Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Lietava @ 2012 02 21, 08:36)
ot tai ačiū už dėmesį, nesitikėjau tiek sulaukti  bigsmile.gif
tik su perdarymu tai jau dabar matau, kaip sunku bus - nėr nei vienos vietos namie, kur nekristų joks šešėlis, būtų vienspalvė siena, ar dar kas nors teigiamo.. net ir prie natūralaus apšvietimo. na nieko, kaip nors ax.gif

o kodėl būtinai reikia vienspalvės sienos be jokio šešėlio ir kodėl TAI laikai TEIGIAMU? biggrin.gif buitiakai yra labai teigiama smile.gif susitvarkyk foną, apgalvok jį, galbūt yra linijų jame, formų kokių nors, šviesių ir tamsių daiktų, kurie, būdami neryškūs, gali sukurti labai teigiamą vaizdelį už nugaros wink.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 02 21, 08:52)
o kodėl būtinai reikia vienspalvės sienos be jokio šešėlio ir kodėl TAI laikai TEIGIAMU? biggrin.gif buitiakai yra labai teigiama smile.gif susitvarkyk foną, apgalvok jį, galbūt yra linijų jame, formų kokių nors, šviesių ir tamsių daiktų, kurie, būdami neryškūs, gali sukurti labai teigiamą vaizdelį už nugaros wink.gif

aik ryskint biggrin.gif
Atsakyti
galvosiu. bandysiu.
o teigiamu laikau todėl, kad būtent šitai idėjai norisi tolygaus vienspalvio fono.
žiūrėsim, kas čia gausis biggrin.gif svarbu, pradžia yra rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2012 02 21, 08:59)
aik ryskint biggrin.gif

jau išryškinta..smile.gif procentrui patikėjau, nes pačiai be šansų prisiruošt artimiausiu metu. tai jei bus palankios aplinkybės, šiandien pasiimsiu ir gal net nuskenuosiu tongue.gif
Atsakyti
Sveikutes. Šiandien jau Urtės pirmoji šventė, ta proga pasirodom ir siunčiam torto. 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 02 21, 09:09)
jau išryškinta..smile.gif procentrui patikėjau, nes pačiai be šansų prisiruošt artimiausiu metu. tai jei bus palankios aplinkybės, šiandien pasiimsiu ir gal net nuskenuosiu tongue.gif

tai uz palankias aplinkybes alc.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietava @ 2012 02 20, 20:32)
ok, teks perdaryt.
o čia auto, susipažinimui  biggrin.gif

smagiai, patinka idėja smile.gif

Reik ir man jau auto koki atsinaujinti smile.gif)

QUOTE(gladiole @ 2012 02 20, 22:20)
Va dar tokia pavyko pagaut,kaip jums?

miela, šilta, man patinka, tik dėl kadravimo nesu tikra ar jis patinka g.gif

QUOTE(Idda @ 2012 02 21, 07:51)
dar viena koliazas, kaip dabar?  ax.gif

labiausia man spalvos nepatinka, norėtusi šiltesnių, dabar lyg į violetine puse viskas g.gif

Dėkui Gintare, kažkaip dar nesuvokiu kad jau keliausiu i darba... baisoka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2012 02 20, 19:20)
Gintarija86 kažkaip per daug erdvės kraštuose, kvadratas turėtų geriau atrodyti [mano nuomone] smile.gif Lankelis rėžia akį, kitos spalvos gražios smile.gif manau, be lankelio gražiau atrodytų, jis kiek per didelis atrodo smile.gif

o man kaip tik patiko lankelis, priduoda savotishko zavesio, nors intensyvus. be lankelio, butu portretas ir tiek. nieko ypatingo. del erdves sutinku, bent jau pirmaja foto (kuri man fainesne, nes 2 neuzkabino) karpyciau, tik nezinau kaip. gal kvadratu? nes erdves per daug.
siaip labai smagus dukros portretai. man patinka. noreciau saviske taip pafotkint, tik kad su mano mazaja tas tikrai neimanoma. nebezinau ka daryt, jokiu foto neturiu :/
QUOTE(gladiole @ 2012 02 20, 23:20)
Va dar tokia pavyko pagaut,kaip jums?

erdves truksta labai, desines ypac. bet patiko apdirbimas ir mergaites emcoja. tokia shvelni foto, labai gaila, kad apkirpta. ar originala turi? ta prasme su daugiau erdves?
QUOTE(Lietava @ 2012 02 21, 09:36)
ot tai ačiū už dėmesį, nesitikėjau tiek sulaukti  bigsmile.gif
tik su perdarymu tai jau dabar matau, kaip sunku bus - nėr nei vienos vietos namie, kur nekristų joks šešėlis, būtų vienspalvė siena, ar dar kas nors teigiamo.. net ir prie natūralaus apšvietimo. na nieko, kaip nors ax.gif

TRY! nes ideja tai liuksine. bet mane gal kiek blashko virshugalvis.

Atsakyti
I WILL! kad jau tiek paskatinimų, tai pasistengsiu padaryt geriau. tiksliau, gerai.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Paskutiniu metu vis įlendu paskaitinėti jūsų temos,nes pati labai noriu išmokti fotografuoti rolleyes.gif Taigi,prieš kelias dienas nuo ''muilinės'',perėjau prie veidroninio fotoaparato.Kadangi esu visiškai žalia šioj srity-sunkiai sekasi doh.gif Vis bandau išsiaiškinti kas ir kaip-savarankiškai.Žodžiu daug nesiplėtosiu biggrin.gif ,bet sunkiai sekėsi su elementariausiu fokusu...Bandžiau kažką išspausti kaip,kad jūsų nurodyti ND nr1.Nu būkit žmonės,pasakykit kuri,ar dar žiauriai su tuo fokusu grybauju,ar jau kažkas į tą pusę? blush2.gif Būčiau labai dėkinga smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Turiu klausimą fotografuojančioms crop'ais:

Kiek VIDUTINIŠKAI/MAŽDAUG yra jūsų foto MB ir pixeliais? Kiek tarkim RAW'as ir kiek paskui jau išsaugotas jpg? g.gif gAL GALITE PATEIKTI PAVYZDŽIŲ, dėkui

Vis bandau aiškinti, ar neprigrybavau su savo nustatymais PS... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 02 21, 11:45)

erdves truksta labai, desines ypac. bet patiko apdirbimas ir mergaites emcoja. tokia shvelni foto, labai gaila, kad apkirpta. ar originala turi? ta prasme su daugiau erdves?

Deje originalas toks pat,niekas nekirpta.
Atsakyti