02 21, 16:37]Auto 7/52 kiek tais pavėluotas dėl techninių kliūčių...  blush2.gif

Man patinka, idomiai, zinok
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neiste: 21 vasario 2012 - 15:04
QUOTE(gotte @ 2012 02 21, 18:09)
Turiu klausimą fotografuojančioms crop'ais:

Kiek VIDUTINIŠKAI/MAŽDAUG yra jūsų foto MB ir pixeliais? Kiek tarkim RAW'as ir kiek paskui jau išsaugotas jpg? g.gif gAL GALITE PATEIKTI PAVYZDŽIŲ, dėkui

Vis bandau aiškinti, ar neprigrybavau su savo nustatymais PS... g.gif

Pas mane crop'as 1100D /canon, RAW 17-20MB, jpeg 2-4MB.

Cia ne FS, tiesiog kadras i seimos albuma, bet norejau parodyti:) Cia tas kudikelis, 2 sav, kuriam akyciu juodai nebepiesia smile.gif)) O taskas ant kaktos man visai nemaiso wink.gif Laukiu nesulaukiu FS, mama, kaip visada tempia guma...

user posted image
Papildyta:
QUOTE(noisy-B @ 2012 02 21, 19:07)
Auto 7/52 kiek tais pavėluotas dėl techninių kliūčių...  blush2.gif

Kaip idomiai!!!
Papildyta:
QUOTE(neiste @ 2012 02 21, 19:14)
B netiketai pasirode, iamzinau ir ji biggrin.gif

Geras 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(urte484 @ 2012 02 21, 17:47)
Sveikos 4u.gif 

Su fokusu viskas gerai.
Atsakyti
Dar vienas:

user posted image

Paluri, įdomiai žiūrisi smile.gif norėtųsi daugiau pamatyti, o kodėl leliukas nusuktas nuo šviesos [lango]??

neiste -> Danke shoooon blush2.gif O man anas tavo labiau patiko, kur flicke.
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2012 02 21, 17:01)
Danke shoooon  blush2.gif

Co eto? blush2.gif

A a a..cia padekojai biggrin.gif hi.gif

Isemiau, pati del kadro abejoju

Akis viena mazesne, antakis plonesnis blink.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neiste: 21 vasario 2012 - 15:08
QUOTE(neiste @ 2012 02 21, 16:03)

Spasiba/ dzenkuje/ ačiū ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ainoa @ 2012 02 21, 15:34)

Sveika prisijungus, fokusas lyg ir tvarkoj, bet ar uzskaitys ND nedristu sakyt, nes dabar grieztai juos vertina, ne tik fokusas turi buti  smile.gif

QUOTE(paluri @ 2012 02 21, 15:53)

Su fokusu viskas gerai.

Labai ačiū bigsmile.gif Dabar bent jau žinau,ką tai reiškia ax.gif Dvi dienas bandžiau perkasti diafragmą,išlaikymus,ISO ir pan...Nuo info iškojimo nete-galva plyšta biggrin.gif Supykstu-metu viską į šalį,bet po 10 min vė bandau doh.gif

Taigi tikriausiai kaip pirmojo ND neužskaitysit?Matyt per tamsios foto,ar dar kas ne taip...Bandyčiau iš naujo 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 02 21, 10:45)
o man kaip tik patiko lankelis, priduoda savotishko zavesio, nors intensyvus. be lankelio, butu portretas ir tiek. nieko ypatingo. del erdves sutinku, bent jau pirmaja foto (kuri man fainesne, nes 2 neuzkabino) karpyciau, tik nezinau kaip. gal kvadratu? nes erdves per daug.
siaip labai smagus dukros portretai. man patinka. noreciau saviske taip pafotkint, tik kad su mano mazaja tas tikrai neimanoma. nebezinau ka daryt, jokiu foto neturiu :/

Aciu 4u.gif Ziuriu tavo dukra vyresne uz maniske, kazkaip vis galvoju, kad su vyresniais gal kazkiek susitart iseitu del fotografavimo, bet nuo vaiku turbut priklauso smile.gif Man Saule irgi labai sunku fotografuoti, tik pamato fotoparata iskarto bega pas mane ziuret kas nuotraukose gavosi, nors dar ir nespejau nufotkinti biggrin.gif Dazniausiai fotografuojant visi kadrai gaudyti buna, viena karta tera ramiai sedejus, kai filmuka ijungiau paziuret biggrin.gif

QUOTE(noisy-B @ 2012 02 21, 14:37)
Auto 7/52 kiek tais pavėluotas dėl techninių kliūčių...  blush2.gif

Niugi labai idomiai bigsmile.gif

QUOTE(neiste @ 2012 02 21, 14:44)

Irgi labai patiko bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(urte484 @ 2012 02 21, 15:07)
Labai ačiū  bigsmile.gif Dabar bent jau žinau,ką tai reiškia ax.gif Dvi dienas bandžiau perkasti diafragmą,išlaikymus,ISO ir pan...Nuo info iškojimo nete-galva plyšta biggrin.gif Supykstu-metu viską į šalį,bet po 10 min vė bandau doh.gif

Taigi tikriausiai kaip pirmojo ND neužskaitysit?Matyt per tamsios foto,ar dar kas ne taip...Bandyčiau iš naujo 4u.gif

Normalios tos foto, tokios be didelių meninių išteklių, bet fokusas vietoj, šviesumo man sočiai. Norėtųsi aišku kokių "skanesnių" daiktelių, bet, kad jau šuniuko batai, lai bus šuniuko batai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(noisy-B @ 2012 02 21, 14:37)

Su gimtadieniu!!!
Kad jau po gimtadienio, tai nekibsiu prie veido spalvos, normalu po tiekos šampano ir techninių kliūčiųbiggrin.gif
Atsakyti